HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2021 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 24. 06:14

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 23:57

... Tanár mondta, vidd haza, és mentsd el úgy, mint ***.doc. ...

Tanár ezt nem mutatta neki? Docx nyitása korábbi Office-ban
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2022 Felhasználó inaktív   Nirak 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 07:30

Sziasztok!

Nemsokára szeretnék vásárolni Vista-t, lenne pár kérdésem.
- Otthonra elég a home premium, vagy kell az ultimate? (normál felhasználás, word, excel, játékok, net, stb..és ugye árban is van egy 10k különbség nagyjából)
- érdemes a dobozost, vagy elég az OEM? (főleg az érdekelne mivel több a dobozos)
- várjak-e még egy darabig vele, mondjuk a következő javítócsomagig, vagy nem lesz különösebb
problémám?

Előre is köszi a válaszokat!

szerk: helyesírás

Szerkesztette: Nirak 2008. 06. 24. 07:35 -kor

"Nem haragszom Önre, Needa kapitány." - Lord Vader

#2023 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 07:36

Idézet: Nirak - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 7:30

Sziasztok!

Nemsokára szeretnék vásárolni Vista-t, lenne pár kérdésem.
- Otthonra elég a home premium, vagy kell az ultimate? (normál felhasználás, word, excel, játékok, net, stb..és ugye árban is van egy 10k különbség nagyjából)
- érdemes a dobozost, vagy elég az OEM? (főleg az érdekelni mivel több a dobozos)
- várjak-e még egy darabig vele, mondjuk a következő javítócsomagig, vagy nem lesz különösebb
problémám?

Előre is köszi a válaszokat!

A dobozos és az OEM között a licenszelés különbözik. Az OEM verzió számítógéphez kötött, így ha kicseréled a nemtudommit (alaplapot?), akkor új licenszre van szükséged. A dobozosnál nincs ilyen megkötés, ott akkor is használhatod, ha komplett új gépet veszel, legfeljebb újra kell aktiválni.
Továbbá a dobozos verzió magában foglalja a 32 és 64 bites telepítőlemezt is, OEMnél értelemszerűen választanod kell.
A dobozos drágább.

Otthonra szerintem bőven elég a Home Premium, kivéve, ha kellenek olyan dolgok neked, amik csak az Ultimate-ben vannak meg (pl. BitLocker meghajtótitkosítás, Hold 'Em Up póker, stb). Lásd: http://www.microsoft.com/windows/products/...ns/default.mspx

Ami meg a javítócsomagot illeti: Én már jóideje Vistát használok, nincs vele különösebb problémám, összességében szeretem a rendszert.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#2024 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 07:54

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 8:36

A dobozos és az OEM között a licenszelés különbözik. Az OEM verzió számítógéphez kötött, így ha kicseréled a nemtudommit (alaplapot?), akkor új licenszre van szükséged. A dobozosnál nincs ilyen megkötés, ott akkor is használhatod, ha komplett új gépet veszel, legfeljebb újra kell aktiválni.
Továbbá a dobozos verzió magában foglalja a 32 és 64 bites telepítőlemezt is, OEMnél értelemszerűen választanod kell.
A dobozos drágább.

Otthonra szerintem bőven elég a Home Premium, kivéve, ha kellenek olyan dolgok neked, amik csak az Ultimate-ben vannak meg (pl. BitLocker meghajtótitkosítás, Hold 'Em Up póker, stb). Lásd: http://www.microsoft.com/windows/products/...ns/default.mspx

Ami meg a javítócsomagot illeti: Én már jóideje Vistát használok, nincs vele különösebb problémám, összességében szeretem a rendszert.

Én ezt csak annyiba egészíteném ki, hogy 64bit-es telepítő készlet csak a dobozos Ultimate-hez jár. a Többi dobozoshoz ezzen az oldalon lehet igényleni minimális térítés ellenében: link
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2025 Felhasználó inaktív   Nirak 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 08:04

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 7:36

A dobozos drágább.

Köszi a gyors választ!

A dobozos jóval drágább, de lehet, ha cserélsz alaplapot vagy bármit,akkor meg jobb a dobozos.
Ezek szerint az ultimate-re nincs szükségem!

Még egyszer köszönöm!

#2026 Felhasználó inaktív   Nirak 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 08:23

Még egy kérdés.
Ha OEM verziót vennék és nagyobb hardvermódosítást végzek, akkor arra már ugyanezt a Vistát
nem tehetem fel, másikat kell vennem? Vagy ezt félreértelmeztem? :think:

#2027 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 08:27

Idézet: Nirak - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 9:23

Még egy kérdés.
Ha OEM verziót vennék és nagyobb hardvermódosítást végzek, akkor arra már ugyanezt a Vistát
nem tehetem fel, másikat kell vennem? Vagy ezt félreértelmeztem? :think:

Ha az alaplapot cseréled, onnantól a Vista megy a kukába, venned kell egy újat. Kivéve garanciális csere.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2028 Felhasználó inaktív   Nirak 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 08:30

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 8:27

Ha az alaplapot cseréled, onnantól a Vista megy a kukába, venned kell egy újat. Kivéve garanciális csere.

Hát az elégé durva, bár értem a biztonsági lényegét.

#2029 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 08:38

Idézet: Nirak - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 9:30

Hát az elégé durva, bár értem a biztonsági lényegét.

Mi durva ezen? Évek óta így működik az OEM. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2030 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 09:25

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 7:38

Mi durva ezen? Évek óta így működik az OEM. :)

Campus (és egyéb corporate) XP-n felnőtt társadalmunknak ismeretlen fogalom az OEM...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2031 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 09:43

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 7:14

a tanar az tanar nem microsoft professional. o a nat-ot tanitja.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2032 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 10:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 8:43

a tanar az tanar nem microsoft professional. o a nat-ot tanitja.

Azért ez nem egy annyira prof cucc, egy info tanárnak illene ennyit tudnia...

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2033 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 10:40

Idézet: VKP - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 11:12

Ezzel az erővel az Office 2007 felhasználónak is illene tudnia, nincs jelen minden gépen a legújabb word, ergo régebbi formátumban kellene menteni. (vagy PDF, esetleg RTF)

#2034 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 10:42

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 10:40

Ezzel az erővel az Office 2007 felhasználónak is illene tudnia, nincs jelen minden gépen a legújabb word, ergo régebbi formátumban kellene menteni. (vagy PDF, esetleg RTF)

A régebbi formátumban történő mentéssel nem értek egyet. Az a véleményem, hogy nem annak kell szívnia az újdonság miatt, aki hajlandó volt frissíteni, hanem aki nem.

(ettől függetlenül a pdf ésszerű kompromisszum, de a .doc szerintem nem)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#2035 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 10:59

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 6:14

Tanárnak sajna meg van kötve a keze az admin által, ugyanis még nekik sem enged minden esetben ilyen cuccot telepíteni. Másik probléma, hogy nem mindenhol olyan elterjedtek az ilyen kompatibilitás dolgok. Akkor épp az informatika teremben voltam, mikor ez az eset történt, akkor beugrott, hogy olvastam arról valahol, hogy Linux alatt Open Office-hoz van ilyen plugin, mondtam is, de sajna Linux már addigra nem volt egyik gépen sem. Előbbi viszont tényleg jobb megoldás lett volna.

#2036 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 11:05

Kissé elkanyarodtunk az eredeti témától, konklúzió, tessék szépen felverni a kompatibilitási patchet, tessék visszamenteni és tessék nemhasználni 2007-et (mindenki válassza a neki megfelelőt).

#2037 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 11:15

Idézet: VKP - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 11:12

az info tanarok egy kozepsuliban lenyegileg edcl-t oktatnak nem az operacios rendszerek uzemelteteset meg szoftvercsomagok karbantartasat. ez kb olyasmi mintha a tesitanaron crossfit edzesprogramokat kernel szamon...

#2038 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 11:20

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 11:42

A régebbi formátumban történő mentéssel nem értek egyet. Az a véleményem, hogy nem annak kell szívnia az újdonság miatt, aki hajlandó volt frissíteni, hanem aki nem.

ez az a tipikus taho mentalitas ami miatt emberek es cegek szazezrei kenytelenek beruhazni - amugy teljesen felslegesn egy valag microsoft szoftverbe, meg szopni vele. van valakinek egy belott office 97 rendszere amire vannak celfejlesztesei, belakta, ossze van integralva a folyamataival. csak azert b@ssza ki a szemetbe mert neked most eppen docx-ben van kedved kommunikalni. Majd amikor valaki megsoroz egy valag OoO dokumentumkupaccal amivel te nem tudsz majd mit kezdeni, pedig fontos lenne, akkor te fogsz bamban pislogni,,, :rolleyes:

#2039 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 11:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 11:20

ez az a tipikus taho mentalitas ...

Köszönöm, hogy ilyen aranyosan fejezted ki a véleményedet.

A hozzászólásod második felével kapcsolatban: Senki sem kénytelen beruházni, de ha én rendszergazda vagyok, nem nagy megerőltetés feltenni egy openxml filtert minden gépre. Ez van. És máris nem kell elkölteni százezreket.

Kettő: Akinek fontos, hogy célbaérjenek a dokumentumai, az még mindig használhat mondjuk pdf-et. Ha nem akarom, hogy beleszerkesszenek a dokumentumomba, akkor nem .odt vagy .docx-ben küldöm el neki, hanem .pdf-ben (tudom, a titkárnőnek nincs adobe readere. mindegy).

Három: Ha kapok egy valag .odt-t, akkor azokat natív kezelni tudom.

#2040 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 13:21

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 11:42

Én azt mondom, hogy sokan (még nagyobb vezetők is) ész nélkül frissítenek, anélkül, hogy a következményekkel foglalkoznának. Eső után köpönyeg. Kérdés, mi jobb: egy új program, vagy hogy tudjon dolgozni másnap is. Nos, egyszerre mindkettőre elég ritkán lehet jó példákat látni.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.