HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#4001 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 20. 14:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 05. 20. 14:34

Nézd meg az eseménynaplót, ott is lehet valami.

Ja, "fagyásnál" ctrl+alt+del se játszik?

Az se. Csak az egeret tudom mozgatni a merev kép fölött, de a vistás kör alakú homokóra forog tovább. Vinyó közben veszettül teker.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#4002 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 05. 20. 13:18

A Defender aligha magával veszekszik... de legyen igazad.

Szerintem a nod32-vel veszik össze. Meglátjuk. Ma párszor újraindítom.

(megjegyzem, hónapok óta van ez az állapot, azóta azt játszom, hogy max heti 1-2x indítom újra, közben meg alvó állapotba teszem a gépet)

#4003 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 05. 19. 15:28

Te látod, hogy milyen folyamatok futnak (Process hacker, Process explorer).... és én nem zárnék ki egy rootkit és víruskeresést, külső rendszerről indítva!

A system volume information-ban történik sok írás az erőforrás-figyelő szerint, de a process explorer alapján nem nagyon van fájlművelet.

#4004 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 18:29

Idézet

A System Volume Information mappa a Rendszer-helyreállítás eszköz által saját adatai és a visszaállítási pontok tárolására használt rejtett rendszermappa.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4005 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 18:52

oké, én is tudom, na de fél óráig dolgozik rajta? :)
és ilyen átlag 7 megabájt/s sebességgel?
Csatolt fájl  sysv.jpg (95,61K)
Letöltések:: 12

#4006 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 19:34

Örülök, hogy "tudod". Meg azt is, hogy visszaállítási pont létrehozása nem folyamatosan történik, hanem általában program telepítése előtt. Amit te nem csináltál már hónapok óta. De szerencsére a Defender kikapcsolása "megoldotta" a problémádat...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4007 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 19:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. 05. 20. 19:52

oké, én is tudom, na de fél óráig dolgozik rajta? :)
és ilyen átlag 7 megabájt/s sebességgel?
Csatolmány sysv.jpg

eseménynapló, smart?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#4008 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 21. 08:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 05. 20. 20:34

Örülök, hogy "tudod". Meg azt is, hogy visszaállítási pont létrehozása nem folyamatosan történik, hanem általában program telepítése előtt. Amit te nem csináltál már hónapok óta. De szerencsére a Defender kikapcsolása "megoldotta" a problémádat...

Amielőtt ezt írtam, kikapcsoltam a rendszervisszaállítást, a korábbiak törlődtek, és újra visszakapcsoltam, amitől ugye még nem csinált rögtön újat, hanem én csináltam kézzel. Ezt jelezte is egy pittyenéssel amikor végzett. Ez után láttam a hosszan tartó fájlműveletet a sys volume information könyvtárban, amit beírtam, hogy sokáig tarttott.
A Defender kikapcsolása a fagyást oldotta meg! A hosszas vinyóművelet úgy tűnik maradt.

Eseménynaplót túrkáltam, semmit nem találtam.

Smartot nem néztem. 160 gigás a vinyó, kb 80-90 giga szabad hely van.

4 giga ram van a gépben, nem szokott elfogyni, bár attól még írhat ki a virtuálisba dolgokat.

Szerkesztette: Gyulavitéz 2010. 05. 21. 09:01 -kor

#4009 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 21. 17:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. 05. 21. 09:57

...
Smartot nem néztem. 160 gigás a vinyó, kb 80-90 giga szabad hely van.

4 giga ram van a gépben, nem szokott elfogyni, bár attól még írhat ki a virtuálisba dolgokat.

Hibás szektorok miatt is brutálisan belassulhat a hdd, meg a rendszer, nem feltétlen fog hibaüzenet fogadni, vagy más jelenség. ha az adott szektorok "rosszul" olvashatóak, akkor elpöcsöl velük a windows, s bizony lehetséges könnyen, hogy amíg ott olvas, addig a válaszidő megy az égbe. smart-ot is meg kell nézni, nem hagyható figyelmen kívül.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#4010 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 15:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 05. 21. 18:07

Hibás szektorok miatt is brutálisan belassulhat a hdd, meg a rendszer, nem feltétlen fog hibaüzenet fogadni, vagy más jelenség. ha az adott szektorok "rosszul" olvashatóak, akkor elpöcsöl velük a windows, s bizony lehetséges könnyen, hogy amíg ott olvas, addig a válaszidő megy az égbe. smart-ot is meg kell nézni, nem hagyható figyelmen kívül.

Hmmm...
Csatolt fájl  lenovo.jpg (192,52K)
Letöltések:: 21

Ezen a videón meg az látszik, hogy nem látszik, mi dolgozik a vinyón. Lehet, hogy saját magát próbálja javítani?

