HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#721 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 19. 21:50

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 21:33

Zérus árú alternatíva nincsen, csak olcsóbb. Kiképzést ki fizeti meg, meg a sok szopást a bevezetéssel, meg a szakértőket akiket borsos árú órabérért hívni kell az első évben szinte naponta?
a borsos árú egy jókis költői túlzás. meg persze lehet ám felvenni üzemeltetésre RHCE papírral rendelkező egyedeket az MCSE papírral rendelkezők helyére :)

Terméktámogatásért ki fizet?
persze persze, M$ esetén ingyen terméktámogatnak :)

Iskolában meg amúgy is halott ötlet a linux és barátai, de ezt már mondtam.
ezt sokat mondogattad, csak nem igaz, márt azért sem, mert van magyar nyelvű EDCL oktatóanyag is.

Otthon senkit nem akadályozunk meg benne, hogy telepítse.
tök arik vagytok, most mit mondjak, hogy legalább ismeritek az emberi jogokat :)

Egy elfogadható költségű szerződést kell kötni az MS-el és kész.
nem látom be hogy kéne. legyen vége a szofferfronton is a komenyizmusnak. kikérem magamnak azt hogy kifizet a magyar állam egy valag pénzt csupán azért, hogy a  tisztaszoftver.hu-rol letöltött installkitek garmadái hárborítatlanul foroghassanak a torrent site-okon és az m$ ezt eltűrje. köszike ne. a májkroszoft szoffer nem járjon alanyi jogon minden állampolgárnak.

Aztán mellette pályáztathatja a linux bevezetésének támogatását, ahol igénylik. De iskoláktól nem szabad hirtelen elvenni a Windows-t, mert olyan káosz lesz, hogy öröm nézni.
miféle káosz? azért mert holnap körte lesz az alma helyett? ugyanmár. Ésha már megnem haraxol a legtöbb linux jelenleg jobban hasonlít kezelői felületben az a 2k/xp vonalhoz mint a vista. vagy ez nem jelent káoszt? csak az jelent káoszt ha nem microsoft? ;)

Szerkesztette: SFIJ 2007. 12. 19. 21:53 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#722 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 21:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 21:50

nem látom be hogy kéne. legyen vége a szofferfronton is a komenyizmusnak. kikérem magamnak azt hogy kifizet a magyar állam egy valag pénzt csupán azért, hogy a torrentsite-okon forgo, tisztaszoftver.hu-rol letöltött installkitek garmadái hárborítatlanul foroghassanak a torrent site-okon és az m$ ezt eltűrje. köszike ne. a májkroszoft szoffer nem járjon alanyi jogon minden állampolgárnak.

miféle káosz? azért mert holnap körte lesz az alma helyett? ugyanmár. Ésha már megnem haraxol a legtöbb linux jelenleg jobban hasonlít kezelői felületben az a 2k/xp vonalhoz mint a vista. vagy ez nem jelent káoszt? csak az jelent káoszt ha nem microsoft? ;)

1. Nem jár minden állampolgárnak, csak a közoktatásban dolgozónak és a diákoknak. Ennyi. Szerintem erre szükség van jelenleg.
2. Csak az a helyzet, hogy a tanárnak odébb teszek egy ikont már nem tudja mi történt. Most toljak elé egy linuxot? Nem egy iskolában kérdezgettem ezzel kapcsolatban, rossz viccnek tartja a legtöbb tanár. Informatikai középiskolákban most is tanítanak a Windows mellett Linuxot is, nincs is ezzel baj. Viszont a nem specializált középiskolákban erre nincsenek felkészülve a tanárok, az én tapasztalataim alapján.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#723 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 12. 19. 22:05

1. Kérdés: A Kínai állam mennyit költ az oktatási intézmények OS licencelésére? Fontos kérdés, mert a világon minden 6. ember körülbelül kínai, ha 6 milliárd ember él a földön, és ebből 1 milliárd kínai.

