HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2561 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 02. 19:05

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 19:50

Ja egyik ismerősömnek Nforce3-as alaplapja van ASUS K8-N, az nvidia oldalán nem talált hozzá drivert XP alól, de lehet hogy átállna vistára. Az SP1-es Vista támogatja vagy nem az Nforce3-at?

Elvileg nem támogatott az nforce 3 (drivert én se találtam a gyártó oldalán), de a Vista lehet, hogy szed le a netről drivert az alaplaphoz. De célszerű lefuttatni ezt link  és kiderül, hogy a gépe mit szolna a Vista-hoz.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2562 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 09. 02. 19:18

Idézet: bon - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 20:05

Elvileg nem támogatott az nforce 3 (drivert én se találtam a gyártó oldalán), de a Vista lehet, hogy szed le a netről drivert az alaplaphoz. De célszerű lefuttatni ezt link  és kiderül, hogy a gépe mit szolna a Vista-hoz.

Köszi ;)

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=9...dpost&p=5662158

64 bites Vista alatt Catalystet illetve a drivert, csökkentett módban kell vagy célszerű eltávolítani, hogy 8.7-ről 8.8.-ra updateljük?

#2563 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 20:39

nf2 is benne van a vista alap driverébe nemhogy a 3-as.Annyi hogy a smbus vezérlőt később egy frissitéssel kapod meg.

Szerkesztette: djculture 2008. 09. 02. 20:39 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2564 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 09. 05. 07:01

Eddig sem voltam nagy hívője ennek a rendszernek nevezett rüszmének :Đ , így némi előítélettel viseltetek iránta, de a tegnapi esti program kiemelkedő volt.
Történt vala, hogy laptophoz vettek egy trust USB-s vezetéknélküli rágcsálót. A települő illesztőprgram illően rákérdezett, hogy vista vagy xp a rendszer, s feltette az egeret. Ezután többet nem indult el a gép normál módban, csík eltűnik, GUI-ra üzemmódot vált, aztán némi lemeztekerés után sötétség és fagyás. No problem, csökkentett mód rendben elindul, ott semmi baja. Kigyomlálom az automatikus indítást és leszedem a trust feltett vackait. Újraindítás: Semmi. Startup recovery-t elindítom, hibát nem talál, de a részletes napló szerint a rendszerfájlok épsége 0x02, háá, akkor mégis :omg: . SFC nem fut le, elszáll valami hibával (értelme amúgy se lett volna, rejtett helyreállítópartíció van), restore szintén. Fasza. Csökkentett módban minden jó, tehát rendszermag köszöni, jól van, és szerencsétlen mégsem tud felállni. Konklúzió: trust kapja be, a startup recovery-n meg még volna mit javítani.
Előrántom a d2d-t (Acer notesz), nagy az öröm, negyed óra alatt helyreáll a rend a becsült idő szerint. De nem. csík végigér, utána valami idétlen csík jelenik meg, ami csak "megy", de folyamatot nem jelez és hogy fájlokat másol. Negyed óra után újraiindul, majd a Vista elkezdni összerakni magát, újabb 30 perc. Aztán ismét elindul, ekkor jön az Acer emanagement-je. Lelőni nem merem, mert hátha belehal, az addigra már teljes eszközkezelő ellenére feltesz illesztőket is, összesen feltesz kerek 25 alkalmazást. NAV IS már ott vigyorog a tálcán (ami már amúgy is olyan, mint a karácsonyfa). Ezt a telepítést ismételt fél óra alatt hajtja végre. Újraindulás egészen hihetetlen, 3-4 perc alatt jut el oda, hogy egyáltalán szólni lehet hozzá. A következő szintén. XP alatt már ismerem jól az e-t, tohonya, de nem ennyire.. Megnyitni akármit is kész rémálom, a start menü késlekedése is rettenet, 5 másodpercekig nem történik semmi...memóriafoglalás nem "vészes", 800MB körüli (..).
NAV-ot leszedem, pár dolgot felteszek (logmein, majd többit otthonról), az acer e-t már ne akarom eltávolítani, inkább csak letiltom mindenét, szolgáltatásokat kiherélem, újraindul és másfél perc alatt készre hoza magát, fürge és vidám (nem egy XP-hez képest, hanem az előző állapothoz), memória 600M körül van..
A gép egy celeron M530 1G RAM-mal, (VGA-nak 8M), 80G-s WD vinyóval. És csak nézek ki a fejemből, hogy egy ilyen, relatíve nem régi, relatíve normálisan szerelt gépen ez mi?? Az M$ ezt komolyan gondolja? Az Acer ezt komolyan gondolja? Egyszeri user megy megveszi a laitopit és örül neki, jön vista meg welcome és aztán használj így? Egy vista Home basic a rendszer egyébként, tehát nem is a legfelpakoltabb.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2565 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 07:08

nekem van egy hasonló laptomom és vista ultimate van rajta, teljesen jó. nem túl fürge de alig lassabb az xpnél..
JóSebesség

#2566 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 07:25

Én is láttam Vistát egy nw celeronon, fél giga RAM-mal élvezhetően futni, de ez nem volt az :-)) . Gondolom, hogy az Acer által integrált verzió szenved némi túlzásoktól, a te ultimáltad meg nem a beépített verzió :-) .
Egy hasonló laptopon az XP nálam olyan, mint az olajozott villám és ehhez vagyok hozzászokva, Van pár vista-s gép is, ahol főleg licenszelés miatt nem cserélnek XP-re és végülis megszokják, meg nem nagyon van velük gond, de általánosan mindegyikre többet kell várni, mint egy jól helyretett xp-re.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2567 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 07:36

Mé' nem mentél inkább rizst kapálni? :Đ Normális, modern gépen azért szépen szalad a Pista.

