HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1901 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 11. 00:33

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 0:33

Megmondanátok, hogy mennyit foglal egy feltelepített MS Vista Home Premium/Business oprációs rendszer egy HDD kapacitásából?

Ha már benéztem. Ezt tuti el fogom feledni, de nekem vannak ilyenek, meg most is azt telepítem, ICQzz rám, vagy valami, aztán megpofázzuk.
Make love not Wor.

#1902 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 11. 05:42

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 0:33

Megmondanátok, hogy mennyit foglal egy feltelepített MS Vista Home Premium/Business oprációs rendszer egy HDD kapacitásából? Feltételezve persze, hogy már a driverek is fel vannak rakva hozzá.

Home premium (sp1 telepítés után) 16,1 GB (hibernálás kikapcsolt)

Szerkesztette: Brokkoli 2008. 06. 11. 06:11 -kor

#1903 Felhasználó inaktív   Locsoló 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 11. 09:54

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 22:43

1. aszonta backup&resore centerrel back up computert-t hajtsak végre. 
2. rákerül a restore environment a dvdkre vagy a restore environment-et valahonnan meg köll szerezni?

1. NE a windows backup centerrel csináld, hanem a HP backup & restore centerrel. Ha előre telepített, akkor a Start menüben ott kell lennie. Ha beállítod a maximális tömörítést, 2 újraírható dvd-re ráfér, külső dvd író is jó. Ne felejtsd el beszámozni a lemezeket. ;)
2. Restore-nál csak beteszed az 1-es dvd-t, bootolsz róla és visszaállítódik a gyári állapot, partícióstól mindenestül. Én már végigjátszottam, működik. Jó szórakozást.

#1904 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 10:52

Idézet: Locsoló - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 10:54

1. NE a windows backup centerrel csináld, hanem a HP backup & restore centerrel. Ha előre telepített, akkor a Start menüben ott kell lennie. Ha beállítod a maximális tömörítést, 2 újraírható dvd-re ráfér, külső dvd író is jó. Ne felejtsd el beszámozni a lemezeket. ;)
2. Restore-nál csak beteszed az 1-es dvd-t, bootolsz róla és visszaállítódik a gyári állapot, partícióstól mindenestül. Én már végigjátszottam, működik. Jó szórakozást.

attol felek olyan nemnagyon vanik :( ha a C:\proram files alatt azert megvan, milyen folderben keressem?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1905 Felhasználó inaktív   Locsoló 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 12:23

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 11:52

attol felek olyan nemnagyon vanik :( ha a C:\proram files alatt azert megvan, milyen folderben keressem?

Ha a Start menüben beírod: recovery nem találja meg??
Kb. 5 hónapja csináltam és azóta már újratelepítettem a rendszert, de ha jól tévedek, akkor C:\Program Files\HP vagy C:\Program Files\HPQ vagy a C:\SWSetup-ban kell legyen. :think: 

#1906 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 12:27

Idézet: Locsoló - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 13:23

Kb. 5 hónapja csináltam és azóta már újratelepítettem a rendszert, de ha jól tévedek, akkor C:\Program Files\HP vagy C:\Program Files\HPQ vagy a C:\SWSetup-ban kell legyen. :think: 

en hagyomanyos modban a programs tetelek kozott keresgeltem. este megsasolom. minden esetre lehangolo hogy a pista sajat backupja hasznalhatatlan, plane ugy hogy a noti manualja azt irta hogy tessek azt hasznalni. ha ez a HP Backup & Restore bejon akkor persze  :respect: de ez neked es nem a hp-nak  :Đ

#1907 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 12:32

Idézet: lewisfm - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 17:49

Ehhez még egy adalék, hogy az NVidia driverek szerintem nem állnak a helyzet magaslatán.
Pedig jó lenne ez a Vista. Csak ezek a megtorpanások és a HDD-zések ne lennének.

Érdekes: pont fél éve váltottam a régi VIA-s lapról NF4-esre, de eszembe sem jutott hogy ez okozhat problémát.
Lehet, hogy mégsem a Pista rossz, hanem a chipset driver? :think:

#1908 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 12:45

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 13:32

hat az nV chipset driverekre historikusan sokan papanszkodnak. bevallom nekem sosem volt gondom az nForce driverekkel.

