HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#401 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 27. 11:20

64bites pista alatt 4gb rammal nagy bátorság kilőni page filet...? :)
Csak mert én megtettem ;)
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#402 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 11:42

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 11:20

Eléggé.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#403 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 11:44

Majd meglátod. :D Magának az OS-nek ez nem hiszem, hogy gond lenne, legalábbis, remélem, nem fejlődtek vissza M$-ék e téren, mert az XP jól lekezelte, ha elfogyott a RAM. Csak a felhasználói programjaidnak lehet baj, ha hányavetien programozták őket.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#404 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 11:53

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 12:20

Az attól függ, milyen memóriaigényű programokat futtatsz + az oprendszer igényei. Ha ezeket figyeled, nagy baj nem lehet.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#405 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 12:06

az xpnel nem lehetett kikapcsolni, mert mindenfele anomaliak jottek elo - nem volt jatekban hang meg ilyesmi. hiaba volt joval tobb memed, mint amit hasznalt.

#406 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 12:24

Idézet: arn - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 12:06

az xpnel nem lehetett kikapcsolni, mert mindenfele anomaliak jottek elo - nem volt jatekban hang meg ilyesmi. hiaba volt joval tobb memed, mint amit hasznalt.

ez marhaság, nálam évek óta XP alatt nincs page file, mert 2 giga ram is elég volt már, soha nem volt semmi problémám... :)  :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#407 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 11. 27. 12:49

https://forum.hwsw.hu/index.php?act=ST&f=11...30#entry5288032

na a fenti linkről jövök, mert ott off lenne, itt meg nem:

Szóval valaki magyarázza már el nekem, hogy az MS-nek miért volt sűrgős kiadni az új OS-t ennyire? Azért nem értem, mert
http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/2...nemkelendo.html
https://hup.hu/node/22804
http://it.news.hu/hir/nagy_siker_az_office...gy_a_vista.html
http://www.ma.hu/pag...k/ac/0/177757/1
http://it.news.hu/hi...s_vistaert.html
Szóval a fenti linkeken lévő netes újság cikkekből egyfelől nem az jön le, hogy nagy siker lenne, más felől meg nem látszik az a fajta verseny kényszer, ami pl megigyelhető a videókártya piacon.
Azért nem látszik, mert egyszerűen a Redmondiaknak nincs valóságos konkurenciájuk PC OS terén, a Linux ugyanis labdába sem tud rúgni, a MAC meg inkább az amerikai társadalomra jellemző mintsem az európára vagy ázsiára. A videókártyáknál muszáj a két nagy gyártónak gyorsan fejleszteni, mert ott van konkurencia de ha a redmondiak még mondjuk 5 évig nem adtak volna ki semmit, akkor is a legtöbb felhasználó az ő OS-üket használná és nem a Linuxot.

#408 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 13:31

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 12:49

https://forum.hwsw.hu/index.php?act=ST&f=11...30#entry5288032

na a fenti linkről jövök, mert ott off lenne, itt meg nem:

Szóval valaki magyarázza már el nekem, hogy az MS-nek miért volt sűrgős kiadni az új OS-t ennyire? Azért nem értem, mert
http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/2...nemkelendo.html
https://hup.hu/node/22804
http://it.news.hu/hir/nagy_siker_az_office...gy_a_vista.html
http://www.ma.hu/pag...k/ac/0/177757/1
http://it.news.hu/hi...s_vistaert.html
Szóval a fenti linkeken lévő netes újság cikkekből egyfelől nem az jön le, hogy nagy siker lenne, más felől meg nem látszik az a fajta verseny kényszer, ami pl megigyelhető a videókártya piacon.
Azért nem látszik, mert egyszerűen a Redmondiaknak nincs valóságos konkurenciájuk PC OS terén, a Linux ugyanis labdába sem tud rúgni, a MAC meg inkább az amerikai társadalomra jellemző mintsem az európára vagy ázsiára. A videókártyáknál muszáj a két nagy gyártónak gyorsan fejleszteni, mert ott van konkurencia de ha a redmondiak még mondjuk 5 évig nem adtak volna ki semmit, akkor is a legtöbb felhasználó az ő OS-üket használná és nem a Linuxot.

Azért az eladási adatok nagyon nem támasztják alá ezeket a "cikkeket".
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#409 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 13:40

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 12:24

ez marhaság, nálam évek óta XP alatt nincs page file, mert 2 giga ram is elég volt már, soha nem volt semmi problémám... :)  :up:

Egyetértek. Kb. fél éve lett 2 GB-om, azóta nincs pagefile, bár én főleg az idióta FileCache-kezelés miatt kapcsoltam ki. Soha semmivel nem volt eddig problémám, kivéve, ha kevés lett a memória, de hát ugye ez normális. Ill. pl. egy-két Adobe termék nyavajog, hogy nincs pagefile, de ettől működnek probléma nélkül, csak figyelmeztetnek, hogy probléma lehet, ha elfogy a memória.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#410 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 14:01

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 12:24

pedig nem hulyesegbol irtam, mert tenyleg megprobaltam korabban tobbszor is. azota meg letettem rola.
mindig amikor ramot bovitettem, nezegettem. de megprobalom majd ujra.

