HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2261 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 31. 16:28

Arra esetleg van vmi megoldás hogy Vista alatti Winmail-ből elmentsem az leveleket 1az1-ben és importálshassam XP alatt outlook expressben? :think:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#2262 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 16:50

Idézet: DjPremier - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 16:23

Sziasztok.Tegnap raktam fel a Vista Ultimate x86 verziot.Pár hardware-emhez nem találok drivert ha van nem mükxik rendesen.Ezek vannak a gépemben: Creative SoundBlaster 128PCI,egy alaplapi realtek ALC850 7.1,nVidia nforce network controller alaplapi,egy HP deskjet 3550 nyomtato.Felraktam a hangkarihoz és wave része nem jo,WinDVR 3-al szoktam TV-t nézni aki ismeri,audio inputnál a hangkarit kitudom választani,de a source-nál semmi és igy a hangeröt nem tudom állitani. :( Meg máshoz is kéne az a wave dolog.A nyomtatot meg abszolut nem tudom feltelepiteni,még gyári CD-röl sem.Hibaüziket dobál.Bocsi a láma kérdésekért,de ismerkedek a Vistaval.Erre tud vki megoldást?
Vagy olyan magyar oldalt ahol tippek vannak.Köszi a segitséget elöre is. :respect:

Kérdés....

Mindenből a legújabb drivert kell feltenni, a driver lemezeket el lehet felejtenni. Ha nincs új Vista kompatibilis diriver akkor hardver csere. pl a SoundBlaster 128PCI felejtős, ennél jobb Creative kártyákhoz sincs driver. A nyomtatóra ezt írja a HP link Tehát mennie kell a beépített Vista driver-ral. Jó pár nforce chipkészlet sincs már támogatva lehet, hogy a tiedre is ez az érvényes (alaplap típusa nélkül csak megérzés).
Összeségében a géped nem Vista kompatibilis.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2263 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 18:04

Érdemes futtatni Vista telepítése előtt a Windows Vista Upgrade Advisor-t, én is megcsináltam XP-n. Mondjuk nekem azt írta, hogy minden hardverem tökéletesen használható Vista alatt is, de az egérrel mégis volt gubanc. Bár a kékhalál mostanra megszűnt legalább. :)

#2264 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 19:05

Idézet: bon - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 16:50

Mindenből a legújabb drivert kell feltenni, a driver lemezeket el lehet felejtenni. Ha nincs új Vista kompatibilis diriver akkor hardver csere. pl a SoundBlaster 128PCI felejtős, ennél jobb Creative kártyákhoz sincs driver. A nyomtatóra ezt írja a HP link Tehát mennie kell a beépített Vista driver-ral. Jó pár nforce chipkészlet sincs már támogatva lehet, hogy a tiedre is ez az érvényes (alaplap típusa nélkül csak megérzés).
Összeségében a géped nem Vista kompatibilis.

Te ezt most hasraütve irod?Mert feltelepitettem a vistát kb 1 hete nf2+sb128 is van benne.Nf2 chipset eleve benne van kivéve az smbus vezérlőt azt a megoldásoknál lehet bepipálni és az sb-t is utána kicsivel később kapsz rá drivert az updáte-n keresztül mindkettőhöz.Ennyi.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2265 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 19:50

Idézet: djculture - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 20:05

Te ezt most hasraütve irod?Mert feltelepitettem a vistát kb 1 hete nf2+sb128 is van benne.Nf2 chipset eleve benne van kivéve az smbus vezérlőt azt a megoldásoknál lehet bepipálni és az sb-t is utána kicsivel később kapsz rá drivert az updáte-n keresztül mindkettőhöz.Ennyi.

Na akkor annyiba módosítom, hogy részben tévedtem, javult a driver ellátottság Creative cuccok terén azóta amikor utoljára néztem. Bővebb info: link De akad még nem támogatott bőven. Ja és ha működik is akkor se hú de tökéletesen pl: a munkahelyi gépemben lévő Live időnként recseg, 4.1-be nem mindig megy.
Az Nvidia-t meg innét szedtem: link Nforce 4-től van támogatás.

