HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2581 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 07. 19:57

Idézet: VKP - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 18:01

Amelyeknek megfelelő az írási/olvasási sebességük.

Mit is írtak erről párszáz oldallal előrébb? Tudnia kell 4MB/sec RANDOM írást?  :think:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#2582 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 07:16

Az mi a fenétől lehet, hogy az alább is látható képen az egyik játéknak nincs ikonja, holott a tulajdonságait nézve ott van! :blink: :think: Hiába frissítem vagy indítom újra a gépet, akkor se akarja az ikonját megjeleníteni. :( Mi a a megoldás? :confused: Van még egy másik is így, az meg a Titan Quest ikonja. Idegesítő. :rolleyes:

Kép

Szerkesztette: Csokis 2008. 09. 08. 07:16 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2583 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 07:27

nem rejtett fálj az az ikon?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2584 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 07:38

Idézet: charlie - Dátum: 2008. szept. 8., hétfő - 8:27

nem rejtett fálj az az ikon?

Az exe file-ban van benne, az pedig nem rejtett. Ami érdekes, hogy ha az Intézőben nézem, akkor sincs az exe file-nak ikonja! :eek: Na most mi van?! :confused: Van, de még sincs?! :think: Most azt még megpróbálom, hogy letörlöm a parancsikont és újra létrehozom. :)

Szerk.: Közben kipróbáltam, de akkor se jelenik meg az ikon. :( Ellenben miért mutatja akkor a tulajdonságai lapon?! :think: Én ezt nem értem.

Kép

Szerkesztette: Csokis 2008. 09. 08. 07:42 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2585 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 08:40

Megoldottam máshogy. :D Letöltöttem egy IconsExtract nevű progit (honlapja), amivel kiszedtem az exe file-ból az ikont és elmentettem .ico file-ba. Na, ezt megadtam a parancsikonnak és lám, már is van ikonom! Kép Minden esetre érdekes, hogy ilyen "kerülő megoldást" kell alkalmazni. :rolleyes:

#2586 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 08. 10:54

Ha  az *.ico fájlok nem a Vista kép és fax megjelenítőjéhez vannak rendelve (vagy hogy hívják), akkor pl. a Skype-nak sem látszik az ikonja. Ezt pl. az ACDSEE 10 szokta elrontani.
Visszaállítani pedig úgí lehet, hogy egy *.ico fájlra jobb gomb, helyi menüben társítás, a fenti programot kiválasztani és a mindig ezzel a prg-vel való megnyitást kijelölni, majd ok.

U.i.: a megnevezések lehet, hogy nem teljesen korrektek, mert fejből írtam.

Szerkesztette: lewisfm 2008. 09. 08. 10:54 -kor

#2587 Felhasználó inaktív   Hamis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 17:17

Sziasztok! Két oprendszeres kérdéssel fordulok hozzátok:

Az első az, hogy a Vistámat nem tudom ebbe az "alacsonyfogyasztású módba" átkapcsolni, amikor arra az opcióra megyek semmi mást nem csinál, csak behozza az "üdvözlő képernyőt", ahol ki tudom választani a usert. Azonban ez tegnap előtt még működött. Azóta annyi változás volt, hogy a Media Center segítségével összekapcsoltam a Vistát meg a boxot.

A másik oprendszeres kérdés pedig a következő:

Egy másik vinyón, de ugyonebben a gépben van feltelípetve a Vista mellé XP is. Ezek egymástól független vinyókon vannak, régen az XP-vel se volt gond, de mostanában egy programot sem lehet futtatni alól (még a Firefoxot sem). Valami Microsoft Visual C++ hibát, valami helyhiányt ír ki. Az XP a 320 gigás vinyómon van, amiből még 50 szabad. Ez is új keletű probléma, tehát pár hete még nem állt fenn.

Előre is köszi a helpet!

#2588 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 08:51

Nem ismer valaki egy programot, ami egy adott billentyű (F12-re szeretném konfigurálni, ha lehet, de billentyűkombináció sem baj) leütése után letakarít mindent az asztalról, újabb megnyomására meg visszaállítja?

#2589 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 09:43

Idézet: debaj - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 8:51

Nem ismer valaki egy programot, ami egy adott billentyű (F12-re szeretném konfigurálni, ha lehet, de billentyűkombináció sem baj) leütése után letakarít mindent az asztalról, újabb megnyomására meg visszaállítja?

Asztalrol ikonokat vagy ablakokat? Ha csak az ablakokat, azt a Windows+M vagy Windows+D billkombinaciokkal is lehet. Az ikonokat viszont csak kulso programmal, bovebben itt es itt.

#2590 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 09:49

A Win+D múkod, köszönöm, de nem lehet valahogy F12-re tenni? :) (Meken hozzászoktam az F11-hez, és a windowsos gépemen is folyton böködném, de nem történik semmi :Đ )

Az ikonok maradhatnak, ilyenkor pont azokat akarom gyorsan elérni.

Szerkesztette: debaj 2008. 09. 09. 09:49 -kor

#2591 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 09:51

Ha szimplan F12-re akarod, ahhoz kulso program kell. Autohotkey vagy Hotkey Master.

#2592 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 09:59

Köszi!

#2593 Felhasználó inaktív   Hamis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 20:07

Idézet: Hamis - Dátum: 2008. szept. 8., hétfő - 17:17

Sziasztok! Két oprendszeres kérdéssel fordulok hozzátok:

Az első az, hogy a Vistámat nem tudom ebbe az "alacsonyfogyasztású módba" átkapcsolni, amikor arra az opcióra megyek semmi mást nem csinál, csak behozza az "üdvözlő képernyőt", ahol ki tudom választani a usert. Azonban ez tegnap előtt még működött. Azóta annyi változás volt, hogy a Media Center segítségével összekapcsoltam a Vistát meg a boxot.

