HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#3821 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 28. 20:18

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 20:39

de ehhez 8x mér hibakódot írt, és mér csak kilencedik próbálkozásnál írta hogy áram kell neki?

Én wsus szervet használva telepítetem, ott se volt bő beszédű, de ha kézzel indítottam az SP-t na az már rögtön figyelmeztett.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3822 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 20:23

SP2 hiba:
Az elem nem található. Hiba: ERROR_NOT_FOUND(0x80070490)
(Azt tudni lehet LOG-okból, hogy hiányol bizonyos titkos fájlokat. Ha nem lennének titkosak, akkor kiírná, hogy mit hiányol, nem?)

A következők lettek bevetve:
http://support.microsoft.com/kb/947821  (System Update Readiness Tool)-> nem segített.
http://support.micro....aspx/kb/958044 (SFC /Scanow) ->nem segített.
Az SFC beírta a CBS.LOG-ba, hogy néhány fájlt nem sikerült visszaállítani, mert a visszaállítás forrása is sérült. (olyan fontos rendszerfájlokról van szó, mint az Eula.RTF, meg hasonlók).

A fenti doksi szerint a következő lépés az lenne, hogy a Vista-t újratelepíteni, csakhogy ez egy szutyok HP laptop, amire elő volt telepítve a Vista, DVD-t meg nem adtak hozzá.
Van ugyan elvileg rejtett telepítő partíció, csakhogy ezzel nem lehet "repair installation"-t indítani, ha minden igaz. (szerintem eleve az a telepítő cucc sérült gyárilag, mert pl. az UAC-t szabályozó MMC modul sincs ezen a laptopnak látszó valamin)

Csak azt tudnám, hogy mi a túrónak kell ott lenni nem sérült állapotukban az egyes fájloknak, ha a javítócsomag feladata azokat újra cserélni. Egy SP azon bukik ki, mert hibás, amit javítania kellene?

A Vista szép, a Vista jó, a Vista tökéletes.

A laptop gazdájának ajánlottam a kalapácsot, de ezt a tanácsomat valahogy nem akarja elfogadni.
Kb. azt akarja, képviseljem őt az M$ előtt, levelezzek velük (a saját címemet kellet megadnom, mert nem tudja értelmezni az esetleges választ), aztán úgy vélem, nekem kell majd elvinni majd a laptopot a HP márkaképviselethez is, mert azt nem bírná elviselni, hogy szervizesekkel keljen tárgyalni.
Végső soron meg kell oldanom a SP2 feltelepítését, mert nem is tudom, mi van, ha nem megy fel, lehet beesik az eső...
Na, bár mindezt felebaráti szeretetből kívánja lebonyolítani, én azért kíváncsi lennék, ezért a melóért mennyit lehet kérni? Ma és tegnap összesen 7 órát töltöttem ezzel az üggyel, próbálgattam telepíteni az SP2-t, közben meg türelmesen válaszolgattam a hülye kérdésekre - mindenáron tudni akar mindent a számítógépekről, kitalál problémákat, amikre megoldási javaslatokat fel kell vázolnom, meg azt is, hogy mennyibe kerül, és érzékeltetnem kell valahogy, hogy mennyit nyer azzal, ha bővíti a laptop memóriáját, és meséljem el, hogy mit tud majd az LTE, mert úgy hallotta, Svédországban már tesztelik, és mivel az EU támogatja előbb-utóbb nálunk is elterjed, magyarázzam el neki, mert nagyon érdekli az ilyesmi, mint a vezetéknélküli internet elérés  szupergyorsan... (Jelenleg GPRS/EDGE van, ezen jött le a teljes SP2 is, menet közben vagy 120x megszakadt, amikor a laptop takarékosra váltott, 3 napon keresztül próbálkozott.)

#3823 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 13:51

Üdv mindenkinek!

Eddig XP-t használtam, de most kipróbálnám a Vistát is mert épp gépet cserélek, így volna időm tesztelgetni. Fel is raktam egy home és ultimate 30 napos verziót, amivel mindjárt az elején akadt egy kis gondom. Adott egy PC; Egy Ruoter; meg még egy PC (ez a véglegesben egy Laptop lesz, csak akkor bombázom szét ha minden jól megy. Addig nem is adnék ki pénzt a progikért) A gond az, hogy internet van, megosztások voltak, de átraktam az USB-s wifi-t egy másik portra, és nem ismerte fel. Ujra telepítettem, de ne engedi ugyan azt az SSID-t megadni (merthogy már létezk) ezért "SSID #2 lett a neve. Majd #3, és így tovább. Hol lehet ezeket kitörölni, hogy megint csak egy SSID legyen (átnevezni sem engedi)
Másik dolog pedig, hogy ha a gépet elviszem hazai környezetbe, akkor még mindig ott van az előző hálózat lista. Ezt sem engedi törölni. Sőt ha hálózati meghajtókat szeretnék megadni, akkor felajánlja a valaha gépközelben járt minden hálózatot (igaz bejelöli, hogy nem elérhető) ezt is jó lenne törölni. XP alatt mindez csak pár kattintás volt. Kérlek segítsetek. Köszi előre is. Üdv.

#3824 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 15:00

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 21:23

...