Na meg egy dolog, hogy megy az adott hardver de jó lenne ki is használni a tudását. Régebben Audigy2-es hangkártyám volt, és nem sok hardveres képessége működött Vista alatt, akkor meg mi értelme? Eladtam és vettem egy X-Fi-t ott legalább működik minden.
Nvidia chip-es alaplapom még nem volt de több fórumon is problémáztak a régiekkel.

Nyomtatóról meg annyit, hogy szerencsére a HP nyomtatók többsége megy Vista alatt, de ha csak Vista-s driver van hozzá az nagyon alap állítási lehetőség bír a gyári szoftverhez képest. Szintén így jártam a régi Deskjet 960c nyomtatómmal Vista felismerte működött is alap szinten. Lecseréltem de nem a driver miatt.

Egyébként valóban jó ötlet a SuMMeR javaslata, hogy aki nem biztos benne, hogy minden hardvere megy Vista alatt az futtassa le a Microsoft oldalán megtalálható Windows Vista Upgrade Advisor programot sokat segíthet.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2266 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 21:44

Köszi a segitséget,ilyen alaplapom van. Alaplap
Sikerült találnom SB 128-as drivert igy most tökéletes a hangkari,mivel nem ismerte fel normálisan az alaplapi hálokártyát betettem egy realtek-et és ugy probáltam drivert keresni nagy nehezen telepitettem.Ha kézenállok akkor se tudom felrakni a nyomtatot ez van.Azon kivül lekopogom minden müxik.Kiprobálás képpen raktam fel a Vistat,hogy mégis milyen.Nekem tetszik, egy OP rendszer kedvéért nem fogok cuccokat bele venni  :rolleyes: nekem az XP is megfelel,ha nem válna be ez.De köszi mindenkinek a segitséget,már csak egy olyan oldal kéne ahol tippek vannak a Vistarol beállitások etc.  :respect:
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#2267 Felhasználó inaktív   Attees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 21:51

Idézet: DjPremier - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 22:44

már csak egy olyan oldal kéne ahol tippek vannak a Vistarol beállitások etc.  :respect:

http://lacy.hu/vista
Az Isten Ostora!

A hozzászólás Attees saját nézőpontját tükrözi. A honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal annak tartalmáért.

#2268 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 22:05

Köszi szépen.  :respect:
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#2269 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 22:58

Idézet: bon - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 19:50

Na akkor annyiba módosítom, hogy részben tévedtem, javult a driver ellátottság Creative cuccok terén azóta amikor utoljára néztem. Bővebb info: link De akad még nem támogatott bőven. Ja és ha működik is akkor se hú de tökéletesen pl: a munkahelyi gépemben lévő Live időnként recseg, 4.1-be nem mindig megy.
Az Nvidia-t meg innét szedtem: link Nforce 4-től van támogatás.

Na meg egy dolog, hogy megy az adott hardver de jó lenne ki is használni a tudását. Régebben Audigy2-es hangkártyám volt, és nem sok hardveres képessége működött Vista alatt, akkor meg mi értelme? Eladtam és vettem egy X-Fi-t ott legalább működik minden.
Nvidia chip-es alaplapom még nem volt de több fórumon is problémáztak a régiekkel.

Nyomtatóról meg annyit, hogy szerencsére a HP nyomtatók többsége megy Vista alatt, de ha csak Vista-s driver van hozzá az nagyon alap állítási lehetőség bír a gyári szoftverhez képest. Szintén így jártam a régi Deskjet 960c nyomtatómmal Vista felismerte működött is alap szinten. Lecseréltem de nem a driver miatt.

Egyébként valóban jó ötlet a SuMMeR javaslata, hogy aki nem biztos benne, hogy minden hardvere megy Vista alatt az futtassa le a Microsoft oldalán megtalálható Windows Vista Upgrade Advisor programot sokat segíthet.

Hát mivel a vista hangkezelése teljesen más a hardveres surround hang csak openal-t támogató hangkártyáknál lesz.Ami kb az xfi-t takarja bár mostani integrált cuccok is kezdik már támogatni.Egy biztos régi hangkártya ami 5.1 pl sose fog hardveres 5.1 be szólni csak hekkelt ac3 as hangot ad max.Soundblasterhez van ilyen hekkelt openal-t emuláló driver.
Hádédész..

#2270 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 06:41

Idézet: krisz123 - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 8:06

Sziasztok !

Beesett egy nagy probléma, segítségre szorulok, sajnos nem találok megoldást !!

Tegnap az egyik meghajtóról (nem rendszervinyó, hanem a dokumentum hdd) eltűnt az összes gyökérkönyvtárban levő file.
A könyvtárak megmaradtak, és a könyvtárakban levő többi file is, csak a gyökérben levő nem könyvtár filek tűntek el.
Az asztal háttérkép is ott volt eltárolva, és akkor lett gyanús a dolog, mikor egyszercsak fekete lett a háttér.
Azonnal ránéztem 4 recovery programmal, 2 a hiren's boot cd-n volt,
azonkívűl windowsban a smart data recoveryvel, és a magic uneraser nevű programmal.

Az érdekes az, hogy semmi törölt filet nem találtak, így visszaállítani sem tudtam mit.

A másik érdekes dolog, hogy a szabad terület nagysága úgy tűnik, nem változott meg.

A hard disk sentinel szerint a meghajtó hibátlan, meghibásodás nem történt, minden 100%-os.
Azok a fileok, amik könyvtárakban voltak, hibátlanok, olvashatóak.
A lemezen két partíció volt, az egyiknek semmi baja, a másodikkal történtek a fentiek.

A nod32 fent van, semmilyen riasztás nem volt, router mögött vagyok, gyári tűzfal bekapcsolva, nincs warezolás.

Szóval nem tudom mi történhetett.
Ha valakinek van ötlete, ne kíméljen !

Na erre erdekelne a megoldas, ird meg kerlek ha megtalaltad.Elore is koszi.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#2271 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 10:43

Sziasztok,

Bocsi a buta kérdésért, csak én nem tudom...
Vennék egy új notit, de XP-vel nem nagyon kapni. Az a kérdés, hogy ha Vistás gépet veszek, akkor a Vista tulajdonlása elegendő-e ahhoz, hogy XP-t tegyek a gépre? Azaz, lehet-e downgrade-elni? Ha lehet, akkor bármelyik Vista esetén, vagy csak bizonyos verziók esetén?

Előre is köszi a segítséget! :)

#2272 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 11:06

Idézet: Bujdy - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 10:43

Sziasztok,

Bocsi a buta kérdésért, csak én nem tudom...
Vennék egy új notit, de XP-vel nem nagyon kapni. Az a kérdés, hogy ha Vistás gépet veszek, akkor a Vista tulajdonlása elegendő-e ahhoz, hogy XP-t tegyek a gépre? Azaz, lehet-e downgrade-elni? Ha lehet, akkor bármelyik Vista esetén, vagy csak bizonyos verziók esetén?

Előre is köszi a segítséget! :)

Az ultimate meg a biznisz verziót lehet csak downgradelni.
Hádédész..

#2273 Felhasználó inaktív   .george. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 02. 16:29

Üdv!
Volna egy furcsa problémám/kérdésem...
Tegnap feltettem a Vista Ultimate 64bites verzióját... A C. meghajtóra telepített fileok mértete a win explorer szerint 19.5Gb. Azonban a HDDm kapacitásából valamiért 50-55Gbot vesz le a rendszer.
Ráadásul úgy, h szinte még semmit nem telepítettem rá....
Ez hogyan lehetséges?? És hogyan tudnám megoldani, hogy ne tegye...?!?  :think: 

#2274 Felhasználó inaktív   István 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 07:26

Hát igen A Vista ultimate-k kb: 20 GB hely kell. Nem tudom mekkora merevlemez van a gépedben mert nem irtad. Tegyük fel hogy a teljes merevlemezt látta a Vista telepítés előtt és nincs rajta partitionálatlan terület. Minden windows a merevlemez nagyságából 10%-ot fenn tart a szemétkosár számára. Ezt a méretett természetesen lehet változtatni. Ha 250 vagy 300GB mértű a merevlemezed, akkor az a kb:25GB plussz már meg is van szerintem. 

