HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#741 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 21. 15:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 15:11

nem. ilyet OS installerek, partícionáló proggik, bootmanagerek csinálnak. a disk elején van egy 133Megás érdekes partíció, valszeg azon csücsül a "BIOS configruátor"- az átbillenést akár ő is okozhatta...

Aham... köszi!
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#742 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 17:22

Valaki próbálta az Advanced Firewallnál bekapcsolni a kimenő kapcsolatok blokkolását? Én megtettem (minek installjak külsőt ha van beépített csak be kell kapcsolni) és ezáltal az Explorer (és csak az) használhatatlan lett... Hiába csináltam ougoing rule-t az iexplore ieuser programra és hiába csináltam global rule-t a kimenő 80as portra, az explorer meg nem nyikkan csak ha csinálok egy olyan rule-t ami mindent kienged... Érti ezt valaki?  :confused:  :confused:  :confused: A Firefox ezzel ellentétben szépen megy... Köze lehet ennek a virtualizációhoz/védett módhoz?

#743 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 19:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 16:11

nem. ilyet OS installerek, partícionáló proggik, bootmanagerek csinálnak. a disk elején van egy 133Megás érdekes partíció, valszeg azon csücsül a "BIOS configruátor"- az átbillenést akár ő is okozhatta...

Az az érdekes, hogy pár napig működött, aztan volt hogy nem látta, újraindítottam, utána látta, aztán azóta nincs meg. De ott van amúgy, mert ha arra bootolok be, akkor megy a DOS. Már többször megcsináltam hogy leformáztam, stb, másolok rá cuccokat. Ujraindítom, felrakom rá a DOS-t, de utána ezt kapom a Vista alatt. Leelőször is ugyanígy csináltam, de akkor még látta, tehát totál tanácstalan vagyok.
Amúgy ez a partíció alapból a Dellnek egy recovery partíciója volt, de máshogy nem tudtam megoldani, hogy ne kelljen a működő wint újrahúzni.

#744 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 22. 00:00

Idézet: kChris - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 18:22

Valaki próbálta az Advanced Firewallnál bekapcsolni a kimenő kapcsolatok blokkolását? Én megtettem (minek installjak külsőt ha van beépített csak be kell kapcsolni) és ezáltal az Explorer (és csak az) használhatatlan lett... Hiába csináltam ougoing rule-t az iexplore ieuser programra és hiába csináltam global rule-t a kimenő 80as portra, az explorer meg nem nyikkan csak ha csinálok egy olyan rule-t ami mindent kienged... Érti ezt valaki?  :confused:  :confused:  :confused: A Firefox ezzel ellentétben szépen megy... Köze lehet ennek a virtualizációhoz/védett módhoz?

megvan az ok.... a gáz az volt hogy az avast! eltérítette a webezést a 12080as portra ami nem volt engedélyezve... csináltam egy localhostnak localhostra minden engedélyezve van, így már megy....

#745 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 13:34

Régebben mások is írták itt a forumon, hogy egy idő után meghal a net vista alatt (közvetlen DSL-modem kapcsolat esetén) és csak a reboot segít. Egyik helyen olvastam, hogy okozhatja az a problémát, hogy a hálókártya energiagazdálkodási lehetőségeinél engedélyezve van a  "A gép kikapcsolhatja ezt az eszközt blablabla". Most kivettem a pipát előle, remélem ez volt a gond.