#724 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 22:13

egyetértek abban hogy sulikban a linux nem nagyon lenne alternativa. a Lanchid radioban ment egy interju hogy a problemakat orvosolni lehet mert ott a forraskod, nem koti a gyarto. hat megneznem en azt amikor egy bugot egy gimiben dolgozo informatikus orvosol.. :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes: én mint informatikus mérnök nem állok neki ilyeneknek... vár az ember az ujabb frissitesre hatha kijavitjak, mondjuk ez biztosabban es gyorsabban tortenik meg mint egy MSes termeknel...

viszont: ha mar oktatasi intezmenyekben van ezaltal eleg kemenyen jelen az MS akkor ne 35MRD legyen hanem kozelitsen a nullahoz!!! Elegedjenek meg azzal hogy az emberek akik onnak kikerulnek es dontesi pozicioba kerulnek azoknak az ismeretseg altal az MS fele fog huzni a keze.... Ugyanis nem csak a Linux az alternativa hanem van mas multiceg is aki INGYEN adna a termekeit hogy utana ismerjek ot es ot valasszak - ok felismertek hogy ez reklam nekik...

#725 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 22:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 21:50

Én látom, hogy mi folyik az oktatásban (középiskolában), ha az ikon már nem a helyén van vagy kicsit is máskép néz ki a diák elhasal, leblokkol és ugrott a vizsgája stb. Az elhasalás tanárra is igaz. Láttam már olyan vizsgát ahol a diák odaült egy számára nem ismert számítógéphez (a ház kinézetére gondolok) és már bekapcsolásnál elakadt. Mert ő nem ismeri a bekapcsolás szimbólumát, hanem azt tudja, hogy hol helyezkedik el a gomb és pont ezt lehet biztosítani a Microsoft cég programjaival az egységes felépítést.
Azért jelentősen nagyobb problémát okozna ha lenne 20-30 féle oprendszer és még jó néhány irodai alkalmazás a vizsgák során.

Az oké, hogy ne költsünk 35milliárd Ft-ot ész nélkül MS termékekre, normálisan megkell írni és kötni a szerződés feltételeit szakértő!!! emberek segítségével.
Az otthoni legális MS termék használatát meg vétek lenne megszüntetni. Nem kötelező csak egy lehetőség aki mást akar az mást használ.
Itt tudnám bekeverni a MS és az Xp-ből kiszedésre ítélt media player esetét is, aki akar mást használ, azzal nincs hátrányosan kiszorítva más cégek terméke, hogy az XP alapból tartalmaz bizonyos programokat. Én se csak a beépített programokat használom.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#726 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 22:16

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 22:05

1. Kérdés: A Kínai állam mennyit költ az oktatási intézmények OS licencelésére? Fontos kérdés, mert a világon minden 6. ember körülbelül kínai, ha 6 milliárd ember él a földön, és ebből 1 milliárd kínai.

Kérdés: hány kinai iskolába van számítógép és informatikai oktatás az 1 milliárd kínai ember számára? Töredékében, örülnek ha olvasni és írni tud a szegényebb réteg (szerintem a többség)
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#727 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 22:17

Uraim, be lehetne fejezni az offtopic hozzászólásokat, van windows-linux topic, ezt hagyjátok meg a Vistának.

Kösz
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#728 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 22:24

Idézet: bon - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 22:13

Én látom, hogy mi folyik az oktatásban (középiskolában), ha az ikon már nem a helyén van vagy kicsit is máskép néz ki a diák elhasal, leblokkol és ugrott a vizsgája stb.

tyűha! a vistán máshol van, másképp néz ki, a neve is más . meg van uac is. ebből baj lesz :)

Szerkesztette: SFIJ 2007. 12. 19. 22:26 -kor

#729 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 22:29

Idézet: bon - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 22:16

Kérdés: hány kinai iskolába van számítógép és informatikai oktatás az 1 milliárd kínai ember számára? Töredékében, örülnek ha olvasni és írni tud a szegényebb réteg (szerintem a többség)

ezt te sem gondolod komolyan ugye?

http://www.sg.hu/cikkek/35002/a_vilag_legn...ozta_letre_kina

http://hirek.prim.hu/cikk/62425/

http://www.infoparkrt.hu/modules.php?name=...article&sid=258

https://www.hwsw.hu/hirek/32599/kina_piac_e...baidu_sina.html

Idézet

Bár Kína a világ második legnagyobb internetes nemzete, több mint 120 millió felhasználóval, ..

