HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   AzÚr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 14. 14:31

Hali!

Tudnátok kicsit segíteni?:)

Van 3 szobányi gép.
Szobánként 13-15 géppel.
A gépek jellemzői: XP Prof., korlátozott fiókkal megáldott userek, munkacsoportokba foglalva.

Hogyan tudnám azt megoldani, hogy ha a gépekre valamit telepítenem kell, akkor azt ne 1Sével kelljen, hanem valahogy automatizálni lehessen.
A gépek, csoportonként azonosak, mind vas, mind szoftveres vonatkozásban.
Pl: Mindenhol be kéne állítani, hogy települjön az msn, vagy egy vírusirtó, ..stb.
Ezen felül jó lenne, ha megtehetném azt is pl., hogy az Office 2007 beállításait 1xre módosíthassam az összes gépen.

Most a távoli asztal funkciót nézegetem, mert valami ilyesmi is fog kelleni..
Olvastam olyanról hogy RDP. Azzal meg lehet oldani ezeket? (Még olvasom a google-t ezügyben)

Köszönöm a segítséget előre is!

#1062 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 14. 19:05

Idézet: AzÚr - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 15:31

Hali!

Tudnátok kicsit segíteni?:)

Van 3 szobányi gép.
Szobánként 13-15 géppel.
A gépek jellemzői: XP Prof., korlátozott fiókkal megáldott userek, munkacsoportokba foglalva.

Hogyan tudnám azt megoldani, hogy ha a gépekre valamit telepítenem kell, akkor azt ne 1Sével kelljen, hanem valahogy automatizálni lehessen.
A gépek, csoportonként azonosak, mind vas, mind szoftveres vonatkozásban.
Pl: Mindenhol be kéne állítani, hogy települjön az msn, vagy egy vírusirtó, ..stb.
Ezen felül jó lenne, ha megtehetném azt is pl., hogy az Office 2007 beállításait 1xre módosíthassam az összes gépen.

Most a távoli asztal funkciót nézegetem, mert valami ilyesmi is fog kelleni..
Olvastam olyanról hogy RDP. Azzal meg lehet oldani ezeket? (Még olvasom a google-t ezügyben)

Köszönöm a segítséget előre is!

Tartományba léptetés, és a szerverről érvényesülő házirendek és ott lesz lehetőség telepítők terjesztésére, az office beállításait meg a csoporházirend segítségével lehet szétszórni szerverről. Vírusírtó nekem meg vírusirtó szoftverem szerver változata, frissíti, mind az adatbázis mind a programot.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1063 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 07:35

Idézet: e-lias - Dátum: 2009. ápr. 10., péntek - 9:36

Nézném, ha bejönne a lap.....

Nekem megoldódni látszik a baj! Állitolag a Switch letiltott a Proxy miatt! Nehezen hiszem el, de legyen!
Takygyerek a világjáró......

#1064 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 07:43

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 7:35

Nekem megoldódni látszik a baj! Állitolag a Switch letiltott a Proxy miatt! Nehezen hiszem el, de legyen!

Én is rájöttem az okra. VAlami holland server próbálja törni a mi átjárónkat. Ki lett tiltva, de csak próbálkozik, egyelőre védett szegmensben nincs lassulás, remélem hogy már befejezte.....

#1065 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 07:49

Idézet: e-lias - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 7:43

Én is rájöttem az okra. VAlami holland server próbálja törni a mi átjárónkat. Ki lett tiltva, de csak próbálkozik, egyelőre védett szegmensben nincs lassulás, remélem hogy már befejezte.....

Megunta. Mondjuk az ip-hez tartozó szolgáltatónak küldtem mailt, szóval remélem intézkedtek.

#1066 Felhasználó inaktív   AzÚr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 08:02

Idézet: bon - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 19:05

Tartományba léptetés, és a szerverről érvényesülő házirendek és ott lesz lehetőség telepítők terjesztésére, az office beállításait meg a csoporházirend segítségével lehet szétszórni szerverről. Vírusírtó nekem meg vírusirtó szoftverem szerver változata, frissíti, mind az adatbázis mind a programot.

Igen, ez jó megoldás lenne, ha lenne szerver.
De nincs.
Egy asztali gépet meg nem teszek be, mert ha elszáll, akkor szivacs.
Ezen oknál fogva, mindenképpen munkacsoportból kellene megoldani.
Az eseti módosításokra, amit eszközölni kell, nekem van egy bika laptopom, így arról hajtanám végre.
Ugyan azon Vista van, de feltok mellé csűrni VM-be akár servert is, de nem fogom mindig otthagyni a gépem.

