HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2361 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 10. 09:23

Mondjuk nekem is megsughatná valaki ,hogy a lemezműveleti sebesség miért fele az XP -ének.

2 vinyo közötti másolás Xp alatt 30-50MB/s
ugyan ez Vista alatt 15-20 Mb/s  jobb esetben.

Lassan de biztosan érik a downgrade gondolata Xp 64 -re. :down:

Szerkesztette: inter15 2008. 08. 10. 09:26 -kor

<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#2362 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 10. 10:33

Idézet: inter15 - Dátum: 2008. aug. 10., vasárnap - 10:23

[...]
Lassan de biztosan érik a downgrade gondolata Xp 64 -re. :down:

Szintén...

Napi két kékhalál, rejtélyes szoftver kifagyások, kezd elegem lenni ebből a csicsás de vacak oprendszerből. Minek váltottam XP-ról, ma se tudom.

#2363 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 10. 20:13

Hasta la vista Vista !!

Ez már XP 64 -en iródott . Ég és föld a különbség. Mitha motor lenne cserélve a verdában. :respect:
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#2364 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 01:02

Ez ismerős...Multkor gondoltam h adok egy ujabb esélyt a Vistának de már a második bootnál csak néztem magam elé h jó ez nekem?

Nem akarok flame-elni mert elfogadom h van akinek bejött stb.Én is próbálkoztam vele többször is (valszeg fogok majd a jövőben is) de pl kapásból nem értettem h a 30GB partícióból miért hagyott nekem -kikapcsolt hibernálással és page file-al- 10GB szabad helyet a vinyón az SP1 telepítést követően.(Programok nem voltak még fent) Az xp64-et visszatéve 10GB-ban az összes programommal együtt elférek :think:

Plussz az ilyen windows mail és hasonlók (amiket kb soha nem idítok el, max véletlenül) eltávolíthatatlansága csak hab a tortán.Miért kell ezekkel elvenni a helyet meg az ember maradék kedvét a normális áttéréstől és naprakészen levőségtől?

Szal próbálom gyözködni magam a mai napig h probáljuk meg de...na befejeztem :)

Szerkesztette: andrew-- 2008. 08. 11. 01:06 -kor

i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#2365 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 06:47

Nekem a vinyók sebessége teljesen rendben van úgy máshol ahogyan kell, viszont az USB-vel készen vagyok. Ha nagy fájlt kell memókariról másolni/oda írni akkor megy rendesen, de ha pl fényképeket szedek le amik 5-6 MB-osak akkor rohadt lassú, míg XP alatt nem lassult tőle ott is 10MB/S fölött volt, míg vista alatt 3-6MB/s. Nem tudom, hogy új fálj megkezdése miért olyan nagy stressz az vistanak, hogy annyit kell rajta agyalni.  :confused:
My photos

#2366 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 07:01

Idézet: andrew-- - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 2:02

Ez ismerős...Multkor gondoltam h adok egy ujabb esélyt a Vistának de már a második bootnál csak néztem magam elé h jó ez nekem?

Nem akarok flame-elni mert elfogadom h van akinek bejött stb.Én is próbálkoztam vele többször is (valszeg fogok majd a jövőben is) de pl kapásból nem értettem h a 30GB partícióból miért hagyott nekem -kikapcsolt hibernálással és page file-al- 10GB szabad helyet a vinyón az SP1 telepítést követően.(Programok nem voltak még fent) Az xp64-et visszatéve 10GB-ban az összes programommal együtt elférek :think:

Plussz az ilyen windows mail és hasonlók (amiket kb soha nem idítok el, max véletlenül) eltávolíthatatlansága csak hab a tortán.Miért kell ezekkel elvenni a helyet meg az ember maradék kedvét a normális áttéréstől és naprakészen levőségtől?

Szal próbálom gyözködni magam a mai napig h probáljuk meg de...na befejeztem :)

nézd. kb 10ért már kapsz 500gigás vinyót. arról nem is beszélve hogy az, hogy több helyet foglal, teljesen normális. én mondjuk már xp alá sem szórakoznék 30gb-val, vista alá meg egyenesen vicc, 60 min...

és ja, lehet hogy ninsc benne sok újdonság(sőt) de ilyen gép mellett már nem igazán érezhető hogy pl xphez képest lassabb. ráadásul van dx10, stabiliabb, és lassan de biztosan erre lesz optimizálva minden.
JóSebesség

#2367 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 07:02

Idézet: krisz123 - Dátum: 2008. aug. 10., vasárnap - 9:34

Elözö alkalommal csináltam, de nem segített, ezért most ki is kapcsoltam, minek lassítsa a gépet.

