Idézet: morvocska - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 19:42
Egykérdéssel fordulnék hozzátok. Mi a véleményetek erről:
Panda közoktatás 2007
Végülis a kérdésem az volna, hogy ezt vajon lehet úgy is üzemeltetni, hogy van egy általános
iskola ahol van 2 gépterem(15-15 gép) + 1 könyvtári + 4 tanári gép de úgyebár szerver az nincs
(IHM-től kaptak úgyebár egy Cisco 1711-es router + 24portos Cisco switchet + 4Mbit/1Mbit DSL vonal).
Azért nincs szerver mert úgye senki az égadta világon nem foglalkozott eddig senki az iskola
gépparkjával. De most hogy már nem képesek használni szinte egy gépet sem rendesen nagyon elkezdtek gondolozni a gatyába rázásról.

Az én szerény tanácsom az volt, hogy egy win2003-as szerver + AD + Panda. Az AD-t csak azért írtam mert ők kérték ha már gatyábarázás akkor már legyen olyan, hogy lehesen korlátozni is a féktelen kölköket.
Ha hülyeségnek találjátok amit mondtam valószínű, hogy igen

Előre is

Minden évben szoktunk kapni ilyen Panda pályázati lehetőséget. Rögtön a kukában landol, nagyon gyenge cuccnak tartom. Sőt amennyire látom a támogatott rendszerek között nincs ott a Vista nálam ez már kizáró tényező is. Én maradok a Symantec Antivirus Enterprise Edition-nál és az Endpoint Portection-nál. Oktatási licenszben az áruk nem vészes.
A win2003+AD szerintem is jó ötlet a Panda viszont nem.