HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#3501 Felhasználó inaktív   Jetpilot 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 16. 15:35

üdv

segítségre lenne szükségem.
adott két gép, ami routerrel van hálózatba kötve. az egyiken xp, másikon vista fut. a vistás látja az xp megosztott mappáit, az xp-s nem. miért?

válaszokat köszönöm.

Csatolt fájl:

#3502 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 17. 11:59

Sziasztok,

Egy gyors kérdés, Windows vásárlás előtt állok és hallottam valamit, hogy ha veszek egy Vistát, akkor használhatom az XP-t is legálisan. Ez melyik Vista/XP verzió kombinációra igaz? T3200-es Intek CPU-m van 4 GB RAM-mal, ehhez asszem 64bites XP kellene, az is benne van ebben a Vistás akcióban?

Az az igazság, hogy lehet, hogy később használnám a Vistát, de most a munkámhoz az XP kell...

Köszi a segítséget! :)

#3503 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 17. 12:51

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. ápr. 17., péntek - 11:59

Sziasztok,

Egy gyors kérdés, Windows vásárlás előtt állok és hallottam valamit, hogy ha veszek egy Vistát, akkor használhatom az XP-t is legálisan. Ez melyik Vista/XP verzió kombinációra igaz? T3200-es Intek CPU-m van 4 GB RAM-mal, ehhez asszem 64bites XP kellene, az is benne van ebben a Vistás akcióban?

Az az igazság, hogy lehet, hogy később használnám a Vistát, de most a munkámhoz az XP kell...

Köszi a segítséget! :)

OEM

http://download.microsoft.com/download/d/2...grade_chart.doc

Szerkesztette: FlowM@N 2009. 04. 17. 12:54 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3504 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 17. 20:29

Láttam internetten árulnak Vista liszencet, na most ilyenkor ugye se COA matrica, se telepítő CD. Ebben az esetben is igaz, hogy csak azokkal számít eredetinek? (Bár a kérdés már a TechNetről tölthető cuccoknál is fent áll.)

És miként lehet egy ámerikai Vista Ultimate csak 79 USD???  :think:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#3505 Felhasználó inaktív   medium84 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 21. 17:35

Hali!

Az alábbi elég érdekes dolgot produkálja a gépem:
Nem hajlandó frissíteni sem a NOD32-t, sem a Spyware Doctor-t, de még a Windows Update sem működik.

Másfél méterrel arréb lévő notin ugyanezeka szoftverek vannak, ott gond nélkül frissül minden. Hozzátartozik még a dologhoz hogy mind2 gép egy TP-LINK routerről kapja a netet.
Tudja valaki a választ a miértre?

#3506 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 23. 09:18

Idézet: nord^ - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 0:33

Sziasztok!

Van egy kis problémám. Vettünk egy laptopot, amin vista fut. A gond az, hogy telepítés előtt nem lett jól beállítva a vista nyelve ezért most full angol, a laptop kézikönyve azt írja, hogy előfordulhat, hogy nem lehet később másik nyelvet kiválasztani, mert az törlődik. Ez igaz is, mert a rendszervisszaállítással próbálkoztam és már csak az angol van benne mint választható nyelv, nem lehet állítani.
Erre van esetleg mégis valami mód? Esetleg magyar nyelvi file-t utólag nem lehet beleszugerálni? Sajnos így nem maradhat, mert nem tud mindenki angolul a családban.
Elnézést a buta kérdésért, de vistaban nem vagyok otthon...

Köszönöm

ez a probléma még fennál sajnos

arra gondoltam, hogy ha szerzek egy vista business telepítő cd-t és azzal rakom újra, úgy, hogy a restore partíciót letörlöm előtte, azzal jónak kell, hogy legyen, mert a gép alján ott a vista matrica, amin ugye rajta van a telepítő kódja is, ezzel megmarad a jogtisztasága

ez így működőképes?

