HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#501 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 05. 20:03

Idézet: roxy76 - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 16:07

Hogyan lehet a windows vista basic-et törölni a vinyorol és az xp-t feltelepiteni. A nem sp-s xp-vel nem megy mert a telepités elsö lépésénél mikor lehetne törölni odáig nem jut el mert lefagy a gép és kék alapon ir ki hibaüzenetet.
Ha valaki jártas akkor lépéröl lépésre irja ke a teendőkek.SOS!
Elöre is megköszönöm.

Nézd meg, hogy milyen hibakódot ír a kék halálnál és keressél rá a neten és meglesz a megoldás.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#502 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 12. 05. 22:20

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 14:54

Személyes vélemény:
Ha bármilyen okból meghal az alaplap és te veszel újat, akkor jó az a licenc. Senki nem fog veled kötözködni ilyesmiken, persze hivatalosan lehetne.

Köszönöm szépen, hogy segítettél a kérdésben  :respect:

Ma nem voltunk itthon egésznap, de tegnap írtam egy emailt az MS ügyfélszolgálatnak, és ma jött meg a levél:

Idézet: Microsoft Ügyfélszolgálat

Kedves YYY YYYYlY,                             

Köszönjük, hogy kapcsolatba lépett a Microsoft Ügyfélszolgálatával!

Tárgy : Alaplap csere

Megoldás:

Amennyiben akár a bolt, akár a gyártó garanciát biztosít a termékhez (alaplap), akkor a garanciális időn belül lehetőség van alaplap cserére OEM licensz esetén.

Ilyenkor a szervíznek kell felhívnia az akitvációs központot, és elmondani, hogy garanciális időn belül cserélték az alaplapot, és ezért van szükség az operációs rendszer (vagy más OEM licenszben vásárolt Microsoft szoftver) másik alaplapon való aktiválására.

Amennyiben az alaplap garanciális időn kívül megy tönkre - bármely oknál fogva - nincsen lehetőség az OEM licensz új alaplapon való akitválására. Ebben az esetben új licenszet kell vásárolni.

Tisztelettel,

ZZZZZZZZZZ

#503 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 22:42

Idézet: roxy76 - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 16:07

Hogyan lehet a windows vista basic-et törölni a vinyorol és az xp-t feltelepiteni. A nem sp-s xp-vel nem megy mert a telepités elsö lépésénél mikor lehetne törölni odáig nem jut el mert lefagy a gép és kék alapon ir ki hibaüzenetet.
Ha valaki jártas akkor lépéröl lépésre irja ke a teendőkek.SOS!
Elöre is megköszönöm.

valami LLF tool-lal vagy linuxszal kinullázod a harddisk  első néhány szektorát - ahol a partíciós tábla lakik. bár szerintem splistreamelj magadnak egy SP2-s xp-t. vannak hozzá egyszerű proggik, pl az nLite.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#504 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 20:21

Üdv!
Lenne pár kérdésem, aki tud, válaszoljon pls!
Mennyire támogatják a 64 bites Vistát a programok? Lassan 4gb ramot tervezek és kell ugye hozzá új oprendszer is, h lássak mindent. Érdemes XP 64-gyel szenvedni vagy egyből Vistát rakjak? vagy az mégnagyobb szívás? :think: Nem kéne nekem csak Media Player (az gondolom van :) ), Winamp + néhány sallang. A mostanában megjelenő játékok milyen %-ban indulnának el?
Semper Fi

#505 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 20:43

Idézet: joshua7 - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 20:21

Üdv!
Mennyire támogatják a 64 bites Vistát a programok? Lassan 4gb ramot tervezek és kell ugye hozzá új oprendszer is, h lássak mindent. Érdemes XP 64-gyel szenvedni vagy egyből Vistát rakjak? vagy az mégnagyobb szívás? :think: Nem kéne nekem csak Media Player (az gondolom van :) ), Winamp + néhány sallang. A mostanában megjelenő játékok milyen %-ban indulnának el?

Én azt mondom, maradj a 32 bites xp mellett, az a legjobb, inkább vesszen az a 800 mega ram. Ha mindenképp 64 bitest akarsz, akkor is xp. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#506 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 20:59

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 20:43

Én azt mondom, maradj a 32 bites xp mellett, az a legjobb, inkább vesszen az a 800 mega ram. Ha mindenképp 64 bitest akarsz, akkor is xp. :)

Pedig hogy belelkesedtem, h 4 gb lesz... :) De sajnos túl sokat kéne szenvedni, különösen Vista 64bit-tel. Xp-ben meg lenne 3.2-3.5gb max. De akkor meg feleslegesen venném a 4gigát. Fakk... :)
Semper Fi

#507 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 21:06

Idézet: joshua7 - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 20:59

Pedig hogy belelkesedtem, h 4 gb lesz... :) De sajnos túl sokat kéne szenvedni, különösen Vista 64bit-tel. Xp-ben meg lenne 3.2-3.5gb max. De akkor meg feleslegesen venném a 4gigát. Fakk... :)

Akkor próbáld ki a 64 bites xp-t, nem vesztesz vele semmit, lehet be is fog vállni. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#508 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 21:18

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 21:06

Akkor próbáld ki a 64 bites xp-t, nem vesztesz vele semmit, lehet be is fog vállni. :)

:(
Arról sem hallottam sok jót.
Semper Fi

#509 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 21:25

Idézet: joshua7 - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 21:18

:(
Arról sem hallottam sok jót.

