HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2811 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 29. 07:51

Ugyan a 32 bites progi úgysem fog tudni 2Gb-nál több memóriát megcímezni, de ennek ellenére én teljesen 64bit párti vagyok. A ma kapható HW elemeknek mindnek van 64bites drivere. A régebbi 32 bites programok között elég elenyésző azoknak a száma, ami nem fut 64 bites vistan (ha azon nem megy, akkor általában Vistán (akár 32 bitesen is) döcög. Ha egy progi meg 64 bites, akkor az egyértelműen gyorsabb ez tehát nyereség, meg a jól bővíthető ram.
Már több mint egy éve 64 bites vistat használok és nem látom okát visszaváltani 32 bitre.
My photos

#2812 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 29. 08:36

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 7:51

Ugyan a 32 bites progi úgysem fog tudni 2Gb-nál több memóriát megcímezni, de ennek ellenére én teljesen 64bit párti vagyok.

Tévedsz, mert tud, egy kis segítséggel. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2813 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 09:42

mit lehet Vista-n kipucolni? Mint XP-n a pl. hotfixek, sp-k backup mappáját. Hirtelen elfogyott a hely a Vista partícióján, aztán kéne egy kis helyet csinalni.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2814 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 10:00

http://www.wikihow.com/Free-up-Hard-Disk-S...n-Windows-Vista

http://www.winvistaclub.com/t73.html

http://www.winvistaclub.com/t49.html

Szerkesztette: debaj 2008. 10. 30. 10:02 -kor

#2815 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 31. 07:40

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 9:36

Tévedsz, mert tud, egy kis segítséggel. :)

Az ilyen az nem ér! :D Alapból nem tud.
My photos

#2816 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 09:17

Idézet: charlie - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 9:42

mit lehet Vista-n kipucolni? Mint XP-n a pl. hotfixek, sp-k backup mappáját. Hirtelen elfogyott a hely a Vista partícióján, aztán kéne egy kis helyet csinalni.

A vsp1cln.exe 1,7 GB-ot lomolt ki nálam.
Még működik :)

De a 23GB-s Windows könyvtáram szerintem még mindig túlzás.

#2817 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 14:18

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 10:17

A vsp1cln.exe 1,7 GB-ot lomolt ki nálam.
Még működik :)

De a 23GB-s Windows könyvtáram szerintem még mindig túlzás.

Tényleg lehet, hogy túlzás. Nálam pucolás nélkül 14 GB. Igaz, csak home...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2818 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 16:12

http://www.winvistaclub.com/t76.html

ezt csinalta marmeg valaki?:)

( nekem most 9.4 giga a vista business )

Szerkesztette: evone 2008. 11. 02. 16:14 -kor

macbook air 2014

#2819 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 02. 18:24

<blog> kikapcsoltam a superfetchet, meg ezt az elozo linken levo "haxot" is belottem, igy enyhen szolva gyorsabb lett a boot...</blog>
macbook air 2014

#2820 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 16:58

Sziasztok!

Eleg komoly problemam van a Vistaval kapcsolatban, megpedig az h nem tudom felinstalalni.... illetve felinstalalni fel lehet de a problemak utana kezdodnek.

Eddig legalabb 4 fele Vistat probaltam, sima Ultimate edition, majd SP1-el integralva, aztan annak ellenere h nem all szandekomban hasznalni meg egy 64 bites verziot is kiprobaltam de mindegyiknel ugyanaz a jelenseg, kivetel nelkul: Vistat felinstalalom problema nelkul, install utan bejon a desktop, majd par masodperc mulva kiirja hogy Logging Off/Shutting Down, ezzel a gep ujraindul, es ujraindulas utan meg sem nyikkan, egesz pontosan ahogy eltunt a BIOS kepernyo es kene toltodjon a Windows rogton ujbolindul (tehat a desktopot csak egyetlen egyszer lattam minden esetben,vagyis rogton install utan) es ez folytatodik a vegtelensegig. A gond az hogy semilyen hibajelzest nem kapok, es hiaba nyomom az F8-at mint az orult meg annyit sem tudok elerni hogy safe mode-ban elinditsam az oprendszert, mert mar azelott ujbolindul. Az egyik installkor rogton mielott eltunt volna a desktop mintha felpattant volna egy kis lufi valami errorral de olyan hamar lekapcsolt a Win h nem volt idom elolvasni. Azota sem lattam semmifele hibauzenetet.

