HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1081 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 14. 14:23

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 11:53

jo, ez oké, de én azt akarom, hogy ha lehajtom kapcsoljon le a kijelzo (menjen el standbyba a monitor)

Nem találkoztam még olyan laptoppal, ami nem kapcsolja ki a kijelzőt ha lecsukod... a Windowsban beállított funkciótól függetlenül.
Mondhatni a kis prücök hardveresen kikapcsolja a kijelző tápellátását, akár akarod, akár nem :)

Szóval még mindig nem értem, mi a problémád :think:

#1082 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 23:18

Sziasztok!

Megvan a laptop, Vista fenn... kerdesem az, hogy a rendszer particio meretet, hogy lehetne megvaltoztatni? 5leteket varnek. :cool:  En olyasmire gondoltam, hogy backupolom a rendszert, majd ujrainstallalom, de akkor mar atparticionalva es a backupot visszatoltom vagy valami hasonlo.

Ha ez jarhato ut, akkor valaki kisegitene a pontos lepesekkel?

Meg 1 kerdes. Mekkora az a minimum particio amin Vista home premium + office plusz par igen apro program mar jol erzi magat? En 20 gigara gondoltam.

Kerdes 2. Ha Ubuntut is szeretne az asszony a gepre, akkor milyen sorrendben pakoljam fel az operacios rendszereket?

Szerkesztette: Boba 2008. 02. 14. 23:20 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1083 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 07:53

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 14:23

Nem találkoztam még olyan laptoppal, ami nem kapcsolja ki a kijelzőt ha lecsukod... a Windowsban beállított funkciótól függetlenül.
Mondhatni a kis prücök hardveresen kikapcsolja a kijelző tápellátását, akár akarod, akár nem :)

Szóval még mindig nem értem, mi a problémád :think:

az, hogy az Én gépembe ez nem hardeveresn tortenik. Hanem ha lecsukom a fedelet, az csak egy esemeny az OS-ben. Linux alatt be tudom allitani, hogy fedel lecsukaskor kapcsolja ki a képernyőt. vistaba ilyet nem lehet. kész.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1084 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 07:54

Idézet: Boba - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 23:18

Sziasztok!

Megvan a laptop, Vista fenn... kerdesem az, hogy a rendszer particio meretet, hogy lehetne megvaltoztatni? 5leteket varnek. :cool:  En olyasmire gondoltam, hogy backupolom a rendszert, majd ujrainstallalom, de akkor mar atparticionalva es a backupot visszatoltom vagy valami hasonlo.

Ha ez jarhato ut, akkor valaki kisegitene a pontos lepesekkel?

Meg 1 kerdes. Mekkora az a minimum particio amin Vista home premium + office plusz par igen apro program mar jol erzi magat? En 20 gigara gondoltam.

Kerdes 2. Ha Ubuntut is szeretne az asszony a gepre, akkor milyen sorrendben pakoljam fel az operacios rendszereket?

a legegyszerubb ha a wint rakod elore, aztan az ubit, mert akkor az felismeri, hogy van win, meg stb, és rendesen bepakoja a grubba, nem neked kell kézzel pakolaszni.

#1085 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 08:27

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 7:53

Linux alatt be tudom allitani, hogy fedel lecsukaskor kapcsolja ki a képernyőt. vistaba ilyet nem lehet. kész.

Maradjunk annyiban, hogy neked nem sikerült. :)
Amúgy én sem láttam még olyan notit ahol ez a kis pöcök, oprendszertől függetlenül (akár DOS alatt), ne kapcsolná ki a display-t (vagy legalábbis a háttérvilágítást), ha nincs más esemény beállítva.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1086 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 08:52

Charlie egyebkent ha lehajtod a kijelzot, akkor be lehet latni egy kis resen keresztul, es vilagit a kijelzo? :)

#1087 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 09:03

Idézet: Boba - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 23:18

Sziasztok!