#1909 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 16:25

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 12:32

Érdekes: pont fél éve váltottam a régi VIA-s lapról NF4-esre, de eszembe sem jutott hogy ez okozhat problémát.

Én anno rengeteget szívtam az nforce driveremmel (lásd ezt a blogbejegyzést), de végül, mióta megjelent a friss(ebb) nforce driver, nincs ilyen problémám. Amúgy is csak addig volt vele szívás, amíg a 32 bites rendszert használtam. 64 bitezés óta jobb a helyzet :)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1910 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 16:34

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 16:25

Én anno rengeteget szívtam az nforce driveremmel (lásd ezt a blogbejegyzést), de végül, mióta megjelent a friss(ebb) nforce driver, nincs ilyen problémám. Amúgy is csak addig volt vele szívás, amíg a 32 bites rendszert használtam. 64 bitezés óta jobb a helyzet :)

Ja, amit nem is említettem: Az egészben az volt az apropó, hogy majd a rendszerpartíciót jól bitlockeresítem, de aztán nem mertem, olyan szar volt az nvidia driver.. na mindegy.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1911 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 19:12

Idézet: Locsoló - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 13:23

szia. nincs telepítve, kihagyták. szerinted bepróbáljam ezt vagy inkább ghostot neki? próbáltam a paragon disk suite 2008 30 napos próbaverzióját, az elszáll out of memoríval amikor a partition diskmapeket olvassa. ezt a telepített és a winpe-vel integrált verzió is így teszi. vagy inkább ne birizgáljam és hívjam fel a hp magyarországot, hogy csináljanak valamit? ;)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 06. 11. 19:25 -kor

#1912 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 08:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 13:45

hat az nV chipset driverekre historikusan sokan papanszkodnak. bevallom nekem sosem volt gondom az nForce driverekkel.

Nos úgy tűnik, hogy működik a Vista, amióta nem egy drivert leszámítva nem közvetlenül az NVidiától vagy a FuSi-tól származó drivereket használom, hanem a Windows-ba építetteket.
Ugyanis:

1. Először is a kivétel az SMU driver, ezt a FuSi-tól töltöttem le, máshogy nem ment (de az NVidiától is letölthetem volna)

2. A Windows Update-en keresztül jöt egy NVidia 410/430 driver frissítés. De jó.

3. A Windows Update-en keresztül jött erre egy újabb frissítés: NVidia SATA driver. Ez is jól működik

4. Az NVidia hálózati kártyához jött egy frissítés a Windows Update-en kerersztül. Ezzel sincs baj

5. A Vista nem ismeri fel az NVidia 7400 Go kártyát. Sebaj. Letöltöm az NVidiától. Az a driver sem ismeri fel. Irány a laptopvideo2go.com. Onnan töltögetek le néhányat. Itt még egy módosított inf fájlt is le kell tölteni, hogy felismerje a VGA-t. Még a FuSi-tól is töltöttem le a próbálkozásokhoz. Akárhogy is próbáltam, néha lefagy a VGA driver. kikapcsol a monitor (ilyenkor el kell küldeni a gépet készenlétbe, s onnan visszahozni, s inden mehet tovább), vagy az egérkurzor grafikus képe "fagy" a képernyő adott pontjára. Persze ettől még működik az egér, csak a kurzor képe nem megy odébb. Hát ez így nem jó. NVidia VGA driverek eltávolítása csökkentett módban. Na milyen NVidia VGA-kat ismer a Pista?
Geforce 7300, 7500, stb különböző variációit, csak az enyémet, 7400 Go nem. Kipróbáltam a 7300 és a 7500 drivereket is. A Vista panaszkodott telepítés közben, hogy nem az én kártyámhoz készült a driver. Én mondom neki, hogy akkor is tedd fel! Felmegy. Újraindítás. Működik!!! Nincs fagyás, sem semmi rendellenesség. Egyedül az NVidia speciális beállításait megvalósító rész hiányzik. De nem nekem. Ugyanis a TV out és a DVI csati (laptop) enélkül is működik.  A játékok alatt és semilyen más program alatt nincsérezhető teljesítmény vesztés.
Ja és az NVidia beállító modulja nem ül a memóriában + a VGA GPU-jának és memóriájának az órajelét és feszültségét is szabályozza a rendszer az integrált driverrrel, míg a többivel nem. Hosszabb akkus üzemidő.

