HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1741 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 17. 15:59

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 10:36

OEM Vista Business-re kellene frissítő/javító telepítés; de inaktív. EZ megint egy hülye OEM limit???

Nekem dobozos Ultimatem van, de még soha nem volt aktív az upgrade gomb.

#1742 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 16:22

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 10:36

OEM Vista Business-re kellene frissítő/javító telepítés; de inaktív. EZ megint egy hülye OEM limit???

Lehet, hogy hülyeséget mondok, de szeritem csak más oprendszerről frissítve aktív a gomb. Más oprendszeren nem Vista-t értek.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1743 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 17:00

Idézet: bon - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 17:22

Lehet, hogy hülyeséget mondok, de szeritem csak más oprendszerről frissítve aktív a gomb. Más oprendszeren nem Vista-t értek.

Upgrade gomb akkor aktív, ha Windows alól indítod a telepítőt. Simán frissítettem én már béta Vista verziókat is, meg Windows Server 2008 különböző bétáit is.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1744 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 14:11

Most akadtam rá erre ez fogalmazza meg legjobban az oprendszer jövőjét.http://computerworld...obni-vista.html
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1745 Felhasználó inaktív   c0yr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 14:34

Szerintetek Vista mit szól hozzá, hogy a HDD-n odébb teszem a partícióját Gparteddel?
Valahol azt olvastam, hogy majd csak a telepítő DVD-t kéri újra boot után, de máshol meg olvastam olyat is hogy mindenféle Vista boot manager állítgatás szükséges.
Valakinek van ezzel tapasztalata?

#1746 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 15:03

Idézet: c0yr - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 14:34

Szerintetek Vista mit szól hozzá, hogy a HDD-n odébb teszem a partícióját Gparteddel?
Valahol azt olvastam, hogy majd csak a telepítő DVD-t kéri újra boot után, de máshol meg olvastam olyat is hogy mindenféle Vista boot manager állítgatás szükséges.
Valakinek van ezzel tapasztalata? 

Biztos hogy befog zavarodni.Én nekem elsődleges partición xp volt a másikon vista.Az xp elszemetelődött és ujratettem onnantól egyik se indult.Ha az elsődleges particióhoz hozzányulsz ez várható a te esetedbe is.
Hádédész..

#1747 Felhasználó inaktív   c0yr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 15:17

Idézet: djculture - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 16:03

Biztos hogy befog zavarodni.Én nekem elsődleges partición xp volt a másikon vista.Az xp elszemetelődött és ujratettem onnantól egyik se indult.Ha az elsődleges particióhoz hozzányulsz ez várható a te esetedbe is.

es szerinted Vista telepito DVD segitsegevel adatvesztes nelkul mukodokepesse lehet tenni az athelyezett particiot?

#1748 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 17:47

Idézet: c0yr - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 15:17

es szerinted Vista telepito DVD segitsegevel adatvesztes nelkul mukodokepesse lehet tenni az athelyezett particiot?

Ennek a letesztelése rád vár de én nem sok remény fűzök hozzá.Az xp nél is volt ilyen helyreállitó konzolon való javítás,de sokszor a telepitett progik utána else indultak.
Hádédész..

#1749 Felhasználó inaktív   c0yr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 18:07

Idézet: djculture - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 18:47

Ennek a letesztelése rád vár de én nem sok remény fűzök hozzá.Az xp nél is volt ilyen helyreállitó konzolon való javítás,de sokszor a telepitett progik utána else indultak.

Itt pl. azt irjak, hogy megoldhato vista mozgatasa Gparteddel, csak pont nem lehet betolteni azt a linket, ahol a részletek lennének elmeletileg leírva.

#1750 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 20:23

Felmerült egy problémám és nem találok rá megoldást: Vista 64bit van a gépemen, és feltűnt, hogy bármilyen progit indítok el, az soha nem foglal több helyet a memóriában, mint 1.3-1.7G. Ez érdekes volt, mivel 4G ram van a gépemben. A memtest futtatásakor jöttem rá(merthogy kiírta), hogy a rendszerem korlátozza az egy alkalmazásnak kiosztható memória maximális méretét. A korlátozás mértéke ahogy megfigyeltem, dinamikusan változik, de a teljes lefoglalt memória soha nem több a valódi rendelkezésre álló memória 70%-ánál.

