HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#3741 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 04. 20:54

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. júl. 4., szombat - 21:48

Vlite-al?

A Windows Automated Installation Kit (AIK)-ból van külön az SP2-höz is?

Hivatalos forrásból származóra gondoltam, a házi barkácsos változatokat én nem szeretem. Angol  integrált sp2-es változattal találkoztam már, magyarral még nem.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3742 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 07. 04. 21:08

Idézet: bon - Dátum: 2009. júl. 4., szombat - 21:54

Hivatalos forrásból származóra gondoltam, a házi barkácsos változatokat én nem szeretem. Angol  integrált sp2-es változattal találkoztam már, magyarral még nem.

Azt én sem, de beszéltem az MS ügyfélszolgáltaával, és azt mondták, hogy ők nem tudnak nekünk kiküldeni ilyen verziót. Most ilyenkor mégegyszer megkell venni az egyszer már megvett OEM Vistát ?

#3743 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 04. 22:04

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. júl. 4., szombat - 22:08

Azt én sem, de beszéltem az MS ügyfélszolgáltaával, és azt mondták, hogy ők nem tudnak nekünk kiküldeni ilyen verziót. Most ilyenkor mégegyszer megkell venni az egyszer már megvett OEM Vistát ?

Miért kellene megvenni még egyszer, egy SP2-es integrált telepítőkészletért? Ez nekem kicsit erős...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3744 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 08:46

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. júl. 4., szombat - 22:08

Én a telepítő készlet egyéb beszerzésére támogatnám.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3745 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 19:45

Idézet: bon - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 9:46

Én a telepítő készlet egyéb beszerzésére támogatnám.

Két kérdés

1, Ha most újra húzzuk az Nforce 4-es lapra a Vistát, akkor előbb felajánlja az SP1 -et majd az SP2 -t ?

2. Mikortól fog beinteni, és csak az SP2 -t felajánlani?

Szerkesztette: GoodSpeed 2009. 07. 05. 19:57 -kor

#3746 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 20:35

A Windows Vista Service Pack 1 (SP1) előfeltétele a Windows Vista SP2 csomag telepítésének. Tehát nem fog "beinteni" és csak SP2-t felajánlani.

#3747 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 20:35

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 20:45

Két kérdés

1, Ha most újra húzzuk az Nforce 4-es lapra a Vistát, akkor előbb felajánlja az SP1 -et majd az SP2 -t ?

2. Mikortól fog beinteni, és csak az SP2 -t felajánlani?

1. igen
2. soha se, mert az sp2 telepítésének alapfeltétele az sp1 fentléte

#3748 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 20:39

Köszi, tavaly decemberben lett felinstallálva a Vistám.

Azóta ez System Update Readiness Tool x64-alapú rendszerekhez (KB947821) [2009. április] frissült. Honnan lehet tudni, hogy mi változott az akkori kiadáshoz képest ?

Mert esetleg elképzelhető, hogy ha ezt feltenném a friss Windows-ra, kihúzott Net mellett, akkor telepíthetném az önálló SP1-et majd az SP2-t, ha  mondjuk többek között pont az Nforce 4--el való inkonzisztencia megoldása is megtalálható lenne benne. Akkor megoldódnak a probléma, mivel az SP1 és az SP2-nek is az őnálló telepítője levan szedve a Microsoft oldaláról.

#3749 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 16:14

Van egy olyan problémám, hogy a Windows oldalsávon állandóan összekeveri a Gadgetek pozicióit. Azokat a Gadgeteket jeleníti meg amelyeket kiválasztottam, de például az időjárást hol alul, hol felül, hogy középen, és ezt mindegyikkel eljátsza. Mitől lehet ez, és hogyan lehet orvosolni? Már leszedtem az összes gadgetet, majd újból beválogattam őket, de ugyanúgy, és ugyanazt csinálja.

#3750 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 16:25

Ez nalam is igy van, rohadt idegesito. Ja meg az is, hogy ide oda valtogatja az ikonok nezetet az ablakokban, neha Nagy Ikonokat mutat, neha Listat, neha Kis Ikonokat, stb.
DIE VISTA, DIIIEEEEE!!!!