A másik oprendszeres kérdés pedig a következő:

Egy másik vinyón, de ugyonebben a gépben van feltelípetve a Vista mellé XP is. Ezek egymástól független vinyókon vannak, régen az XP-vel se volt gond, de mostanában egy programot sem lehet futtatni alól (még a Firefoxot sem). Valami Microsoft Visual C++ hibát, valami helyhiányt ír ki. Az XP a 320 gigás vinyómon van, amiből még 50 szabad. Ez is új keletű probléma, tehát pár hete még nem állt fenn.

Előre is köszi a helpet!

Erre  senki ?:(

#2594 Felhasználó inaktív   Sirinor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 12:39

Üdv!

Elvileg valahol már volt róla szó, de sehogyan sem találtam meg sajnos:(

Magyar windows vista esetén el szeretném érni hogy a gép bekapcsolásakor autómatikusan induljon el egy program (.exe file) hogy tudom beletenni az autómatikus indításba?

A programok között megtaláltam az Indítópultot, de itt nem lehet létrehozni parancsikont...

Köszi
Ha valami kell, írj!

#2595 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 20:57

hello ! volna szuksegem egy kis segitsegre!!!
fel akarnam rakni a webszerot vistara, fel is ment miutan telepittettem vele az iis7et, de utana nem tudok tovabbmenni !!!!
tudna valaki egy epkezlab infot ADNI HOGY A BANATBA LEHET BELEEROSZAKOLNI EBBE HOGY LEGALABB EGY EGYSZERU HTM FAJLT BIRJON KEZELNI????
minek kellett ezt ennyire tulbonyolitani :s
kosz aq hozzaertok segitseget!

a hibauzenet
HTTP-hiba: 404.4 - Not Found
A keresett erőforráshoz nincs hozzárendelve kezelő...

Szerkesztette: vkrisz81 2008. 09. 10. 20:59 -kor

#2596 Felhasználó inaktív   shrekgyerek 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 09. 11. 12:47

Üdv. mindenkinek!
Ezt egy „xp-trükkök” c. szerzeményben olvastam és meglepetésemre Vistán is műxik.:

"A parancsikonokon lévő nyíl eltávolítása (9x/Me/NT4/2k/XP) A parancsikonok bal sarkában található nyíl jelöli azt, hogy most egy parancsikonnal van dolgunk, de ha feleslegesnek itéljük őket, távolítsuk el. 1. A Registry Editorral nyissuk meg a HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile nevű kulcsot (lnkfile: (kis) L és nem (nagy) I) 2. Töröljük az IsShortCut nevű bejegyzést. 3. A Registry Editorral nyissuk meg a HKEY_CLASSES_ROOT\piffile nevű kulcsot. 4. Töröljük az IsShortCut nevű bejegyzést. 5. A Registry Editorral nyissuk meg a HKEY_CLASSES_ROOT\InternetShortcut nevű kulcsot. 6. Töröljük az IsShortCut nevű bejegyzést. 7. Indítsuk újra a számítógépet."

Gondoltam jobb, mint progikat alkalmazni...

#2597 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 09:42

Idézet: shrekgyerek - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 12:47

Üdv. mindenkinek!
Ezt egy „xp-trükkök” c. szerzeményben olvastam és meglepetésemre Vistán is műxik.:

"A parancsikonokon lévő nyíl eltávolítása (9x/Me/NT4/2k/XP) A parancsikonok bal sarkában található nyíl jelöli azt, hogy most egy parancsikonnal van dolgunk, de ha feleslegesnek itéljük őket, távolítsuk el. 1. A Registry Editorral nyissuk meg a HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile nevű kulcsot (lnkfile: (kis) L és nem (nagy) I) 2. Töröljük az IsShortCut nevű bejegyzést. 3. A Registry Editorral nyissuk meg a HKEY_CLASSES_ROOT\piffile nevű kulcsot. 4. Töröljük az IsShortCut nevű bejegyzést. 5. A Registry Editorral nyissuk meg a HKEY_CLASSES_ROOT\InternetShortcut nevű kulcsot. 6. Töröljük az IsShortCut nevű bejegyzést. 7. Indítsuk újra a számítógépet."

Gondoltam jobb, mint progikat alkalmazni...

Vistan ez nem teljesen jó megoldás, mert ezzel használhatatlanná válik az Intéző bal felső részében lévő panel, amiben a Dokumentumok, Képek, Zenék stb könyvtárak gyorslinkjei vannak. Ez egy elég csúnya hiba, de tudtommal még mindig létezik, az SP1-ben is.

#2598 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 09. 12. 16:32

A Windows Mail tudja a gmailt imap protokollon keresztül kezelni? Illetve az MSN (Hotmail.com, msn.com) címet POP vagy IMAP protkollon keresztül?

#2599 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 16:37

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 17:32

A Windows Mail tudja a gmailt imap protokollon keresztül kezelni? Illetve az MSN (Hotmail.com, msn.com) címet POP vagy IMAP protkollon keresztül?

IMAP-et biztosan tud, hotmail esetében csak a fizetős tud ilyesmit.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2600 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 09. 12. 17:19

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vis...ows-vista-mail/

No ez alapján megpróbáltam beállítani, de :

Kép

mi lehet a gond ? :confused:

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +