HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1961 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 18. 22:16

Idézet: dababa - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 20:47

Vista alatt ez normális, olvass vissza, melyik szolgáltatások és programok a felelősek(Előtöltés/Prefeth, Indexelés/Windows Search/Search indexer, Windows Defender szolgáltatások, ütemezett Defender és ütemezett töredezettségmentesítés), de ha a hang nem annyira zavaró, asztali gépen nem érdemes kikapcsolni őket, mert úgy lassabb lesz a gép, pl. rendszerindítás kb 2x annyi ideig tart Prefeth nélkül.

Nem a hanggal lesz itt a baj ,a vinyók fognak hamarabb elhalálozni mint ahogy már jó pár külföldi szakértő előhozta ezt a témát.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1962 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 22:46

Idézet: evone - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 21:22

valaki elarulna h miert van az hogy vista alatt allandoan teker ez a kurva vinyo?

2 giga ram, t8300, 160 giga vinyo, mit csinal? elkepzelni nem tudom

ha fel oran keresztul nem nyulok hozza akkoris csak tolt tolt tolt valamiz, a vinyo ledje allandoan villlog

abbahagyta... turelmetlen voltam

deha nem nyúlsz hozzá 5-6 percig újra rázendít :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1963 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 22:47

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 23:16

Nem a hanggal lesz itt a baj ,a vinyók fognak hamarabb elhalálozni mint ahogy már jó pár külföldi szakértő előhozta ezt a témát.

ja, ilyenkor bosszulja meg magát a yoooo occó samshit  :Đ

#1964 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 22:49

Idézet: dzsozefo - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 22:53

Aero, egyik pillanatról a másikra kikapcsolt és nem lehet vissza állitani, tehát aero kiválaszt alkalmazás és nem vált át..  :confused:  :p

én bekapcsoltam, megnéztem a forgatást majd utűna ki is kapcsoltam. minek :)

#1965 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 22:51

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 22:47

ja, ilyenkor bosszulja meg magát a yoooo occó samshit  :Đ

Engem nem zavar, én ha egyszer felis rakom végleges oprendszernek minden szolgáltatását lefogom tiltani :D
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1966 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 23:01

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 23:51

Engem nem zavar, én ha egyszer felis rakom végleges oprendszernek minden szolgáltatását lefogom tiltani :D

de akkor meg minek ? :D

#1967 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 06:16

Kösz, hogy megnyugtattatok tálca ügyben... :up:  Így mingyá' más...  :smoker:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1968 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 08:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 22:49

én bekapcsoltam, megnéztem a forgatást majd utűna ki is kapcsoltam. minek :)

De hat nem sokkal jobb, hogy kompozit ablakkezelo van? En meghalnek, ha megint a klasszikus temat vagy XP-t kene hasznalnom, annyira zavaro az ablakkirajzolas.

#1969 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 08:29

Idézet: ion - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 9:11

De hat nem sokkal jobb, hogy kompozit ablakkezelo van? En meghalnek, ha megint a klasszikus temat vagy XP-t kene hasznalnom, annyira zavaro az ablakkirajzolas.

ottan van a default tema. az aero+ annyi hogy az ablakkeretben az alantabb levok homalyosan atlatszanak meg van ez a hulye ablakforgatas. slussz.

#1970 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 08:36

Idézet: ion - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 9:11

Csak akkor jobb, ha valakinek ízlése. Én konzolon simán nyomom, amit kell, s nincs szükség transzparensre meg semmire. A rendszer többet nem tud. A programok működjenek, amiket használok, ez a lényeg. A több számomra csak mellék s marketing.

Egyébként az aero-t nyakon csapja a compiz, s sima dx7-es kártyákon már smooth fut, generációkkal régebbi vason. Az ms-nek, mint írtuk máshol, sosem volt az erőssége a 3d-s megjelenítés. Transzparens hardveres effekt support már vagy 5-6 éve van a gpu-kban. Csak eddig a gui full 2d-ben ment, max overlay volt. Kezdenek átállni az accelerated desktop-ra, de nagyon döcögősen, meg erőgép kell azon effektekhez, amik már fél évtizede ott voltak, a gpu anélkül nyomta őket, hogy a cpu-nak egy gyufát sem kellett keresztbe tennie szinte. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1971 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 08:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 8:29

ottan van a default tema. az aero+ annyi hogy az ablakkeretben az alantabb levok homalyosan atlatszanak meg van ez a hulye ablakforgatas. slussz.

Ezt ugye nem mondod komolyan? Az AERO a Desktop Window Manager-t hasznalja, mig a masik ket alaptema a sima GDI-t. A DWM hardveresen gyorsitott, ugyhogy nem csak az atlatszosagrol (amit en ki szoktam kapcsolni) es az ablakforgatasrol szol (ami csak egy demo-kepesseg szerintem, erdemes kiprobalni a Switcher nevu programmal inkabb). Sokkal fluidabb az egesz az AERO temaval, az ablakok nem akadnak, valaszkepesebbnek, gyorsabbnak tunik az egesz rendszer, esatobbi.
Es ami meg nekem faj, hogy a Vista Basic tema egyszeruen benan nez ki, igaz nem olyan ocsmany, mint a Luna az XP-ben, de akkor is.

