HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#3301 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 11. 21:27

Idézet: nana1218 - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 20:11

Kösz a tippet! Ezzel lesz a gond!

Ha átállítom a tűzfal beállításoknál, hogy mindig rákérdezzen, hogy mit tegyen ha egy program a netre akkar menni akkor már látom a másik gép nevét a listában. Ha viszont szeretném megnézni, hogy mi is van ott megosztva akkor egy "A Windows nem tudott kapcsolatot létesíteni" hibaüzenetet kapok.
Talán a Norton Personal Firewall/Advanced settings/General Rules/Configure részében kellene beállítani vmit de ami ott van az nekem kínai.....Esetleg a Trust Control részben. Itt 2 network-öt ad fel és mindkettő mellett Protected felirat van. Ezt kellene esetleg átállítani?...Nem mertem:).

Kösz!

Lehet, hogy felkell venni a belső hálózatott az engedélyezett hálózatok közé. Régebben amikor még használtam akkor IP cím tartományt lehetett megadni.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3302 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 22:32

Próbáld meg hozzáadni az internet beállítások/biztonság/ helyi intranet/ helyeknél a 192.168.*.* (már ha ez az ip :) ) Vagy ott a trust kontrolban állítsd trustedre, vagy ilyesmire.

Szerkesztette: JonesC 2009. 02. 11. 22:33 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3303 Felhasználó inaktív   nana1218 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 12. 00:03

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 23:32

Próbáld meg hozzáadni az internet beállítások/biztonság/ helyi intranet/ helyeknél a 192.168.*.* (már ha ez az ip :) ) Vagy ott a trust kontrolban állítsd trustedre, vagy ilyesmire.

Megtettem, de semmi változás. Amúgy tök random módon viselkedik. Mostmár nem látom a másik gépet bár a hálózati térképen ugyan úgy rajta van.
Már 1 hete újra és újra nekiülök, hogy majd most de kezdem feladni:)

#3304 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 00:31

Idézet: nana1218 - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 0:03

Megtettem, de semmi változás. Amúgy tök random módon viselkedik. Mostmár nem látom a másik gépet bár a hálózati térképen ugyan úgy rajta van.

Ha simán, ip alapján probálod brózolni asse megy?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3305 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 08:01

Idézet: nana1218 - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 1:03

Próbáld meg ideiglenesen a tűzfal teljes lelövésével. Akkor legalább az kiderül, hogy valóban a tűzfal valamely beállítása miatt akad el a kapcsolvat, vagy valami más galiba van és hiába szenvedsz a tűzfallal.
My photos

#3306 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 08:56

Sziasztok!

Ha egy gép fel van csatlakozva a helyi hálózatra kábellel is és WiFi-vel is, valahol látszik/megadható, hogy melyik kapcsolat legyen az elsődleges :confused:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#3307 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 09:38

Idézet

Netsh – áttekintés

A Netsh parancssori parancsfájlkezelő segédprogram lehetővé teszi a helyi és a működő hálózati számítógépek hálózati beállításainak megjelenítését és módosítását. A Netsh parancsfájl-kezelési szolgáltatásával parancssorozatok futtathatók kötegelt módban egy megadott számítógépen. A Netsh segédprogram képes szövegfájlba menteni a konfigurációs parancsfájlokat archiválás céljából, illetve más kiszolgálók egyszerűbb konfigurálásához.

Netsh környezetek

A Netsh dinamikus csatolású függvénytárakon (DLL fájlokon) keresztül folytat párbeszédet az operációs rendszer összetevőivel. Mindegyik Netsh-segítő DLL környezetnek nevezett, kiterjedt szolgáltatáskészletet tartalmaz, amely egy hálózati összetevőre vonatkozó parancsok csoportja. Ezek a környezetek a netsh parancs funkcionalitását bővítik azáltal, hogy konfigurálási és figyelési támogatást nyújtanak egyes szolgáltatások, segédprogramok vagy protokollok számára. Például a Dhcpmon.dll a netsh parancsot a DHCP-kiszolgálók konfigurálásához és kezeléséhez szükséges környezettel és parancskészlettel terjeszti ki.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3308 Felhasználó inaktív   Tleslie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 10:10

Idézet: Tleslie - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 9:50

Hello,

lehet volt már szó erről valamikor, de több száz hozzászólást nem szeretnék végigolvasni.

Most tértem át Vista x64-re. Telepítés rendesen lefutott, utána elkezdtem telepíteni a drivereket. Na itt gúvadtak a szemeim! Pl. a gépben van egy Linksys WMP300N wifi kártya, gondoltam, gyorsan ugrade-elem az új rendszert, és ehhez szükségem van a wifire. Driver felment, gép újraindult, de az eszközkezelő ugyanúgy felkiáltójellel írta a hálózati eszközt. Aztán ugyanezt megpróbáltam a VGA-val is, ott sem működött rendesen. A többit már meg sem próbáltam... A driverek a legújabbak voltak, amik ehhez a rendszerhez fent voltak a neten.

