HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2851 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 05. 10:20

láttam mahinált Vistákat a neten, Black / Ultimate / Black Eternity és még sokféle. a leírásukban az van, hogy minden integrált peccset tartalmaznak, sok hibát má kijavítottak ezekben. mennyire jók ezek?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2852 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 10:44

Kb. annyira, hogy az XP Pistike editionokat is sokan ajnározzák, de amiket én láttam élesben, egyiket sem sikerült 2-3 hónapnál tovább egyben tartani újratelepítés nélkül. Gyári XP-m meg másfél évig ment az utolsó telepítéstől, akkor is az volt a baj, hogy Vistára váltottam.

Az integrált peccseket meg leszedi a Windows Update is, cserébe nincsen telefosva a rendszer kitudja mivel, meg ami a readme-ből kimaradt.

#2853 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 11:08

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 11:20

láttam mahinált Vistákat a neten, Black / Ultimate / Black Eternity és még sokféle. a leírásukban az van, hogy minden integrált peccset tartalmaznak, sok hibát má kijavítottak ezekben. mennyire jók ezek?

Nem hivatalosak, ergó nem tudni milyen egyéb módosítások vannak benne. Én soha nem használnám.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2854 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:56

hol lehet az áttünési efekteket (vagy nem tudom hogy hívják, mikor pl. a start menü olyan komótosan animálva jön elő) letiltani?

gp-ből ha lehet :)

nomeg az IE-t, hogy tudom a eltuntetni a Start menüből (pontosabban az IE maradhat, csak az ikonjai nem kellenek)

Szerkesztette: charlie 2008. 11. 05. 15:36 -kor

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2855 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 19:50

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 10:20

Én az ellenzők közé tartozom, voltak már ügyfeleimnek gondok vele. Én biztos nem használnék házi barkács változatott.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2856 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 20:15

Idézet: charlie - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 14:56

...

Ez melyik verzió? Nálam se Internet Explorer, se animált Start menü, pedig a kinézethez nem nyúltam háttérkép-cserén kívül, és az Aero is működik.

#2857 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 20:26

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2008. Nov. 5., Wednesday - 10:20

Én Windows Vista Black Edition SP1-et használok. Benjamin készítette vagy ez a haxolt változat kódneve azt nem tudom, csak az alap háttéren ill. kilogolásnál az a név látszódik a jobb felső sarokban.
Én személy szerint nagyon meg vagyok vele elégedve. Állítom, hogy a lent látható konfigomon hazaverdesi sebességben az XP-t bár ezt lekéne benchmarkolni meg sok minden függvényében változik, persze tudom. Játékokban nem érzek egyáltalán lassulást(sőt, Counter-Strike source még gyorsabb is) és legalább olyan jó kedvel használom ezt a fajta vistát, mint egy osx leopardot. Minden ott van, ahol az ember keresi, ki van pucolva, nem foglal sok helyet és frissíti magát.
Telepítés is jól meg van oldva szóval nálam tutinyerő a cucc.  Természetesen vga meg ilyenolyan driverek bele vannak gyógyítva(eléggé frissek is).  Felrakod és tényleg olyan "It Just works" feeling  :omg:  :Đ

PÜ ment  :smoker:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#2858 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 20:45

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 12:08

Nem hivatalosak, ergó nem tudni milyen egyéb módosítások vannak benne. Én soha nem használnám.

Miért nem lehet tudni? Tele van a net olyan infókkal, hogy szénné vannak pakolva mindenféle férgekkel, backdor progikkal, meg minden földi jóval, amit egy kínai/orosz/egyébb hacker zombie gép hálózatához csak kellhet.  :Đ
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#2859 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 20:47

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 14:48

Nem tudom mit jelent a nem kezelte normálisan, de nincsen erre vonatkozóan limitáció.

Engem érdekelne a téma, mert a szervizesünk szénné dolgozta magát egyik megrendelőnknél, ahol hasonló okokból X64 géphálózat volt, és gyakorlatilag sehogy nem sikerült megoldani a hálózati problémájukat. Viszont nekem nem volt még energiája számomra érhető formában elmondani mi volt a probléma.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#2860 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 11. 05. 21:05

Windows Vista home basic 64 -re és alapból a home verziókra azt írja a microsoft magyarország az összehasonlító táblázatukban, hogy

Egyszerűbben építhet ki hálózatot vállalkozásában
a Hálózati központ és a Távoli asztal alkalmazásokkal: Azaz ezek csak a business kategóriában vannak. Az angol weboldal meg azt írja hogy a hálózati központot tartalmazza az összer vista változat.

Most akkor nem lehet a home verziókkal hálózatozni, gépeket összekötni, NAS-solni :) hálózati nyomtatókat kezelni. fileokat megosztani, gépre kötött nyomtatókat megosztani?
Jó lenne már tudni. Nem akarok egy 10-essel többet fizetni azért amit nem is használnék.
főleg hogy 3-at vennék... az már 30000 összesen a különbség, abból meg inkább elmennék szórakozni :) Cégesbuli egy kocsmában :)

Please help!
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#2861 Felhasználó inaktív   SANK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 13:46

Szaisztok !
Biztosan nagyon alapot kérdezek, de én csak az XP-t ismerem, a vállalatnál sem használunk még Vistát, de mest megkért az igazgatónk nézzem már meg az otthoni laptopját, ami ha a sajátgépre kattint, megjelennek a fájlok, de rövid idő után kiírja hogy hiba javítás megkísérlése, mejd eltűnik az intéző, és ismét csak az asztal jelenik meg.  Állítólag tűnnek is el fájlok, de ez nembiztos , mert a főnök nem számítógézseni.
Vicces, de én még azt sem találtam meg hol van a "futtat" lehetősége, hogy lehet parancssorba kimenni (CMD.EXE létezik benne?)
VAn benne plédául MSCONFIG.EXE program? VÍruskeresőt sem találtam benne, hacsaknem a Windows PC doktor 5-öt nem annak szánták.
Segyítenétek nekem ezekben az alapkérdésekben?
István
:)  :)  :)
Mennyit kell még tanulnom, hogy hallgatni tudjak?

