HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1341 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 03. 22:29

Sziasztok,

egy gyors kérdésem lenne. Csináltam egy 20 GB particióta a Vistanák, majd felhajtítottam egy ultimate 32-bittes sima változtatot. Ehhez jöttek még a keretprogik (driver, messenger, office, stb.), majd az SP1 csomag (természetesen még az SP1 előtt frissült a vista, ilyenkor csak a fontos dolgokat upoltam). Rápillantva a vinyón levő szabad helyre ~5Gb. Ez természetes? Egy ilyen vista + SP1 kb. mekkora helyen kell legyen?
Ja a vsp1clean.exe-t elindítottam, ez nem lehet gond.

#1342 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 06:25

Idézet: Aragorn - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 22:29

Sziasztok,

egy gyors kérdésem lenne. Csináltam egy 20 GB particióta a Vistanák, majd felhajtítottam egy ultimate 32-bittes sima változtatot. Ehhez jöttek még a keretprogik (driver, messenger, office, stb.), majd az SP1 csomag (természetesen még az SP1 előtt frissült a vista, ilyenkor csak a fontos dolgokat upoltam). Rápillantva a vinyón levő szabad helyre ~5Gb. Ez természetes? Egy ilyen vista + SP1 kb. mekkora helyen kell legyen?
Ja a vsp1clean.exe-t elindítottam, ez nem lehet gond.

Ultimate Vista-hoz 40GB az ajánlott partició méret.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1343 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 06:58

Idézet: bon - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 7:25

Ultimate Vista-hoz 40GB az ajánlott partició méret.

Na ok, az XP-s particióm is 10 GB volt de de az XP az ~2GB...

Ez a 40 GB egyébként a Microsoft hivatalos  ajánlása? A kérdésem továbbra is fent tartom, hogy mekkora helyet foglal a vista?

Szerkesztette: Aragorn 2008. 04. 04. 07:03 -kor

#1344 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 07:34

Idézet: Aragorn - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 6:58

Na ok, az XP-s particióm is 10 GB volt de de az XP az ~2GB...

Ez a 40 GB egyébként a Microsoft hivatalos  ajánlása? A kérdésem továbbra is fent tartom, hogy mekkora helyet foglal a vista?

attol fugg, hogy mennyi mindent raksz fel (ugye, mint irtad vista+alkalmazasokrol beszelunk).
nalam 30gb, de van az office mellett meg olyan alkalmazas ami nagy helyet szeret.
a tiszta vista nem tobb mint 10gb (ha jol remlik olyan 7-7.5 gb volt nalam anno). de a hivatalos ajanlas a min 15 gb

#1345 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 07:56

Idézet: pete21 - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 19:35

Húú, köszi szépen! :D
Beállítottam azt az IP-t, amit írtál (10.10.10.1), így már csak 4-5 másodpercet kell várni betöltésnél :D
Nem gondoltam volna, hogy az se mindegy, hogy milyen IP-t adok meg, mert lehet, hogy a Windows azt éppen használná...
Köszi mégegyszer! :)

Igazán nincs mit. ;) Persze, hogy nem mindegy, mit adsz meg, azért írtam azt, amit, mert az egy belső hálós cím, az interneten nincs ilyen tartományból kiosztva cím. A legtisztább egyébként az, ha a TCP/IP-t kiveszed a hálókártyáról (nem a tárcsázott kapcsolatból), mert a PPPoE alá nincs rá szükség.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1346 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 08:03

Idézet: waces - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 8:34

attol fugg, hogy mennyi mindent raksz fel (ugye, mint irtad vista+alkalmazasokrol beszelunk).
nalam 30gb, de van az office mellett meg olyan alkalmazas ami nagy helyet szeret.
a tiszta vista nem tobb mint 10gb (ha jol remlik olyan 7-7.5 gb volt nalam anno). de a hivatalos ajanlas a min 15 gb

Értem és kösz.

#1347 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 08:33

Idézet: brd - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 7:56

A legtisztább egyébként az, ha a TCP/IP-t kiveszed a hálókártyáról (nem a tárcsázott kapcsolatból), mert a PPPoE alá nincs rá szükség.

Egészen addig, amíg nem vesz egy routert, mert utána meg a pppoe-re nem lesz szükség.

#1348 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 09:30

Írta, hogy kellene neki router? ;)

#1349 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 11:17

Idézet: brd - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 9:30

Írta, hogy kellene neki router? ;)

Nem kioktatásnak szántam, inkább kiegészítésnek.  :respect:

#1350 Felhasználó inaktív   tylor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 04. 15:57

Sziasztok! Új vagyok köztetek, ezért Üdv mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni.Vettem egy új asztali gépet vista bazis home van rajta,és nekem nem igazán jön be.Szeretném lecserélni a vistát xp-re a másik gépemnek megvan a telepitője, 2 szervizpack-kal.Hogyan kezzek hozzá xp-t már telepítettem van külömbség?Kérem,hogy aki tudd segíteni az írjon ha lehet részletesen.Elöre is köszike. :respect: Üdv.tylor