#2568 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 07:44

Idézet: debaj - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 8:36

Mé' nem mentél inkább rizst kapálni? :Đ Normális, modern gépen azért szépen szalad a Pista.

Nem mondod, én is kinéztem az ablakon és a kapálásra gondoltam  :Đ
Tudom, hogy szépen szalad, pláne, ha én nyúlok hozzá :Đ , de ez nem volt szép.

#2569 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 19:00

Sziasztok !

Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi konfig-on van-e értelme kipróbálni a Vistát.
P4 2,4 GHz, 2x512MB memória, 6600GT. Az op-rendszer egy 40GB- os partícióra menne. A gépet netezésre és filmnézésre használom.

#2570 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 19:43

Szerintem egy próbát megér, sebességgondod nem nagyon lesz.

#2571 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 20:01

Idézet: Roberto23 - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 20:00

Sziasztok !

Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi konfig-on van-e értelme kipróbálni a Vistát.
P4 2,4 GHz, 2x512MB memória, 6600GT. Az op-rendszer egy 40GB- os partícióra menne. A gépet netezésre és filmnézésre használom.

Írtam, ennél vacakabb vason is elment jól, de miért feltétel a vista ilyen célokra?

#2572 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 20:30

Idézet: didyman - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 20:01

Írtam, ennél vacakabb vason is elment jól, de miért feltétel a vista ilyen célokra?

Nem feltétel, csak gyermekded kíváncsiságomat akarom kielégíteni.  :Đ Érdekel, hogy mit nyújt az XP-hez képest.

#2573 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 20:41

Nemtom, vannak benne olyan kis nüanszok, amik az XP-ből nem hiányoznak, viszont ha megszokod őket, meg belakod a rendszert, akkor már nem vágysz vissza az XP-re. Legördülő menübe elkezdhetsz gépelni, és ha elég gyors vagy, szűkül a keresés, nem az van, hogy minden egyes leütött betűre az azzal a betűvel kezdődő első listaelemre ugrik, meg ilyenek.

#2574 Felhasználó inaktív   Quo Wadis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 06. 16:17

Sziasztok!

Legyetek szivesek segíteni nekem. A napokban vettem egy HP pavalion noboukot persze vistával és olyan gondom van vele, hogy játék vagy bármi telepítésnél kiírja, hogy ' magasabb felhasználói szint szükséges a művelethez" annak ellenére, hogy rendszergazdaként vagyok bejelentkezve.

Előre is köszi a segítséget.
Barátok: olyan emberek, akik jól ismernek és mégis szeretnek...

#2575 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 06. 20:30

Idézet: Quo Wadis - Dátum: 2008. szept. 6., szombat - 17:17

Sziasztok!

Legyetek szivesek segíteni nekem. A napokban vettem egy HP pavalion noboukot persze vistával és olyan gondom van vele, hogy játék vagy bármi telepítésnél kiírja, hogy ' magasabb felhasználói szint szükséges a művelethez" annak ellenére, hogy rendszergazdaként vagyok bejelentkezve.

Előre is köszi a segítséget.

Vista-nál alapból nem vagy teljes jogú Admin. Célszerű jobb egérgomb futtatás rendszergazdaként funkcióval teleíteni és így nem fog panaszkodni a program. Vagy utólag állítható a jogosultság: jobb egérgomb az indító fájlon majd tulajdonságok és a kompatibilítás fülön alul megtalálható a szükséges menüpont.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2576 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 13:14

van nekem egy vista enterpriseom virtualboxba. gondoltam kiprobalom a beépített mentési dolgot, azonban annál mint ami aképen van nem megy tovább. ki nem fagy, mert ha a mégsére kattintok, kilép belőle. a fájlok mentését akartam csinálni

Csatolt fájl:

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2577 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 14:05

Most olvastam, hogy a Vistában növelni tudom a teljesítményt pendrive segítségével. Ez igaz ? Érezhető bármilyen teljesítménybeli javulás a ezzel a módszerrel ?

#2578 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 14:56

Idézet: Roberto23 - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 15:05

Most olvastam, hogy a Vistában növelni tudom a teljesítményt pendrive segítségével. Ez igaz ? Érezhető bármilyen teljesítménybeli javulás a ezzel a módszerrel ?

Nem nagyon, és csak bizonyos típusú pendrive-okat fogad el erre a célra a Vista.

#2579 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 09. 07. 16:11

Idézet: bon - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 15:56

Nem nagyon, és csak bizonyos típusú pendrive-okat fogad el erre a célra a Vista.

Amelyek Ready Boost funkciót támogatnak.

#2580 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 17:01

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 17:11

Amelyek Ready Boost funkciót támogatnak.

Amelyeknek megfelelő az írási/olvasási sebességük.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.