HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 28. 08:33

Előző téma folytatása

----atyuska----

#2 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 10:12

Janadai:

Idézet

Sziasztok!
Van egy vinyóm,rajta 3partíció működik-e a dolog ha
egy másik partícióra feltenném a Vistát?Vagy mindenképp
vennem kell egy másik vinyót is?
Kösz az infót!"

Hol hallottad hogy mindenképp másik vinyó kell? :think: :confused:

#3 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 10:19

Sehol de pl a Linux nem fér meg egy vinyón az xp-vel,bár az tök más rendszer igaz.
Bocsesz ha  :lama:  :lama: voltam. :respect:
EVGA Supernova Nex 650G1,Asus M5A97R2 ,FX8350,4x4GB Corsair Vengeance 1866Mhz,Gigabyte R9 390 G1 Gaming,LG W2486L

#4 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 10:28

Ez érdeke. Nekem egy vinyón van egy XP, egy Vista, egy Hackintos, meg egy Ubuntu. Akkor mi nem megy mivel?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#5 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 21:50

Idézet: Janadai - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 10:19

Sehol de pl a Linux nem fér meg egy vinyón az xp-vel,bár az tök más rendszer igaz.

Nem kell új hdd. Linuxhoz sem, Vistához sem.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#6 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 08:03

Updateltem én is a magyar nyelvet a 64-es ultimatehez. Nekem akkor lassúnak tűnt a telepítés, de az előzőt olvasva inkább meglehetősen gyorsnak tekinthető, letöltéssel telepítéssel, alkalmazással együtt 30 perc volt.
A nagy magyarításban azért az meglepett, hogy pont az update része az egy az egyben érintetlenül maradt angolul, míg minden más magyarnak tűnik, bár lehet, hogy még találni kivételeket. Érdekes kombináció, hogy a kijelentkezés felirat utána már az alap nyelv szerint a shutting down felirat virít :D
Annyira nem zavar, végülis eddig sem okozott frusztrációt, hogy angolul ment csak érdekes a nyelvi keverékek figyelése.

Még a vista használhatóságához annyit hozzátennék, hogy ahogy észrevettem azon múlik az egész, hogy sikerült-e az usernek az általa használt programokból, illetve az azokat ellátú azonos funkciójú más progiból vista kompatibiliset beszerezni. Lényegében ahogy korábban is már elhangzott mindenből új verzió kell, ami vista kompatibilis. Ha ezek megvannak nincs gond, ha nem sikerül ilyet beszerezni, akkor csak szívás. Addig szerintem kár is a vista telepítésébe belefogni, míg előzetesen az ember be nem szerezte minden programjának a vista kompatibilis változatát. Amikor a lista minden eleme ki van pipálva akkor jöhet a boot dvd.
My photos

#7 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 08:04

Idézet

... De a program files virtualizációja is nagy dolog,ez nem engedi elszemetelődni a rendszert.Ez régóta hibája volt a windowsoknak. ...

Nem tudom, nagyobb hibája volt-e a regisztrációs adatbázis elszemetelődése.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#8 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 08:15

Idézet: Janadai - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 11:19

XP a saját partícióján, Linux szintén a sajátján. Linuxot bármilyen "független" partícióra fel lehet tenni!
Sőt, épp a linuxra igaz az, ami mondjuk win9x esetén nem, hogy CSAK a saját partíciójára+esetleg MBR-be ír, más partícióra NEM. Ez windows-oknál sajnos nem egészen így van... Bár Vista esetén nem tudom, pl. Win98-at bármely meghajtóra telepíted, mindenképp írni fog a "C"-re (az első aktív partícióra). :smoker:

ps.: nem vagy lama csak még nem csináltál ilyet.

Szerkesztette: Warrior 2007. 10. 29. 08:19 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#9 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 08:16

Arra valakinek vmi 5lete, hogy miért van az, hogy FF-al a böngészés SOKKAL lassabb, mint mondjuk XP alatt FF-al vagy akár Vista alól explorerrel...? :think:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#10 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 08:20

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 9:16

Arra valakinek vmi 5lete, hogy miért van az, hogy FF-al a böngészés SOKKAL lassabb, mint mondjuk XP alatt FF-al vagy akár Vista alól explorerrel...? :think:

Sok memóriát "eszik" ilyenkor az FF?

#11 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 08:55

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 9:20

Sok memóriát "eszik" ilyenkor az FF?

Nem tudom, majd mingyá' megnézem.
Mert?
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#12 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 11:01

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 9:55

Nem tudom, majd mingyá' megnézem.
Mert?

Igaz, XP alatt, láttam FF-eket drasztikusan belassulni, hibás memóriakezelés miatt. A bug létező, van rá valami programocska is. Ha jól tudom: Firetune névvel... De nem emlékszem pontosan.

#13 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 20:48

Sziasztok!

