HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2181 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 16. 12:00

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 11:26

Sziasztok!

Arra szeretnék választ kapni, hogy az Everest Home Edition "hőmérője" miért nem műxik rendesen 32 bites Vista Ultimate alatt?  Értem ez alatt azt, hogy nem mutatja csak a proci hőmérsékletét a többi elemét nem. Előtte XP volt a gépen és az alatt jól működött. Lehet, hogy nem kompatibilis a Vistával? A rendszer egy MSI lapin fut.

D.

Legfrissebb változatott próbáld ki hátha jó lesz.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2182 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 12:02

Idézet: Janchy - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 11:32

Sziasztok.

Van egy ’profilhibás’ laptopom (Vista Business): véletlenül ráklattyintottam a Sleep-re, majd miután úgy tűnt, hogy lefagyott, a kikapcs gombbal lekapcsolatam. Újraindítottam, a Vista betöltődött a jelszóig (jelszavas volt eddig is), én meg beírtam a jelszót. Elfogadta, majd hibát adott ki, hogy: A felhasználói profilt nem sikerült betölteni. Csináltam egy új felhasználót, azzal be tudok jelentkezni, majd benéztem az eseménynaplóba. Itt egy Kernel-Power Kritikus hiba várt rám:

A legutóbbi alvó állapotra való áttérés sikertelen volt. A hibát okozhatta … az alvó állapotra való áttérés közben az energiaellátás megszűnése.

A kérdésem az, hogy van rá lehetőségem (és hogyan) a profil helyreállítására? Ha nem, akkor hogyan tudnám a már említett felhasználó leveleit, email címeit kinyerni? XP alatt tudom, hogy mi hol van, a Vistát még annyira nem ismerem. Előre is köszönök minden segítséget.

Ugyan úgy mint XP-n ha van jogosultságod akkor eléred a felhasználói mappát. Vagy ha rendszergazda vagy és nincs jogosultságod a könyvtárhoz akkor meg saját tulajdonba tudod venni.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2183 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 16. 19:17

Hal,

Nemrég feltűnt, hogy az otthoni gépemen (Vista Home Premium van rajt) valamiért nyafog a windows defender; az üzenet szerint nem tudja frissíteni a definíciós fájlt. Az aktuális build a június 25-én kiadott v1.37.1.0. A windows update ehhez képest töltött már le frissebb adatbázist (a júlis 2-ai keltezésű v1.37.191.0-t) a log szerint sikeresen települt is, de mégsem ez az éles. Ha ráfrissítek a defender alól, nem talál új adatbázist.

A notebookon Vista Business fut, ott frissült rendesen a definíciós fájl...

WTF? :think:

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#2184 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 17. 17:48

Idézet: bon - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 12:00

Legfrissebb változatott próbáld ki hátha jó lesz.

A 4.50-es verziót szedtem le, nem tom ez-e a legujabb, de műxik. :-) Köszi

#2185 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 07:30

Nem is tudtam, hogy MS-nek van Windows Vista Compatibility Center oldala! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2186 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 12:38

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 8:30

Nem is tudtam, hogy MS-nek van Windows Vista Compatibility Center oldala! :)

Szuper!
Az viszont morbid viccnek is rossz, hogy a Desktop Publishing csoport élére az MS Office 2007 kerül!  :omg:

#2187 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 12:53

4 csatornás hang belövésével nem volt másnak is baja?
Játék alatt működik rendesen, beállítási varázslóban teszt alatt minden oké, creative audio console-ban és win hangbeállításoknál szépen kiválasztva a 4/4.1 de a zenét és a filmeket sehogy se hajlandó mind a 4en csak az elsőkön megszólaltatni :(
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2188 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 13:19

A Vistában van egy olyan funkció, hogy le tudja menteni a rendszerpartíciót egy fájlba egy második partícióra, vagy DVD-kre, (gondolom darablva), hasonlóan, mint a Ghost. Én a második partíciómra mentettem le a rendszert. A kérdésem az, hogy miként lehet visszaállítani a rendszert a mentésből, ha már a rendszer sem bootol be, csak a telepítő DVD-ről indítható a rendszer. Az is érdekel, hogy hogyan működik a helyreállítás, a DVD-kre történt a mentés, s onnan szeretnék visszaállítani?