Van rá bármilyen megoldás, hogy ezt a korlátozást feloldjam, vagy a dinamikus méretezést egy kicsit "bátrabbá" tegyem? Fontos lenne tudni, mert nemrég gondolkodtam ram bővítésen, de ha ez nem változtatható meg, akkor nem is biztos hogy érdemes. Köszi!

Szerk.: Windows Vista 64bit angol SP1 legális rendszer, minden kiadott frissítés fennvan, az SP1 mint frissítés került fel. Semmilyen rendszerbuheráló dolgot nem csináltam rajta.

Szerkesztette: freeone 2008. 05. 18. 20:27 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1751 Felhasználó inaktív   c0yr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 08:27

Idézet: djculture - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 18:47

kb. 8 óran keresztül futott a partício odebbpakolása, de most már újra  minden jól működik.
Csak az első bootnal kérte a telepítő DVD-t és utána már magához is tért.

Szerkesztette: c0yr 2008. 05. 19. 08:29 -kor

#1752 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 19. 08:37

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 15:13

2, akkor sok memória van lefoglalva/rajta a videókártyán; mert összesen 4 gigát tu címezni 32 biten, de ebből jön le a vga memó, a biostól kezdve minden, ezért ált 3-3,5 giga szokott lenni az elérhető.

3, A Vistát nem érdekli a procid, egy 1000Mhzes Athlon bőven elég neki hogy normális sebességgel menjen minden; ram és gyors vinyó kell neki (is). Így lehet akármnilyen gyors procid ha egy (elég) lassú vinyód van.

4,  Vista, 64 bit... rengeteg olyan új problémát do fel ami 32bites xp-n nincs, így a 60os lassulás ennek tudható be, nem hiszem hogy így kezelné a vinyót. De egy HDtach vagy bármilyen programmal megmérheted, ha harmincx megával olvas a vinyód az teljesen jó. Noti viszonylatban. Én a 100 megától (raid) is soxor majd meg őrülök hogy milyen lassú.

Az utóbbi 3-4 évben a programok többszörösére nőttek, ramok mennyisége is, procik sebessége is megtöbbszöröződött... hopp, vinyók meg még mindig 50-60 megával szüttyögnek. Notik meg még jóval lassabbak ugye...

5, Amiket írtam azok vszínű nem kellenek, de nlzd végig egyesével... max ha hiányzik majd visszakapcsolod...

Szia MC Pite!

A hétvégén tovább szarakodtam a Vista-val s a következőkre jutottam:
2. A Videokártya egy Geforce 7400 go 128 Mb saját RAMmal, amit kiegészít 512-re a Turbo Cache miatt. Bár ezt a kiegészítést ki lehet kapcsolni a RivaTuner program segítéségével, a Windows (XP 32 bit, Visat 32 bit) akkor sem lett többet, mint 3072 Mb RAM. Bár a Vista SP1 telepítése után mind a 4Gb RAMot érzékeli, de az is csak 3072 Mb használ belőle.

4. Vista 64 bit. Nos a hétvégén kipróbáltam a 32 biteset. Ez útóbbi sokkal gyorsabb, már-már XP sebességű. Tehát hiába látja a 64 bites a több memóriát, kenheti a hajára - mit érek vele. Megjegyzem, hogy a fő driverek (chipset, VGA) ugyan azon verziószámúak (legfrissebbek) voltak! Valószínűleg a 64 bites programok, dll-k nagyobb méretűek, ezért többet kell a HDD-vel foglalkoznia, valamint NEM 64 bites programokat használok többnyire, s ezek WoW (Winows on Windows) emulációt használják), s ezért lassul annyira le. + egy adalék:
A VGA drivere sem tűnik kiforrotnak, néhány videolejátszó program többnyire nem a megfelelő teljesítményt nyújta, pl PowerDVD 8. Itt még a hardveres videó dekódolást is ki kellett kapcsolni, mert darabos lett tőle a kép, ezzel ellentétben a 32 bites rendszeren működik rendesen! Néhány játék sem szereti a 64 bites környezetet, teljesítmény problémák lépnek fel

5. Miket írtál, nem látok semmiféle listát

6. Konklúzió: jelenleg a 64 bites környezetre csak a szerverek esetén és fejlesztőknek esetén lehet szükség, a hétköznapi használatban nem.

U.I.:
A gép főbb paraméterei:
NForce 430 chipset
Geforce 7400 go 128 Mb RAM VGA
4 Gb RAM
120 Gb 2.5" notebook HDD

Egyébként a HDD a leggyengébb láncszem, mert az egy igazán lassú darab!

#1753 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 09:40

Sziasztok!