Azon menni fognak rendesen a játékok és a 4 giga is meg lesz. Próbáld csak ki! :)

#510 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 21:40

Lauda bazz kelted itt a vista tocsikban a vistaellenes hangulatot :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#511 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 21:45

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 21:40

Lauda bazz kelted itt a vista tocsikban a vistaellenes hangulatot :)

Nem keltem a vistaellenes hangulatot, csak próbálok segíteni ahol lehet. Ez a topik egyformán szolgál a pozitív és a negatív tapasztalatok megosztására.. Szerinted nem így van? :) 

#512 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 05:48

Igen, minden vélemény elmondható, csak már nagyon flame a dolog, hogy vannak embrek (nem inge nem veszi, stb), akik azon élik ki magukat, hogy minden sz@r ami Vista és csak a ... és a ... és a .... az istenkirály oprendszer. Meg kellene érteni végre, hogy a Vista is egy lehetőség a sok más közt, ez ilyen, ha valami nem megy, akkor nem anyázni kellene, hanem megpróbálni megoldani a problémát, ha meg nem megy, akkor használni mást. Jelenleg nem tudok olyan lélegeztetőgépről, aminek a szoftvere csak Vista alatt futna, szóval ha valakinek nem tetszik, akkor ne használja.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#513 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 08:15

Idézet: joshua7 - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 21:21

Üdv!

Másfél éve próbákoztam az xp64-el, annak állandó haszánlata nálam a programok miatt megbukott.

Úgy 2 hónapja próbálkoztam a vista 64-el és mostanra ez lett a fő rendszerem (a biztonság kedvéért ott van másik vinyón az XP). Igazából szerintem csak akkor lehet sikeres egy új rendszer bevezetése, ha előzőleg rendesen felkészülsz, vagyis minden driverből programból előre beszerzed a vista kompatibilis változatot. Ha valamiből ilyet nem sikerült beszerezni, akkor kár a telepítésnek is nekikezdeni. Ahogy észrevettem, ha egy progi elmegy vistán, akkor már a 64bitesen is elmegy, ha nem, akkor a 32bitessel is gáz (szerntem semmi értelme a 32bites vistának).

Szóval írj egy listát, hogy most milyen progikat használsz és ellenőrízd végig a neten, hogy mennek-e vistán, vagy van-e olyan verziója, ami igen, esetleg más progi azonos funkcióval.
Nekem minden számomra fontosat sikerült beszereznem, tehát a drivereken kívül:
CS3, Sony vegas, winamp, kmplayer (media playertől hányok és buta), irfan view, office, nero, nero vision, speed commander (total commander csak korlátozottan használható, mert nem látja az igazi system32 könyvtárat), zip, rar, divx converter, firefox, thunderbird mail, avast antivirus és comodo firewall 64 stb...
ezekek használom és mennek
Játékból nem vagyok egy nagy játékmániás az utóbbi időben csak autós témák érdekelnek, ezért csak azt tudom amit próbáltam már azok mind mentek: RBR, NFS pro street, world racing2, M3 challenge.
My photos

#514 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 10:08

Köszönöm a választ! Progikból kb ugyanazt használnám én is. Akkor a játékok simán mennek? Hmmm, lehet mégis adok egy esély Vista 64bitnek. Van oldal, ahol össze vannak gyűjtve 64bites driverek/programok?
Semper Fi

#515 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 12:02

Srácok!
Barátnőm kapott egy Dell Inspiron 1501n notebookot. Updatelt XP SP2 van rajta, de nem ismeri fel a Microsoft Basic Optical 1.0A egeret (kiírja, hogy ismeretlen eszköz csatlakoztatva). Érdekes, hogy a pendrive-ot, mp3 lejátszót felismeri. Feltettem minden drivert ami a notebookhzo volt. Az egér jó, mert az én gépem felismeri. :think:
Milyen driver-t tegyek fel, hogy menjen?

#516 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 12:37

Semmi. :D

Szerkesztette: Csokis 2007. 12. 07. 12:38 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#517 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 13:54

Ehh, rossz helyre írtam.  :D

#518 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 14:02

Még 2 kérdés:
- jelenleg egy tnt2-t használok. Létezik olyan Vista driver, amit használni tudnék a karihoz?
- érdemes a Vistá-t XP-re telepíteni, vagy jobb egy install az alapoktól? Ugye jól gondolom, h  32 bites XP-re nem megy föl a 64 bites Vista? :)
Semper Fi

#519 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 14:25

Idézet: joshua7 - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 14:02

Még 2 kérdés:
- jelenleg egy tnt2-t használok. Létezik olyan Vista driver, amit használni tudnék a karihoz?
- érdemes a Vistá-t XP-re telepíteni, vagy jobb egy install az alapoktól? Ugye jól gondolom, h  32 bites XP-re nem megy föl a 64 bites Vista? :)

Szerintem a TNT2 már nem támogatott, én örülük, hogy a munkahelyi gépemben lévő geforce2 mx 400-as megyegett, de meszze van a tökéletestől, gyenge a kártya.
Vista-t alapoktól szerintem jobb telepítenni. 32bit-re 64bit-et nem lehet telepítenni ha jól emlékszem.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#520 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 14:30

Idézet: joshua7 - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 14:02

Még 2 kérdés:

Szerintem menni fog TNT-vel, persze basic stílusban. XP -> Vista upgrade is megy, de általában szebb az alapoktól telepíteni. 64-es Vista semmire nem megy fel, clean install kell neki.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.