HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#3041 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 24. 13:26

Idézet: We3Re3 - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 0:41

Holnap - ja nem, ma  ;) - menni kell valami nagy boltba, (fórumszabályzat 1. pont miatt öncenzúra.  :D  ) ahol állitólag van ócsóé' laptop, de aszongyák, csak vista megy el rajta.

Mi van, ha netán xp-t akarnak rajta futtatni? Mire figyeljünk, "hardverileg" mi a buktató?

én pont egy ilyen boltban dolgozom:)

• már maga a gép olyan alkatrészeket tartalmaz, amit az XP nem ismer és sehogy sem kezel
• XP-t nem is lehet feltenni, de ha szerzel valami agyon tört driverekkel tűzdelt telepítőt és netán felkúszik, akkor utána jön a meglepetés - hogy semmi sem fog működni rajta
• kollegám 3 napig játszott egy 399.000 Ft-os masinával végül csak visszakeltet tenni a Vistát
• gondolom márkafüggő, de amit mi árulunk azokhoz már nem készülnek XP-s driverek

azaz nézd meg a gyártó oldalát, ha van hozzá XP-s driver akkor nincs gond ha nincs akkor nem is lesz.

Szerkesztette: idanka 2008. 12. 24. 13:28 -kor

#3042 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 24. 15:09

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 12:16

TweakUAC Quiet mod, KATT!

Ezt nem igazán értem, ha nem dob fel ablakot akkor mit csinál, automatikusan engedélyezi? De akkor meg mi értelme, nem pont az lenne a célja az uacnak, hogy ne engedjen mindent automatikusan csak jóváhagyás után?

#3043 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 15:42

Idézet: idanka - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 13:26

Kössz, akkor neked szegezem a kérdést, mert úgy tűnik, bepaliztak, hogy 80 eFt-ért van laptop, amibe 3 GB ramot lehet tenni és nem kell vista rá. Ezek szerint hw korlátozások vannak a gépben, és várni kell, hogy melyik oprendszer mikor nyer?
--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#3044 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 16:34

Idézet: We3Re3 - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 15:42

Kössz, akkor neked szegezem a kérdést, mert úgy tűnik, bepaliztak, hogy 80 eFt-ért van laptop, amibe 3 GB ramot lehet tenni és nem kell vista rá. Ezek szerint hw korlátozások vannak a gépben, és várni kell, hogy melyik oprendszer mikor nyer?

Nem is korlátozásnak nevezném, csak olyan eszközök vannak benne, amihez már visszamenőleg nem készült driver, azaz XP és egyebek nem fogják szeretni. Viszont ha tudsz pontos típust, akkor utána lehet nézni, hogy létezik-e hivatalosan Vista driver. FuSi notik esetében például nagyon nehézkes találni.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3045 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 12. 24. 17:17

Helló!

A kérdés a következő lenne.

Van egy legálisan megvásárolt Windows XP Professional 64-bit Edition OEM, és egy szintén legálisan megvásárolt Windows Vista Home premium 64 -bit OEM verzió. A gépben van egy SATA II-es HDD erről bootol a Vista mert erre van feltelepítve. Most azonban utólag eszünkbe jutott, hogy jó lenne ha fellene telepítve a 64 bites XP is. A SATA HDD mellett van egy ATA-s vinyó arra kerülne a 64 bites XP. A dolgot úgy képzeltük el , hogy SATA kábelt lehúzzuk, ATA-ra fel megy a 64 bites XP, utána SATA kábelt visszadugjuk, és elméletileg akkor Vista látná a 64 bites XP-t nem?

Vagy hogy lehetne ezt normálisan megoldani?

#3046 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 17:20

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 17:17

Helló!

A kérdés a következő lenne.

Van egy legálisan megvásárolt Windows XP Professional 64-bit Edition OEM, és egy szintén legálisan megvásárolt Windows Vista Home premium 64 -bit OEM verzió. A gépben van egy SATA II-es HDD erről bootol a Vista mert erre van feltelepítve. Most azonban utólag eszünkbe jutott, hogy jó lenne ha fellene telepítve a 64 bites XP is. A SATA HDD mellett van egy ATA-s vinyó arra kerülne a 64 bites XP. A dolgot úgy képzeltük el , hogy SATA kábelt lehúzzuk, ATA-ra fel megy a 64 bites XP, utána SATA kábelt visszadugjuk, és elméletileg akkor Vista látná a 64 bites XP-t nem?

Vagy hogy lehetne ezt normálisan megoldani?

Magától nem fogja látni, de boot menübe felvehető majd Vista alatt.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3047 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 24. 17:46

Idézet: idanka - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 13:26

üdv,

pü ment.
--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#3048 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 17:54

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 18:20

Magától nem fogja látni, de boot menübe felvehető majd Vista alatt.

Értem, két kérdésem van:

Az egyik ,hogy innentől kezdve nem e fordulhat elő az, hogyha a SATA vinyót rádugom akkor alapból a PATA-ról indul? Ha igen ,akkor gondolom ASUS A8N-SLI BIOS-ának bootmenüjéből kontrollálható a dolog.

A másik, hogyha a a Vista bootol be alapból, a boot menübe hogy kell megadni az elérési utat?

#3049 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 23:52

A Vista gyakran lekapcsolja az ATA-s vinyót enrgiatakarékossági okokból ezt hol lehet pontosan letiltani ? Úgy dereng, hogy az eszközkezelőben de nem tudom pontosan hol.

#3050 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 19:43

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 23:52

A Vista gyakran lekapcsolja az ATA-s vinyót enrgiatakarékossági okokból ezt hol lehet pontosan letiltani ? Úgy dereng, hogy az eszközkezelőben de nem tudom pontosan hol.

Vezérlőpult\Energiagazdálkodási lehetőségek
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3051 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 22:00

Idézet: bon - Dátum: 2008. dec. 25., csütörtök - 20:43

Vezérlőpult\Energiagazdálkodási lehetőségek

Köszi ;)

#3052 Felhasználó inaktív   !nCuBu$ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 11:18

Sziasztok!

Vista 64-bit-re váltottam és hiába állitom 5%, vagy 20%-ra a minimális proci használatot mindig vissza állitja magát 100%-ra. Ha lerakom 20%-ra akkor 1000mhz-en megy a proci szoval müködne a dolog, de valamiért nem tartja meg a 20%-ot hanem vissza teszi 100%-ra..  :confused:

http://kepfeltoltes.hu/view/081227/9189025...ltoltes.hu_.jpg
AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 4200+, Biostar NF4 Ultra-A9A  3 Gb DDR , SAPPHIRE Radeon HD4670 512MB DDR3 Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer Fujitsu-Siemens L22W-7SD 22" Wide

#3053 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 17:40

Sziasztok, olyan problámával küszködöm, ami mind xp-n mind vista-n elöfordul:
Ha másolok nagy fileokat a gépben levö hdd-röl usb-re, akkor kb. 20 mp-ig minden jó, majd lelassul a másolás, a gépben levö hdd valamit csinál, majd kb. 15mp múlva újra indul. Majd 20 mp múlva újra lassulás... és így tovább.
Amikor nagy a sebesség, akkor a prociterhelés kb. 10%, amikor lassú, akkor 1-2%.
Másolásnál a windows intézönél és a total commandernél is ugyanígy hullámzik a hátralévö idö, mikor indítom és gyors (20-25MB/s), akkor 3 percet ír egy 4gb-os file-ra, mikor lelassul, akkor (3-4MB/s) 25 percet.
A valóság kb. 6 perc a hullámzás miatt.
Mi lehet ennek az oka, ill. mit lehet tenni hogy megszüntessem?

Elöre is köszönök minden segítséget.

#3054 Felhasználó inaktív   fark.zolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 10:44

Sziasztok.
Vettem a laptopomhoz egy express cardról pcmcia-ra alakító kártyát.
Mivel plug-and-play magától felismerte a rendszer.
Becsatlakoztattam egy Sound blaster Audigy 2 ZS PCMCIA csatlakozófelületű kártyát.

Ki is jött az ismeretlen eszköz.
Feltelepítettem a nem vista kompatibilis drivert, majd frissítettem.
A kártya tökéletesen működik (eltekintve a 3D effekt recsegéstől).
Minden funkció használható, 7.1 csatorna is elérhető.

A problémám az, hogy amióta feltettem a hangkártya driverét minden indításkor ismeretlen eszközt talál a win.
Ha azt mondom, telepítse, sikerül neki, de újboli rendszerindításnál megint megjelenik.

Az eszközkezelőben nem található ismeretlen eszköz.

Mit lehet tenni?
Válaszotokat előre köszönöm,
Zoli.

#3055 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 11:27

usb2.0-ás rackre/vinyóra vista alatt miért csak 14megával és xp alatt miért tud 24megával írni rá?? illetve TC alatt azt írja ki hogy sokkal gyorsabban ír rá, majd lelassul erre a 14mb/s sebességre, majd a végén vár, hogy behozza azt a lemaradást amit az elején pluszba írt ki
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#3056 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 29. 11:31

Ilyen ez Vista alatt.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3057 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 18:16

Idézet: fark.zolt - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 11:44

Sziasztok.
Vettem a laptopomhoz egy express cardról pcmcia-ra alakító kártyát.
Mivel plug-and-play magától felismerte a rendszer.
Becsatlakoztattam egy Sound blaster Audigy 2 ZS PCMCIA csatlakozófelületű kártyát.

Ki is jött az ismeretlen eszköz.
Feltelepítettem a nem vista kompatibilis drivert, majd frissítettem.
A kártya tökéletesen működik (eltekintve a 3D effekt recsegéstől).
Minden funkció használható, 7.1 csatorna is elérhető.

A problémám az, hogy amióta feltettem a hangkártya driverét minden indításkor ismeretlen eszközt talál a win.
Ha azt mondom, telepítse, sikerül neki, de újboli rendszerindításnál megint megjelenik.

Az eszközkezelőben nem található ismeretlen eszköz.

Mit lehet tenni?
Válaszotokat előre köszönöm,
Zoli.

OOOHHH IGEN....

Szal ha jol ertem szereztel egy olyan kartyat amivel az expresscardos laptophoz illeszted a picimacis audigyt????
Nekem ez a NAGY gondom, hogy Au2ZS Notebookom van de  az uj laptopom csak ExpressCardos

KERLEKird mar meg milyen atalakitokartya az pontosan, marka, tipus es hogy mennyiert es hol vetted?

Elore is koszi

Udv,

:up:
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#3058 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 21:05

hát akkor szomorú vagyok, hogy ilyen visszalépés van sebesség szempontjából, holott, semmi se indokolja :(
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#3059 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 22:19

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 18:16

OOOHHH IGEN....

Szal ha jol ertem szereztel egy olyan kartyat amivel az expresscardos laptophoz illeszted a picimacis audigyt????
Nekem ez a NAGY gondom, hogy Au2ZS Notebookom van de  az uj laptopom csak ExpressCardos

KERLEKird mar meg milyen atalakitokartya az pontosan, marka, tipus es hogy mennyiert es hol vetted?

Elore is koszi

Udv,

ebben nincs véletlenül game port kivezetés?
nekem a sima audigyvel ez volt a gondom, mert a vista nem kezeli a game portot...
de az eszközkezelöben megnézed a dev és ven kódoját az ismeretlen hardvernek, majd google-ba beírod, talán találst róla infót..

#3060 Felhasználó inaktív   fark.zolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 23:37

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 18:16

OOOHHH IGEN....

Elore is koszi

Udv,

Pontosan ilyen átalakítóm van:
http://www.qwerty.hu/shop/product/1495/exp...-atalakito.html

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153