HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1061 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:03

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 19:45

office-hoz és office update-hez mennyi köze van vistának?
(adott 2 gép, egyiken vista business másikon ultimate. office 2007 van rajtuk. ultimate gépen a frissítések között megjelent az SP1 és frissült is. másik gépen meg nem jelenik meg a frissítések közt)

Nekem már rég fent van az SP1, és mégis felajánlja. :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1062 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:08

Idézet: brd - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 19:06

Igen, max. 2 CPU (Pro esetén). De a 2000-ből nem volt Home verzió, tudomásom szerint a legbutább verzió a Pro volt, ami 1-2 CPU-s licence-szel bírt. ;) Az XP Home viszont 1 CPU-sra van korlátozva (de mivel a 2000-től eltérően felismeri a logikai CPU-kat, ezért többmagos CPU-n is fut). Egyebekben én is pont úgy tudom, ahogyan FlowM@N írja.

2000 is felismeri és kezeli a többmagos CPUkat, csak a HT-s cpukat nem. 2000-rel csak az a gond, hogyha bekapcsolom a notebookon a második core-t akkor leáll a speedstep  :reklamacio:

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 13. 20:09 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1063 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:56

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 20:03

Nekem már rég fent van az SP1, és mégis felajánlja. :D

nekem meg nem :(

mind1, letöltöttem, felteszem. csak nem értem.

Szerkesztette: WiZARD 2008. 02. 13. 21:01 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1064 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 21:07

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 20:56

mind1, letöltöttem, felteszem. csak nem értem.

ne akard a windowst érteni. nem lehet ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1065 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 22:03

olyat miért nem tudok beallitani, hogy ha lehajtom a fedelet a képernyot kapcsolja ki? ubuntuba alapbol igy csinal.

vagy akkor valami program kéne amivel ki tudom kapcsolni a monitort, és ezt hozzatarsitani a fedellecsukas muveletehez.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1066 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 22:17

charlie, windowsban igy van... ugy gondoltak, hogy az emberek tobbsege standbyba akarja nyomni a gepet, ha lehajtja a kijelzot. Jo, hogy az ubuntu alapbol csak a kijelzot kapcsolja ki, de szvsz sokkal praktikusabb, ha el akarok indulni valahova a notival, lecsukom a fedelet, elalszik, es nem fogyasztja annyira az akkut.
Gondolom, letolteni akarsz vagy zenet hallgatni lecsukott kijelzovel :) de ez is egy ilyen egyedi problema. Szerintem, ha beallitod a kijelzonek, hogy x perc utan kapcsoljon ki, akkor ugyis lekapcsol, ha lecsukod. Kesobb meg azert fogsz anyazni, hogy miert nem megy standbyba, ha lent van a kijelzo.

Van egyebkent egy kiegeszito a Windows Mobility Centerhez, amivel lekapcsolhato a kijelzo:
http://www.withinwindows.com/?p=29

Neha szoktam hasznalni, Win+X billentyu elohivja a Mobility Centert, aztan mar csak meg kell nyomni a fent emlitett ikont.

Nem tartom eselytelennek, hogy letezik olyan megoldas is, amivel elerheted az eredeti celodat, de azt nagyon kell akarnod, es guglizni sokat. Soksik.

#1067 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 00:24

Nem-e XP / Pista Home-nál
-1 darab professzort kezel
-amiben akárhány mag lehet?

De.

Legalábbis kettő magig (vagy egy mag * HT) biztosan :)

#1068 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 14. 00:33

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 23:03

olyat miért nem tudok beallitani, hogy ha lehajtom a fedelet a képernyot kapcsolja ki? ubuntuba alapbol igy csinal.

Van olyan lapitopi, ami nem kapcsolja ki a képernyőt / világítást, amikor lecsukod?
Vagy te a VGA-t akarod lelőni? :think:

Nekem, ion mester, nekem meg olyan SW / hekk kéne (évek, évtizedek óta) ami egy billentyűvel tudja ugyanezt.
Mondjuk a Media Center távirányítón megnyomom a "TV Standby" gombot, oszt kikaccsojja a monitort. Mobility Center és egyéb izék nélkül, szépen, tisztán, az ágyamból. Vagy akár a Media Centerhez valami applet, ami tényleg működik.
Netán ugyanezt az egybillentyűs megoldást HDD-re vetítve.
Vagyis egy nyomás, vinyó leáll, és kuss lesz. Ennek (is) nagyon örülnék :)

#1069 Felhasználó inaktív   tamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 08:15

óóó ez a vista :reklamacio:
frissítéseket telepítettem,majd egy újraindításnál lehalt az egész rendszer,a winload.exében jelez hibát...
remélem vissza lehet állítani valahogy :omg:

#1070 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 09:34

a laptopomon egy kis pocok van, ami akkor nyomodik be ha lecsukom a fedelet (tehát maga a gép nem kapcsolja ki a kijelzot)

namost, windows xp alatt volt egy kis display.exe nevu programom amivel ki tudtam kapcsolni a kijelzot, ikszpé alatt nem megy.
A készenlétre van kulon gomb. szoval Én akarom iranyitani a gépet, ne a Windows dontse el helyettem, hogy mivan.

