HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2101 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 04. 14:39

Idézet: bon - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 14:13

Miért ne lenne? Még több is mint XP-ben

Hol :confused: :eek:

Start menü/játékok alatt nekem egy üres ablak jön be, ahol a telepített játékokat tudnám név szerint, gyártó szerint, stb. rendezni. Rossz helyen keresem :think:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#2102 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 14:52

Pontosabban a "Start menü", "minden program", "Játéok" könyvtár alatt csak egy "Játéktallózó" alkalmazás szerepel... tipp :confused:

#2103 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 15:21

Idézet: Mono - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 10:03

Köszönöm válaszaitokat! :respect:

Egyelőre további két kérdésem lenne hozzátok:
- Angolul hogy hívják az "élményindex"-et :think: (Angol Vistában)
- Nem igazán tudom Magyarország és/vagy Budapest területre beállítani a jobb oldalon levő "oldalsáv"-hoz hozzáadható időjárás programot. Tudtok erről valamit :confused:

a) Windows Experience Index
b) jobb gomb az idojarasra, options, keresobe beir budapest es kivalasztod a magyart, nem a ket amerikai budapestet. :)
c) a jatekokat a program files, microsoft gamesben talalod, ha ott nincs akkor nincs azon a vistan jatek

van egy problemam, megpedig az hogy ha wifin netezek akkor a kapcsolodast koveto 1 percben lecsokken a sebessege 1 mbps-re. az elejen meg 54 mbps majd 36 12 9 5.5 2 1... frown.gif pedig a router 5 meterre van, nincs a ket eszkozo kozott semmi, interferencia nem johet szoba mivel kikapcsoltam a mikrot a vezetek nelkuli telokat, csatornavaltassal is probalkoztam, up- es downgradedeltem a drivert, de ez a problema nem szunt meg. most mar csak azt tudom elkepzelni hogy a vista korlatozza le valamiert a sebesseget, mivel ez a problema xpnel nem allt fent.

ebben kernem a segitsegeteket hogy vilagositsatok fel hogy a vista tud-e ilyet es ha igen akkor hol lehet megszuntetni ezt a korlatot.

wi-fi adapter: Intel® PRO/Wireless 3945ABG
gep: dell vostro 1400
vista: home premium sp 1

segitsegeteket elore is koszonom: fulmi

#2104 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 15:41

Idézet

a) Windows Experience Index

:respect:

Idézet

b) jobb gomb az idojarasra, options, keresobe beir budapest es kivalasztod a magyart, nem a ket amerikai budapestet.

Jé, tényleg :D Ott a legfelső Budapest-re azt hittem, hogy azt én írtam be és két amerikai találat van :p  :omg:

Idézet

c) a jatekokat a program files, microsoft gamesben talalod, ha ott nincs akkor nincs azon a vistan jatek

Akkor nincs. Program Files alatt sem "Games", sem "Microsoft Games" könyvtár nincs. Telepítéskor nem volt lehetőség semmi testreszabásra, vagy komponensek hozzáadására, eltávolítására. Tudjátok akkor: Enterprise-ban nincs játék :(

WiFi-s problémádra sajna nem tudok megoldást.

Szerkesztette: Mono 2008. 07. 04. 15:42 -kor

#2105 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 18:44

Idézet: Mono - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 15:39

Hol :confused: :eek:

Start menü/játékok alatt nekem egy üres ablak jön be, ahol a telepített játékokat tudnám név szerint, gyártó szerint, stb. rendezni. Rossz helyen keresem :think:

Véletlenül nem egy herélt Vista-d van? Mert én ahány gépre felraktam még mindig volt játék.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2106 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 18:55

Idézet: Mono - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 16:41

:respect:

Jé, tényleg :D Ott a legfelső Budapest-re azt hittem, hogy azt én írtam be és két amerikai találat van :p  :omg:

Akkor nincs. Program Files alatt sem "Games", sem "Microsoft Games" könyvtár nincs. Telepítéskor nem volt lehetőség semmi testreszabásra, vagy komponensek hozzáadására, eltávolítására. Tudjátok akkor: Enterprise-ban nincs játék :(

WiFi-s problémádra sajna nem tudok megoldást.

