HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#841 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 08. 19:27

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 20:18

Bitlocker chip van benne? Ha igen akkor az elég is. Ha nincsen akkor EFS.

Huh ... Sem a Bitlockert, sem az EFS-t nem ismerem. Mondanál róluk valamit?
Amúgy egy mezei Acer5710-es gépről van szó, nem gondolom, hogy bármi spéci védelemmel el lenne látva.

Szerk.: Utánanéztem kicsit, a Bitlocker kiesett, mivel Vista Home Premiumom van. :rolleyes:

Szerkesztette: tempjoel 2008. 01. 08. 19:32 -kor

Weblap: Terragen Images

#842 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 14:14

A következő kérdésem lenne:

Van egy usb-s hangfalam (bose companion 5), egy vezeték nélküli fejhallgatóm ami az alaplapi realtekre van kötve, és egy dolby digital erősítőm, ami az spdif kimeneten keresztül ki van vezetve a nappaliba.

Mindegyik eszközt tudom használni, de egyszerre csak egyet.

Néha játék vagy filmnézés közben szeretném átkapcsolni a hangot pl. a bose-ról a fejhallgatóra, de ezt csak úgy tudom megoldani jelenleg, hogy kilépek a programból, majd az alapértelmezett hangeszközt megváltoztatom, ami kicsit macerás.

Van lehetőség arra, hogy esetleg billentyűkombinációval, a programból való kilépés nélkül váltsak hangeszközt, vagy pedig egyszerre szóljon az összes kimenet?

Előre is köszönöm a segítséget !

#843 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 14:23

A videókártyámra van kötve egy 24 collos 1920*1200 hd monitor dvi-n keresztül, illetve komponens kimeneten (3*rca) egy 1280*720 hd projektor.

Vannak 720p illetve 1080i-s házi videóim, amit a hdv kamerámmal vettem fel.

Ha elkezdem nézni, szeretném megoldani, hogy a projektoron párhuzamosan teljes képernyőn menjen a film, hogy ne kelljen a számítógép asztal mellett görnyedni az ismerőseimnek.

Most úgy tudom csak, hogy áthúzom a videoablakot több mint félig az monitor képernyőjén kívűlre, majd kétszer rákattintok, és akkor a projektoron teljes képernyőn megy, csak én nem látok semmit.

Régen xp alatt ezt overlay-el meg lehetett oldani, de az vista alatt már a múlté.

Esetleg van valami megoldás arra, hogy a monitoron lévő anyag melett teljesképernyőn menjen a film a másikon?

Gondolok én ezalatt valamilyen videolejátszó programra, vagy más megoldásra... ?

#844 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 14:58

Mi van akkor ha egy ultimate verziót(ami netről lett letöltve) egy legális kulcsal(Busniess, laptom alján lévő) telepítünk fel?

Igazából az a kérdés hogy fel fog-e települni?
Ha feltelepül akkor gondolom csak azok a szolgáltatások amik a kulcs szerint legálisak.
Mennyire lessz ez így jogtiszta?

#845 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 16:33

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 14:58

Mi van akkor ha egy ultimate verziót(ami netről lett letöltve) egy legális kulcsal(Busniess, laptom alján lévő) telepítünk fel?

Igazából az a kérdés hogy fel fog-e települni?
Ha feltelepül akkor gondolom csak azok a szolgáltatások amik a kulcs szerint legálisak.
Mennyire lessz ez így jogtiszta?

Semennyire, mert nem eredeti a telepítőkészlet. Amúgy nincsen olyan, hogy XY verzió, egyforma a telepítőkészlet, a kulcs határozza meg, hogy mit tesz fel.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#846 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 16:37

Idézet: tempjoel - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 19:27

Huh ... Sem a Bitlockert, sem az EFS-t nem ismerem. Mondanál róluk valamit?
Amúgy egy mezei Acer5710-es gépről van szó, nem gondolom, hogy bármi spéci védelemmel el lenne látva.

Szerk.: Utánanéztem kicsit, a Bitlocker kiesett, mivel Vista Home Premiumom van. :rolleyes:

EFS titkosítja a teljes fájlrendszert., de Bitlocker-rel ellentétben nem low-level szinten működik.

http://articles.techrepublic.com.com/5100-...11-6162949.html
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#847 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 16:39

sziasztok,
lenne 1 kis gondom, a gepem lelasult, mikor bekapcsolom mar akkor, mikor a procit ramot usb-ket vinyokat, sorolja,  akkor nagyon lassu, regebben csak fell villant es mar nemis lattam, toltodott a windows :) de mikor betoltodik fell vilan kb 1 masotpercre 1 fekete kepernyo es utanna kellene jonni a welcome feliratnak, na de nallam az a fekete kepernyo percekig ott van, es csak utanna jon a welcome, ujra raktam a rendszert, vinyo formazva, de ugyan ez, mar nincs ottletem, ha valaki sejti mi lehet a gond akkor kernem a segitseget,
eloreis koszonom.
P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#848 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 19:02

