HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1801 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:37

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 11:00

És? Van egy A2 Platinum eX-em. Minek vegyek mást??? Majd pont egy hüle OS miatt... meg úgyis vannak 3. party driverek, xp alatt sem sokan használják a gyári cl meghajtókat úgyse... (van egyébként vistás driverem csak 2/3a ne műxik...)

Ez is trösztellenes magatartás, mármint ha bizonyíthatóan rákényszerítenek valami más termékre/szolgáltatásra. Aztán nem lehet tudni, hogy kimondottan a driver íróinak vagy az MS-nek a sara, nincs kizárva, hogy köztük valami pénzes megállapodás van régóta, amiről semmit se tudunk.
Nopersze nem kötelező vistát rakni, de legalább a szabad választás jogát megadhatnák, ha már egyszer a hardver simán képes erre, nem? Nehogy egy sima mezei kártya ne menjen a csilivili rendszer alatt... Nem képes a gép megszólalni, pedig benne van hozzá minden... Ez azért f@szán hangzik. Vagy nem.

Akkor pár év múlva majd lesz "szuperebb" OS, oszt mindig hangkártyát kell cserélni, holott maga a sztereó funkcionalitás/support megmarad, azaz 15 év múlva is támogatottak lesznek a 2.0-s rendszerek. Akkor meg mi a túróért nem képesek összedobni egy (valójában nemcsak egy, igenis elég sok) driver-t? Az ok nem technikai: egyszerűen nem akarják, mert nem jövedelmez. Mi meg megsüthetjük az egyébként működő rendszerünket.

No flame, de linux ilyen szempontból szerencsésebb. Legalábbis a szabad választás tekintetében. Nem függ az ember a pénzpolitikától, meg a marketingtől, tulajdonképpen egyetlen cégtől sem.

Mielőtt valaki még cserére buzdítana: az alaplapi dzsunka kártyák miért támogatottak? Néha sokkal rosszabb jel/zaj viszonyuk miatt sem képesek olyan hangzásra, mint pl. a Live, sokkal kevesebb fícsört tudnak. Az Emu10k1-ről meg ne is beszéljünk, a szoftveres ASIO fényévvel el van maradva, egy akármilyen emu10k1 meg kicsapja könyökből, oszt lesz olyan hangzás, meg effektek, meg opciók, hogy user csak pislog, hogy "ilyet is tud?". De még nem is kellene full support, csak hogy megszólaljon... Na mindegy, politikának is adtunk mára. :offtopic:

Egyébként meg éljen a kx driver. Tessék megpróbálni.

Szerkesztette: Warrior 2008. 05. 27. 12:43 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1802 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 13:33

Linux ennyire sem szerencsés, még keveseb a szupportált hw!
Émmácsak tudom :(

Én kpax new year-t használok
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1803 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 14:30

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 15:48

Sajnos így van. Például az újabb FuSi laptopok: nuku XP driver  :reklamacio:

de a meresz kocsag roccmentesen felmegy rajuk :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1804 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 14:31

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 7:42

kx drivert próbáltad már? a szerző Eugene Gavrilov. Kicsit többet tud. Effekt szinten is, mert full hw-asio kompatible. Aki tudja, ez mit jelent, az tudja. Nem tudom, audigy-t támogatja-e, de pl. Live! Value-t igen. :smoker:

akkor szvsz az audigy-t is.

#1805 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 15:47

UAC rulez :respect: de ezt mondtam mindig is, ugyhogy csak mersekelten utaljatok.

#1806 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 16:36

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 14:33

Linux ennyire sem szerencsés, még keveseb a szupportált hw!
Émmácsak tudom :(

Én kpax new year-t használok

Az OK, ha az újakat nézem, viszont a régebbiek támogatását nem szüntetik meg, mint drágalátos Microsoft. Úgyhogy nem a szupportált hw-k száma a döntő, hanem a politika, ami szerint ez a szám változik, szerintem.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1807 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 16:58

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 17:36

Az OK, ha az újakat nézem, viszont a régebbiek támogatását nem szüntetik meg, mint drágalátos Microsoft. Úgyhogy nem a szupportált hw-k száma a döntő, hanem a politika, ami szerint ez a szám változik, szerintem.