#3507 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 23. 12:01

Idézet: nord^ - Dátum: 2009. ápr. 23., csütörtök - 9:18

ez a probléma még fennál sajnos

arra gondoltam, hogy ha szerzek egy vista business telepítő cd-t és azzal rakom újra, úgy, hogy a restore partíciót letörlöm előtte, azzal jónak kell, hogy legyen, mert a gép alján ott a vista matrica, amin ugye rajta van a telepítő kódja is, ezzel megmarad a jogtisztasága

ez így működőképes?

igen
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3508 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 24. 12:46

Sziasztok!

Elakadtam kicsit Vista Ultimate magyarral.
Van egy Samba fájl szerverem, felhasználó nevet, jelszót kér a megosztásokhoz. Ha Vista alól csatlakozni akarok, bekéri a felhasználói nevet, jelszót, megadom, megy is szépen. Viszont kijelentkezéskor, vagy újraindításkor újra bekéri a jelszót, pedig kipipálom, hogy jegyezze azt meg. Legközelebbi kijelentkezésig, vagy újraindításig szépen működik is a dolog. Tiszta XP Home feeling. Szerver amúgy eddig csak XP-s gépekkel találkozott, ilyen gond sosem volt velük.

Kicsit keresgéltem neten, de igazából megoldást erre sehol sem találtam.
Nagyjából ugyanez a gondja a topikindítónak, az itt látható dolgokat kipróbáltam, de mint ahogy neki sem, nekem sem hozott megoldást:
http://social.technet.microsoft.com/Forums...05-1c5690cbbd49

Minden tippet szívesen vennék: respect:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#3509 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 04. 24. 12:49

Vista esetében szükséges ugyanúgy kikapcsolni

UnPlug n' Pray -t illetve távolisegítséget ?

http://www.grc.com/unpnp/unpnp.htm

#3510 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 25. 22:56

Rendszeresen használom a Vista DVD író funkcióját. Észrevettem, hogy nem mindig jelenik meg ez a menü. Ha képeket tartalmazó DVD-t rakok be akkor nem mindig jelenik meg: Link.

Ha program telepítő exéket tartalmazó dvd-t teszek be akkor mindig ott van: Link.

Mitől lehet ez?

#3511 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 17:53

Sziasztok!
Windows Vista Business 32bit OEM -el rendelkezem. Jogosult vagyok helyette 64bit-es Vista Businesst feltelepíteni? Valahol mintha régen lett volna erről szó de most sehol sem találom.

szerk.: a kis könyvében azt írja, hogy: "Döntse el, hogy a Windows Vista 32 bites vagy 64 bites kiadását kívánja telepíteni." Viszont ugyebár a DVD-n csak 32bit-es változat van. (de van itt az asztalon egy Vista x64 SP1 MSDN is ...)

Szerkesztette: Thoty 2009. 04. 27. 18:03 -kor

+

#3512 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 09:15

Sziasztok!

Előre is elnézést kérek, probáltam keresni, de nem találtam választ. A következő a gondom:
Adott egy Acer 5930g, vinyo lényegében meghalt. Vista Home Basic volt rajta, adott az alján a kód, de sajnos a sima Vista telepítővel ezt a kódot nem fogadja el. A D2D lényegében megsemmisült. Vagyis csak részben. Ugyanis a BACKUP partició lényegében sértetlen, ami ugye tartalmazza a vistát, de sajnos arrol sehogy se tudom elindítani a vista telepítőt. Sőt még tartalmazta a recovery lemezt is, de mivel a PQSERVICE partició elhalt, így nem tudok micsinálni. Sajnos eleve érdekesen halt meg a vinyo, mert a 250 gb-ól csak 125-ot lát. A kérdésem az, hogy esetleg van-e vkinek lehetősége arra, hogy egy hasonlo acer notiból lementse nekem a pqservice particiót? (persze szigorúan csak hozzáértőt kérek!!) vagy esetleg láttok-e más megoldást?

Előre is köszi!
üdv
csövike

#3513 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 12:55

Vista Business SP1 gép-en máról holnapra előfordult a következő. Router mögött ez a gép, és egy XP SP2-es gép van. Korábban látták egymást. Most meg Vistáról nem lehet pingelni az XP-s gépet, fordítva lehet. Vistáról lehet tallózni hálózatot, látszik is az XP-s gép, de megnyitni nem lehet. Természetesen semmi sem változott. Tűzfalak kikapcsolva, Vistánál hálózati felderítés bekapcsolva. Mindkettő ugyanabban a munkacsoportban van. Rendszernaplóban bejegyzés, hogy a főtallózó leállt, választást kedzdeményezett. Számítógéptallózó mindkét gépen fut  Mi lehet a megoldás?

