HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#801 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 04. 18:41

Na végre megjött a DVI-HDMI kábel amit rendeltem. Most már kiváló minőségben összebírtam kötni a TV-m a gépemmel.  ;)  Lejátszott HD videókkal ninsc gond, pedig tartottam tölle, hogy a videókártyám vagy a Vista beleszól. Dualview üzemmódban használom jelenleg.
A media center meg nagyon tetszik, még egy kis állítgatás kell hozzá és nagyon hasznos program lesz számomra.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#802 Felhasználó inaktív   silent2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 05. 02:24

Sziasztok!
A gépemen 32 bites Vista Home Premiumot (OEM) használtam. Most kiváncsiságból beszereztem egy 64 bites Ultimate változatot (OEM BIOS hack-kel aktiválva). Úgy néz ki ez is gond nélkül működik. A HP változatból nagyon hiányzik a távoli asztal, a finomhangolható biztonsági beállítások (egy ntrights vagy vmi hasonló nevű parancssori cuccal szívtam...), valamint az árnyékmásolatok is jól tudnak jönni. A Media Center hiánya miatt a Business verzió sajna nem játszik. A kérdésem az lenne, hogy a legérdemesebb frissíteni? a HP-Ultimate frissítőváltozatot 55000Ft körül láttam, mag az OEM Ultimate verziót 44000 körül. Ha OEM windowst frissítek, az is OEM marad? Ha igen, nem biztos hogy megéri a plusz 11000Ft-ot... Viszont az OEM az vagy 32 vagy 64 bites változat, így ha késöbb gondjaim adódnak, akkor bukta lehet a 64-esből... Valami ötlet?
Köszönöm előre is.
"Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs, even though checkered by failure, than to take rank with those poor spirits who neither enjoy much nor suffer much, because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat."

Theodore Roosevelt

#803 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 12:11

ha tisztában vagy az OEM, nem-oem licensz különbségeivel kapcsolatban, akkor döntsd el. oem-et csak oem-re tudsz frissíteni, hacsak nem veszel egy dobozosat, és akkor mindkét licenszed megmarad.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#804 Felhasználó inaktív   silent2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 16:08

Idézet: monolith - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 12:11

ha tisztában vagy az OEM, nem-oem licensz különbségeivel kapcsolatban, akkor döntsd el. oem-et csak oem-re tudsz frissíteni, hacsak nem veszel egy dobozosat, és akkor mindkét licenszed megmarad.

Átfogalmazom akkor kérdésemet. A fentebb általam leírtak helytállóságára vagyok kiváncsi. Ergo, jól értelmezem-e a helyzetet?
"Far better it is to dare mighty things, to win glorious triumphs, even though checkered by failure, than to take rank with those poor spirits who neither enjoy much nor suffer much, because they live in the gray twilight that knows neither victory nor defeat."

Theodore Roosevelt

#805 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 16:39

Idézet: silent2 - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 16:08

Átfogalmazom akkor kérdésemet. A fentebb általam leírtak helytállóságára vagyok kiváncsi. Ergo, jól értelmezem-e a helyzetet?

OEM-ből OEM lesz.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#806 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 20:17

így van. oem-ből oem. mondat vége.

#807 Felhasználó inaktív   vakhangya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 13:14

Van egy kis nyűgöm.
FuSi Amilo 1705, Vista ultimate. A gépen üresjáratban 60% körüli prociterhelés van. Az erőforrásfigyelő grafikonján látni a terhelést, de a részletezésben max 10%-nyi az összterhelés.
Hova lehet még nyúlni, hogy lássam a gond okozóját?

#808 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 14:14

sysinternals, processexplorer.
ha nem látod folyamatként, akkor lehet hardware interrupt.

#809 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 14:36

Legyaktam....a Vista business-t...

Meguntam hogy kb 3-5 másodperc mire behozza a Sajátgép/kezelés ablakot, további 5-10 másodperc míg bejön a Windows naplókon belül az első napló... Valami kibaszott lassú....Mi a faszt kell ennyit retkelni?

Olyat is csinált, hogy az asztali gépemről néztem egy filmet wlanon erre megállt. A megosztást nem látta, de wlan meg simán ment (volt internet kapcsolat). Újraindításig nem javult meg...(net kapcsolat volt, windowsos megosztások meg megpusztultak, pingelni lehetett a célgépet)

Lassúnak találtam. Mindezt egy fullos Vaio notin (Core 2 DUO 7500, 2GB ram, 250gb hdd (45MB/s sebességgel másol gigabites hálózatról), GF8400GS....) Szép, meg csicsás a Vista, de kb 2 hónap nyűglődés és számtalan clean install után leszedtem.  Asszony Sony notiján még fent van 'magyarul', meglátjuk  mennyire válik be neki.

