HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#381 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 26. 21:46

Az lehet baj, amiért nincs boot menü, hogy vista 64bites xp meg 32..? :think:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#382 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 22:04

Idézet: Aty007 - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 22:42

Igen a NAV 4.0 SP3-at kaptuk, a hotfixről hallottam én is, de a konzulensek eddig nem nagyon sietnek megoldani a problémát, pedig már nincs sok hátra a januári indulásig.  :(

Minden bizonnyal oka van, hogy eddig nem alkalmazták a hotfixet. Ahogy írtam korábban is, jelezzétek a konzulensek felé és teljes mértékben biztos vagyok benne, hogy megoldják a problémát. A lényeg, hogy meglegyen a kommunikáció :) Január pedig még messze van ;)

#383 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 23:18

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 22:46

Az lehet baj, amiért nincs boot menü, hogy vista 64bites xp meg 32..? :think:

Sztem kizárt h ez bekavarjon :o
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#384 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 00:34

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 9:27

Azért Vista esetén elég fontos már a HDD, bár nem nagyon árulják el mennyire.

nekem van egy polgárjogi szerződésem ami arról szól, hogy a használati jog az alaplaphoz kötődik. period.  :smoker:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#385 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 00:39

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 10:01

:o  :nevet2:

sőt!

Idézet: HWSW

hajrá májkrémszoft!  :omg:  :rolleyes:  :reklamacio:

#386 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 00:42

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 13:53

ha vista azt írja hogy 3582 mega ramom van, akkor ezt csak tévedésből írja, vagy tényleg ennyit lát a 4 gigából? (bár task manager is azt írja)

többször kitárgyaltuk. használj 64 bites verziót vagy törődj bele. ba bedux egy 32 bites ringyóznak egy 1Giga RAM-os VGA-t a helyzet még roszabb lesz.

#387 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 00:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 0:39

Ó jaj, ez a mérést végző cég érdekes dolgokat állít. A múltkori is erősen sántított, de ez már vicc. Megnéztem a csodás tesztjüket, ami egy darab program, nagyon király. :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#388 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 01:04

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 15:14

Bassszus mááár...
Valaki akinek szintén van Vista és XP is a gépn nézze már meg vista alól a bcdedit.exe-jét futassa, mit lát, mi van neki....

Nálam ilyen, az alsó rész ami XPre vonatkozik, ott vmi nem jó...

Kép

abban a path mezőben \windows helyett \ntldr-nek kéne lenie... másrészt nem lakhat mindkettő a C:\WINDOWS alatt.
felteszem hogy azikszpé betűje D: volt.
tedd be a pista dvd installerét, miközben a pist alatt kolbászolsz majd
[dvd meghajtó]:\boot\Bootsect.exe /NT60 All
c:\Windows\system32\Bcdedit /create {ntldr} –d "Zikszpé"
c:\Windows\system32\Bcdedit /set {ntldr} device partition=D:
c:\Windows\system32\Bcdedit /displayorder {ntldr} –addlast

de ittvan a májkrém cikke: http://support.microsoft.com/kb/919529

pistás bútszektor hergelőknek:
BCD
BCDedit

Szerkesztette: SFIJ 2007. 11. 27. 01:49 -kor

#389 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 01:05

[quote name='FlowM@N' date='2007. nov. 27., kedd - 0:49'] hajrá májkrémszoft!  :omg:  :rolleyes:  :reklamacio: [/QUOTE]
Ó jaj, ez a mérést végző cég érdekes dolgokat állít. A múltkori is erősen sántított, de ez már vicc. Megnéztem a csodás tesztjüket, ami egy darab program, nagyon király. :D [/quote]
de ugye nem zörög a paraszt....

#390 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 11. 27. 01:18

http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/2...-pack-3mal.html

#391 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 07:28

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 10:28

Nah lehet volt róla szó, de most formatáltam c:-t, amin vista volt, de eközben ugye egy másik partíción ott csücsül XP prof is.
Na most felkerült vista vissza c-re, újratelepítettem, de most nincs meg a boot menü ahol választhatok, hogy régebbi win verzió vagy vista ;)
Hogy lehet ezt visszavarázsolni?

Jah még vmi.
Mit mondtok 64bites vistára milyen tűzfal menjen fel? :think:

Comodo firewall 64bit-es és legálisan ingyenes, vagy 32 bites verziója is.

Én az ilyen boot menüs dolgokat nem szeretem, mert mi van ha akármelyik wint darálni kell... Jobban szeretem, ha a két win teljesen független egymástól, így mindig úgy telepítek, hogy csak az a vinyó van jelen a rendszerben a telepítéskor ahova megy a rendszer, a többit letiltom addig.