#3751 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 16:48

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 17:25

Ez nalam is igy van, rohadt idegesito. Ja meg az is, hogy ide oda valtogatja az ikonok nezetet az ablakokban, neha Nagy Ikonokat mutat, neha Listat, neha Kis Ikonokat, stb.
DIE VISTA, DIIIEEEEE!!!!

Akkor annyiból megnyugtató, hogy nem egyedüli az eset :)

#3752 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 17:05

Kép

Újab érdekesség. Nincs is 3"5 lemezes meghajtó a gépben. Gondolom az SP2 hozadéka. Ezzel mit lehet csinálni? Eltávolítottam, újra indítottam a gépet és megint ott van.

#3753 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 17:10

:D :D Na ilyen nincs nalam
Egyszerre 4 USB? 2 DVD? Tyuha miez, szerver? :D
Amugy ha mar Gadget akkor Win7, sokkal jobban kezeli oket. Szedd le azt a szar Vista-t es csereld le az RC-re. Jovo Juniusig hasznalhatod, de Oktoberben mar megveszed szoval nem vesztesz semmit.

#3754 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 17:13

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 18:10

:D :D Na ilyen nincs nalam
Egyszerre 4 USB? 2 DVD? Tyuha miez, szerver? :D
Amugy ha mar Gadget akkor Win7, sokkal jobban kezeli oket. Szedd le azt a szar Vista-t es csereld le az RC-re. Jovo Juniusig hasznalhatod, de Oktoberben mar megveszed szoval nem vesztesz semmit.

Azok Az előlapi panelé :)
Kép

http://logout.hu/cikk/aerocool_jetmaster_c...h_2/teljes.html :D

#3755 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 17:20

Ja hogy, ertem. Amugy pont ma reggel raktam fol az asztali gepre a Win7-et, ah tok jo, nagyon ubereli a Vista-t minden szegmensben.

#3756 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 17:49

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 18:20

Ja hogy, ertem. Amugy pont ma reggel raktam fol az asztali gepre a Win7-et, ah tok jo, nagyon ubereli a Vista-t minden szegmensben.

Nos a probléma az volt, hogy valamiért BIOS-ban nem volt letiltva a 3.5" Floppy.

A Windows 7-et a szomszédomnál láttam, 1024x 768-ban, és nem tetszik ,hogy az oldalsáv eltünt helyette  csak Gadget Gallery van.

A másik meg a tálca ami nem tetszett.

#3757 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 17:52

:) Pedig minden allithato. Az oldalso sav is megvan csak nem latod, mar nincs behatarolva. Ha odarakod a Gadget-eket akkor "bepattannak" a helyukre mint a Vista-nal, de amugy mozgathatod oket oda ahova akarod. A Talca is alakithato, lehet nagy vagy kis ikon, osszetolva ha azonos programot futtatsz tobbszor (pl Explorer, Firefox) de ezt atrakhatod XP/Vista style-ra is par kattintassal.

#3758 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 10. 08:21

Körülbelül két napig nem voltam a Fórumon mivel úgydöntöttem, hogy a régi Windows Vistát újra telepítem. Nos legalább 15 - 20 alkalommal húztam újra mire sikerült.

Azoknak írnám le akiknek szintén csak a Windows Updateről települ az SP1 illetve az SP2, és Nforce 4-es Chipsettel rendelkeznek.

Több megoldás is létezik.

Külön köszönöm a tanácsokat a Microsoft Ügyfélszolgálatának :respect:

Többször előfordult, hogy közvetlenül a frissítések telepítése közben , miközben töltötte le vagy épen telepítette volna a frissítéseket az Update szolgáltatás , váratlanul összeomlott. Ilyenkor  a "Windows - modulok telepítője müködése leállt " hibaüzenetet kaptam.

Előfordult olyan is , hogy lesem tudta frissíteni a legfrisebb update agent-et.

Előbbi esetre a megoldás, hogy a Windows update lefutattatása előtt telepítsük mindenből a legfrisebb drivert. Főleg az Nvidia Nforce 4 driverét, majd  a VGA, és a hangkártya driverét. Ezután pedig a többi csatlakoztatott eszközét.

Mielőtt neki kezdenénk a Windows újratelepítésének, töltsük le a Microsoft weboldaláról az MS 08-067 közismert nevén a Conficker féreg elleni védelmet, hogy mielőtt az Internetre csatlakozunk védve legyünk a féreg ellen.

Javasolt a KB955020 Update beszerzése is önálló telepítő formájában.

