Elküldve: 2009. 01. 16. 19:09
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, mert ilyet eddig még nem láttam:
1.) Minden alkalmazás bezárva, beleértve az oldalsávot is, de a cpu használat marad 55-60%-on, miközben a feladatkezelőben listázott folyamatok terhelése összeadva csak 5-10% összesen, persze melegszik és megy a venti.
2.) Alapból a HDD-n szabad hely kb. 13 GB, ami minden használat nélkül naponta kb. 1 GB-al csökken. Közben a HDD-LED fel-fel villan, mint amikor karbantartás fut a háttérben.
Kezdetben a PerfectDisk 2008 lemezkezelőre gyanakodtam, ami StealthPatrol állapotban van, és egyébként ha lefuttatom a töredezettségmentesítést, az elveszett tárterületet visszanyerem. Viszont most minden alkalmazást, és mezei user által kikapcsolható összes rezidens programot lekapcsolatam, mégis 60%-on megy a gép, miközben a folyamatok össz terhelése 10%, a tárhely pedig fogy.
Nehezen tudom megmondani, mióta áll fenn ez a dolog, de egyszer bekapcsolatam a PerfectDisk-ben a "Let PefectDisk manage all the layout.ini files" opciót, aztán visszakapcsolatam az alapértékre, ami "Let PerfectDisk manage". Ezek az opciók a "Choose how the layout.ini files will be managed to help your computer start faster" címszó alatt vannak. Illetve akkoriban sokat használtam 3G-n a netet, egyébként a gép hardveres tűzfal mögött van. Szoftveresen Eset SmartSecurity védi. Persze lehet, ezek nem számítanak semmit. A folyamatkezelőben nincs olyan programkód a listán, ami idegen, vagy ismeretlen lenne.
A PerfectDisk-et azért kezdtem használni, mert a Vista defragja akárhányszor hozzáért a QuarkXpress könyvtárhoz, az rögtön eldobta a licencet, és levelezhettem az újraaktiválásért. Eddig bevált, de most gyanús, mert valami állandóan használja a HDD-t.
ESET nem talált semmit, folyamatkezelőben nincs semmi gyanús - mit kellene megnéznem?
Please help!