Ugy tudtam, a vistaban lehet a rendszerparticio meretet is valtoztatni, a Computer Management, Disk M. reszeben ranyomsz a Vista particiora, majd jobbklikk, ha csokkenteni akarod, akkor Shrink volume.
Nem biztos, hogy mukodik, de erdemes utanaolvasni.

A minimalis rendszerparticio szerintem 15GB, de inkabb 20GB. Nekem csak a Programs es a Windows konyvtarak egyutt 17GB.

Szerkesztette: ion 2008. 02. 15. 09:06 -kor

#1088 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 09:06

Idézet: ion - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 8:52

Charlie egyebkent ha lehajtod a kijelzot, akkor be lehet latni egy kis resen keresztul, es vilagit a kijelzo? :)

igen, lehet látni, hogy vilagit. foleg sotetbe.
de már nemél a problema, visszaraktam linuxot, itt ugy mukodik ahogy kell.

#1089 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 09:57

Idézet: ion - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 9:03

Ugy tudtam, a vistaban lehet a rendszerparticio meretet is valtoztatni, a Computer Management, Disk M. reszeben ranyomsz a Vista particiora, majd jobbklikk, ha csokkenteni akarod, akkor Shrink volume.
Nem biztos, hogy mukodik, de erdemes utanaolvasni.

A minimalis rendszerparticio szerintem 15GB, de inkabb 20GB. Nekem csak a Programs es a Windows konyvtarak egyutt 17GB.

Koszi szepen, ez kilesz probalva! Ha ez nem mukodik akkor johetnek a kovetkezo verziok. :Đ
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1090 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 16:09

Állandóan szopok Vista miatt mert nem találok egy értelmes tűzfalat hozzá... ZoneAlarm-ot szoktam meg de az nem megy alatta, comodo nem kell, és a beépített FW is rossz, hiába van hozzá UI, nekem full control kell, hogy ha vmi menni akar netre, megkérdezze mi legyen stb.... Vmi 5let?

Illetve most látom ELVILEG már megcsinálták ZA-t Vista kompatibilissé.... :think:

Szerkesztette: laragirl83 2008. 02. 16. 16:17 -kor

ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1091 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 16:38

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 16:09

és a beépített FW is rossz, hiába van hozzá UI, nekem full control kell, hogy ha vmi menni akar netre, megkérdezze mi legyen stb.... Vmi 5let?

ezt a beépített is tuggya...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1092 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 17:01

http://www.pcworld.com/businesscenter/arti...d_security.html

Idézet

Competing firewalls such as ZoneAlarm, the Norton Personal Firewall and the McAfee Internet Security Suite offer user-configurable outbound protection, also known as outbound filtering. When Microsoft reworked its firewall for Windows Vista, it added the ability to perform outbound filtering.

But by default, most outbound filtering in the Windows Vista firewall is turned off. In addition, there may be no practical way to use outbound filtering to stop all unwanted outbound connections.

Normally, to configure the Window Vista Firewall, you choose Control Panel -->Security --> Turn Windows Firewall on or off. You'll see the screen shown in the nearby figure.

There is no way to configure outbound filtering --- you can only turn inbound filtering on or off, and through the various tabs, configure how inbound filtering works.

To work with outbound filtering, you instead have to use the Microsoft Management Console, specifically the Windows Firewall with Advanced Security Group Policy applet, by typing wf.msc at the Search box or command prompt and pressing Enter. It's shown in the nearby figure.

If you look in the various profiles in the Overview area, you'll see that for each profile, "Outbound connections that do not match a rule are allowed."

Every rule in the Windows Firewall allows outbound connections, though. Click the Outbound Rules icon on the left side of the screen, and you'll see all the outbound rules. As you can see from the nearby figure, every outbound rule allows outbound connections. None block connection.

"Légy szerény mint én..."