A régi vasak támogatása elsősorban a gyártókon múlik, nem értem mit kell ezt is az MS-re kenni...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1808 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 17:01

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 16:58

A régi vasak támogatása elsősorban a gyártókon múlik, nem értem mit kell ezt is az MS-re kenni...

talan azt hogy ezexerint nem jo a mogottes uzleti modell :)

#1809 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 17:06

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 18:01

talan azt hogy ezexerint nem jo a mogottes uzleti modell :)

Csődben lenne bárki is, aki így szopatja a népeket? :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1810 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 09:09

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 17:58

Természetesen, de az újak támogatása is a gyártón múlik. A modell sajnos tényleg üzleti jellegű. Engem az zavar, hogy egy kicsit ilyenkor elszakadunk a technikától: "vegyél egy másik hangkártyát - amin persze ugyanazt a sztereó zenét fogod hallgatni, hasonló minőségben". Nekem ez politikaillatú. Technikaillatú pedig az lenne, hogy berakod a kártyát, oszt megy. Elvégre is számítógép, univerzális eszköz, miegymás. Gondolom én.

A gyártóknak tehát rendesen van hova fejlődniük, de szerintem ehhez szükség van az MS-re is, hiszen a lehetőséget ők adják, illetve vehetik el. Akár technikailag, akár politikailag.

#1811 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 09:12

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 18:06

Csődben lenne bárki is, aki így szopatja a népeket? :)

Attól, hogy az üzleti modell rengeteg bélást termel, még nem biztos, hogy etikus is. Sőt, talán bizonyos határok fölött már nem is az.

#1812 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 11:20

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 10:09

[...]A gyártóknak tehát rendesen van hova fejlődniük, de szerintem ehhez szükség van az MS-re is, hiszen a lehetőséget ők adják, illetve vehetik el.[...]

A gyártók számára minden lehetőség adott a megfelelő driver elkészítésére MS oldalról, lásd: Windows Driver Foundation
Az egy megint másik kérdés, hogyan használják ki a gyártók az operációs rendszerek közötti driver-model különbségeket arra, hogy piacot teremtsenek az "új" termékeiknek. Kiváló példa erre a Creative...

#1813 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 11:22

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 17:36

NAGY tévedésben élsz!

Nem a microsoft dönti el hogy ír-e drivert vagy sem, mert nem ő írja a drivereket hanem a gyártók! Hogy az nv vagy a cl  egy mocs**** gör**** ahhz az msnek semi köze...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1814 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 13:28

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 11:22

NAGY tévedésben élsz!

Nem a microsoft dönti el hogy ír-e drivert vagy sem, mert nem ő írja a drivereket hanem a gyártók! Hogy az nv vagy a cl  egy mocs**** gör**** ahhz az msnek semi köze...

Nem vagyok én ebbe biztos pl aztmondták a régi nem dx9 es kártyákhoz nem lesz opengl-t is tudó driver csak a dx-es microsoftos.Aztán mégis van ugy hogy a régi kértyákat nem támogatja hivatalosan az nvidia és az updaten meg ott figyel a 2008 as keltezésű driver pl egy gf2 höz vista alá.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1815 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 14:55

hali

akinek fennvan 32bit SP1 dobjon mar meg légyszi ezekkel a fileokkal:

windows/system32 alatt:
shsvcs.dll
themeui.dll
uxtheme.dll

firshee kukac gmail pont com
vagy ide feltölteni zip-ben nekem mind1, csak valahogy jusson el hozzam :respect:

custom styleokkal nyammogtam valamit, de nincsenek meg az eredetik, tablet pc input panel megvaltozott a moddoltaktól, azért kéne visszaraknom

kösz

Szerkesztette: FireShadow 2008. 05. 28. 14:55 -kor

It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1816 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 16:33

Idézet: FireShadow - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 14:55

firshee kukac gmail pont com
vagy ide feltölteni zip-ben nekem mind1, csak valahogy jusson el hozzam :respect:

Ment a mail
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1817 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 18:02

köszi emberek :)
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1818 Felhasználó inaktív   Audi100 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 19:19

Sziasztok!