Bootolásnál meg ne mondja már senki nekem, hogy olyan bonyolult nyomni egy F12-t és máris lehet választani melyik vinyóról bootoljon. Már elmúlt az az idő, hogy biosba kéne mászkálni egy boot sorrend egyszeri bállításáért.
My photos

#392 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 08:28

Egyetértek.Nálam is pont így van és semmi probléma :up:
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#393 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 09:01

Idézet: arn - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 18:05

winxps particiora raktam a vistat. szepen at is dobalta a regi cuccokat a windows.old mappaba, amibe a rohadt securom belerakott nekem ket olyan krikszkraksz betukbol allo filenevet, amit nem tudok torolni (a tobbi filet sikerult).

mit lehet vele csinalni? idegesit ez a konyvtar.

ps: az a chkdsk szeruseg, ami a vistaban van, nem segitett.

erre senki?

#394 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 09:18

Idézet: ion - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 10:55

Azert jo, ha mindenki tudja, hogy a particiok megvaltoztatasa miatt is ujra kell aktivalni.

Miért? És mit értesz ezen pontosan? Egyébként meg mi köze lenne az M$-nek ahhoz, hogy milyenek a gépen a partíciók... Ez kicsit paranoidnak tűnik.

Szerkesztette: Warrior 2007. 11. 27. 09:34 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#395 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 09:36

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 8:28

...
Bootolásnál meg ne mondja már senki nekem, hogy olyan bonyolult nyomni egy F12-t és máris lehet választani melyik vinyóról bootoljon. Már elmúlt az az idő, hogy biosba kéne mászkálni egy boot sorrend egyszeri bállításáért.

Linuxban nincs ilyen. Ott az oprendszerek valóban függetlenek egymástól, nem csak látszólag. Napersze meg lehet szokni a microsoft-módit is, de az időbe és energiába kerül. Meg pénzbe.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#396 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 09:39

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 16:34

nem ismer a parancs ilyen csatolót hogy /rebuild...

...kapcsolót...

#397 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 09:42

[quote name='FlowM@N' date='2007. nov. 27., kedd - 1:49'] hajrá májkrémszoft!  :omg:  :rolleyes:  :reklamacio: [/QUOTE]
Ó jaj, ez a mérést végző cég érdekes dolgokat állít. A múltkori is erősen sántított, de ez már vicc. Megnéztem a csodás tesztjüket, ami egy darab program, nagyon király. :D [/quote]
Ráadásul összevissza keverik az "XP" és "Office" szavakat, hol ezt, hol amazt használva. Abból, hogy bizonyos szkriptek gyorsabban futnak, mégis hol következik, hogy maga az XP gyorsabb... Meglehet, hogy csak a szkripteket futtató környezet lett optimalizálva, de a cikk nem erről szól. Lol. :smoker:

#398 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 10:07

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 9:36

Linuxban nincs ilyen. Ott az oprendszerek valóban függetlenek egymástól, nem csak látszólag. Napersze meg lehet szokni a microsoft-módit is, de az időbe és energiába kerül. Meg pénzbe.

Az F12 megnyomása tényleg időbe és energiába kerül. Meg pénzbe. :Đ
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#399 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 10:39

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 11:07

Az F12 megnyomása tényleg időbe és energiába kerül. Meg pénzbe. :Đ

...és messze nem minden gépen választható... Nagy részükön igen.  :smoker:

#400 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 10:54

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 15:34

nem ismer a parancs ilyen csatolót hogy /rebuild...

Pedig kellene, KATT?! :think: Lehet, hogy ez a funkció csak a Helyreállítási konzolból való futtatásnál érvényes. :confused:

Idézet

A bootcfg /rebuild parancs megkeresi a telepített Windows NT 4.0, Windows 2000 vagy Windows XP rendszereket a merevlemezen, majd megjeleníti az eredményt. Az észlelt Windows-példányokat hozzáadhatja a Boot.ini fájlhoz.

A következőhöz hasonló üzenet jelenhet meg:
Összes felismert Windows-telepítés: 2

[1] C:\Windows
Hozzáadja ezt a telepítést a rendszertöltési listához? (Igen/Nem/Mindig):
Írja be a betöltési azonosítót: (A rendszerindítási menüből betöltés alatt lévő operációs rendszer egyéni leírása)
Adja meg az operációs rendszer betöltési beállításait: (/fastdetect)

[2] D:\Windows
Hozzáadja ezt a telepítést a rendszertöltési listához? (Igen/Nem/Mindig):
Írja be a betöltési azonosítót: (A rendszerindítási menüből betöltés alatt lévő operációs rendszer egyéni leírása)
Adja meg az operációs rendszer betöltési beállításait: (/fastdetect)

Szerkesztette: Csokis 2007. 11. 27. 10:57 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.