Szóval ennyit a külső driverekről az NVidia esetében.

Ja és még valami: ezeket a próbákat elvégetem 32 bites és 64 bites Vista alatt is, ugyan azok voltak az eredmények.
Úgy tűnik, hogy nem a Vistával van a baj, hanem a driver gyártókkal. Most stabil is és gyors!!! is, mint előtte az XP volt. Jelenleg a 64 bites verzióját használom, mert csak az látja a 4Gb RAM-ot.

A vas:
Fujitsu-Siemens pa1538
NVidia Geforce 7400 Go 128 Mb RAM
2x2 Gb DDR2 RAM
120 Gb WD HDD (na ez tetü lassú)
NVidia 410/430 chipset
Atheros Wifi (ezt is sokan szidják, de ehhez is jött a Windows update-en keresztül driver, s azzal jól működik)
NVidia Network Card. Eredetileg 100 Mbit-esként árulták a gépet, de ehhez is jött driver update a Windows update-en keresztül, s azóta ugyan Hald duplex módban, de tudja a Gbites sebességet!!!

Most, hogy a rendszer beállt, s hónapokat szívtam a kísérletezésekkel, maradok a Vistánál, főleg a WPF-es fejlesztés és a 4 Gb RAM kezelése miatt.

#1913 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 13:29

Idézet: lewisfm - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 8:33

5. A Vista nem ismeri fel az NVidia 7400 Go kártyát....

Én innen szedtem le a VGA drivert és tökéletes.

#1914 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 14:58

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 14:29

Én innen szedtem le a VGA drivert és tökéletes.

Mint említettem én is próbálkoztam onnan leszedett driverrel...
De nem voltak jól.

#1915 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 10:20

Idézet

Az INF fájlt is leszedted?

Idézet

De nem voltak jól.

Pontosabban? Mert az írásod alapján nem értem, mi is a gond?

#1916 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 12:16

Idézet: lewisfm - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 14:58

De nem voltak jól.

Ebbe a topicba sokat irnak rola, hátha találsz segitséget. ;) olvasd át és irjál nekik ha nem találsz gyogyirt.
sajna elég problémás a masina.

https://forum.hwsw.h...ic=78603&st=720

Szerkesztette: pappas 2008. 06. 13. 12:17 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1917 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 18:52

Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 12:16

sajna elég problémás a masina.

Saját tapasztalat? Vagy csak olvastad?
Nem kéne általánosítani!

#1918 Felhasználó inaktív   Locsoló 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 07:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 20:12

szia. nincs telepítve, kihagyták.
1.[URL=http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=US&swItem=ob-51976-1&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3687084]szerinted bepróbáljam ezt
2. vagy inkább ne birizgáljam és hívjam fel a hp magyarországot, hogy csináljanak valamit? ;)

1. Igen, ez lesz a te barátod.  :)
2. Nagyon korrektek, én is kértem tőlük telepítő és driver lemezt, 3 nap múlva meg is érkeztek a lemezek. A gép serialja kell nekik és az adataid. Ha Vista Business-sed van választhatsz, hogy azt, vagy inkább XP Prof-ot kérsz.

#1919 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 13:06

Vlakai tudja, hogy Vista x64 alatt a 32 bites fireofx 3 RC1 alá miért nem települ a flash plugin?

Úgy telepítem, hogy betöltök egy olyan weblapot, amihez kell a flash, a Firefox szól, hogy telepíteni kéne egy beépülő modult, mondom, neki , hogy csinálja, végigcsinálja, böngésző, op. rendszer újraindít, Firefox, honlap betölt, s minhta nem is csináltam volna semmit.

#1920 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 19:56

Idézet: lewisfm - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 13:06

Vlakai tudja, hogy Vista x64 alatt a 32 bites fireofx 3 RC1 alá miért nem települ a flash plugin?

Úgy telepítem, hogy betöltök egy olyan weblapot, amihez kell a flash, a Firefox szól, hogy telepíteni kéne egy beépülő modult, mondom, neki , hogy csinálja, végigcsinálja, böngésző, op. rendszer újraindít, Firefox, honlap betölt, s minhta nem is csináltam volna semmit.

Próbáld IE alatt telepíteni. Nálam ez segített, amikor nem akart felmenni a flash az egyik FF bétára.

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.