Körülbelül két napig nem voltam a Fórumon mivel úgydöntöttem, hogy a régi Windows Vistát újra telepítem. Nos legalább 15 - 20 alkalommal húztam újra mire sikerült.
Azoknak írnám le akiknek szintén csak a Windows Updateről települ az SP1 illetve az SP2, és Nforce 4-es Chipsettel rendelkeznek.
Több megoldás is létezik.
Külön köszönöm a tanácsokat a Microsoft Ügyfélszolgálatának
Többször előfordult, hogy közvetlenül a frissítések telepítése közben , miközben töltötte le vagy épen telepítette volna a frissítéseket az Update szolgáltatás , váratlanul összeomlott. Ilyenkor a "Windows - modulok telepítője müködése leállt " hibaüzenetet kaptam.
Előfordult olyan is , hogy lesem tudta frissíteni a legfrisebb update agent-et.
Előbbi esetre a megoldás, hogy a Windows update lefutattatása előtt telepítsük mindenből a legfrisebb drivert. Főleg az Nvidia Nforce 4 driverét, majd a VGA, és a hangkártya driverét. Ezután pedig a többi csatlakoztatott eszközét.
Mielőtt neki kezdenénk a Windows újratelepítésének, töltsük le a Microsoft weboldaláról az
MS 08-067 közismert nevén a Conficker féreg elleni védelmet, hogy mielőtt az Internetre csatlakozunk védve legyünk a féreg ellen.
Javasolt a
KB955020 Update beszerzése is önálló telepítő formájában.
Sokszor előfordul, hogy ezt valamiért nem tudja a Windows update felpakolni, és addig nem ajánlja fel az SP1-et sem. A Megoldás ilyenkor, hogy megpróbáljuk manuálisan az önálló installer segítségével feltelepíteni. Azonban előfordulhat, hogy így sem sikerül, és egy a "következő frissítések nem lettek telepítve ... " üzenetet kapunk.
Ekkor más módszert kell alkalmazni. Kapcsoljuk ki az UAC-ot átmenetileg. Ilyenkor ügyeljünk arra, hogy ne kapcsolódjunk az Internetre .
Miután ez megtörtént nevezzük át a C:\Windows\SoftwareDistribution könyvtárat például C:\Windows\SoftwareDistribution.old-ra valamint a C:\Windows\System32\Catroot-ot C:\Windows\System32\Catroot.old-ra. Majd próbáljuk újra. Ekkor azt láthatjuk hogy a sikertelen próbálkozások a Windows Update menüjében eltűnnek, mivel a régi Distribtuionben tárolja ezen információkat. Ha ezzel megvagyunk kapcsoljuk vissza az UAC-ot, majd ellenőrizzük hogy telepítve van e MS 08-067 , csatlakozzunk fel az Internetre és kérjük le a frissítések listáját.
Alapból bevan jelölve az összes biztonsági frissítés. Egyelőre vegyük ki a pipát ezek elől, és a rendszerközeli komponenseket , esetleges drivereket telepítsük. Ha ezzel megvagyunk, és újraindítást kér, akkor telepíthetjük a biztonsági updatéket is. Ha feltelepült mindegyik, jó esélyünk van rá, hogy még több biztonsági frissítést talál, amik után közvetlenül felfogja ajánlani az SP1-et. Telepítsük fel, és indítsuk újra a gépet. A következőkben ismteljük a Windows update lefuttatását amíg az összes SP 1 utáni apróbb biztonsgi frissítés nem települ, benne az Internet Explorer 8-al. Ha ezzel is megvagyunk felkell hogy ajánlja az SP2-t. Telepítsük ,majd indítsuk újra a rendszert amikor kéri.