Konfig:  ASUS P5B Deluxe, 2Gb DDR2-800, C2D 6300@2.8Ghz, Radeon 4850HD 1Gb
Mar 2 HDD-re is probaltam instalalni, igaz mindketto az IDE kontrollerre volt kotve es nem SATA-ra. Ami azt illeti mar az az egyetlen remenyem h megprobalom SATA-s vinyora tenni es lassuk ugy mi lesz.
Probaltam ugy is hogy bootolas elott visszavettem a tuningot, de kulonben is XP alatt betonstabil a gep.
Otletek?  :confused:
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#2821 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 17:04

nem jogtiszta vista.
JóSebesség

#2822 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 17:08

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 16:58

Sziasztok!

Eleg komoly problemam van a Vistaval kapcsolatban, megpedig az h nem tudom felinstalalni.... illetve felinstalalni fel lehet de a problemak utana kezdodnek.

Eddig legalabb 4 fele Vistat probaltam, sima Ultimate edition, majd SP1-el integralva, aztan annak ellenere h nem all szandekomban hasznalni meg egy 64 bites verziot is kiprobaltam de mindegyiknel ugyanaz a jelenseg, kivetel nelkul: Vistat felinstalalom problema nelkul, install utan bejon a desktop, majd par masodperc mulva kiirja hogy Logging Off/Shutting Down, ezzel a gep ujraindul, es ujraindulas utan meg sem nyikkan, egesz pontosan ahogy eltunt a BIOS kepernyo es kene toltodjon a Windows rogton ujbolindul (tehat a desktopot csak egyetlen egyszer lattam minden esetben,vagyis rogton install utan) es ez folytatodik a vegtelensegig. A gond az hogy semilyen hibajelzest nem kapok, es hiaba nyomom az F8-at mint az orult meg annyit sem tudok elerni hogy safe mode-ban elinditsam az oprendszert, mert mar azelott ujbolindul. Az egyik installkor rogton mielott eltunt volna a desktop mintha felpattant volna egy kis lufi valami errorral de olyan hamar lekapcsolt a Win h nem volt idom elolvasni. Azota sem lattam semmifele hibauzenetet.

Konfig:  ASUS P5B Deluxe, 2Gb DDR2-800, C2D 6300@2.8Ghz, Radeon 4850HD 1Gb
Mar 2 HDD-re is probaltam instalalni, igaz mindketto az IDE kontrollerre volt kotve es nem SATA-ra. Ami azt illeti mar az az egyetlen remenyem h megprobalom SATA-s vinyora tenni es lassuk ugy mi lesz.
Probaltam ugy is hogy bootolas elott visszavettem a tuningot, de kulonben is XP alatt betonstabil a gep.
Otletek?  :confused:

A memória egy modulba van?Én akkor találkoztam evvel a hibával ha a memóriát valahogy nem szerette a vista.Egyik gépnél ugyanez volt 2*1 giga modulba.Egyiket kivettem megy a gép a vicc azóta az a modul szintén megy egy másik gépben.Sőt a két modullal együtt a hibát produkáló gép is megy xp-vel mionden gond nélkül.Ennyit a vista memória kezeléséröl.De lehet persze nállad más okozza ezt de egy probát megér.
Jogtisztaság tuti nem okoz ilyesmit ,ráadásul ugye ne is muszáj rögtön aktiválni mert probaidő is van.Jogtisztaság figyelmeztető buborék üzenetet general meg fekete asztal hátteret.

Szerkesztette: djculture 2008. 11. 03. 17:12 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2823 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 18:51

Idézet: djculture - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 18:08

Jogtisztaság tuti nem okoz ilyesmit ,ráadásul ugye ne is muszáj rögtön aktiválni mert probaidő is van.Jogtisztaság figyelmeztető buborék üzenetet general meg fekete asztal hátteret.

igy van, 30 napig kiprobalhato tudtommal, amit meg is szerettem volna tenni vasarlas elott es szerencsere jol tettem. A memorias dolgot kiprobalom, koszi
Mondjuk nekem csak az a fura hogy install utan rogton bejon a desktop majd par masodperc mulva szabalyosan lezarja a gepet, szal kiirja h shutting down, nem csak random restart... na de nemsokara kiprobalom

Szerkesztette: Vortex07 2008. 11. 03. 18:55 -kor

-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#2824 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 18:54

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 19:51

igy van, 30 napig kiprobalhato tudtommal, amit meg is szerettem volna tenni vasarlas elott es szerencsere jol tettem. A memorias dolgot kiprobalom, koszi

Rosszul tudod, nem próbálhatod ki, ugyanis nem vásároltad meg, tehát nincs telepítőlemezed.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2825 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 19:08

Idézet: VKP - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 18:54

Rosszul tudod, nem próbálhatod ki, ugyanis nem vásároltad meg, tehát nincs telepítőlemezed.