Alapbol nekem is ez volt Business-el.Utólag fel kell telepíteni, ha jól emlékszem valahol a programok hozzáadása résznél...
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#2107 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 21:20

Lehet, hogy volt már, de Vista alól ellehet érni valahogy XP-s mailboxok tartalmát, esetleg importálni Vistás outlookba XP-s accról...? :think:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#2108 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 09:54

Idézet: bon - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 18:44

Véletlenül nem egy herélt Vista-d van? Mert én ahány gépre felraktam még mindig volt játék.

Nem, teljesen jogtiszta, Enterprise Edition. Megnézem majd a programok hozzáadását, törlését, ez jó tipp, köszi! :respect:

#2109 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 05. 10:00

Idézet: andrew-- - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 18:55

Alapbol nekem is ez volt Business-el.Utólag fel kell telepíteni, ha jól emlékszem valahol a programok hozzáadása résznél...

Na, ez bejött, köszi! "Programok hozzáadása/törlése" ablak, bal oldalon "Windows szolgáltatások be és kikapcsolása" alatt ott voltak a "játékok", bepipáltam, felment minden, telepítő DVD-t sem kért.

Ezer köszönet! :respect:

#2110 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 10:53

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 22:20

Lehet, hogy volt már, de Vista alól ellehet érni valahogy XP-s mailboxok tartalmát, esetleg importálni Vistás outlookba XP-s accról...? :think:

Hogy érted az XP-s accot? Pontosan milyen programból szeretnél milyenbe?
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#2111 Felhasználó inaktív   NetED 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 12:57

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 8:58

Az UAC önmagában nem okozhat ilyent, úgyhogy azt nyugodtan kapcsold vissza. Csak sokan minden baj forrását az UAC-ben látják, és ha valami nem működik, rögtön azt mondják, hogy kapcsold ki :) . Ugyanúgy önmagában a táp nem fog kevesebbet érni, ha XP helyett Vistát teszel fel, tehát ez se lenne valószínű, hogy  300 W eddig elég volt, most meg nem.

Ellenben valamelyik hardver szerintem még sérült. Ez persze lehet a videokártya, az alaplap és a táp is.. Először próbáld ki másik videokártyával a dolgot. Ha nem segít, akkor próbáld meg cserélgetni a többi eszközt (esetleg húzz le az alaplapról mindent, ami felesleges (dvd író, egyéb bővítőkártyák, stb), hátha azzal is előrébb jutsz).

Hello!

Közben felraktam az XP-t is egy másik partícióra és gond nélkül működik minden. :confused:

Szerintem nem is az eszközökkel lehet a baj. A külföldi fórumokat is megnéztem és sokan panaszkodnak az ATI, de még az Nvidia által Vistára írt driverekre. Annyire nem értek a dolgokhoz, de ha most vennék egy új 3650es videókártyát (Link) azzal megoldódna a probléma?
Under Construction...

#2112 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 06:29

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 22:20

Ezért kell thunderbird-öt használni a "könnyen menthető" MS levelezők helyett.
My photos

#2113 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 06:36

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 6:29

Ezért kell thunderbird-öt használni a "könnyen menthető" MS levelezők helyett.