Pár napja írtam, hogy Vista alatt sok programot nem tudok telepíteni, mert nem tud írni a Program Files könyvtárba. Most konkrétan a Daemon Tools (4.12.3) nem akar települni és ezt a hibát írja ki (kép). Rendszergazdaként indítom! Mi az istent lehet még csinálni a Vista törlésén kívül! Segítsen valaki mert megőrülök!

Köszi!

Csatolt fájl:

#1819 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:15

Idézet: Audi100 - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 19:19

Sziasztok!

Pár napja írtam, hogy Vista alatt sok programot nem tudok telepíteni, mert nem tud írni a Program Files könyvtárba. Most konkrétan a Daemon Tools (4.12.3) nem akar települni és ezt a hibát írja ki (kép). Rendszergazdaként indítom! Mi az istent lehet még csinálni a Vista törlésén kívül! Segítsen valaki mert megőrülök!

Köszi!

Vedd saját tulajdonba az egész C: meghajtót, és adj a Rendszergazdák csoportnak teljes hozzáférést az egész meghajtón, és kapcsold ki esetleg az UAC-t!
Azaz:
Jobb egérgombbal kattintasz a C: meghajtóra, az előugró menüben választod a Tulajdonságok-at, a megjelenő ablakban a Biztonság fülön a Speciális gombra kattintasz, a megjelenő ablakban a Tulajdonos fülön választod a Szerkesztés-t, a megjelenő ablakban kattintasz a Rendszergazdák-ra, bepipálod "A tulajdonos cseréje az altárolókon és objektumokon is"-t, kattintasz az OK-ra, minden ezután megjelenő ablakban az OK-ra kattintasz, majd bezársz mindent az OK-gombokkal.
Mindenképp zárd be az összes ablakot!

Újból kattintasz jobb egérgombbal a C: meghajtóra, az előugró menüben választod a Tulajdonságok-at, a megjelenő ablakban a Biztonság fülön a Speciális gombra kattintasz, a megjelenő ablakban az Engedélyek fülön kattintasz a Szerkesztés gombra, a megjelenő ablakban  kiválasztod a Rendszergazdák-at, kattintasz a Szerkesztés gombra, a megjelenő ablak Teljes hozzáférés sorában az Engedélyezés oszlopba tegyél pipát, és ellenőrizd, hogy a Hatókör: után ez álljon:"Ez a mappa, almappák és fájlok", kattintasz az OK-ra, minden ezután megjelenő ablakban az OK-ra kattintasz, majd bezársz mindent az OK-gombokkal.

Szerkesztette: dababa 2008. 05. 28. 20:46 -kor

#1820 Felhasználó inaktív   Audi100 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 21:55

Idézet: dababa - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 19:15

Vedd saját tulajdonba az egész C: meghajtót, és adj a Rendszergazdák csoportnak teljes hozzáférést az egész meghajtón, és kapcsold ki esetleg az UAC-t!
Azaz:
Jobb egérgombbal kattintasz a C: meghajtóra, az előugró menüben választod a Tulajdonságok-at, a megjelenő ablakban a Biztonság fülön a Speciális gombra kattintasz, a megjelenő ablakban a Tulajdonos fülön választod a Szerkesztés-t, a megjelenő ablakban kattintasz a Rendszergazdák-ra, bepipálod "A tulajdonos cseréje az altárolókon és objektumokon is"-t, kattintasz az OK-ra, minden ezután megjelenő ablakban az OK-ra kattintasz, majd bezársz mindent az OK-gombokkal.
Mindenképp zárd be az összes ablakot!

Újból kattintasz jobb egérgombbal a C: meghajtóra, az előugró menüben választod a Tulajdonságok-at, a megjelenő ablakban a Biztonság fülön a Speciális gombra kattintasz, a megjelenő ablakban az Engedélyek fülön kattintasz a Szerkesztés gombra, a megjelenő ablakban  kiválasztod a Rendszergazdák-at, kattintasz a Szerkesztés gombra, a megjelenő ablak Teljes hozzáférés sorában az Engedélyezés oszlopba tegyél pipát, és ellenőrizd, hogy a Hatókör: után ez álljon:"Ez a mappa, almappák és fájlok", kattintasz az OK-ra, minden ezután megjelenő ablakban az OK-ra kattintasz, majd bezársz mindent az OK-gombokkal.

Végigcsináltam, de a helyzet változatlan!

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.