#730 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 22:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 22:24

tyűha! a vistán máshol van, másképp néz ki, a neve is más . meg van uac is. ebből baj lesz :)

Nameg a Vista startmenüje is eltér az XP startmenüjétől ugye.

#731 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 10:12

Idézet: bon - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 23:13

Én látom, hogy mi folyik az oktatásban (középiskolában), ha az ikon már nem a helyén van vagy kicsit is máskép néz ki a diák elhasal, leblokkol és ugrott a vizsgája stb. Az elhasalás tanárra is igaz. Láttam már olyan vizsgát ahol a diák odaült egy számára nem ismert számítógéphez (a ház kinézetére gondolok) és már bekapcsolásnál elakadt. Mert ő nem ismeri a bekapcsolás szimbólumát, hanem azt tudja, hogy hol helyezkedik el a gomb és pont ezt lehet biztosítani a Microsoft cég programjaival az egységes felépítést.
Azért jelentősen nagyobb problémát okozna ha lenne 20-30 féle oprendszer és még jó néhány irodai alkalmazás a vizsgák során.

Az oké, hogy ne költsünk 35milliárd Ft-ot ész nélkül MS termékekre, normálisan megkell írni és kötni a szerződés feltételeit szakértő!!! emberek segítségével.
Az otthoni legális MS termék használatát meg vétek lenne megszüntetni. Nem kötelező csak egy lehetőség aki mást akar az mást használ.
Itt tudnám bekeverni a MS és az Xp-ből kiszedésre ítélt media player esetét is, aki akar mást használ, azzal nincs hátrányosan kiszorítva más cégek terméke, hogy az XP alapból tartalmaz bizonyos programokat. Én se csak a beépített programokat használom.

:offtopic: sajna az a baj hogy ez az amit leírsz sokkal messzebb mutató probléma... Volt egy PISA nevű teszt amin magyarország elég rosszul szerepelt és ebből a tesztből amit leírtál ez egyenesen követkzik.

most vettem tesomnak karira egy hasznalt notit, elbirna de nem Vistat raktam rá, mert tuti szenvedne vele a tesom egy csomot.. Muternak se vagyok hajlandó magyarázni mert a legkezdőbb felhasználók nem a "mögöttes" dolgokat (szimbólum,stb) jegyzik meg hanem a helyet/stb jegyzik meg... és következő indításkor ha nem úgy megy minden (pl web browsing history kiürül) akkor már elakad... Inkább adnék a kezükbe egy könyvet hogy legalább valami halovány elképzelésük legyen arról mi van a háttérben (felépítés) mert CSAK ARRA lehet építeni ha magyaráznék valamit...

#732 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 21:16

A segítségeteket kérném:
Adott egy VISTA, C-n a rendszer, egyéb dolgok D-n. Van még egy G meghajtó, ami egy 2GB-os FAT partíció, ezen DOS van. C és G elsődleges partíció, de a G-t nem látja a VISTA. Néhányszor látta a DOSos partíciót, de most az istennek se akarja látni, meghajtóbetűjelt sem ad neki.
Mit hogy kellene csinálni, hogy lássam azt a DOSos G partíciót? Fontos lenne, köszönöm!  :respect:

Illetve hogy lehet egy alkalmazást betenni auto indításba? Azaz Win elindulásakor betöltődjön automatikusan?

