HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#3661 Felhasználó inaktív   gyorsrizs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 02. 16:54

adott egy gép 2 hdd-vel.
1. hdd xp
2. hdd vista
szépen mennek csak annyi a bibi,hogy biosban kell állandóan állitgatni a bootsorrendet.
Mivel mindkét os gyári és folyamatosan backupolt nem szeretnék 3rd party bootloadert.
Mit kellene a boot.ini fájlba bevésni,hogy a vista elinduljon?  :think:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS\system32\winload.exe="VISTA" /noexecute=optin /fastdetect

Ez ugyanis nem megy.

Szerkesztette: gyorsrizs 2009. 06. 02. 17:08 -kor

Idézet (a szerzôi jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény)
41. § (1) A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggô - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket.

#3662 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 17:15

Idézet: gyorsrizs - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 17:54

adott egy gép 2 hdd-vel.
1. hdd xp
2. hdd vista
szépen mennek csak annyi a bibi,hogy biosban kell állandóan állitgatni a bootsorrendet.
Mivel mindkét os gyári és folyamatosan backupolt nem szeretnék 3rd party bootloadert.
Mit kellene a boot.ini fájlba bevésni,hogy a vista elinduljon?  :think:

Mivel a Vista már nem használ boot.ini-t. Inkább a bcdedit aakalmazást nézegesd, információ a használatáról: link1 vagy link2
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3663 Felhasználó inaktív   gyorsrizs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 17:18

Idézet: bon - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 17:15

Mivel a Vista már nem használ boot.ini-t. Inkább a bcdedit aakalmazást nézegesd, információ a használatáról: link1 vagy link2

kösz marad a bios állitgatása.
sata első lemez az xp(120Gb) a második a vista(750Gb)
nem akarok a vista rendszerbetöltőjébe belenyúlni,elég nekem évente 32x újraaktiválni ezt a dobozos drágaságot. :mad:
41. § (1) A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggô - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket.

#3664 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 17:58

Idézet: gyorsrizs - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 18:18

kösz marad a bios állitgatása.
sata első lemez az xp(120Gb) a második a vista(750Gb)
nem akarok a vista rendszerbetöltőjébe belenyúlni,elég nekem évente 32x újraaktiválni ezt a dobozos drágaságot. :mad:

Márpedig abba a rendszerbetöltőbe kell belenyúlni, amelyik hdd-n levő mbr-t a bios elindítja... Esetleg úgy lettek ezek az oprendszerek telepítve, hogy a "másik" hdd ki volt véve mindkét esetben? Mert akkor azt nem kellett volna. Amelyik hdd mbr-jét a bios betölti tehát, annak a boot managerébe kell felvenni a "másik" oprendszert. Ilyen egyszerű. Nem hinném, hogy némi körültekintés után el lehetne rontani, főleg ha van telepítő, az eredeti mbr-t, ill. boot managert (boot szektort) ugyanis 1 pillanat alatt vissza lehet íratni.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3665 Felhasználó inaktív   gyorsrizs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 18:06

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 17:58

Esetleg úgy lettek ezek az oprendszerek telepítve, hogy a "másik" hdd ki volt véve mindkét esetben? Mert akkor azt nem kellett volna.

Direkt így lett telepitve.(xp-ből csak recovery disc van volt ez jött a géppel gyárilag.mellesleg céges,ha nem az lenne kivágnám a gépből...)
Vistámat meg saját pézből.

Szerkesztette: gyorsrizs 2009. 06. 02. 18:07 -kor

#3666 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 07:14

Idézet: gyorsrizs - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 19:06

Direkt így lett telepitve.(xp-ből csak recovery disc van volt ez jött a géppel gyárilag.mellesleg céges,ha nem az lenne kivágnám a gépből...)
Vistámat meg saját pézből.

Ezzel csak az a gond, hogy mindkettő SAJÁT boot loaderrel rendelkezik, egyik sem "ismeri" a másikat. Simán lehetett volna telepíteni úgy, hogy mindkét hdd benn van, hisz más partícióhoz nem nyúl a telepítő, csak amit te megjelölsz neki. A boot loader ekkor ismerné mindkét oprendszert, azaz beindíthatnád őket bios-macera nélkül.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3667 Felhasználó inaktív   szyszko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 05. 17:27

Sziasztok!