Köszi,
Lewis

Szerkesztette: lewisfm 2008. 07. 18. 13:19 -kor

#2189 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 13:25

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 13:38

Szuper!
Az viszont morbid viccnek is rossz, hogy a Desktop Publishing csoport élére az MS Office 2007 kerül!  :omg:

Hazai pálya. :)
Aki meg nem ért hozzá, az úgyis max csak "Fissen Festve!" bannereket fog nyomtatni vele, mint desktop publishing...  :Đ
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2190 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 13:39

Idézet: lewisfm - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 14:19

A Vistában van egy olyan funkció, hogy le tudja menteni a rendszerpartíciót egy fájlba egy második partícióra, vagy DVD-kre, (gondolom darablva), hasonlóan, mint a Ghost. Én a második partíciómra mentettem le a rendszert. A kérdésem az, hogy miként lehet visszaállítani a rendszert a mentésből, ha már a rendszer sem bootol be, csak a telepítő DVD-ről indítható a rendszer. Az is érdekel, hogy hogyan működik a helyreállítás, a DVD-kre történt a mentés, s onnan szeretnék visszaállítani?

Köszi,
Lewis

http://winportal.net/?id=700
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2191 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 13:47

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 14:25

Hazai pálya. :)
Aki meg nem ért hozzá, az úgyis max csak "Fissen Festve!" bannereket fog nyomtatni vele, mint desktop publishing...  :Đ

:nevet2:

#2192 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 14:07

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 14:39

Hát köszi, megmentettél!

#2193 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 23:57

Egy kis Microsoft következetesség ikonok terén  :think:

Csatolt fájl:

#2194 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 07:16

Nálam, 2 masinán megnézve is rendben van...

Csatolt fájl:

#2195 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 08:28

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 23:57

Egy kis Microsoft következetesség ikonok terén  :think:

Lehet, hogy abban az esetben nem jeleníti meg rendesen az ikonokat, ha a profilmappád nem az alapértelmezett helyen van (C:\Users\uname)... Vagy nem tudom. Ez csak tipp.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#2196 Felhasználó inaktív   DynamicLife 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 19. 15:48

Sziasztok!
Bocsássatok meg nekem, mert nem vagyok elég türelmes, de már 1 napja olvasgatok itt, de nem találtam megoldást ezért szeretném megkérdezni...  :confused:
Először is a konfigurációm. Nem nagy szám, de még elmegy sztem.
Kép
Én csak azt szeretném kérdezni, hogy filmet (dvdrip, hd-t már nem is merem kérdezni), hogy tudok rajta nézni? Én anno xp-n ffdshowt raktam csak fel, és sima media player classiccal néztem mindent DVDt, DVDRippet, HD-t minden gond nélkül és gyönyörű képe volt mindnek. Nos vista alatt a HDről már lemondtam, most a legfrissebb ffdshow + legfrisebb MPClassiccal ugyan mennek a rippek, de iszonyú csúnya a képük,  ill. egy fél nap mire elindulnak a filmek. DVD az szaggat, HD még jobban. Sajnos. :rolleyes:
Kikapcsoltam már az aerot, minden effektet, nagy nehezen sikerült kilőni az indexelést, rendszervisszaállítást. A rendszeren mindösze még egy magyar nyelvű legfrissebb (3.0.667.0) NOD32 vírusirtó van, (XP alatt smart securityt használtam) amiben kikapcsoltam még a kéretlen programok keresését is. Én már mindent kikapcsoltam, de csak egy egyszerű dolgot szeretnék: filmet nézni, legalább olyan minőségben, mint anno xpn...
Légyszives, ha tudtok segítsetek.  :(
Előre is köszönöm a türelmet és a segítséget!

#2197 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 15:55

Idézet: DynamicLife - Dátum: 2008. júl. 19., szombat - 15:48

Kikapcsoltam már az aerot

Ugyan a problémádat nem oldja meg, de azért hadd jegyezzem meg: az Aero kikapcsolása után a processzorra sokkal több teher hárul (ez egyébként érezhető is), így akármilyen abszurdan hangzik, az Aero foglal kevesebb erőforrást...
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#2198 Felhasználó inaktív   DynamicLife 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 16:20

Akkor az aerot nem... de nem változik semmi  :(  légyszi, nem hiszem hogy ti nem néztek filmeket.  :)

#2199 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 16:36

Procidat kéne kicsit tuningolni.Ezeknél nagyon sokat számit 2-300 mhz is vista alatt meg pláne.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2200 Felhasználó inaktív   DynamicLife 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 16:54

Igen azt látom, hogy őt találja a legkevesebbnek, pedig nem egy sempron... de ezek után felmerül a kérdés bennem (pedig abszolút pozitívan állok hozzá, mármint a vistához), hogy miért is jó a vista? Én tök átlag user vagyok, főképpen netezek, filmet nézek, zenét hallgatok, néha egy kis word... játékok nem igazán érdekelnek. Az tuti, hogy csak azért nem veszek egy dupla magos amdt - új gépet meg pláne nem -, hogy filmet tudjak nézni, amit eddig tökéletesen tudtam is. Ne értsetek félre, nem azért regeltem, hogy a vistát fikázzam.  :(

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.