#2275 Felhasználó inaktív   valak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 11:49

nekem van egy nagy problémán, hogy a bootolás az valami nagyon lassú
itt van egy jelentés róla:

EventData
BootTsVersion 2
BootStartTime 2008-08-02T18:45:32.656Z
BootEndTime 2008-08-02T18:48:10.535Z
SystemBootInstance 1250
UserBootInstance 1238
BootTime 85495
MainPathBootTime 68095
BootKernelInitTime 15
BootDriverInitTime 12053
BootDevicesInitTime 20773
BootPrefetchInitTime 33110
BootPrefetchBytes 309702656
BootAutoChkTime 0
BootSmssInitTime 13918
BootCriticalServicesInitTime 458
BootUserProfileProcessingTime 557
BootMachineProfileProcessingTime 322
BootExplorerInitTime 15405
BootNumStartupApps 1
BootPostBootTime 17400
BootIsRebootAfterInstall false
BootRootCauseStepImprovementBits 0
BootRootCauseGradualImprovementBits 0
BootRootCauseStepDegradationBits 0
BootRootCauseGradualDegradationBits 0
BootIsDegradation false
BootIsStepDegradation false
BootIsGradualDegradation false
BootImprovementDelta 0
BootDegradationDelta 0
BootIsRootCauseIdentified false

A Windows elindult:
Rendszerindítási idő : 85495ms
IsDegradation (Volt-e sebességprobléma) : false
Esemény időpontja (UTC) : 2008.08.02. 18:45:32

Az alábbi alkalmazás a szokásosnál lassabban indult el, ami a rendszerindítási folyamat teljesítménycsökkenését eredményezte:
Fájlnév : explorer.exe
Felhasználóbarát név : Windows Intéző
Verzió : 6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205)
Teljes időtartam: : 3097ms
Okozott késés : 4443ms
Esemény időpontja (UTC) : 2008.08.02. 18:45:32
EventData

StartTime 2008-08-02T18:45:32.656Z
NameLength 13
Name explorer.exe
FriendlyNameLength 15
FriendlyName Windows Intéző
VersionLength 39
Version 6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205)
TotalTime 3097
DegradationTime 4443
PathLength 24
Path C:\Windows\explorer.exe
ProductNameLength 39
ProductName Microsoft® Windows® operációs rendszer
CompanyNameLength 22
CompanyName Microsoft Corporation

itt a jelentés róla vista64bit e6420@3.2ghz 4gb ram a gépem 1éve még nagyon gyorsan bootolt mostanában meg valami iszonyt lassú

#2276 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 16:05

Sziasztok.Ezt miért csinálja? Akárhol probálok uj mappát létrehozni és átnevezni ezt dobja ki.  :rolleyes:
Elöre is köszi.
Kép

#2277 Felhasználó inaktív   kacsento 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 16:28

Az lenne a kérdésem hogy hogy lehet letörölni a Vistát.Formázni szeretném a vinyót,úgyhogy nincs menteni való adatom se.

#2278 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 17:21

Idézet: kacsento - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 17:28

Az lenne a kérdésem hogy hogy lehet letörölni a Vistát.Formázni szeretném a vinyót,úgyhogy nincs menteni való adatom se.

Törlöd a particót pl: XP telepítővel maj dújra létrehozod vagy formázod másik oprendszer alól. De megoldható a Paragon particion manager-el is.

#2279 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 22:11

Erre nem lenne valakinek ötlete? A windows összetevök telepítő eltávolító ablak tök üres :confused: Tegnap már googleiztam ez ügyben vagy egy órát, de nem jutottam semmire. Több dolgot kipróbáltam amiket irkáltak,de semmi. Vista SP1 x86

Csatolt fájl:

The Sky Was Pink

#2280 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 07:21

Idézet: krisz123 - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 9:06

...
Tegnap az egyik meghajtóról (nem rendszervinyó, hanem a dokumentum hdd) eltűnt az összes gyökérkönyvtárban levő file.
...

eseménynaplót nezd meg

esetleg ezek a fájlok nem rejtett vagy system attribútumúak, szóval csak nem látszanak az intézőben/commanderben?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.