#2862 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 13:51

Start menü -> Start Search mezőbe begépeled: cmd, vagy msconfig. Kis szüttyögés után (először pár másodperc, később pár tizedmásodperc) már indíthatod is.

Víruskereső meg persze, hogy nincs gyárilag, amikor már az Internet Explorer meg a Windows Media Player miatt is megy a nyavalygás. Viszont cserébe az összes nagyobb vírusirtónak létezik Vista-kompatibilis verziója.

Szerkesztette: debaj 2008. 11. 11. 13:52 -kor

#2863 Felhasználó inaktív   SANK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 13:54

Idézet: debaj - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 12:51

Start menü -> Start Search mezőbe begépeled: cmd, vagy msconfig. Kis szüttyögés után (először pár másodperc, később pár tizedmásodperc) már indíthatod is.

Víruskereső meg persze, hogy nincs gyárilag, amikor már az Internet Explorer meg a Windows Media Player miatt is megy a nyavalygás. Viszont cserébe az összes nagyobb vírusirtónak létezik Vista-kompatibilis verziója.

Nagyon szépen köszönöm. Nem gyárilag gondoltam, a fia (15 éves) telepítgetett programokat, gondoltam volt annyi sütnivalója...
Az ingyenes AVG felmegy vistára?
Bocs hogy sok a kérédsem, újszülött vagyok Vista ügyben.
István

#2864 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 13:58

Idézet: neta - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 21:05

Windows Vista home basic 64 -re és alapból a home verziókra azt írja a microsoft magyarország az összehasonlító táblázatukban, hogy     

Egyszerűbben építhet ki hálózatot vállalkozásában
a Hálózati központ és a Távoli asztal alkalmazásokkal: Azaz ezek csak a business kategóriában vannak. Az angol weboldal meg azt írja hogy a hálózati központot tartalmazza az összer vista változat.

Most akkor nem lehet a home verziókkal hálózatozni, gépeket összekötni, NAS-solni :) hálózati nyomtatókat kezelni. fileokat megosztani, gépre kötött nyomtatókat megosztani?
Jó lenne már tudni. Nem akarok egy 10-essel többet fizetni azért amit nem is használnék.
főleg hogy 3-at vennék... az már 30000 összesen a különbség, abból meg inkább elmennék szórakozni :) Cégesbuli egy kocsmában :)

Please help!

De lehet. Tapasztalatból mondom. Notebookomon Home Basic van és minden megy kivéve a tartományba léptetés.

#2865 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 13:59

Idézet: SANK - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 13:54

Az ingyenes AVG felmegy vistára?

Fel, van 32 és 64 bites verziója is.

#2866 Felhasználó inaktív   SANK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 14:22

Idézet: debaj - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 12:59

Fel, van 32 és 64 bites verziója is.

Sajnos csak egyfajta tölthető le ingyenesen. A kereskedelmi változatról többek közt ezt írják:

Idézet

A kereskedelmi változat támogatja a 64 bites rendszereket.

Ez alapján az ingyenes viszont nem. Nem gond ez, vegyen egy 64 biteset, csak nem akarok égőzni a próbálkozással, ha nem jó.

Innen gondoltam letölteni: http://www.avg.hu/in...age=avgfree-000

István

#2867 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 14:35

Ott van például az Avast Home, az is ingyenes (ingyenes regisztrációval 1 éves licensz jár, amit ingyenesen lehet hosszabbítgatni), és biztosan működik 64 bites Vistán.

http://www.avast.com...ast_4_home.html

#2868 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 17:15

hali,

http://evone.info/wshrink.png

itt ez a kep, latszik hogy van rajta 15 giga nem lefoglalt terulet, csak az a baj hogy nem egyben, viszont sehogyse tudom egyesiteni oket. valami otlet van erre? :\

linux alatt probaltam fdiskel de semmi. gondolom nem igen lehet, de azert hatha tud ra valaki valamien megoldast. elore is koszi
macbook air 2014

#2869 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 17:28

Újratelepítés, újrapartícionálás. Esetleg meg lehet próbálni a partíciót a lemez elejére mozgatni (pl. gparted), de akkor legjobb esetben is javítani kell a Vista telepítést.

Szerintem azzal van a legkevesebb szívás, ha lemented az adataidat, és újrahúzod a rendszert.

#2870 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 17:30

Idézet: debaj - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 18:28

Újratelepítés, újrapartícionálás. Esetleg meg lehet próbálni a partíciót a lemez elejére mozgatni (pl. gparted), de akkor legjobb esetben is javítani kell a Vista telepítést.

Szerintem azzal van a legkevesebb szívás, ha lemented az adataidat, és újrahúzod a rendszert.

pont a reinstallal van a legtobb gond, mivel ahhoz teljes visszallitas kell ( noti, eloretelepitett windows )

viszont a javitos modszer nem rossz, az kb 1 perc alatt megvan. :) kiprobalom thx
macbook air 2014

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.