Nem lassítja, miért lassítaná? Csak néha csinál egy kis "mentést", ennyi. Ha már a system restore belassítja a gépet, akkor az a gép nem alkalmas arra az oprencerre.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2368 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 19:17

Idézet: bon - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 8:28

Beírod a start menübe, hogy msconfig majd ott az automatikus indítás fülön kiveszed a pipát az elől amit nem akarsz elindítani. Én XP-n is így csinátam már.

okes, otthon kiprobalom ! addig koszi az infot!

#2369 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 19:21

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 9:30

Pontosan hova is kattintatsz, oszt mi is történik, mi az üzenet (ha van)? Nem hinném, hogy csak úgy szó nélkül csinálja...

hova kattintok? hat a startr menubol hozom le az inditopultot aztan beleraktam a progi indito fajljat, csak az votl a baj masok is belekerultek, a mappabol egy ket olyan fajl aminek nem kellett volna, csak nehezen lehet kezelni a laptop egeret mar ha az az, igy veletlenul beletolam! azota viszont minden elindulaskor keri hogy milyen progit hasznaljon mert ugye azok a fajlok nem futtathato fajlok, hiszen a prog hasznalja, magat az exet meg nem inditja el hanem alul lesz egy kis ikon amin azt irja hogy blokkolva lett az automatikus inditasa a programoknak, ha odaklikkelek manualisan engedelyezhetem.. amugy nem lehet kivenni ezt?? barmit el akarok inditani mindjart azzal jon hogy engedelyezem e mint rendszergazda.. megneztem a fiokot rendszergazda.. akkro miert kell bizonyos muveletekhez feleslegeset kattintani??

#2370 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 06:48

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 20:21

... barmit el akarok inditani mindjart azzal jon hogy engedelyezem e mint rendszergazda.. megneztem a fiokot rendszergazda.. akkro miert kell bizonyos muveletekhez feleslegeset kattintani??

Az UAC csak a felhasználó BEAVATKOZÁSÁT követeli meg, akár rendszergazda, akár nem. Azért, hogy lássa , mi történik. Így elvileg titokban nem tud elindulni egy idegen program még rendszergazdai fiókban sem. No, csak elvileg.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2371 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 12:45

nos vettem én is vista 32 ultimate-t a minap.

ösmerkedem vele, az uac dolog annyira még nem idegesit. kivéve win betöltéskor, mert 1-2 futó alkalmazást folyamatosan kérdezget h akarom-e elinditani pl rivatuner... hiába jelölöm be h allow meg minden, mindig megkérdezi.

office 2003 hun-t raktam az angol vistára, remélem ez nem gond. outlook már müxik fasszantosan.

ellenben a másik vinyómon lévő xpmet kicsit megölte és folyamatosan azt irja a recycle bin h corrupted az a meghajtó amin az xp van. ez azóta van, mióta install utan otthagytam a gépet és hibernálta magát és az istennek sem tudtam visszakapcsoli. utána pitty meg resume meg kisfaszom meg fél órán át security id-ket írt felül. amugy hibátlan eddig a cucc, 55-60mb/sec-el másolok a 2 vinyó között.

ja, sp1 is fent van már.
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#2372 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 19:52

Legyetek szívesek, segítsetek!!!  :respect:

Van egy nagy gondom, vagyis egy jóbarátomnak. Megvettük ma neki a vadiúj ACER Extensa 5620 notebookot, erre meg az előtelepített Vistát elkezdtük telepíteni (a HDD-n levő képfájlból) és közben lefagyott... Nem tudom, hogyan, de a HDD LED világított, nem pedig villogott egy 15 percen keresztül. A kijelzőn a forgó köröcske pedig megállt, nem forgott, mint addig. Ekkor nem tudtunk mást csinálni, kikapcs. Na, ezután jött a gond. Bekapcs után elindul és kiírja, hogy az újraindítás miatt nem ment végbe a telepítés és hogy ha az OK-ra ütök, akkor újraindul a gép és ismét elkezdődik a telepítés. Ráütök az OK-ra erre meg újraindul és kidobja ugyanazt az üzenetet, bámeddig csinálom ez, ha ESC-t ütök le, akkor is ezt csinálja. próbáltam csökkentett módban, akkor is, parancsértelmezőben meg el sem indul, hanem újraindul.