Közben rájöttem, Vista alól importáltam XPs acc mailboxát, ennyi! ;)
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#2114 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 06:46

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 7:36

Közben rájöttem, Vista alól importáltam XPs acc mailboxát, ennyi! ;)

Akkor ezt írd fel, mert ez még sok embernek tudod majd tanácsolni, ha kérdezik. :) :up:
My photos

#2115 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 11:26

help, lehalt a vistam , és backup nem megy vissza :(

beépített backup progival volt complete pc backup.
dvd-ről boot, recovery cucc. megtalálja a backupot, elkezdi visszatölteni. aztán egyszer csak kiírta hogy disk disconnected, restore failed.
na azóta a complete pc restore nem találja meg a backupot, és kiírja hogy no valid backup locations could be found...
command promptból a lemez is látszik, és rajta a backup is.

mit tudok tenni?
van valami program amivel a backupban tudok turkálni? van benne csomó cucc, amit valahogy mindenképp elő kéne szednem :(
szerk: sikerült megnyitni az image file-t. már csak azt nem tudom, hogy ezt valahogy vissza tudom-e varázsolni a gépre. létezik valami bootcd-s cucc ami megnyitja a .vhd -t és a raidet is kezeli, hogy felmásoljam?
persze a rendes restore lenne a legjobb...

találtam valami commandpromtos leírást wbadmin segítséggel. de az se működik. kéne wbadmin get versions, de az csak no backup found választ ad vissza :mad:

Szerkesztette: WiZARD 2008. 07. 07. 11:43 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2116 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 12:07

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 12:26

szerk: sikerült megnyitni az image file-t. már csak azt nem tudom, hogy ezt valahogy vissza tudom-e varázsolni a gépre. létezik valami bootcd-s cucc ami megnyitja a .vhd -t és a raidet is kezeli, hogy felmásoljam?

A virtual PC egy probát megér, ő is ilyen kiterjesztésű fájlba dolgozik
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2117 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 12:15

Idézet: bon - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 13:07

A virtual PC egy probát megér, ő is ilyen kiterjesztésű fájlba dolgozik

és arról hogy bootolok, vagy mit csinálok vele?
winimage gond nélkül olvassa a vhd-t...

megpróbálok usb vinyora feldobni egy windowst, oda winimage. onnan visszamásolom raid-re a cuccokat, és akkor már csak bootrecord kell, és reményeim szerint müxik.
de ha valakinek van jobb 5lete az szóljon :)

ahh picsába. nem lehet usb hddre telepíteni vistát :reklamacio:
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2118 Felhasználó inaktív   apez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 07. 14:49

Helló mindenki!

Nos, a problémám nem új keletű, még pedig:
Laptopom többszöri telepítése után rájöttem, hogy a problémát az atkosd2 (ami csak vista-ra megy fel) okozza. Ez egy kis skin szerűség, ami kicsit szépít a az atk hotkey/media megjelenítésén. (ez annyit jelen, hogy nem a jobb felső sarokban jelennek meg a dolgok az Fn+X(fényerő, hang, wifi, bluetooth,...) billentyűk lenyomására hanem középen és kicsit "Vista-sabban" (ha van ilyen). A probléma az, hogy miután újraindítom a gépet telepítés után az asztal közepén mintha egy üveg lap lenne ott ahol megjelennek ezek az "animációk". Így az asztal ezen részén nagyon nem lehet egerészni (kattintani, kijelölni,...), az egér mozog, csak mintha kattintáskor nem a látható ablak lesz aktív, hanem a felette lévő "üveg lap".
Ez az egész csak azért bosszantó mert minden vista által feldobott ablak középen jelenik meg!

Ha eltávolítom ezt az ATKOSD2-t akkor megoldódik a probléma.

Már külföldi fórumokon is találkoztam ezzel a problémával, de megoldással még nem. Gondoltam, hátha valakinek van ötlete.

A laptop: ASUS F3Jc AP206 (bár ez itt nem lényeg)
A rendszer: Vista Ultimate 32 és 64 bit(jog tiszta) (mindkettőnél ez a probléma)

Előre is köszi!
üdv.: apez
apy

#2119 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 16:47

senki? :(

#2120 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 16:53

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 17:47

senki? :(

A Virtual PC úgy értettem, hogy a backup-ot tartalmazó winyó ki a gépből, berak egy másik gépbe arra felrakod a VirutalPc-t és betöltöd az image. Kimented a fontos dolgokat és újradobod a Vista-t. Vagy ha jobban tetszik akkor úgyanez de a winimage programmal.

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.