A probléma a következő: akad a TV tuner hangja, de nagyon... :omg:
A konfig: P5B Deluxe, C2Q6600, 2x1 giga ram, X-Fi Elite Pro hangkártya, AverTV Hybrid + FM Volar külső tuner... Az oprendszer Vista Business 64 bit... AverTV driver: 1.5.64.76 X-Fi driver: 6.0.1.1272...

Erre valaki megoldást???

PS: Minden más multimédia lejátszásnál tökéletesen szól a hang, csak a tunernél nem, ráadásul a tuner Vista minősített
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#14 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 21:25

Idézet: Fym - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 20:48

Sziasztok!

A konfig: P5B Deluxe, C2Q6600, 2x1 giga ram, X-Fi Elite Pro hangkártya, AverTV Hybrid + FM Volar külső tuner... Az oprendszer Vista Business 64 bit... AverTV driver: 1.5.64.76 X-Fi driver: 6.0.1.1272...

Erre valaki megoldást???

PS: Minden más multimédia lejátszásnál tökéletesen szól a hang, csak a tunernél nem, ráadásul a tuner Vista minősített

Ez az új cucc Fym? Ha igen akkor miért nem viszed vissza nekik megmutatni? Vagy nem a kezdetek óta csinálja?  :confused:
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#15 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 21:32

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 9:16

Updatelj újabb verzióra vagy térj vissza IE7-re. :rolleyes: Sajnos pech.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#16 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 21:33

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 9:03

Updateltem én is a magyar nyelvet a 64-es ultimatehez. Nekem akkor lassúnak tűnt a telepítés, de az előzőt olvasva inkább meglehetősen gyorsnak tekinthető, letöltéssel telepítéssel, alkalmazással együtt 30 perc volt.
A nagy magyarításban azért az meglepett, hogy pont az update része az egy az egyben érintetlenül maradt angolul, míg minden más magyarnak tűnik, bár lehet, hogy még találni kivételeket. Érdekes kombináció, hogy a kijelentkezés felirat utána már az alap nyelv szerint a shutting down felirat virít :D
Annyira nem zavar, végülis eddig sem okozott frusztrációt, hogy angolul ment csak érdekes a nyelvi keverékek figyelése.

Még a vista használhatóságához annyit hozzátennék, hogy ahogy észrevettem azon múlik az egész, hogy sikerült-e az usernek az általa használt programokból, illetve az azokat ellátú azonos funkciójú más progiból vista kompatibiliset beszerezni. Lényegében ahogy korábban is már elhangzott mindenből új verzió kell, ami vista kompatibilis. Ha ezek megvannak nincs gond, ha nem sikerül ilyet beszerezni, akkor csak szívás. Addig szerintem kár is a vista telepítésébe belefogni, míg előzetesen az ember be nem szerezte minden programjának a vista kompatibilis változatát. Amikor a lista minden eleme ki van pipálva akkor jöhet a boot dvd.

Melyik vírusírtód van? Procid? Csak kíváncsiságból írok, hiszen a 4 és fél óra valami nem stimmel! :eek: Igen igaz nem teljes, de így is jó a hun mui. ;)
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#17 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 23:29

Idézet

Ha 32bites Vistát használunk és 4GBnyi memória van a gépünkben észrevehetjük a Vezérlőpult  / Rendszer -en belül, hogy az operációs rendszer kevesebbnek ismeri fel memóriánk méretét, mint amennyi valójában. Ez egy buta-buta memóriacímzési limitálás miatt van, amelyet a PAE bekapcsolásával tudunk 4GBról 64GBra növelni.
A PAE a Physical Address Extension rövidítése, a fizikai cím kiterjesztését jelenti. Ám nem csak a memóriacímzési korlátot módosítja többre, de a folyamatokkénti (processekkénti) 2GBos memórialimitet is meg lehet vele növelni. Bekapcsolásához...

1. Start menü keresőjébe írjuk be: cmd
2. Futtassuk a köv. parancsot: BCDEdit /set pae ForceEnable
3. Indítsuk újra a gépet!

Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#18 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 23:57

Kacsa. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#19 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 07:37

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 22:33

Melyik vírusírtód van? Procid? Csak kíváncsiságból írok, hiszen a 4 és fél óra valami nem stimmel! :eek: Igen igaz nem teljes, de így is jó a hun mui. ;)

Avast-ot használok vírusellen. Proci E6400 @3200, de ennek nem hiszem hogy van jelentősége, mert a telepítés alatt végig a csökkentett órajelen tartotta a speedstep a procit (2400-on) és közben még valamit csináltam is :)
Mindegy örülök annak, ami van így már nem is olyan teszt feeling nekem  :Đ  már ott tartok, hogy ez a rendszervinyó van elsőnek beállítva a biosban.
My photos

#20 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 07:40

Idézet: Fym - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 20:48

Sziasztok!

Erre valaki megoldást???

Kérdés, hogy a tuner progija milyen hangdekódert használ. Nekem ilyen problémám akkor volt, amikor valamilyen instabil AC3Filter verzió volt a gépemen. Mindennel működött, kivéve tv-nézés közben. Esetleg ilyesmit érdemes lenne ellenőrizned..
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó