Idézet: debaj - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 10:15
Eleinte. Aztán ahogy mindent belakott, feltérképezett és kiismert (átlagos géphasználatnál ez úgy egy-két hét), már jóval kevesebb a vinyópörgetés.
Szóval nekem több mint egy év alatt se lakta volna be magát?
Viccet félretéve minden vinyót éritnő dolgot kikapcsoltam, talán a prefetch-et nem (nem emlékszem pontosan egy évvel ezelőtti beállításokra). Úgy általában valóban nem pörgeti már éjjel nappal, de néha valóban nézek, hogy "most miért.... ?"
Úgy általánosságban igaznak tűnik, hogy az ilyen egyéb hdd műveletek alacsonyabb prioritással futnak, mert magát a rendszer használati sebességét nem zavarja, csak engem hülye usert, hogy itt önállóskodik néha.
Egyébként érdekesség számomra, hogy hiába van prefech a vistában gyakran mégis gyorsabban indítja a programokat az XP. Ezt nem értem. Számomra a legzavaróbb egy film lejátszása esetén a különbség. Mondjuk van egy 2 fájlos lejátszási lista. XP alatt ahogy vége az elsőnek és rálép a másodikra egy kicsi hang törésen és egy fekete villanáson kívül semmi más jele nincs a váltásnak a lejátszásban, azonnal folytatja. Míg vista alatt kb 1 másodperc a lejátszás folytatása. Ha már tud a vista prefetch-et akkor azt nem látja előre, hogy mi a következő fájl egy lejátszási listában? Talán azt kéne előtöltenie és nem egyéb baromságokat.