Visszatértem XP-re és rettenetesen gyors minden... Össze sem lehet hasonlítani.
Persze nem olyan csicsás, nem olyan 'biztonságos' de legalább használható és gyors!
Egy bánatom van: itt csak 25MB körüli hálózati másolási sebességet érek el....!!!!!!!

#810 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 14:40

Idézet: vakhangya - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 13:14

Van egy kis nyűgöm.
FuSi Amilo 1705, Vista ultimate. A gépen üresjáratban 60% körüli prociterhelés van. Az erőforrásfigyelő grafikonján látni a terhelést, de a részletezésben max 10%-nyi az összterhelés.

Nem biztos hogy gáz van. Lehet hogy a speedstep csak 1Ghz-en járatja a procit...
Az energia takarékos és sebességgel kapcsolatos dolgokat nézd át (windows mobility center)!!!

#811 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 15:03

Idézet: vakhangya - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 13:14

Van egy kis nyűgöm.

Task Manager/Show Processes From All Users
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#812 Felhasználó inaktív   vakhangya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 16:07

Köszi a segítséget.

#813 Felhasználó inaktív   silent2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 19:09

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 16:39

OEM-ből OEM lesz.

Köszi szépen!

Theodore Roosevelt

#814 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 21:03

Úgy érzem szopóágra futottam. Adott egy XP vinyó1-en. Feltelepült mellé egy Vista Ultimate x64 vinyó2-re. Azóta a Vista boot menüjéből kell választanom a "Korábbi Windows verzió" menüpontot, ha XP-t akarok indítani (tehát nagyjából mindig). Namost: időközben a Vista felé sem szagoltam, mert nem érdekelt, de most aktiválni akar. Nincs kedvem aktiválni (van legális kulcsom, de francnak sincs kedve elveszteni egyet az aktiválásokból), viszont ha legyalulom, akkor meg jól nem fog bootolni a gépem. Ahogy nézem a Vista kimentette vinyó1 bootsectorát, aztán hatástalanította. Szóval hiába állítom be biosban, hogy vinyó1-ről bootoljon, ott nem talál semmit, aztán vinyó2-ről bootol.

Hogyan vehetném rá a gépet, hogy újra az XP-s partícióról, vinyó1-ről bootoljon?

#815 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 21:13

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 21:03

Úgy érzem szopóágra futottam. Adott egy XP vinyó1-en. Feltelepült mellé egy Vista Ultimate x64 vinyó2-re. Azóta a Vista boot menüjéből kell választanom a "Korábbi Windows verzió" menüpontot, ha XP-t akarok indítani (tehát nagyjából mindig). Namost: időközben a Vista felé sem szagoltam, mert nem érdekelt, de most aktiválni akar. Nincs kedvem aktiválni (van legális kulcsom, de francnak sincs kedve elveszteni egyet az aktiválásokból), viszont ha legyalulom, akkor meg jól nem fog bootolni a gépem. Ahogy nézem a Vista kimentette vinyó1 bootsectorát, aztán hatástalanította. Szóval hiába állítom be biosban, hogy vinyó1-ről bootoljon, ott nem talál semmit, aztán vinyó2-ről bootol.

Hogyan vehetném rá a gépet, hogy újra az XP-s partícióról, vinyó1-ről bootoljon?

szvsz slmgr -rearm

ha meg nem, akkor vista alol parancssor adminként:

bcdedit.exe /delete {current}

resti, és már csak XP indul.

de majd vmi szaki kijavít! ;)

Szerkesztette: laragirl83 2008. 01. 06. 21:14 -kor

ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#816 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 21:13

XP telepítőről bebootolsz, recovery console, fixboot, fixmbr.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#817 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 21:14

Idézet: VKP - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 21:13

XP telepítőről bebootolsz, recovery console, fixboot, fixmbr.

vagy ez :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#818 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 21:15

valaki nagyobb tudású elmondja majd neked, hogy xp-cdről bootolva valami kapcsolóval visszaállítod a vinyó master boot recordját. eszembe fog jutni, de még nem. mikor visszaállítottad, csak az xp-t fogod tudni indítani. de a vista ott marad, csak nem indul. szerintem aktiváld, én most aktiváltam az enyémet 20 perce.

#819 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 21:17

Idézet: monolith - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 21:15

valaki nagyobb tudású elmondja majd neked, hogy xp-cdről bootolva valami kapcsolóval visszaállítod a vinyó master boot recordját. eszembe fog jutni, de még nem. mikor visszaállítottad, csak az xp-t fogod tudni indítani. de a vista ott marad, csak nem indul. szerintem aktiváld, én most aktiváltam az enyémet 20 perce.

kicsit lemaradtál... :Đ

#820 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 21:26

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 21:13

szvsz slmgr -rearm

ha meg nem, akkor vista alol parancssor adminként:

bcdedit.exe /delete {current}

resti, és már csak XP indul.

de majd vmi szaki kijavít! ;)

A rearm-ot ismerem, de azt fújhatom már akkor, amikor muszáj aktiválni. bcedit dettó. :)

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.