#746 Felhasználó inaktív   Reapest 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 23. 16:31

Sziasztok!
Vista x64-et készültem telepíteni már meglévő XP SP2 mellé, egy külön winyóra, amikor még a folyamat legelején, a telepítés nyelve/keyboard kiosztás nyelve résznél rájöttem, hogy még meg kell néznem valamit az XP-ben. Ezért bezártam a telepítőt és kiléptem a DVD főmenüjéből. A gép újraindult és minden további nélkül elindult az XP. Majd amikor újra akartam kezdeni a Vista telepítését és újraindítottam a gépet a Vista DVD-ről bootolva, a "Windows is loading files..." után megjelenő vista betöltős progress bar jelenik meg, lefut pontosan 7 és 3/4-edszer, majd a gép teljesen lefagy.
Miközben ez a folyamat zajlik, a DVD-t egyáltalán nem használja, és mindig ugyanazon a ponton fagy le, ezért arra gondoltam, az első install-kezdemény már felpakolt valamit és ez zavar be, de ennek nyomát egyik winyón sem találtam.  :reklamacio:
A konfig egyébként egy AMD X2 5600+ Asus M2N-MX alaplapon, 3 SATA HDD-vel, amelyek közül SATA1-re kötöttem az XP installt és SATA2-re próbáltam a Vistát.
Mi lehet a gond, és a gyógyír erre a problémára? Előre is köszi a válaszokat!

#747 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 24. 23:56

Hello!

Csak annyi lenne a kérdésem, hogy ha most veszek hivatalos Vista-t, akkor ugye az majd szépen frissíti magát, ha megjelenik az sp1, és szépen felrakja magának? Vagy más szóval várjam meg míg sp1-es változatot lehet kapni a boltban, vagy tökmindegy, mert ha most veszek egyet, az úgy is frissíti magát?

kösz

Szerkesztette: Sz@bi 2007. 12. 24. 23:56 -kor

Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#748 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 00:00

Szia Sz@bi!

Természetesen fel tudod tenni az SP1-et a Vistádra. Az, hogy az SP1 integrált-e vagy nem, legfeljebb annyiban befolyásolja a dolgot, hogy újratelepítéskor nem kell várni arra, hogy a Service Pack a gépre kerüljön :)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#749 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 00:23

Idézet: Reapest - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 16:31

Sziasztok!
Vista x64-et készültem telepíteni már meglévő XP SP2 mellé, egy külön winyóra, amikor még a folyamat legelején, a telepítés nyelve/keyboard kiosztás nyelve résznél rájöttem, hogy még meg kell néznem valamit az XP-ben. Ezért bezártam a telepítőt és kiléptem a DVD főmenüjéből. A gép újraindult és minden további nélkül elindult az XP. Majd amikor újra akartam kezdeni a Vista telepítését és újraindítottam a gépet a Vista DVD-ről bootolva, a "Windows is loading files..." után megjelenő vista betöltős progress bar jelenik meg, lefut pontosan 7 és 3/4-edszer, majd a gép teljesen lefagy.
Miközben ez a folyamat zajlik, a DVD-t egyáltalán nem használja, és mindig ugyanazon a ponton fagy le, ezért arra gondoltam, az első install-kezdemény már felpakolt valamit és ez zavar be, de ennek nyomát egyik winyón sem találtam.  :reklamacio:
A konfig egyébként egy AMD X2 5600+ Asus M2N-MX alaplapon, 3 SATA HDD-vel, amelyek közül SATA1-re kötöttem az XP installt és SATA2-re próbáltam a Vistát.
Mi lehet a gond, és a gyógyír erre a problémára? Előre is köszi a válaszokat!

Helo!Hat torold le a kezdeti telepito fajlt es kezd ujbol.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#750 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 01:37

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 1:00

Szia Sz@bi!

Természetesen fel tudod tenni az SP1-et a Vistádra. Az, hogy az SP1 integrált-e vagy nem, legfeljebb annyiban befolyásolja a dolgot, hogy újratelepítéskor nem kell várni arra, hogy a Service Pack a gépre kerüljön :)

Köszi! Még egy kérdésem lenne: van értelme OEM-et venni? Nagyvonalakban tudom mi az, de egészen pontosan nem tudom a részleteket...

Pl. ezt csak egyszer lehet a konfigomra feltelepíteni? És ha a fő alkatrészekben változás van, akkor mi a helyzet? Telepítő cd-t azt adnak ilyenkor?
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#751 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 01:44

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 1:37

Köszi! Még egy kérdésem lenne: van értelme OEM-et venni? Nagyvonalakban tudom mi az, de egészen pontosan nem tudom a részleteket...