Mi tévők legyünk? Abszolút nincs ötlet, meg semmi CD-t, DVD-t nem kapott hozzá... Gondolkoztam bootos CD-ről használni valamilyen programokat, de abból sem tudom hirtelen, hogy milyet.  :confused:
Teljes a tanácstalanság...  :(  :(  :(

Ha valakinek lenne hasznáható ötlene, legyen olyan kedves és írjon! Köszönöm! :)

#2373 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 20:04

Az Acer D2D recovery engedélyezve van a BIOS-ban?
Ha igen, akkor bekapcsolás után Alt+F10, és próbáljátok meg előről kezdeni a telepítést.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2374 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 20:41

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 20:04

Az Acer D2D recovery engedélyezve van a BIOS-ban?
Ha igen, akkor bekapcsolás után Alt+F10, és próbáljátok meg előről kezdeni a telepítést.

Megpróbáljuk majd. Köszi!  :respect:  :respect:  :respect:

#2375 Felhasználó inaktív   gyorsrizs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 23:03

Idézet: inter15 - Dátum: 2008. aug. 10., vasárnap - 20:13

Hasta la vista Vista !!

Ez már XP 64 -en iródott . Ég és föld a különbség. Mitha motor lenne cserélve a verdában. :respect:

+1.
Mától én is x64-en. :respect: (Vista x64)

Szerkesztette: gyorsrizs 2008. 08. 12. 23:04 -kor

Idézet (a szerzôi jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény)
41. § (1) A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggô - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket.

#2376 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 06:37

Akkor -1 mert pont arról lett lecserélve neki. ;)

Viszont ha már számolgatunk, nekem tényleg xp64 van már azóta, és egyszerűen jobb, semmi bajom vele, minden driver tökéletesen felment, egyetlen szoftverrel se szívtam még eddig és gyorsabb egy nagyságrenddel. A Vista nem jó, ezt most már saját tapasztalatból mondom, XP jobb választás.

#2377 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 07:35

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 7:37

Akkor -1 mert pont arról lett lecserélve neki. ;)

Viszont ha már számolgatunk, nekem tényleg xp64 van már azóta, és egyszerűen jobb, semmi bajom vele, minden driver tökéletesen felment, egyetlen szoftverrel se szívtam még eddig és gyorsabb egy nagyságrenddel. A Vista nem jó, ezt most már saját tapasztalatból mondom, XP jobb választás.

Én meg azt mondom, hogy jó a Vista. Korai beta-tól kezdve használtam a 32bit-est idén Júliusig, majd áttértem a 64bit-re és stabilan műkődik minden. Nincsenek problémáim.  Munkahelyemen is több gépre feltelepítettem már és ott is jól műkődik. De a kollégám is használj egy nem túl korszerűnek számító gépen és ő is megvan elégedve vele.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2378 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 08:11

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2008. aug. 11., hétfő - 19:17

okes, otthon kiprobalom ! addig koszi az infot!

na hat halistennek ez egy kalap sz.t sem ert! kivettem a pipakat es ugyanugy elindit mindent mindenfele felesleges sz.okat! ekkora sz oprendszert meg nem lattam! eroszakos kreten idiota!! hogy lehet ilyet kiadni???????????????? nem hiszem el hogy nem lehet ezektol a sz.oktol megszabadulni!!!!!!!!!!

#2379 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 08:13

Idézet: bon - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 7:35

Én meg azt mondom, hogy jó a Vista. Korai beta-tól kezdve használtam a 32bit-est idén Júliusig, majd áttértem a 64bit-re és stabilan műkődik minden. Nincsenek problémáim.  Munkahelyemen is több gépre feltelepítettem már és ott is jól műkődik. De a kollégám is használj egy nem túl korszerűnek számító gépen és ő is megvan elégedve vele.

ha ennyire jo a vista akkro mondd meg hogy a rakban tudok megszabadulni az inditopult nehany felesleges elemetol?? ha kivesezm onnan ugyanugy visszateszi, ha az msconfigba veszem ki a pipat akkro ujrainditas utan teszi vissza!! ez mi a sz.r????????????????????

#2380 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 08:33

Úgy látom, ez a hiba csak azokat érinti akiknél valamiért beragad a "?"...  :Đ
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.