#1071 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 10:31

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 9:34

a laptopomon egy kis pocok van, ami akkor nyomodik be ha lecsukom a fedelet

charlie, akkor az nem laptop, hanem fridzsider :)

Ha a keszenlet zavar, azt ki lehet kapcsolni vistaban is, hogy ne csinaljon semmit, ha lehajtod a kijelzot. A kijelzo meg lekapcsol magatol, ha beallitod, hogy mondjuk 5 perc utan lekapcsoljon.

#1072 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 10:45

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 0:33

Nekem, ion mester, nekem meg olyan SW / hekk kéne (évek, évtizedek óta) ami egy billentyűvel tudja ugyanezt.
Mondjuk a Media Center távirányítón megnyomom a "TV Standby" gombot, oszt kikaccsojja a monitort. Mobility Center és egyéb izék nélkül, szépen, tisztán, az ágyamból. Vagy akár a Media Centerhez valami applet, ami tényleg működik.
Netán ugyanezt az egybillentyűs megoldást HDD-re vetítve.
Vagyis egy nyomás, vinyó leáll, és kuss lesz. Ennek (is) nagyon örülnék :)

Nem igazan tudok semmi erdemlegeset mondani, de a legtobben TV-re kotik a Media Center gepuket, es azzal mukodik a taviranyito - gondolom. A HDD a hangja miatt zavar? Szerintem nem lenne megoldas az sem, ha ki tudnad kapcsolni egy gombbal, mert ugyis mindig felporog, foleg joskapista alatt - es nem tudok rajonni, hogy mi inditja el bizonyos idokozonkent.
Egyebkent egyszer bele fogom vetni magam a .NET-be, es minden apro otletet meg fogok csinalni, mert nekem is van egy rakas ilyen apro kepesseg, amire szuksegem lenne, de semmilyen segedprogramot nem talalok, ami megoldana...
Addig a donationcoder-eknel lehetne probalkozni, talan nem is olyan nagy ordongosseg csinalni egy kis utilt, ami tudja fogni egy taviranyito jeleit. Apropo! Errol jut eszembe, van a kedvenc programom, amit sajnos mar regota nem frissitettek: http://hotkeymaster.com/
Ez egy hotkey program, ami tud taviranyitoval is egyuttmukodni, szoval erdemes kiprobalni. Nekem sajnos nincs ilyenem. Ha ez bevalik, tudsz cserebe ajanlani nekem egy jo taviranyitot a gepemhez? :)

#1073 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 10:52

Idézet: ion - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 10:45

Ha ez bevalik, tudsz cserebe ajanlani nekem egy jo taviranyitot a gepemhez? :)

Ha jó távirányító kell akkor Logitech Harmony valamelyik típusa. Jó pár media centert támogat (típus alapján választható a konfigurálás során).
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1074 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 10:53

Idézet: ion - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 10:31

charlie, akkor az nem laptop, hanem fridzsider :)

Ha a keszenlet zavar, azt ki lehet kapcsolni vistaban is, hogy ne csinaljon semmit, ha lehajtod a kijelzot. A kijelzo meg lekapcsol magatol, ha beallitod, hogy mondjuk 5 perc utan lekapcsoljon.

jo, ez oké, de én azt akarom, hogy ha lehajtom kapcsoljon le a kijelzo (menjen el standbyba a monitor)

namost, akkor van e olyan megoldas, hogy lecsukom a fedelet (mint esemeny) és erre az esemenyre lefut egy program?

#1075 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 11:18

En ilyet nem tudok, google-n nezz utana, hatha raakadsz valamire. Tulajdonkeppen miert nem jo neked, ha x ido utan magatol kapcsol le a kijelzo?

#1076 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 11:43

Idézet: ion - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 11:18

En ilyet nem tudok, google-n nezz utana, hatha raakadsz valamire. Tulajdonkeppen miert nem jo neked, ha x ido utan magatol kapcsol le a kijelzo?

és miért ne akarnek ilyet?

no, de ennyi volt a vista részemrol. mar telepites utan (semmi extra nem volt felteve!) kifagyott az explorer mikor kivettem a cd-t, lassu a gep mint a dog, megy vissza a linux.

#1077 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 12:11

Jovan, kend, nem kell frusztralodni, kerem, na. Lehet, hogy a Turion nem birja, ha turaztatod :)

Szerkesztette: ion 2008. 02. 14. 12:11 -kor

#1078 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 12:46

Vista Business alatt, Napa/Santa Rosa platformú noteszeinknél, ha azt állítom be hogy a képernyőfedél lecsukásakor "nincs művelet" akkor is kikapcsolja a képernyőt, de más nem történik azaz nem megy aludni.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1079 Felhasználó inaktív   heaven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:14

Digitális fényképezőgépemről nem tudom letölteni a képeket:

HP Photosmart 735

Meglátogattam a HP weboldalát és letöltöttem a 100 megás telepítőjét Vistához.
Mégis amikor csatlakoztatom a fényképező gépet, nem ismeri fel a drivert.

Emlékszem XP-n nem kellett telepítgetni a fényképezőgéet, csak rádugtam és megjelent egy új meghajtó, ahonann átmásolhattam a képeket a vinyóra.

#1080 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:23

Idézet: heaven - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 13:14

Emlékszem XP-n nem kellett telepítgetni a fényképezőgéet, csak rádugtam és megjelent egy új meghajtó, ahonann átmásolhattam a képeket a vinyóra.

Ez Vista alatt is így megy, ha a fényképező MSDC protokoll használatára van beállítva.
ITT meg tudod nézni hogy hol kell/lehet ezt beállítani a fényképezőgépeden.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.