mongy ha jol belegondolok, 32bites osnel igyse ugyse tud 4gnal tobbet cimezni.  :think:

Szerkesztette: arn 2007. 11. 27. 14:08 -kor

#411 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 14:25

Nálam ~2 hónapja megy a 64-es vista pagefile nélkül (4GB RAM).Egy gond volt csak: amikor le akartam menteni photoshop-ból egy ~10000x8000-s képet jpg-be, kiírta h sajna nincs elég memória :Đ Amúgy semmi más...
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#412 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 14:31

kicsit utanaolvastam - vhol irtak olyat, hogyha megtelik a mem egyes szolgaltatasok leallhatnak a hatterben, ami megkavarja a dolgokat. :think:

#413 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 14:38

Idézet: arn - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 14:31

kicsit utanaolvastam - vhol irtak olyat, hogyha megtelik a mem egyes szolgaltatasok leallhatnak a hatterben, ami megkavarja a dolgokat. :think:

Én nálam nincs semmi ilyen jellegű probléma, legalábbis nem veszek észre semmi rendellenességet az XP működésében... :up:

#414 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 14:52

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 14:38

Én nálam nincs semmi ilyen jellegű probléma, legalábbis nem veszek észre semmi rendellenességet az XP működésében... :up:

nekem regen sajna volt 1gra es 2gra valtasnal is, pedig sokkal korabban szoktam duplazni, mint az atlag. de 4gnal en sem latom akadalyat 32biten.

vistanal megprobalom en is - hatha.

#415 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 15:53

Idézet: arn - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 15:31

Elvileg nagyon nem szabadna, hisz épp azért operációs rendszer, hogy a felhasználónak NE kelljen a memória foglaltságára (se) odafigyelnie. Annyi lenne a windows dolga, hogy szól, hogy már nincs elegendő memória az adott művelet végrehajtásához. Ezek szerint ez néha rosszul működik?

Nem tudom, ma még gondot jelent-e a memória töredezése. A windows 3.x, 9.x pl. nem nagyon jeleskedett e téren; visonylag könnyen le lehetett ölni 1 kiadós RAM-használat során, ellentétben pl. a linux-szal.
Viszonylag gyakran (mondjuk havonta) találkozom cégben olyan w2k3 serverrel (!), ami pár hónap futás után egyszerűen bebolondul (nyomtató-drivert nem lehet telepíteni, egyszer látszik, egyszer nem, nem nyomtat, szabálytalan művelettel száll el a tulajdonság-lap, stb.), s sima újraindítás csodákat tesz, maga a Microsoft is javasolja, hogy nem árt időnként restartolni, ha rakjuk a frissítéseket, akkor havonta átlagosan nem is lehet elkerülni.
Szóval ha az uptime-ot nézem, a windows-oknak a legkisebb nálunk (max. 4 hónap volt nagyjából). Valami gebasz addigra általában már történik (a gépek azért nem üresen futnak, használjuk őket). Egy Tru64 Unix viszont már lassan 3 éve folyamatosan megy. Nos, ha ott bármiféle memóriakezelési probléma lenne, arról tudnánk már rég.  :smoker:

Szerintem az MS részéről "tisztességes" hibaüzenetet adni, hogy megtelt a memória, de nem tisztességes beleszólni a gép addigi működésébe...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#416 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 16:36

Néztem nagyot, hogy Japánban úgy népszerűsítik a Vistát, hogy az Ultimatehez adnak ingyen Flight Simulator X-et, a kisebbekhez meg valamilyen vírusírtó + tűzfal kombót (pl. Kaspersky, de van ahol mást) csomagolnak. Itthon is lehetne ilyesmit alkotni.  :Đ
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#417 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 16:38

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 15:53

Viszonylag gyakran (mondjuk havonta) találkozom cégben olyan w2k3 serverrel (!), ami pár hónap futás után egyszerűen bebolondul (nyomtató-drivert nem lehet telepíteni, egyszer látszik, egyszer nem, nem nyomtat, szabálytalan művelettel száll el a tulajdonság-lap, stb.), s sima újraindítás csodákat tesz, maga a Microsoft is javasolja, hogy nem árt időnként restartolni, ha rakjuk a frissítéseket, akkor havonta átlagosan nem is lehet elkerülni.

Windows restart is általában csak új program telepítése, és update miatt muszáj. Bőven mennének ezek évekig is, és tudok is olyanról akinek megy is több éve folyamatosan. Nyilván ha rendszergazda joggal a szerveren bóklászik az ember, esetleg telepítget, azzal okozhat problémákat.

#418 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 16:49

Inkabb csak vedd sokkal kisebbre (pl. fel gigara), de ne kapcsold ki, mert kulonfele anomaliak lephetnek fel.

#419 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 28. 07:40

Idézet: max-pain - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 17:49

Inkabb csak vedd sokkal kisebbre (pl. fel gigara), de ne kapcsold ki, mert kulonfele anomaliak lephetnek fel.

Például?

#420 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 28. 19:07

http://www.betanews.com/article/XP_SP3_out...sion/1196208954

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.