#1067 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 08:46

hát figy, szerver nélkül ez k. nehezen fog menni. azt erre találták ki.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1068 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 09:53

Igen. A szerver azért van, hogy bizonyos hálózati erőforrásokat minden gép elérjen. Honnan a fenéből tudnák pl. a gépek, hogy éppen most mit kell telepíteniük, ha nem kapcsolódnak egy szerverhez (ami a legtisztább esetben márpedig külön gép)? 40-50 géphez már KELL szerver, ha van hálózat! Onnantól nyílnak a lehetőségek, addig zéró. Csak kínlódás. Vagy görcsölés egyesével. Még így is sok meló lesz vele, de ha egyszer megcsinálja az ember, akkor később könnyít. Szerver nélkül viszont nem.

Szerkesztette: Warrior 2009. 04. 15. 09:55 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1069 Felhasználó inaktív   AzÚr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 10:35

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 9:53

Igen. A szerver azért van, hogy bizonyos hálózati erőforrásokat minden gép elérjen. Honnan a fenéből tudnák pl. a gépek, hogy éppen most mit kell telepíteniük, ha nem kapcsolódnak egy szerverhez (ami a legtisztább esetben márpedig külön gép)? 40-50 géphez már KELL szerver, ha van hálózat! Onnantól nyílnak a lehetőségek, addig zéró. Csak kínlódás. Vagy görcsölés egyesével. Még így is sok meló lesz vele, de ha egyszer megcsinálja az ember, akkor később könnyít. Szerver nélkül viszont nem.

Ezzel tisztába vagyok, de nincs szerver.
A kérdésem az, hogy hogy tudom a jelenlegi helyzetben ezt megoldani!?
Pl van e valami kliens progi, amit ha felteszek minden user gépre, akkor azáltal tudom vezérelni a kívánalmaknak megfelelően?
a VNC és társai, ugye nem megoldás, mert megint csak 1Sével kellene végigmenni a gépeken.
Gondoltam még az ütemező használatára is, de eléggé macerás és béna megoldás lenne.

#1070 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 10:57

Idézet: AzÚr - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 11:35

Ezzel tisztába vagyok, de nincs szerver.
A kérdésem az, hogy hogy tudom a jelenlegi helyzetben ezt megoldani!?
Pl van e valami kliens progi, amit ha felteszek minden user gépre, akkor azáltal tudom vezérelni a kívánalmaknak megfelelően?
a VNC és társai, ugye nem megoldás, mert megint csak 1Sével kellene végigmenni a gépeken.
Gondoltam még az ütemező használatára is, de eléggé macerás és béna megoldás lenne.

Nem az a baj. Hanem az, hogy bármit változtatnál is, az összes gépen kellene változtatni. Ezt lehetetlen dedikált gép (alias szerver) nélkül! Gondolj bele.

Ha távvezérelni akarod őket, az is központosított megoldás, azaz logikailag a távvezérlő gép lesz a szerver.

Tehát ezt elosztva, központosítás nélkül nem nagyon lehet megcsinálni.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1071 Felhasználó inaktív   AzÚr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 17:26

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 10:57

Nem az a baj. Hanem az, hogy bármit változtatnál is, az összes gépen kellene változtatni. Ezt lehetetlen dedikált gép (alias szerver) nélkül! Gondolj bele.

Ha távvezérelni akarod őket, az is központosított megoldás, azaz logikailag a távvezérlő gép lesz a szerver.

Tehát ezt elosztva, központosítás nélkül nem nagyon lehet megcsinálni.

Akkor csak domainbe léptetés után menne a dolog?
Mert állandó szervert nem tudok beüzemelni.
Olyat lehet, h domainbe léptetve is menjen, meg a nélkül is?

#1072 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 20:16

Idézet: AzÚr - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 18:26

Azt hiszem még nem világos számodra, hogy központosított megoldás nélkül lehetetlen, illetve hogy mire is való voltaképpen egy szerver, általános értelemben. Elosztott erőforrásokkal lehetséges megoldani, de nem akarsz egyesével szarakodni. Akkor pedig központi jellegű a megoldás.
Tehát logikailag lehetetlen másképp. Persze kivéve, ha minden kliensre raksz valami programot, amik kommunikálnak egymással, de akkor sokkal bonyolultabb lenne az egész, s mindez miért? Mert nem kellett egy darab szerver... 40-50 gép mellé... :) Mellesleg ilyen program nem tudom, hogy egyáltalán létezik-e.