#1093 Felhasználó inaktív   Ryo13 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 16. 17:35

Minek tűzfal?? Bőven elég a windows-os, a ki akarna betörni a gépedre???
Konfig: Asus M2N, AMD A64 X2 4000+, XFX Ati Radeon 5670 1 GB, 2×1 GB Kingmax 800 MHz RAM, Samsung 500 GB SATA II, Codegen 350 W táp, Video7 17" TFT

#1094 Felhasználó inaktív   ego27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 20:13

Én ezt használom, ingyenes, 32 és 64 bitesre is jó, a vista beépített tűzfalát használja, és ha nem is portszinten de tudod szabályozni, hogy mit engedsz ki a netre és mit nem.

#1095 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 20:29

laragirl, mielőtt összevissza fikázol, csekkold meg eztetet:

%SystemRoot%\system32\WF.msc

Ha ez sem elég, vegyél Ciscot :)

#1096 Felhasználó inaktív   BigBen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 22:35

Üdv Mindenkinek!

Lenne egy problémám. Van egy Acer Aspire 7720G notim, amin ha játékot indítok el, akkor elkezd akadni (kb. 5-10 másodpercenként megáll egy pillanatra, nem olyan akadozám, mint mikor nem bírja a vga), majd pedig lefagy a játék, ekkor ctrl+alt+del, kilép a windowsba és valami olyasmit ír, hogy a játék ismeretlen okból leállt, a hibajelentést elküldi a microsoftnak, de nem talál megoldást rá, mindeközben kiírja lent a tálcán buborékban, hogy a nvidia illesztőprogramja egy pillanatra leállt, de már újraindult és rendben működik.
A következő játékokkal próbáltam: COD4, HL2 episode 1, Battlefield 1942, Crysis, NFS Most Wanted.

Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a megoldás? Szerintem a nvidia drivere okozza a bajt, de nem találtam másik drivert.

A gép a következőképpen néz ki: Intel T7500 CPU, 2gb ram, Intel PM965 chipset, nvidia 8600m GT vga, jogtiszta windows vista home premium, a vga driver verziója 156.55-ös..

Előre is köszönöm a segítséget! :respect:  :respect:  :respect:
MSI EX700

#1097 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 22:40

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 16:09

Állandóan szopok Vista miatt mert nem találok egy értelmes tűzfalat hozzá... ZoneAlarm-ot szoktam meg de az nem megy alatta, comodo nem kell, és a beépített FW is rossz, hiába van hozzá UI, nekem full control kell, hogy ha vmi menni akar netre, megkérdezze mi legyen stb.... Vmi 5let?

Illetve most látom ELVILEG már megcsinálták ZA-t Vista kompatibilissé.... :think:

a zonealarm internet security uj verziója simán megy /asszem 7.0.462/ Meg megy a pc cillin internet security 2008 is mindkettő jó,magam is ezeket használom.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1098 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 08:44

Vista business 64 bites rendszert használok (magyar).
Elég sok frissítés van rá.

Egyenként leszedegettem az update fájlokat, hogy később ha csinálok egy Vlite-os verziót akkor abba be tudjam integrálni.

Van esetleg valahol olyan windows update gyűjtemény, ahol nyelvre bontva megtalálom az összes X64-es update-et? Tehát valahol összegyűjtve keresem az x64-es magyar Vista frissítéseket.

Létezik ilyen?

#1099 Felhasználó inaktív   Ryo13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 11:06

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 8:44

Vista business 64 bites rendszert használok (magyar).
Elég sok frissítés van rá.

Egyenként leszedegettem az update fájlokat, hogy később ha csinálok egy Vlite-os verziót akkor abba be tudjam integrálni.

Van esetleg valahol olyan windows update gyűjtemény, ahol nyelvre bontva megtalálom az összes X64-es update-et? Tehát valahol összegyűjtve keresem az x64-es magyar Vista frissítéseket.

Létezik ilyen?

www.msw.hu
Konfig: Asus M2N, AMD A64 X2 4000+, XFX Ati Radeon 5670 1 GB, 2×1 GB Kingmax 800 MHz RAM, Samsung 500 GB SATA II, Codegen 350 W táp, Video7 17" TFT

#1100 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 15:46

http://www.virushira...art.php?id=1254
"Légy szerény mint én..."

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53