Idézet: saca3 - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 16:39

sziasztok,
lenne 1 kis gondom, a gepem lelasult, mikor bekapcsolom mar akkor, mikor a procit ramot usb-ket vinyokat, sorolja,  akkor nagyon lassu, regebben csak fell villant es mar nemis lattam, toltodott a windows :) de mikor betoltodik fell vilan kb 1 masotpercre 1 fekete kepernyo es utanna kellene jonni a welcome feliratnak, na de nallam az a fekete kepernyo percekig ott van, es csak utanna jon a welcome, ujra raktam a rendszert, vinyo formazva, de ugyan ez, mar nincs ottletem, ha valaki sejti mi lehet a gond akkor kernem a segitseget,
eloreis koszonom.

A biosban tiltsd le sorban az eszközöket és nézd meg a változást.
Először az usb-t, aztén a két hálókártyát, végül a hangot.
Ha egyiknél sem javul, akkor majd tovább gondolkozunk.

Gondolom az optikai meghajtóban nem üdül egy lemez sem...

#849 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 22:04

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 17:33

Semennyire, mert nem eredeti a telepítőkészlet. Amúgy nincsen olyan, hogy XY verzió, egyforma a telepítőkészlet, a kulcs határozza meg, hogy mit tesz fel.

nem kötözködni akarok, de ez nem így van. OEM változatnál amit megveszel, csak azt tudsz feltenni. a DVD-re rá van írva hogy csak ez, vagy csak az.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#850 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 22:24

Idézet: monolith - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 23:04

nem kötözködni akarok, de ez nem így van. OEM változatnál amit megveszel, csak azt tudsz feltenni. a DVD-re rá van írva hogy csak ez, vagy csak az.

EGY telepítőkészlet van, azon ugyanaz az install.wim file (abban benne van minden verzió). Csak 32/64bites telepítők különböznek.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#851 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 00:38

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 23:24

EGY telepítőkészlet van, azon ugyanaz az install.wim file (abban benne van minden verzió). Csak 32/64bites telepítők különböznek.

Theát akkor képesek leszünk azzal a kulcsal telepíteni a Vistát vagy nem? :think:
Ultimate verziónk van DVD-n.

#852 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 01:03

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 0:38

Theát akkor képesek leszünk azzal a kulcsal telepíteni a Vistát vagy nem? :think:
Ultimate verziónk van DVD-n.

Persze, csak nem egészen legális, és csak azt tudod felrakni amilyen a kulcs. Tehát a te esetedben Business.

#853 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 02:17

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 2:03

Persze, csak nem egészen legális, és csak azt tudod felrakni amilyen a kulcs. Tehát a te esetedben Business.

Értem, akkor ezzel nem lehet legális Buisniess változatot "csinálni" így.

#854 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 12:48

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 2:17

Értem, akkor ezzel nem lehet legális Buisniess változatot "csinálni" így.

Ha van egy Business kódod meg egy Vista telepítőd, akkor mi a kérdés?  :think:

#855 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 12:50

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 12:48

Ha van egy Business kódod meg egy Vista telepítőd, akkor mi a kérdés?  :think:

Nincsen telepítője, éppen ez a baj. A netről letöltött nem számít legálisnak.

#856 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 13:16

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 12:50

Nincsen telepítője, éppen ez a baj. A netről letöltött nem számít legálisnak.

Jóhh... de ezt rajtad kívül senki nem fogja tudni, itt csak a lelkiismereteddel kell harcolnod :)
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#857 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 13:19

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 13:16

Jóhh... de ezt rajtad kívül senki nem fogja tudni, itt csak a lelkiismereteddel kell harcolnod :)

Viszont jó tudni, mert sokan azt gondolják egy kódtól lesz legális az operációs rendszer. Sok cégnél is ezt gondolják, aztán ha bukta van, akkor sírnak.

#858 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 15:11

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 14:19

Viszont jó tudni, mert sokan azt gondolják egy kódtól lesz legális az operációs rendszer. Sok cégnél is ezt gondolják, aztán ha bukta van, akkor sírnak.

Nem cég hanem magán személy, csak ezt adták a laptopához de ő XP-t is szeretne. Ugyebár wineket csak megejelenéso sorrendben lehet feltenni.
Azt viszont most néztem hogy az én telepítőm nem kér serial-t. Meg lehet azt valahogy oldani hogy kérjen?

Szerkesztette: Virus9AX 2008. 01. 10. 15:12 -kor

#859 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 16:02

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 16:11

Azt viszont most néztem hogy az én telepítőm nem kér serial-t. Meg lehet azt valahogy oldani hogy kérjen?

Gondolom szorgos kezek tettek egy Autounattend.xml-t a DVD-re, ki lehet gyomlálni, de egészségesebb lenne kölcsönkérni egy érintetlen telepítőkészletet...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#860 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 01. 10. 16:48

http://index.hu/gazd...r/mskozert0110/

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42