Remélem vki tud segíteni, mert már 2 napja szórakozok ezzel, és már nagyon unom... :(

Jah, a gép beltartalma: Asus P5B Premium Vista Edition, Q9450, 4x1GB Kingmax 1066MHz, WD 160GB SATA HDD, Pioneer DVR-115, Linksys WMP300N wifi card, Chieftec 850W (de ez nem hinném, hogy bármit is számítana :) )

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Laci

Nah...? Mindenki olyan láma mint én vistából?

#3309 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 10:49

Idézet: Tleslie - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 10:10

Nah...? Mindenki olyan láma mint én vistából?

Lehet, de az a Linksys WMP300N biztos támogatott Vista x64-alatt?
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3310 Felhasználó inaktív   Tleslie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 11:01

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 10:49

Lehet, de az a Linksys WMP300N biztos támogatott Vista x64-alatt?

Köszi az első hozzászólást :)
Próbáltam x86 alá is telepíteni, de oda sem ment. Lehet szerinted ez HW probléma (pl alaplap)?

#3311 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 11:11

Idézet: Tleslie - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 11:01

Próbáltam x86 alá is telepíteni, de oda sem ment. Lehet szerinted ez HW probléma (pl alaplap)?

nem valoszinu. a nem felismert hardwerelemeknek mi a hardware idja? (PID, DEV)

#3312 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 11:27

Idézet: Tleslie - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 11:01

Ha jól tudom ebből kétfajta hardver revíziójú is van (V1/V2) a V1-es Broadcom, a V2-es  pedig Atheros alapon. Nem lehet hogy rossz driverrel próbálkozol? A másik fontos pedig hogy alapból Vista x64 alá csak aláírt (WHQL) driverekkel lehet próbálkozni...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3313 Felhasználó inaktív   Tleslie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 11:56

Idézet: waces - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 11:11

nem valoszinu. a nem felismert hardwerelemeknek mi a hardware idja? (PID, DEV)

Erre gondolsz pl?
dev_0023
dev_0604
?

#3314 Felhasználó inaktív   Tleslie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 12:01

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 11:27

Ha jól tudom ebből kétfajta hardver revíziójú is van (V1/V2) a V1-es Broadcom, a V2-es  pedig Atheros alapon. Nem lehet hogy rossz driverrel próbálkozol? A másik fontos pedig hogy alapból Vista x64 alá csak aláírt (WHQL) driverekkel lehet próbálkozni...

Huha...asszem igazad van...v2-esem van (én v1-esnek tudtam), és ehhez nincs gyári vista driver (ennyire sz...r lenne a Linksys supportja???)
De akkor két újabb kérdés van: ehhez honnan tudok x64-est letölteni, illetve a videokari miért nem műxik rendesen. Én azt gondoltam a kettő összefügg. A drivert hozzá a legújabbat húztam le az nvidia.com-ról, vistához és x64-hez.

#3315 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 12:12

Idézet: Tleslie - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 12:01

Huha...asszem igazad van...v2-esem van (én v1-esnek tudtam), és ehhez nincs gyári vista driver (ennyire sz...r lenne a Linksys supportja???)
De akkor két újabb kérdés van: ehhez honnan tudok x64-est letölteni, illetve a videokari miért nem műxik rendesen. Én azt gondoltam a kettő összefügg. A drivert hozzá a legújabbat húztam le az nvidia.com-ról, vistához és x64-hez.

Megnézed milyen Atheros cucc van benne, ha jól lárom valami 541x-es, és keresel hozzá WHQL drivert mondjuk az atheros.cz oldalon...

#3316 Felhasználó inaktív   Tleslie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 12:35

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 12:12

Megnézed milyen Atheros cucc van benne, ha jól lárom valami 541x-es, és keresel hozzá WHQL drivert mondjuk az atheros.cz oldalon...

Jeee...köcce szépen, legalább a wifi már megy  :respect:

A VGA-ra esetleg van ötleted?

#3317 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 12:42

Amíg nem írod meg a pontos típusát, addig nem sok... :)

#3318 Felhasználó inaktív   Tleslie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 13:20

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 12:42

Amíg nem írod meg a pontos típusát, addig nem sok... :)

bocs... :)

a dev_0604 jelű eszköz, Asus EN9800GX2

Épp most frissül a rendszer, reménykedek benne, hogy hoz valami újítást ebben az ügyben.

Itt az a nagy helyzet, hogy a driver felmegy, beazonosítja a HW-t, eszközkezelőben bekerül a VGA-k közé, mint 9800GX2, de mellette kis felkiáltójel van, s nem indul el az nvidia segédprogi sem. Így nincs olyan elérhetőség pl, hogy TV kimenet engedélyezés, vagy másodlagos kijelző.

#3319 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 13:21

Idézet: Tleslie - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 11:56

Erre gondolsz pl?
dev_0023
dev_0604
?

igen. de a teljes sorra

#3320 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 13:31

VGA-hoz talán ezt: http://www.nvidia.co...81.22_whql.html
Alaplapi Intel INF driver fel lett téve?

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.