HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 22. 09:33

mit butykolnek ennyit a kozhalon? vagy az, hogy van, hogy a "sima" szolgaltatoknal ilyen nincs? Azok nem butykolnek, vagy mi?

én nem értem, egyszer beallitjak, aztan akkor mit kell baszkuralni utana?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#282 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 09:56

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 9:33

mit butykolnek ennyit a kozhalon? vagy az, hogy van, hogy a "sima" szolgaltatoknal ilyen nincs? Azok nem butykolnek, vagy mi?

én nem értem, egyszer beallitjak, aztan akkor mit kell baszkuralni utana?

Hát ezt én sem értem. Talán korszerűsítenek, vagy eszköz meg tönkre, vagy valami ilyesmi.

#283 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 10:08

Idézet: e-lias - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 9:56

Hát ezt én sem értem. Talán korszerűsítenek, vagy eszköz meg tönkre, vagy valami ilyesmi.

és a korszerusitest miert nem tudjak ugy megoldani, mint a rendes szolgaltatok?

vagy legalabb szolnanak elotte, azt csak tudjak, hogy mikor mit akarnak. nomeg ilyet nem napokozbe tanitasi idoben kene csinalniuk...

#284 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 11:23

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 10:08

és a korszerusitest miert nem tudjak ugy megoldani, mint a rendes szolgaltatok?

vagy legalabb szolnanak elotte, azt csak tudjak, hogy mikor mit akarnak. nomeg ilyet nem napokozbe tanitasi idoben kene csinalniuk...

Inkább eszköztönkremenetel amugy! Bár jobbhelyeken mindenböl 2 van!  :rolleyes:
Takygyerek a világjáró......

#285 Felhasználó inaktív   funnyman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 11:29

hat ezt ugyhivjak ceg osszevonas.
invitel vs pantel. ezt erezni ennyire mostansag a kozhaloban. redundancia meg mit sem er ha a kozpont deglik meg, nemdebar? :)

mint nemreg sztakiban.. az egyik legdurvabb hiba amit eddig hallottam, mindenbol 2 volt, csak az ups-bol nem.. es persze az ups doglott el :)

#286 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 11:34

Idézet: funnyman - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 11:29

invitel vs pantel. ezt erezni ennyire mostansag a kozhaloban. redundancia meg mit sem er ha a kozpont deglik meg, nemdebar? :)

mint nemreg sztakiban.. az egyik legdurvabb hiba amit eddig hallottam, mindenbol 2 volt, csak az ups-bol nem.. es persze az ups doglott el :)

Azt tudod hogy nevezik felénk? Szopás! Igazábol nálunk azota amiota Közháló 2 nézve hallgat folyamatosan csak rosszabb lesz! Meg miota ez az uj cég viszi! Ismerősömnek házi Inviteles NETje van! 8Mbit otthon És semmi baja vele! Szoval nem igazán értem az összevonást miért pont az iskolák szívják meg! Meg azt se értem hogy miért 4 Mbit a sávszél ami átlagba nálunk olyan 3 Körül szokott csurogni! Otthon nekem 12Mbit van és érdekes modon az teljesíti a 12-t És én 3kmre lakok a központtol a suli meg kb olyan 400méterre van töle! Akkor hogy is van ez? Egyre puhitom a fönököt hogy dobjuk a közhálót a sutba!
Takygyerek a világjáró......

#287 Felhasználó inaktív   funnyman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 13:31

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 10:34

Azt tudod hogy nevezik felénk? Szopás! Igazábol nálunk azota amiota Közháló 2 nézve hallgat folyamatosan csak rosszabb lesz! Meg miota ez az uj cég viszi! Ismerősömnek házi Inviteles NETje van! 8Mbit otthon És semmi baja vele! Szoval nem igazán értem az összevonást miért pont az iskolák szívják meg! Meg azt se értem hogy miért 4 Mbit a sávszél ami átlagba nálunk olyan 3 Körül szokott csurogni! Otthon nekem 12Mbit van és érdekes modon az teljesíti a 12-t És én 3kmre lakok a központtol a suli meg kb olyan 400méterre van töle! Akkor hogy is van ez? Egyre puhitom a fönököt hogy dobjuk a közhálót a sutba!