Szerkesztette: zoli62 2009. 04. 30. 13:36 -kor

"Légy szerény mint én..."

#3514 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 13:17

Esetleg ez.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#3515 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 13:20

Idézet: brd - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 14:17

Esetleg ez.

Köszi. Tűzfal nem fut. A tallózó szolgáltatás megy.

Szerkesztette: zoli62 2009. 04. 30. 13:22 -kor

#3516 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 10:30

Elkészült a Windows Vista SP2

Idézet

Windows 7 RC & Vista SP2
1 May 2009

Microsoft has released both Windows 7 Release Candidate (RC), and Windows Vista Service Pack 2 (SP2) final (RTM) to MSDN and Technet subscribers. Windows 7 RC will be available to the public on 5 May, and Vista SP2 should be publicly available in the next few days. For now you can read this Microsoft Article detailing notable changes in Vista SP2.
forrás

Notable Changes in Windows Server 2008 SP2 and Windows Vista SP2 @ microsoft technet
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#3517 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 18:22

utálom hogy percenként irják le hogy készen van, és akkor elkezdem keresni hogy hoppá csak rc verzió, hoppá még nem is elérhető csak blabla..
macbook air 2014

#3518 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 10:19

Sziasztok, segítséget kérnék.
meg akartam változtatni az intéző alapértelmezett mappáját, mert amikor start menüből tallózást nyitok jobb egérgombbal, akkor mindig itt nyílt meg: C:\Users\Gábor\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\
kicsit idegesítő volt. Na a felső menüpontban a nézet - mappa testreszabása menüpontban találtam olyat hogy hely, és ítt a helyet átírtam C:\-ra
Rákérdezett hogy akarok-e fájlokat másolni de a nemet nyomtam.
ezek után azt vettem észre hogy a start gombon eltünt a jobb egérgomb, nem működik. Belenézve a start menübe, belevette a start menübe a c-meghajtón lévő könyvtárokat is.
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu - itt is megtalálom mostmár a start menüt kitallózva intézőben.
Holott gondolom C:\Users\Gábor\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu - itt kellene lennie.
A furcsa az az hogy vannak dolgok amik mindkét helyen szerepelnek, vannak amik nem.

Hogy tudnám visszaállítani alapértelmezettre?
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#3519 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 14:49

Idézet: tutis - Dátum: 2009. máj. 3., vasárnap - 11:19

Sziasztok, segítséget kérnék.
meg akartam változtatni az intéző alapértelmezett mappáját, mert amikor start menüből tallózást nyitok jobb egérgombbal, akkor mindig itt nyílt meg: C:\Users\Gábor\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\
kicsit idegesítő volt. Na a felső menüpontban a nézet - mappa testreszabása menüpontban találtam olyat hogy hely, és ítt a helyet átírtam C:\-ra
Rákérdezett hogy akarok-e fájlokat másolni de a nemet nyomtam.
ezek után azt vettem észre hogy a start gombon eltünt a jobb egérgomb, nem működik. Belenézve a start menübe, belevette a start menübe a c-meghajtón lévő könyvtárokat is.
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu - itt is megtalálom mostmár a start menüt kitallózva intézőben.
Holott gondolom C:\Users\Gábor\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu - itt kellene lennie.
A furcsa az az hogy vannak dolgok amik mindkét helyen szerepelnek, vannak amik nem.

Hogy tudnám visszaállítani alapértelmezettre?

Legegyszerűbben: rendszervisszaállítással.

#3520 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 16:39

Idézet: zoli62 - Dátum: 2009. máj. 3., vasárnap - 13:49

Legegyszerűbben: rendszervisszaállítással.

azzal nem megy, nem sikerül maga a visszaállítás sem, nem fut le.
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.