Lehet láma a kérdés, de mostanában tettem fel a Vista-t, 64 bit Ultimate és SP1 is van összes frissítéssel, driverek simán felmentek.
Mióta a Vista-t használom, lekapcsolás után még mindig hallani ilyen elektromos zajt, csak ha teljesen áramtalanítok akkor szűnik meg. XP alatt nem csinálta
A start menü kikapcs gombját átraktam leállításra de így is.
Lenne még valami beállítás ami elkerülte a figyelmem, vagy ez egyedi probléma?

Előre is köszönöm a segítséget.

#1754 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 10:24

Riva tuner máe boot után állítja a drivernek, bios szinten kikapcsolva lenne több ramod.

Lista első neked menő hsz.

Ugyi, mondatm én hogy az a 64 bit nem lesz tartós :)

Más: A frissítés gomb nekem nem aktív a bizniszen windows alól indítva sem!
EZ érdekelne hogy akinek aktív annak hogyan :think:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1755 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 19. 10:45

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 11:24

Riva tuner máe boot után állítja a drivernek, bios szinten kikapcsolva lenne több ramod.

Lista első neked menő hsz.

Ugyi, mondatm én hogy az a 64 bit nem lesz tartós :)

A RivaTuner programmal kapcsolatban igazad van, csak sajna más lehetőségről nem tudok, ugyanis ez egy Fujitsu-Siemens pa1538 laptop, s a BIOS-ában nincs ilyen beállítási lehetőség. Mondhatni a BIOS-ba is csak azért lehet belépni, hogy elmondhassák, hogy azt is lehet (Néhány igen alapvető dolgot leszámítva nem lehet állítani benne semmit - pedig jó lenne!)

#1756 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 05. 19. 15:45

http://index.hu/tech...t/ballmer08051/

:Đ  :Đ

#1757 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 15:45

Idézet: c0yr - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 9:27

kb. 8 óran keresztül futott a partício odebbpakolása, de most már újra  minden jól működik.
Csak az első bootnal kérte a telepítő DVD-t és utána már magához is tért.

Ertsem ezt ugy, hogy ropke masfel ev alatt keptelen volt valaki olyan programot irni, mellyel vistas particio eseten is lehet atmeretezni, meg mozgatni particiokat ugy, hogy a vegen dob egy resetet a program, es semmit nem kell csinalni, mukodik egybol?  :rolleyes: (pq magic-kel (ez el is cseszte) es ghosttal nem jott ossze nekem sem egy tesztrendszer, ugy nez ki mindenkepp vistalemezt kell lapatolni neki, nem tudom, van-e valami kulon oka, de elso blikkre azert szani nekem ez a dolog...)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1758 Felhasználó inaktív   tjanika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 17:27

Hali!

Nem tudja vki hol lehet engedélyeztetni a windowsnak h aláiratlan driverekkel is dolgozzon?

#1759 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 21:16

Idézet: tjanika - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 17:27

Hali!

Nem tudja vki hol lehet engedélyeztetni a windowsnak h aláiratlan driverekkel is dolgozzon?

Command prompt>  bcdedit /set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS >enter.
Forrás

Idézet

Felmerült egy problémám és nem találok rá megoldást: Vista 64bit van a gépemen, és feltűnt, hogy bármilyen progit indítok el, az soha nem foglal több helyet a memóriában, mint 1.3-1.7G. Ez érdekes volt, mivel 4G ram van a gépemben. A memtest futtatásakor jöttem rá(merthogy kiírta), hogy a rendszerem korlátozza az egy alkalmazásnak kiosztható memória maximális méretét. A korlátozás mértéke ahogy megfigyeltem, dinamikusan változik, de a teljes lefoglalt memória soha nem több a valódi rendelkezésre álló memória 70%-ánál.

Van rá bármilyen megoldás, hogy ezt a korlátozást feloldjam, vagy a dinamikus méretezést egy kicsit "bátrabbá" tegyem? Fontos lenne tudni, mert nemrég gondolkodtam ram bővítésen, de ha ez nem változtatható meg, akkor nem is biztos hogy érdemes. Köszi!

Szerk.: Windows Vista 64bit angol SP1 legális rendszer, minden kiadott frissítés fennvan, az SP1 mint frissítés került fel. Semmilyen rendszerbuheráló dolgot nem csináltam rajta.

:think:

Szerkesztette: freeone 2008. 05. 19. 21:16 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1760 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 07:30

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 11:24

vki? :think:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.