#733 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 22:22

Idézet: a t o s z - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 21:16

A segítségeteket kérném:
Adott egy VISTA, C-n a rendszer, egyéb dolgok D-n. Van még egy G meghajtó, ami egy 2GB-os FAT partíció, ezen DOS van. C és G elsődleges partíció, de a G-t nem látja a VISTA. Néhányszor látta a DOSos partíciót, de most az istennek se akarja látni, meghajtóbetűjelt sem ad neki.
Mit hogy kellene csinálni, hogy lássam azt a DOSos G partíciót? Fontos lenne, köszönöm!  :respect:

Illetve hogy lehet egy alkalmazást betenni auto indításba? Azaz Win elindulásakor betöltődjön automatikusan?

tudnál futtatni egy olyat hogy diskmgmt.msc és teszúrni a képit ide?

#734 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 22:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 23:22

Huhh, most nincs nálam a masina, de csinálok. Amúgy ez mit mutatna meg?

#735 Felhasználó inaktív   vlxe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 21. 04:56

Sziasztok!

Problémám adódott a Vistával ezért segítségeteket kérem :)

Nos adott egy Service Pack 1-el RC1 spékelt vista a legújabb frissitésekkel integrálva.
Nos mikor feltelepitem minden müködik csak egyvalamivel van gondom :( van egy külső Trust USB-s hangkarim.
:) nos mível zenélek az Ableton Liveot használom és azt vettem észre ha a Wlan müködik a laptopon akkor kb egy másfél percenként akkorát szaggatt a hang,hogy élvezhetetlenné teszi a zenét:(
esetleg valakinek valami tippje,hogy mi lehet?

megj: úgy csinálja ezt,hogy prociterhelés szinte nincs :(
megj2:ha nincs a WLAN bekapcsolva akkor nincs ez a szaggatásos jelenség  :think:

elöre is köszönöm :respect:

Szerkesztette: vlxe 2007. 12. 21. 04:57 -kor

CPU:Intel® Core2 Duo T7300,CHIPSET:Intel® PM965 Express,GPU:NVIDIA® GeForce Go 8600M-GT 256MB,2GB RAM 667MHZ,160GB S-ATA,

#736 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 11:37

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 23:22

Szóval ez a lemezkezelő. Íme a kép: KÉP

#737 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 11:57

Idézet: a t o s z - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 21:16

Az ütemezett feladatok közé vedd fel.

#738 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 13:42

Idézet: a t o s z - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 22:38

Huhh, most nincs nálam a masina, de csinálok. Amúgy ez mit mutatna meg?

arra gyanaxom hogy megvan a partíció csak nincs bötű hozzárendelve. megnéztem a képet. nos az van, hogy a partíció típusa a partíciós táblában valszeg nem FAT hanem átbillent valami egyébre, ezért nem ismeri fel.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 12. 21. 13:46 -kor

#739 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 14:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 13:42

arra gyanaxom hogy megvan a partíció csak nincs bötű hozzárendelve. megnéztem a képet. nos az van, hogy a partíció típusa a partíciós táblában valszeg nem FAT hanem átbillent valami egyébre, ezért nem ismeri fel.

Ez az "átbillenés" érdekelne engem is, mert sokszor találkoztam vele, de sosem tudtam a miértjére választ találni. Szóval van ennek vmi konkrét oka, vagy csak partíció gondol egyet és DONE ...  :think:
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#740 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 15:11

Idézet: Niceday - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 14:34

Ez az "átbillenés" érdekelne engem is, mert sokszor találkoztam vele, de sosem tudtam a miértjére választ találni. Szóval van ennek vmi konkrét oka, vagy csak partíció gondol egyet és DONE ...  :think:

nem. ilyet OS installerek, partícionáló proggik, bootmanagerek csinálnak. a disk elején van egy 133Megás érdekes partíció, valszeg azon csücsül a "BIOS configruátor"- az átbillenést akár ő is okozhatta...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 12. 21. 15:14 -kor

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39