#1351 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 16:04

Idézet: tylor - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 15:57

Sziasztok! Új vagyok köztetek, ezért Üdv mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni.Vettem egy új asztali gépet vista bazis home van rajta,és nekem nem igazán jön be.Szeretném lecserélni a vistát xp-re a másik gépemnek megvan a telepitője, 2 szervizpack-kal.Hogyan kezzek hozzá xp-t már telepítettem van külömbség?Kérem,hogy aki tudd segíteni az írjon ha lehet részletesen.Elöre is köszike. :respect: Üdv.tylor

Minek azt lecserélni? Jó az! :)
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1352 Felhasználó inaktív   tylor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 04. 16:16

Idézet: bigsee - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 16:04

Minek azt lecserélni? Jó az! :)

Biztosan nagyon jó,csak én nem konyítok hozzá,és a húgom is le-le ül mellé és mit ne mondjak nem nagyon vágjuk ezt a vistás témát ezért gondoltam az xp-re mivel Ő is és Én is azt szóktuk meg,és mi nem profi felhasználok vagyunk csak némi otthonni idötöltés internetezés,tanulás-hoz használjuk a gépet.Úgyhogy ha tudnál nekem segíteni.. örök hála és köszönet érte... :respect: :)

#1353 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 17:15

mivel huzamosabb ideige (= tobb mint 3 napig) nem hasznaltam meg vistat, adott a kerdes: a vista milyen elonyt jelent a zikszpehez viszonyitva? (csak objektiven ;) )
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1354 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 17:17

Idézet: tylor - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 16:16

Biztosan nagyon jó,csak én nem konyítok hozzá,és a húgom is le-le ül mellé és mit ne mondjak nem nagyon vágjuk ezt a vistás témát ezért gondoltam az xp-re mivel Ő is és Én is azt szóktuk meg,és mi nem profi felhasználok vagyunk csak némi otthonni idötöltés internetezés,tanulás-hoz használjuk a gépet.Úgyhogy ha tudnál nekem segíteni.. örök hála és köszönet érte... :respect:   :)

berakod az ezustlemez forgatoba  az xps cdedet butulsz es nekiallsz telepiteni. elfogadod a licenszt, utana letorolteted az xp-vel a particiot es ujat csinaltatsz vele.

#1355 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 18:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 17:17

berakod az ezustlemez forgatoba  az xps cdedet butulsz es nekiallsz telepiteni. elfogadod a licenszt, utana letorolteted az xp-vel a particiot es ujat csinaltatsz vele.

Mondjuk nem is olyan rég ,volt olyan hogy a vistával létrehozott partíciót nem lehetett türülni az xp telepitőlemez partició programjával. ;)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1356 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 18:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 17:15

mivel huzamosabb ideige (= tobb mint 3 napig) nem hasznaltam meg vistat, adott a kerdes: a vista milyen elonyt jelent a zikszpehez viszonyitva? (csak objektiven ;) )

Én eddig csak egyet találtam: a notebook-okhoz adott CD-n van hozzá driver. :D Bár ez inkább siralmas, hogy csak ehhez van.

#1357 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 18:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 17:15

Én azt vettem észre fölleg most hogy elég soká fennvolt, hogy netezésre sokkal jobb mint az xp.A sajátfilevédelem illetve emulálás miatt a kártevők, a benne lévő tűzfal+defender kombón nem jutottak át.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1358 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 20:52

Idézet: djculture - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 18:52

Én azt vettem észre fölleg most hogy elég soká fennvolt, hogy netezésre sokkal jobb mint az xp.A sajátfilevédelem illetve emulálás miatt a kártevők, a benne lévő tűzfal+defender kombón nem jutottak át.

ez jól hangzik. isten igazából kamaszlányos ábrándjaim között egy blúréjképes htpc szerepel, illetve vacillálok hogy pista vagy ps3. ps3-mal a blúréj tutti, ellenben a netes forrásból származó dolgok szarul vagy sehogy... van az ájemdének ez a 760-as csipszettye. megy az egyáltalán pista alatt?  :think:

Szerkesztette: SFIJ 2008. 04. 04. 20:53 -kor

#1359 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 22:04

Idézet: brd - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 19:17

Én eddig csak egyet találtam: a notebook-okhoz adott CD-n van hozzá driver. :D Bár ez inkább siralmas, hogy csak ehhez van.

Na ezt én is eljátszottam  :(

#1360 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 22:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 18:15

Én sem használom régóta a Vistat, de első benyomásra elmondhatom hogy nem rossz. Nem egy akkor váltás mint 98-ról xp-re sőt szerintem ilyen nem is lesz egyhamar, de akár hogy szidjuk a vistát lássuk be, hogy csak szebb, csak több a csics micsa (ami igaz hogy izlés kérdése, de jó ha ott van) és úgy önmagába minden részén pofozgattak egy kicsit. Tény hogy a hardware igénnyel kicsit elszaladtak, de manapság mindennel erre megy ki a játék. Hát Istenem. Mivan ha 2GB mem kell neki? Anno az XP-nek is 1GB kellet s akkor azátlag meória adag per fő az 512 MB volt. Meg kell venni azt a memet, ami kell neki, aki meg az XP-t is lebututja meg heréli hogy kevesebb mem-et foglaljon az használjon dost...

Szal nem lesz ez rossz dolog... még kiadnak egy két service packot, sakkor egész pofás lesz. Az hogy megszoktuk az XP-t egy dolog, de majd ezt is megkedveljük.

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.