HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#3511 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 27. 17:53

Sziasztok!
Windows Vista Business 32bit OEM -el rendelkezem. Jogosult vagyok helyette 64bit-es Vista Businesst feltelepíteni? Valahol mintha régen lett volna erről szó de most sehol sem találom.

szerk.: a kis könyvében azt írja, hogy: "Döntse el, hogy a Windows Vista 32 bites vagy 64 bites kiadását kívánja telepíteni." Viszont ugyebár a DVD-n csak 32bit-es változat van. (de van itt az asztalon egy Vista x64 SP1 MSDN is ...)

Szerkesztette: Thoty 2009. 04. 27. 18:03 -kor

+

#3512 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 09:15

Sziasztok!

Előre is elnézést kérek, probáltam keresni, de nem találtam választ. A következő a gondom:
Adott egy Acer 5930g, vinyo lényegében meghalt. Vista Home Basic volt rajta, adott az alján a kód, de sajnos a sima Vista telepítővel ezt a kódot nem fogadja el. A D2D lényegében megsemmisült. Vagyis csak részben. Ugyanis a BACKUP partició lényegében sértetlen, ami ugye tartalmazza a vistát, de sajnos arrol sehogy se tudom elindítani a vista telepítőt. Sőt még tartalmazta a recovery lemezt is, de mivel a PQSERVICE partició elhalt, így nem tudok micsinálni. Sajnos eleve érdekesen halt meg a vinyo, mert a 250 gb-ól csak 125-ot lát. A kérdésem az, hogy esetleg van-e vkinek lehetősége arra, hogy egy hasonlo acer notiból lementse nekem a pqservice particiót? (persze szigorúan csak hozzáértőt kérek!!) vagy esetleg láttok-e más megoldást?

Előre is köszi!
üdv
csövike

#3513 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 12:55

Vista Business SP1 gép-en máról holnapra előfordult a következő. Router mögött ez a gép, és egy XP SP2-es gép van. Korábban látták egymást. Most meg Vistáról nem lehet pingelni az XP-s gépet, fordítva lehet. Vistáról lehet tallózni hálózatot, látszik is az XP-s gép, de megnyitni nem lehet. Természetesen semmi sem változott. Tűzfalak kikapcsolva, Vistánál hálózati felderítés bekapcsolva. Mindkettő ugyanabban a munkacsoportban van. Rendszernaplóban bejegyzés, hogy a főtallózó leállt, választást kedzdeményezett. Számítógéptallózó mindkét gépen fut  Mi lehet a megoldás?

Szerkesztette: zoli62 2009. 04. 30. 13:36 -kor

"Légy szerény mint én..."

#3514 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 13:17

Esetleg ez.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#3515 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 13:20

Idézet: brd - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 14:17

Esetleg ez.

Köszi. Tűzfal nem fut. A tallózó szolgáltatás megy.

Szerkesztette: zoli62 2009. 04. 30. 13:22 -kor

#3516 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 10:30

Elkészült a Windows Vista SP2

Idézet

Windows 7 RC & Vista SP2
1 May 2009

Microsoft has released both Windows 7 Release Candidate (RC), and Windows Vista Service Pack 2 (SP2) final (RTM) to MSDN and Technet subscribers. Windows 7 RC will be available to the public on 5 May, and Vista SP2 should be publicly available in the next few days. For now you can read this Microsoft Article detailing notable changes in Vista SP2.
forrás

Notable Changes in Windows Server 2008 SP2 and Windows Vista SP2 @ microsoft technet
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#3517 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 18:22

utálom hogy percenként irják le hogy készen van, és akkor elkezdem keresni hogy hoppá csak rc verzió, hoppá még nem is elérhető csak blabla..
macbook air 2014

#3518 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 10:19

Sziasztok, segítséget kérnék.
meg akartam változtatni az intéző alapértelmezett mappáját, mert amikor start menüből tallózást nyitok jobb egérgombbal, akkor mindig itt nyílt meg: C:\Users\Gábor\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\
kicsit idegesítő volt. Na a felső menüpontban a nézet - mappa testreszabása menüpontban találtam olyat hogy hely, és ítt a helyet átírtam C:\-ra
Rákérdezett hogy akarok-e fájlokat másolni de a nemet nyomtam.
ezek után azt vettem észre hogy a start gombon eltünt a jobb egérgomb, nem működik. Belenézve a start menübe, belevette a start menübe a c-meghajtón lévő könyvtárokat is.
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu - itt is megtalálom mostmár a start menüt kitallózva intézőben.
Holott gondolom C:\Users\Gábor\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu - itt kellene lennie.
A furcsa az az hogy vannak dolgok amik mindkét helyen szerepelnek, vannak amik nem.

Hogy tudnám visszaállítani alapértelmezettre?
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#3519 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 14:49

Idézet: tutis - Dátum: 2009. máj. 3., vasárnap - 11:19

Sziasztok, segítséget kérnék.
meg akartam változtatni az intéző alapértelmezett mappáját, mert amikor start menüből tallózást nyitok jobb egérgombbal, akkor mindig itt nyílt meg: C:\Users\Gábor\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\
kicsit idegesítő volt. Na a felső menüpontban a nézet - mappa testreszabása menüpontban találtam olyat hogy hely, és ítt a helyet átírtam C:\-ra
Rákérdezett hogy akarok-e fájlokat másolni de a nemet nyomtam.
ezek után azt vettem észre hogy a start gombon eltünt a jobb egérgomb, nem működik. Belenézve a start menübe, belevette a start menübe a c-meghajtón lévő könyvtárokat is.
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu - itt is megtalálom mostmár a start menüt kitallózva intézőben.
Holott gondolom C:\Users\Gábor\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu - itt kellene lennie.
A furcsa az az hogy vannak dolgok amik mindkét helyen szerepelnek, vannak amik nem.