Nagy segítség kellene, a minap kaptam egy új laptopot a cégtől, és ezen már vista van. Sajnos a rendszergazda beállította, hogy semmilyen szoftvert ne lehessen telepíteni a gépre. Ki lehet ezt játszani valahogy???? Van rá valami megoldás???  :confused:

Segítségeteket nagyon várom, és előre is köszönöm

#3668 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 08:31

Hi

Múltkor írtam, klikk, gondom van a betűkkel.

Cimborámat megkértem csináljon a windows/fonts könyvtár tartalmáról egy CRC ellenőrző file-t.
Ezt átküldte és legnagyobb meglepetésemre nálam is 476 file van mint nála és CRC szerint teljesen azonosak.

Ezek szerint a szükséges betűtípus nem hiányzik.
Hol van olyan beállítás a vistában, hogy alapértelmezett betűtípus visszaállítása?

SZERK: H alleluja, ez alapján sikerült.  :)

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2009. 06. 06. 08:46 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#3669 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 08:54

Idézet: szyszko - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 18:27

Sziasztok!

Nagy segítség kellene, a minap kaptam egy új laptopot a cégtől, és ezen már vista van. Sajnos a rendszergazda beállította, hogy semmilyen szoftvert ne lehessen telepíteni a gépre. Ki lehet ezt játszani valahogy???? Van rá valami megoldás???  :confused:

Segítségeteket nagyon várom, és előre is köszönöm

Kérd meg szépen az Admin-t, és ha olyan dolog amit feltehet akkor biztos feltelepíti. Velem is megtudták idáig beszélni mindig (már ha legális a program) a felhasználók ha kellett a gépükre még valami azon kívül amit én feltettem. Amúgy meg a céges laptop nem arra van, hogy kedved szerint telepítgess rá mindent.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3670 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 10:27

Ezt gondolom végiggondolta esetleg meg is próbálta mielőtt kérdezett.
Innentől nem igazán nyújtottál neki sok segítséget.  ;)

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#3671 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 07. 06:05

..

Szerkesztette: -Turbo- 2009. 06. 07. 06:19 -kor

JóSebesség

#3672 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 06. 07. 23:20

A Prevx nem indult el állandóan lefagyott, olyannyira, hogy uninstallálni is csak manuálisan tudtam.

Viszont a helyi menüben otthagyta a piszkát. Hogyan lehet azt kitakarítani onnan?
Kép

#3673 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 07. 23:32

regedit.exe
HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers

#3674 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 07. 23:35

Idézet: Fresi - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 0:32

regedit.exe
HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers

Köszi :respect:

#3675 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 09:26

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 0:20

A Prevx nem indult el állandóan lefagyott, olyannyira, hogy uninstallálni is csak manuálisan tudtam.

...

Vagy install és uninstall ismét. Ugyanis nem tudod, milyen piszkot hagyott még a registryben, hisz uninstallálva nem lett!

#3676 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 09:07

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jún. 8., hétfő - 10:26

Vagy install és uninstall ismét. Ugyanis nem tudod, milyen piszkot hagyott még a registryben, hisz uninstallálva nem lett!

De elsem indul a telepítője, hiába szedtem le újból. A helyi menüből már kivakartam.

Másik kérdés:

Idézet

A Vistában és a Windows 7-ben már kevésbé súlyos ez a probléma, hiszen ott találunk egy elég jól használható képernyőfotózó alkalmazást

Melyik ez az alkalmazás Vistán ? Én az Xnview-t használom amikor cikket írok a blogomba.

#3677 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 10:45

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 10:07

Másik kérdés:

Idézet: http://techline.hu/kiprobaltuk/20090608_kepernyofotok_keszitese.aspx

A Vistában és a Windows 7-ben már kevésbé súlyos ez a probléma, hiszen ott találunk egy elég jól használható képernyőfotózó alkalmazást

Melyik ez az alkalmazás Vistán ? Én az Xnview-t használom amikor cikket írok a blogomba.

Képmetsző a neve

#3678 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 11:40

[quote name='bon' date='2009. jún. 9., kedd - 11:45']
Melyik ez az alkalmazás Vistán ? Én az Xnview-t használom amikor cikket írok a blogomba. [/QUOTE]
Képmetsző a neve [/quote]
Köszi, ez újdonság volt nekem :)

#3679 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 12:16

Vistában a DVD írásnál ez az ablak mit jelent: Link? Mindegyiket kipróbáltam és egyik sem zárja le a DVD-t. Lehet rá késöbb is írni.

#3680 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 12:46

Használj külső író szoftvert.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.