#4011 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 16:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. 05. 23. 16:12

... Lehet, hogy saját magát próbálja javítani?
...

Pontosan! (mármint a kép alapján)

Abszolúte olvasási hibák a felületen, emiatt lehet piszok lassú a hdd válaszideje. :( Sajnos nem jó hír. Semmi köze szerintem a windows-hoz. Hosszabb távon a defender kikapcsolása sem fogja megoldani a dolgot. Az eseménynaplóban tutira nincsenek diszk-kel vagy egyéb ata-val kapcsolatos bejegyzések?

Szerkesztette: Warrior 2010. 05. 23. 16:01 -kor

#4012 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 05. 23. 17:00

Pontosan! (mármint a kép alapján)

Abszolúte olvasási hibák a felületen, emiatt lehet piszok lassú a hdd válaszideje. :( Sajnos nem jó hír. Semmi köze szerintem a windows-hoz. Hosszabb távon a defender kikapcsolása sem fogja megoldani a dolgot. Az eseménynaplóban tutira nincsenek diszk-kel vagy egyéb ata-val kapcsolatos bejegyzések?

Most merült fel bennem a kérdés, hogyha a vinyó saját elektronikája próbál javítani azáltal, hogy újra és újra felír vagy átír adatokat a lemezen, akkor azt látni lehet a hdd leden mint aktivitás? Azt gondolnám, hogy azt nem kéne látnom. Ettől függetlenül kinéz egy új vinyó...

#4013 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 14:45

Gondolom igen, elvégre az is ugyanúgy lemezművelet, mint az összes többi.

#4014 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 14:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. 05. 26. 13:10

Most merült fel bennem a kérdés, hogyha a vinyó saját elektronikája próbál javítani azáltal, hogy újra és újra felír vagy átír adatokat a lemezen, akkor azt látni lehet a hdd leden mint aktivitás? Azt gondolnám, hogy azt nem kéne látnom. Ettől függetlenül kinéz egy új vinyó...

Nem, mert a HDD led a vezérlő és a háttértároló közti forgalmat mutatja. Ill. nem pontos ez a jelzés, mert akkor is világít, ha kiadott a vezérlő utasítást a háttértárolónak, és vár a válaszra (a legtöbb HDD esetén a hibás sector-ral való szenvedés idején ez a helyzet).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#4015 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 26. 20:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. 05. 26. 13:10

Most merült fel bennem a kérdés, hogyha a vinyó saját elektronikája próbál javítani azáltal, hogy újra és újra felír vagy átír adatokat a lemezen, ...

Inkább újra és újra próbálja leolvasni, mert pl. minden olvasásnál crc-hibás a leolvasott adat (floppy meghajtóknál simán lehet hallani a fejet, hogy seekel minduntalan, pedig anélkül is "elérné" a leolvasandó adatokat). Aztán 1 ideig próbálkozik, utána feladja. (ha elsőre feladná, szinte az összes CD-t DVD-t, s a kommersz hdd-k jó részét ki is dobhatnánk, mert rövid időn belül belül "meghibásodnának"). Ezzel arra akartam célozni, hogy rengeteg az olyan olvasási hiba, amit vagy ismételt olvasással (ez a lassabb), vagy pedig hibajavítással (ami sokféle eljárást jelent) javít az olvasó (tehát tokon belül), s gyakorlatilag vagy semmit sem venni észre belőle, vagy csupán a korong picit "belassul", ill. a hdd válaszideje egyszer megnő, mondjuk 10ms-ról 50-re... Szóval ezen hibajavításoknak hatalmas jelentőségük van.

Amikor a rendszer már jelentősen belassul, ott már kimutatható a dolog, annak már valahol nyoma kell legyen.

#4016 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 01. 08:44

Nem akarom elkiabálni, de 3 napja uninstalláltam a legálisan vásárolt Nod32-t és megszűnt a végtelen lemezművelet. Vajon visszakérhetem a pénzemet? :)

#4017 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 01. 11:13

Írj a tech supportnak, aztán vagy hibajavítanak, vagy visszaköveteled a pénzedet.

#4018 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 02. 16:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. 06. 01. 09:44

Nem akarom elkiabálni, de 3 napja uninstalláltam a legálisan vásárolt Nod32-t és megszűnt a végtelen lemezművelet. Vajon visszakérhetem a pénzemet? :)

S annak az eseménynaplójában valami? Valaminek kellene lennie, a rendszer dolgozik - elvileg.

#4019 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 22:13

Azé a lemez, aki műveli. :closedeyes:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#4020 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 08:31

Sziasztok,
a céges pista enterprisén Lmúlt az aero. A control panel > personalization > window color and appearance kinezetét csatoltam. mitévő legyek? Egy kötelező peccs felrakása után lett mindez...

Csatolt fájl:

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203