A domain szót le sem írtam...

Nem az a lényeg. Más kérdés, hogy ott már könnyen mennének mindazok, amiket akartál. Domain nélkül is lehetséges persze, de azt nem javaslom, nincsenek olyan kiforrott eszközök. Vagy jön valaki, s mutat egyet. Első körben szerverre van szükség, majd a domain utána jöhet, ha már újabb kérdések lesznek.

Szerkesztette: Warrior 2009. 04. 15. 20:17 -kor

#1073 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 20:35

netsupporttal talán megoldható, potom pár százezer forintért.

#1074 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 20:38

Idézet: AzÚr - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 18:26

Nyugottan berakhatsz kezdésnek egy sima mezei gépet tartományvezérlőnek. Én hajdanában egy P3 800-as 768mb memóriás géppel szolgáltam ki 3 teremnyi kliens win2000 szerver oprendszerrel.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1075 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 15. 20:39

Idézet: charlie - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 21:35

netsupporttal talán megoldható, potom pár százezer forintért.

Ennyi vassal még egyedül is el lehet bírni, nem olyan nagy dráma a telepítés, frissítés sem, nem kell olyan túl gyakran telepítgetni.
Make love not Wor.

#1076 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 20:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 21:39

Ennyi vassal még egyedül is el lehet bírni, nem olyan nagy dráma a telepítés, frissítés sem, nem kell olyan túl gyakran telepítgetni.

de amiket akar, azt már túl macerás kézzel megcsinalni.

#1077 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 21:35

Idézet: bon - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 20:38

Nyugottan berakhatsz kezdésnek egy sima mezei gépet tartományvezérlőnek. Én hajdanában egy P3 800-as 768mb memóriás géppel szolgáltam ki 3 teremnyi kliens win2000 szerver oprendszerrel.

Itt a megoldás! Egy mezei elfekvő PC valahol csak van! Egy Ilyen P3asra még a Win 2k3 is felmegy ami XP-s gépekkel tud kommunikálni! Anno nálunk is hasonló volt a helyzet, ugyan kicsit lassu volt a kommunikáció, de működött!
Takygyerek a világjáró......

#1078 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 07:02

sőt, egy p3 1ghz-es gépre, 512, vagy 1 giga rammal már 2k8 core is elfut.

#1079 Felhasználó inaktív   AzÚr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 09:50

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 20:16

Azt hiszem még nem világos számodra, hogy központosított megoldás nélkül lehetetlen, illetve hogy mire is való voltaképpen egy szerver, általános értelemben. Elosztott erőforrásokkal lehetséges megoldani, de nem akarsz egyesével szarakodni. Akkor pedig központi jellegű a megoldás.
Tehát logikailag lehetetlen másképp. Persze kivéve, ha minden kliensre raksz valami programot, amik kommunikálnak egymással, de akkor sokkal bonyolultabb lenne az egész, s mindez miért? Mert nem kellett egy darab szerver... 40-50 gép mellé... :) Mellesleg ilyen program nem tudom, hogy egyáltalán létezik-e.

A domain szót le sem írtam...

Nem az a lényeg. Más kérdés, hogy ott már könnyen mennének mindazok, amiket akartál. Domain nélkül is lehetséges persze, de azt nem javaslom, nincsenek olyan kiforrott eszközök. Vagy jön valaki, s mutat egyet. Első körben szerverre van szükség, majd a domain utána jöhet, ha már újabb kérdések lesznek.

Értem, h központosítani kell, ezzel nincs probléma.
A kérdésem az, hogy ehet-e ezt úgy, hogy nincs állandó szerver!?
Azaz, a frissítések idejére aktivizálok egy gépet szervernek, amire a szükséges progikat értelemszerűen felteszem, de amikor a frissítések megvannak, a szervert eltávolítom.
A domainbe léptetés éppen ezen oknál fogva nem megoldható.
Asztali gépet meg nem szívesen tennék be, mert ha meghal a gép, akkor minden állna (domainbe léptetés esetén).

Ennek tudatában, érdekelne, hogy megoldható-e úgy, hogy nincs non-stop szerver!?

#1080 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 09:55

ha meghal a szerver, akkor ha jól van megcsinalva nem áll semmi. csak azt nem érik el, ami azon van.

de mondjuk, nemazért, hogy bántani akarnálak, de lerí rólad, hogy nem igazán értesz ilyenhez. miért nem fordulsz/fordultok szakemberhez?

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.