Sokszor előfordul, hogy ezt valamiért nem tudja a Windows update felpakolni, és addig nem ajánlja fel az SP1-et sem. A Megoldás ilyenkor, hogy megpróbáljuk manuálisan az önálló installer segítségével feltelepíteni. Azonban előfordulhat, hogy így sem sikerül, és egy a "következő frissítések nem lettek telepítve ... " üzenetet kapunk.

Ekkor más módszert kell alkalmazni. Kapcsoljuk ki az UAC-ot átmenetileg. Ilyenkor ügyeljünk arra, hogy ne kapcsolódjunk az Internetre .

Miután ez megtörtént nevezzük át a C:\Windows\SoftwareDistribution könyvtárat például C:\Windows\SoftwareDistribution.old-ra valamint a C:\Windows\System32\Catroot-ot C:\Windows\System32\Catroot.old-ra. Majd próbáljuk újra. Ekkor azt láthatjuk hogy a sikertelen próbálkozások a Windows Update menüjében eltűnnek, mivel a régi Distribtuionben tárolja ezen információkat. Ha ezzel megvagyunk kapcsoljuk vissza az UAC-ot, majd ellenőrizzük hogy telepítve van e MS 08-067 , csatlakozzunk fel az Internetre és kérjük le a frissítések listáját.

Alapból bevan jelölve az összes biztonsági frissítés. Egyelőre vegyük ki a pipát ezek elől, és a rendszerközeli komponenseket , esetleges drivereket telepítsük. Ha ezzel megvagyunk, és újraindítást kér, akkor telepíthetjük a biztonsági updatéket is. Ha feltelepült mindegyik, jó esélyünk van rá, hogy még több biztonsági frissítést talál, amik után közvetlenül felfogja ajánlani az SP1-et. Telepítsük fel, és indítsuk újra a gépet. A következőkben ismteljük a Windows update lefuttatását amíg az összes SP 1 utáni apróbb biztonsgi frissítés nem települ, benne az Internet Explorer 8-al. Ha ezzel is megvagyunk felkell hogy ajánlja az SP2-t. Telepítsük ,majd indítsuk újra a rendszert amikor kéri.

#3759 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 10. 13:05

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 18:52

:) Pedig minden allithato. Az oldalso sav is megvan csak nem latod, mar nincs behatarolva. Ha odarakod a Gadget-eket akkor "bepattannak" a helyukre mint a Vista-nal, de amugy mozgathatod oket oda ahova akarod. A Talca is alakithato, lehet nagy vagy kis ikon, osszetolva ha azonos programot futtatsz tobbszor (pl Explorer, Firefox) de ezt atrakhatod XP/Vista style-ra is par kattintassal.

Helló, miközben kinlódtam a Vistával kipróbáltam az W7 RC-t. Gondnélkül települt, gyors volt, és ment rajta a NIS is, viszont egyelőre maradok a Vistánál ;)

#3760 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 10:08

Helló, van egy kis gondom, lehet hogy az alaplapi egyik USB port rosszalkodik.

A Vista jelezte, hogy új hardver van, és hogy sikeresen települt az ismeretlen eszköz. Ez már alapból furcsa volt. Aztán észrevettem, hogy a kártya olvasók eltüntek.

Leszedtem a gépház oldalát, és a Coolwatch kártyaolvasónának  USB portját megcseréltem az egyik belső USB kimenettel. A probléma átmenetileg elhárult. Most megint jelezte 2 -3 nappal később, hogy új hardver , és hogy ismeretlen eszköz. Azonban úgy tűnik, hogy minden megvan.

Viszont hogyan lehetne megtudni, hogy mi is az az ismeretlen eszköz ?

A másik amit nem értek, hogy az alaplapon van 4 darab USB port, plussz 6 darab belső amiből 4 db ki is van vezetve hátulra, 2 db pedig a Coolwatch előlapi paneljén elhelyezett USB 2.0 illetve a kártya olvasóé.

Amit nem értek azaz, hogy az alaplapi hátoldalon gyárilag kivezett USB-re rákötött Bluetooth-t illetve APC Back UPS CS-t, miért jelöli a Vista úgy, mintha egy gyökérhubon lenne a nyomtatóval illetve a Scannerel, amikor azok az alaplapi belső USB-n vannak?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190