#1972 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 09:06

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 8:36

Csak akkor jobb, ha valakinek ízlése. Én konzolon simán nyomom, amit kell, s nincs szükség transzparensre meg semmire. A rendszer többet nem tud. A programok működjenek, amiket használok, ez a lényeg. A több számomra csak mellék s marketing.

Az izles kerdese, hogy a GDI soronkent rajzol ki egy ablakot vagy pedig a DWM teljesen akadasmentesen mutatja a desktopot? "Transzparensre" nekem sincs szuksegem, de ezek kenyelmi funkciok is egyben, amiket eleg konnyen meg lehet szokni, es kesobb rajon az ember, hogy hasznos, persze van, aki inkabb becsukja a szemet.

#1973 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 09:41

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 8:36

Egyébként az aero-t nyakon csapja a compiz, s sima dx7-es kártyákon már smooth fut, generációkkal régebbi vason.

Szamit valamit, hogy a Compiz directx7-es kartyan is elfut 2008-ban? Amugyis OpenGL-re epul :D
A Pista tokeletesen futott egy tavalyi gepemen, akkor volt 3 eves, amiben Radeon 9600SE (64MB-tal, lassu, lebutitott vacak) volt. Nyilvan egy GF Ti4200-on mar nem mukodik az AERO, mert lustak voltak megcsinalni, de ez mar nem tul mervado.

#1974 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 09:58

Idézet: ion - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 10:41

Szamit valamit, hogy a Compiz directx7-es kartyan is elfut 2008-ban? Amugyis OpenGL-re epul :D ...

Bocsi, én voltam egyértelműtlen: nem az api-támogatást, hanem a korosztályt lőttem be.

Szerkesztette: Warrior 2008. 06. 19. 09:58 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1975 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 10:00

Idézet: ion - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 9:55

Sokkal fluidabb az egesz az AERO temaval, az ablakok nem akadnak, valaszkepesebbnek, gyorsabbnak tunik az egesz rendszer, esatobbi.

tunik a loszart :D hamarabb odaboki a fejlecbe az ablakkezelo hogy (not responding) persze meg kell tanulni mindezt okosan ignoralni.
persze azon programok qrva nagy szarban vannak amik nem a windows shell komponenset hasznaljak, hanem sajat maguk firkantak - idesorolhato a creative osszes szara, a kulonbozo media playerek, stb...

#1976 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 10:00

Idézet: ion - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 10:41

... Nyilvan egy GF Ti4200-on mar nem mukodik az AERO, mert lustak voltak megcsinalni, de ez mar nem tul mervado.

Azt nem vágom, ha ha van driver 4200-hoz vistára, s a 4200 ugye hw-ből támogathatná az összes aero-effektet, akkor miért nem működik rajt'? Miért kellene rá megcsinálni? Nem driver kérdése inkább?

#1977 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 10:04

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 11:00

Azt nem vágom, ha ha van driver 4200-hoz vistára, s a 4200 ugye hw-ből támogathatná az összes aero-effektet, akkor miért nem működik rajt'? Miért kellene rá megcsinálni? Nem driver kérdése inkább?

szerintem nem tamogattya a forcevare a ringyozban megcsak 2d-s driver van hozza. aero nem mux dx9 alatt.

#1978 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 10:07

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 11:04

szerintem nem tamogattya a forcevare a ringyozban megcsak 2d-s driver van hozza. aero nem mux dx9 alatt.

Min. SM2-es kártya kő hozzá.  :)
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1979 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 10:22

Helló!

Először is sorry, hogy nem néztem végig a 67 oldalt a kérdésem miatt, de ha már volt válasz rá, akkor átnézem.

Szóval Vista Home Premium-om van. A SP1-et szerettem volna rárakni. Az update progi le is szedte, el is kezdte telepíteni, majd a 3/1-es fázis végén kiírja, hogy néhány változtatást nem sikerült végrehajtani, ezért újraindítja a gépet és megint megpróbálja. Meg is próbálja, majd szintén az első lépés után kiírja, hogy a SP telepítése sikertelen, ezért visszavonja az eddigieket. Miután ez megtörtént újraindul a gép, de hibával leáll, mivel az ataport.sys-el problémája van és csak a telepítőlemezen lévő javitóprogival tudom olyankor helyre rakni, hogy induljon.
Szóval a kérdésem lényege, hogy mi lehet az oka, amiért nem megy fel az SP1 a gépemre?

Köszi előre is a válszokat!

#1980 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 10:27

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 10:00

Ha driver kerdese lenne, akkor meg tok mindegy az egesz, mert az nvidia vagy az ati nem fogjak tamogatni, nem fejlesztik azokat a regi drivereket. Vagy tevedek?
Szerintem ez inkabb a Microsoft sara, de nem ertek hozza, es szerintem nem is szamit az egesz. Aki hasznalni akarja az AERO-t, vesz egy uj vga-t parezer forintert. Aki nem akar venni, azoknak a tobbsege (sajnos/nemsajnos) nem fog Compiz-t hasznalni, hogy forgathassa a desktopkockat...

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.