Az, hogy a Windowsod legális vagy sem, semmi köze a telepítő lemez milyenségéhez és meglétéhez.

Mellesleg van ilyen, sőt, az MS ajánlja is, hogy így ki tudd próbálni: http://www.microsoft.com/hun/windows/produ...e/activate.mspx

#2826 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 19:11

Idézet: VKP - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 19:54

szerintem MS a 30 napos regisztracios micsodat meg a hardver-kulcsot pont az ilyen kolcson-adtam a Win lemezem dolgok ellen talalta ki.
Ergo ha felinstalalsz kolcsonlemezrol egy Windowst es azt nem hackeled, crackaled vagy regisztralod hamis cd-kulccsal vagy barmi ilyesmi akkor nem sertettel torvenyt, mert 30 nap mulva ugyis lejar es hasznalhatatlan... de ismetlem, lehet h en tevedek.
Minden esetre ha neked van igazad es megveszem a CD-t majd otthon azt tapasztalatom hogy a memoriammal nem kompatibilis a Vista, aztan visszaviszem a boltba, vagy irok MS-nek visszakapom-e a penzem azzal indokolva h sehol nem volt feltuntetve h mivel hajlando illetve nem hajlando mukodni?  :rolleyes:

Szerkesztette: Vortex07 2008. 11. 03. 19:17 -kor

-Vx07

- Leonardo Da Vinci

#2827 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 19:17

Vistából nem adott ki az MS trial lemezt/image-et, ezért attól, hogy letöltöttél egy telepítőt, vagy kölcsönkérted a szomszédtól még nem lesz legális a 30 napos "próba". Attól lesz legális, hogy számlával tudod igazolni a licence megvásárlását és az, hogy te aktiváltad-e, vagy sem (mert éppen hardware-t cseréltél és még nem végeztél a telepítéssel) az már teljesen mellékes.
De majd jön Flowm@n kollega, aztán kiokosítja a kétkedőket.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2828 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 19:20

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 20:11

Minden esetre ha neked van igazad es megveszem a CD-t majd otthon azt tapasztalatom hogy a memoriammal nem kompatibilis a Vista, aztan visszaviszem a boltba, vagy irok MS-nek visszakapom-e a penzem azzal indokolva h sehol nem volt feltuntetve h mivel hajlando illetve nem hajlando mukodni?  :rolleyes:

HCL
Szerintük ezekkel megy, a többi meg nem érdekli őket. Az, hogy az alaplapoddal inkompatibils a memória arról meg nem ők tehetnek valószínűleg.

#2829 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 19:38

:rolleyes:

a legtöbb kalózvista eleve crackelve van, install után várni kell 2 percet, és újraindítja magát(automatikusan aktiválja magát)

elég sok géppel viszont nem kompatibilis, ezért elszáll tőle. csupán ennyi lenne a dolog.
JóSebesség

#2830 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 19:43

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 19:11

szerintem MS a 30 napos regisztracios micsodat meg a hardver-kulcsot pont az ilyen kolcson-adtam a Win lemezem dolgok ellen talalta ki.
Ergo ha felinstalalsz kolcsonlemezrol egy Windowst es azt nem hackeled, crackaled vagy regisztralod hamis cd-kulccsal vagy barmi ilyesmi akkor nem sertettel torvenyt, mert 30 nap mulva ugyis lejar es hasznalhatatlan... de ismetlem, lehet h en tevedek.

Ha megveszed (gondolom dobozosra gondolsz) akkor az EULA szerint csak akkor kaphatod vissza a pénzt, ha nem fogadod el az EULÁ-t.

(Amúgy ha legális ha nem, ms szakik is ajánlják ezt a 30 napos dolgot kipróbálásra, win srv2k8 meg még letölthető is ilyen célból az MS-től, de ha jól rémlik vistaból is volt/van ilyen)

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.