Laptop visszaad, es bucsu. :)

Egyebkent sima MSDN-es Vista telepito ( tehat olyan telepito kell amirol mindegyiket tudod telepiteni, asszem anytime upgradenak hivjak ) es akkor a gep aljan levo serialt is elfogadja a vista. ezzel sok idot tudsz megsporolni ha akarod. :)

Illetve itt van ezis: http://directedge.us/content/abr-activatio...kup-and-restore

Ezzel letudod menteni az aktivaciot, es ujrarakas utan siman benyomni neki ugy hogy mukodjon. Ha mindenkeppen segiteni akarsz neki, akkor ennel jobb tippem nincs.

Szerkesztette: evone 2009. 09. 01. 15:01 -kor

macbook air 2014

#3825 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 18:08

Hangoknál a PC Beep beállítás mire való? Erre gondolok:

Kép

#3826 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 18:16

Gondolom, a számítógép beépített csipogójának a hangerejét változtatja.
Kép

#3827 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 18:29

Idézet: 1966 - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 18:16

Gondolom, a számítógép beépített csipogójának a hangerejét változtatja.

Mi az a beépített csipogó? Mikor csipog?

#3828 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 18:36

Idézet: sonykor - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 19:29

Mi az a beépített csipogó? Mikor csipog?

A számítógép házba beépített csipogó (ritkán alaplapra építve), gép bekapcsolásakor halalni a hangját egy pillanatra, ha túl sokat csipog akkor már gond van a géppel :) diagnosztikai jelnetősége van a  csipogónak.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3829 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 18:48

Ha a hangkártya telepítve van, akkor általában már nem nyafog. Én legalábbis, csak addig hallottam, amíg a telepítésnél el nem jutottunk az audio driverig.
Kép

#3830 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 19:14

Pedig azért van pár program - az alapbeállításokon kívül is - amelyik képes a csipón keresztül is megszólalni... és nagyon jól is jön időnként. :)

Csatolt fájl:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3831 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 20:27

Néha előfordul, hogy egy program menüpontja az asztalon marad, a program bezárása után is. Csak újraindítással lehet eltüntetni. Pl:

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Másképp el lehet tüntetni, hogy ne kelljen újraindítani?

#3832 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 23:22

Idézet: sonykor - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 21:27

Néha előfordul, hogy egy program menüpontja az asztalon marad, a program bezárása után is. Csak újraindítással lehet eltüntetni. Pl:
.........
[/URL]

Másképp el lehet tüntetni, hogy ne kelljen újraindítani?

XP-nél is csinálta ezt. Ott az asztal ikon eltüntetett mindent, majd "tiszta lappal" indult.

Fentebbi észrevételemre valaki?? :respect:

Szerkesztette: olzoli 2009. 09. 03. 23:23 -kor

#3833 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 18:01

Üdv,
lenne egy kérdésem: van a vistanak olyan verziója, amit több gépen is lehet aktiválni? persze nem egyszerre... úgy gondoltam, hogy van x gép azon használom, majd ha azt eladom vagy mittudomén akkor egy másikra gépre is fel lehet tolni és aktiválni ugyanazzal a seriallal

vagy ez egy tök hülye kérdés volt és persze, hogy persze, ez alap :D
tényleg nem vágom

#3834 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 18:15

Idézet: nord^ - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 19:01

Üdv,
lenne egy kérdésem: van a vistanak olyan verziója, amit több gépen is lehet aktiválni? persze nem egyszerre... úgy gondoltam, hogy van x gép azon használom, majd ha azt eladom vagy mittudomén akkor egy másikra gépre is fel lehet tolni és aktiválni ugyanazzal a seriallal

vagy ez egy tök hülye kérdés volt és persze, hogy persze, ez alap :D
tényleg nem vágom

Bármelyik dobozos verzió.

#3835 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 18:29

Windows XP Pro SP3
Kép

Windows Vista Business SP1 x64
Kép

Ugyanaz a gep, ugyanaz a halozati kartya.

Ez hogy lehet? ( Ja es ez Wi-Fi )

Szerkesztette: evone 2009. 09. 08. 18:43 -kor

macbook air 2014

#3836 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 19:42

Mondjuk más a driver. Egyébként ez nem olyan nagy eltérés ilyen sávszélességeknél, simán lehetséges, hogy éppen ennyi volt akkor az átviteli sebesség, a speedtest amúgy sem a legpontosabb, én például sokszor ilyeneket mérek:
Kép
Holott hivatalosan 30/20-as vonalam van, és a gyakorlatban annyi is, pl. FTP-vel mérve.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#3837 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 19:48

ftp.fsn.hu-val is teszteltem, ott jon maxal 1.8 megaval XP alatt, vistan meg 1.4 a max. Nem pillanatnyi elteresnek tunik.  :think:

Szerkesztette: evone 2009. 09. 08. 19:48 -kor

macbook air 2014

#3838 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 21:21

Akkor próbáld ki ezt pl.:
netsh interface tcp set global autotuninglevel=disabled (a visszaállítása ugyanez, csak a disabled helyett normal-t írj be).
Esetleg egy KB cikk, bár elég régi, azóta gondolom az SP-be is belekerült.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#3839 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 17:49

-semmi-

Szerkesztette: evone 2009. 09. 09. 17:59 -kor

macbook air 2014

#3840 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 13:02

Hogyan tudom ki kapcsolni a Microsoft gs wavetable synth-t vista x64 alatt?
Asio driver összeveszik vele, és nem működik.

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.