Pl. ezt csak egyszer lehet a konfigomra feltelepíteni? És ha a fő alkatrészekben változás van, akkor mi a helyzet? Telepítő cd-t azt adnak ilyenkor?

Felrakhatod többször is, de teljesen új alaplap vásárlása esetén (nem garis csere) új operációs rendszert kell venned. CD természetesen van, különben nehéz lenne telepíteni.

Szerkesztette: FlowM@N 2007. 12. 25. 01:45 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#752 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 20:40

Idézet: a t o s z - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 22:16

A segítségeteket kérném:
Adott egy VISTA, C-n a rendszer, egyéb dolgok D-n. Van még egy G meghajtó, ami egy 2GB-os FAT partíció, ezen DOS van. C és G elsődleges partíció, de a G-t nem látja a VISTA. Néhányszor látta a DOSos partíciót, de most az istennek se akarja látni, meghajtóbetűjelt sem ad neki.
Mit hogy kellene csinálni, hogy lássam azt a DOSos G partíciót? Fontos lenne, köszönöm!  :respect:

Illetve hogy lehet egy alkalmazást betenni auto indításba? Azaz Win elindulásakor betöltődjön automatikusan?

Nincs valakinek valami ötlete, mit lehetne tenni?

#753 Felhasználó inaktív   Teldarien 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 12:42

Sziasztok!

Mekkor partíciót érdemes csinálni hogy a Vista kényelmesen elfutkosson rajta, most egy 14gigás rendszer partícióm van elég ez neki?

#754 Felhasználó inaktív   Atyman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 13:30

Sziasztok

Egy érdekes problémával találkoztam most gépemen. Van egy Toshiba Satellite laptopom, amibe egy Ati X1200-es kártya van. Sajnos a géphez csak Vista driverek érhetők el, így rá vagyok kényszerítve a Vistára. Most felraktam egy új Vista Ultimate-t, és hiába rakom fel hozzá bármelyik Catalystet, egyszerűen nem ismeri fel kártyát, sőt néhány vezriónál kiírja analizálás közbe, hogy "Észlelő illesztőprogram betöltése sikertelen" és "Nem találtam telepíthető összetevőt". Al egújabb 64 bites verzó felmegy, kiírja hogy sikeres az instalálás, de marad utána is a Standard VGA Graphics Adapter.
Valami ötlet?

A segítséget előre is köszönöm

#755 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 13:44

Idézet: Teldarien - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 12:42

Sziasztok!

Mekkor partíciót érdemes csinálni hogy a Vista kényelmesen elfutkosson rajta, most egy 14gigás rendszer partícióm van elég ez neki?

Ha programokat is akarsz telepíteni, nem árt 30-40giga.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#756 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 14:07

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 13:44

Ha programokat is akarsz telepíteni, nem árt 30-40giga.

nálam HP-nek 20 giga is elég :think:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#757 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 14:25

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 14:07

nálam HP-nek 20 giga is elég :think:

Van rajta SP1? Csak a windows könyvtár maga közel 15 giga lesz.  :Đ

#758 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 17:00

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 14:25

Van rajta SP1? Csak a windows könyvtár maga közel 15 giga lesz.  :Đ

És pesze a telepítések közben (SP1, MUI) is kell extra hely.

#759 Felhasználó inaktív   Teldarien 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 21:32

20 gigás partícióra raktam Vistát amibe benne van az sp1 is és maradt 11 gig szabad.

#760 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 22:00

Idézet: Teldarien - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 21:32

20 gigás partícióra raktam Vistát amibe benne van az sp1 is és maradt 11 gig szabad.

Integrált telepítőkészlettel jóval kisebb lesz, standalone SP1 telepítéssel átlag 15 giga. És ez még csak Business nem is Ultimate, és csak 32bites.

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.