Hogy tudnám visszaállítani alapértelmezettre?

Legegyszerűbben: rendszervisszaállítással.

#3520 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 16:39

Idézet: zoli62 - Dátum: 2009. máj. 3., vasárnap - 13:49

Legegyszerűbben: rendszervisszaállítással.

azzal nem megy, nem sikerül maga a visszaállítás sem, nem fut le.
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#3521 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 01:03

Idézet: tutis - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 17:39

azzal nem megy, nem sikerül maga a visszaállítás sem, nem fut le.

Letiltottad esetleg?

#3522 Felhasználó inaktív   SASboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 07. 20:08

Sziasztok.

Nekem ez a problémám, hogy vettem egy notit, a vista lemezkezelőjével sikerült a C meghajtórol leválasztanom 100Gb-t, amit egy partícióvá alakítottam. Így a C 130gb lett. Le szeretnék még választani róla egy 100GB-t legalább, de már nem engedi zsugorítani. Nem tudjátok mitől lehet? Ill. mit ajánlotok, hogy válasszák le belőle?

#3523 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 06:37

Telepítettem az irfan view nevű képnéző progit és azóta, ha intézőben tallózom a mappákat a képek kis méretű előnézete helyett az i-view-ben beállítható ikon jelenik meg. Nem találom, hol lehetne a progiban ezt visszaállítani, vagy a windows-ban kéne vmit állítani?
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#3524 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 06:57

Idézet: SASboy - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 21:08

Sziasztok.

Nekem ez a problémám, hogy vettem egy notit, a vista lemezkezelőjével sikerült a C meghajtórol leválasztanom 100Gb-t, amit egy partícióvá alakítottam. Így a C 130gb lett. Le szeretnék még választani róla egy 100GB-t legalább, de már nem engedi zsugorítani. Nem tudjátok mitől lehet? Ill. mit ajánlotok, hogy válasszák le belőle?

működik vista alatt is: http://www.hogyan.or...zese-windows-xp

esetleg: http://www.hogyan.or...-ubuntu-gparted
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#3525 Felhasználó inaktív   SASboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 09. 13:44

Idézet: charlie - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 7:57

Köszi szépen sikerült :respect:  :respect:

#3526 Felhasználó inaktív   joci04 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 08:16

Sziasztok!

Olyan problémám van hogy a C meghajtó kevés volt a vistához (20Gb)
és  paragon part.managerrel a D ről akartam átvinni 20 Gb-ot.
El végezte részben a műveletet de a vége előtt pár percel elsötétült a képernyő és 5 perc után ujraindult.
Ha a vinyóról bootol az írja ki "no bootmrg" és csak ujraindítani lehet.
Megpróbáltam ujratelepíteni de információgyüjtésnél nem talált illesztőprogit a CD/DVD meghajtónak,ezen felül még létrehozott egy plusz merevlemezt ami X és 3mb-os ezen dll. fájlok vannak a parancsfájl szerint.se javítani nem enged sem telepíteni.C D tudom formázni X et nem engedi.A kérdésem az lenne hogy tudom rendberakni valahogy?(illesztőprogi hiba lehet az hogy 32bit-es volt rajta és én 64-essel próbáltam ujrarakni?)
Nagyon fontos lenne nem az enyém a laptop.
Válaszotokat várom
Sziasztok.

#3527 Felhasználó inaktív   dzsozefo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 13:04

Hello! Kérdésem a következő. Toshiba L300 notebookra feltelpitettem a Vistát majd a megfelelő drivereket, és a sokadik újrainditás után is szeretne telepiteni új drivereket - megkérdi futtatnám e ?

3 db exe fájl. Ezek kikapcsolhatoak e? Xp alatt volt valami parancs a betöltendő dolgokat lehetett kivenni vele...
AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz |
Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D | Pinnacle TV-Tuner | Codegen 400W | Codegen 604AL-CA

Ipod Touch 2.0 customized firmware
Nokia E51 200.34.36
-> Szerverhosting,Szerverbérlés,.hu domain,tárhely

#3528 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 19:21

Valami olyan (ingyenes) backup megoldást keresnék Vistára, amivel Én mondhatom meg, hogy mely mappákat, és milyen fájltipusokat mentsen a gép (mint a jó öreg ntbackup). Aztán csinal egy teljes mentést, és ezután már növekményest, stb.

A beépített megoldás nem jó, mert nem tudom megmondani konkrétan, hogy milyen fájltípust meg mely mappákat mentsen.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#3529 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 13:38

Idézet: charlie - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 20:21

Valami olyan (ingyenes) backup megoldást keresnék Vistára, amivel Én mondhatom meg, hogy mely mappákat, és milyen fájltipusokat mentsen a gép (mint a jó öreg ntbackup). Aztán csinal egy teljes mentést, és ezután már növekményest, stb.

A beépített megoldás nem jó, mert nem tudom megmondani konkrétan, hogy milyen fájltípust meg mely mappákat mentsen.

http://www.educ.umu....obianbackup.htm

#3530 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 05. 13. 07:01

Sziasztok!

Van egy OCE 5150-es plotterünk, amihez a gyártó nem biztosít Vista drivert 32 és 64 biteset se.
Az irodai gépekkel (vista 64bit) így nem tudjuk használni a plottert. Próbáltam feltelepíteni az XP-s drivert, de nem engedte. Van valami ötletetek, hogy mit lehetne csinálni?

Köszönöm
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.