milyen uj ceg viszi? amugy nemtudom emlekszel-e meg amikor sulinet neven futott az egesz mennyire is volt jo ... hatterben nem 1 es nem 2 ceg osszevonasa ment vegbe,ami leallas nelkul nem mehet ugyebar vegbe.
azt pedig gondolom mondanom sem kell, hogy a lakossagi es az uzleti felhasznalas nem csak logikailag, de fizikailag is kulon dolgokat jelent. Az pedig hogy a pantel utobbi idoben egyre csak rosszabb szolgaltatast biztositott, nem veletlenul tortent meg a felvasarlasa.
Dobalozni lehet, de csak konkretumokkal  ;)

#288 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 13:39

Idézet: funnyman - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 12:29

kicsit off de érdekes:

Az invitel alá bekerült ugye az euroweb is. Ügyfél euroweb-ről kért kiesésmentes szolgáltató váltást invitelre.  1 hete nem tudják meogldani.  :D

#289 Felhasználó inaktív   Minolta 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 22. 14:02

A SATA-s notebookhoz:

Van egy progi - nLite - amivel az XP telepítő-CD-jét módosítani lehet. Bele lehet  rakni a megfelelő (pl. SATA) driver-t.

Én ACER notebook-kal jártam így, most meg vígan megy felfelé rá az XP!

Innen letölthető a progi és magyarul beszél.

Persze a megfelelő drivert is le kő tőteni hozzá!

#290 Felhasználó inaktív   Minolta 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 22. 14:06

A Közháló-hoz:

Nekünk van a Sulinet mellett egy ADSL-előfizetésünk is. Na már most: vettem szépen egy dual WAN-os routert, beledugtam mindkét netet, azóta fütyülök a közháló hibáira és még gyorsabb is lett a netünk.

Igaz, hogy a NAVA azóta nem úgy működik, ahogy kellene, de majd erre is keresünk valami megoldást...

#291 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 14:09

köll a rossebbnek az uzleti csomag, inkabb legyen gyorsabb, stabilabb, és lehet az sima lakossagi is.

vagy ha nagyon jot akarnak akkor legyen mindenhova kiepitve optika, aztán azon zoroghetne a sok megabit. lehet, hogy amennyit eddig rászántak meglenne belole...

#292 Felhasználó inaktív   funnyman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 14:22

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 13:09

köll a rossebbnek az uzleti csomag, inkabb legyen gyorsabb, stabilabb, és lehet az sima lakossagi is.

vagy ha nagyon jot akarnak akkor legyen mindenhova kiepitve optika, aztán azon zoroghetne a sok megabit. lehet, hogy amennyit eddig rászántak meglenne belole...

azert nefeledd h az optika nem olcso.. a telefonvonal meg van. Elvileg 2-3x ekkora savszelet at lehetne huzni telefonon is(szinkront!), csak egyreszt az isp-k mestersegesen tartjak a piacot, masreszt a technologia meg draga.

#293 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 14:56

Idézet: funnyman - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 14:22

azert nefeledd h az optika nem olcso.. a telefonvonal meg van. Elvileg 2-3x ekkora savszelet at lehetne huzni telefonon is(szinkront!), csak egyreszt az isp-k mestersegesen tartjak a piacot, masreszt a technologia meg draga.

nos, viszont csak egyszer kene kihuzni, és a drot "akarmenynit" elbir. tehát ez sok-sok-sok évre előre szolna (optikanal jeneleg - legalabbis ugy tudom - az eszkozokon mulik a savszel, maga a kábel sokat elbir)

tehát ha egyszer megcsinalnak ezt rendesen, akkor utana jo lenne evtizedekig. persze nem is kene egyszerre, pár év alatt meg lehetne csinalni

#294 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 15:04

jovoheten fel kell menni pestre meghosszabbitani a digitalis alairasos smart kártyát, és ha már pestre kell menni, szeretnénk egy nyomtatot venni (egy Canon iP4500 ami tud lemezt is nyomtatni), naszoval, valahova a váci utra (vagy kornyekere, pontosan nem tudom) kell menni, van arrafele valami bolt ahol olcson meg lehet venni? (depon neztem az árát, és 23e-től 31e-ig)

#295 Felhasználó inaktív   funnyman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 15:21

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 14:04

jovoheten fel kell menni pestre meghosszabbitani a digitalis alairasos smart kártyát, és ha már pestre kell menni, szeretnénk egy nyomtatot venni (egy Canon iP4500 ami tud lemezt is nyomtatni), naszoval, valahova a váci utra (vagy kornyekere, pontosan nem tudom) kell menni, van arrafele valami bolt ahol olcson meg lehet venni? (depon neztem az árát, és 23e-től 31e-ig)

edigital
erdemes rakerdezni holnap, hogy jott-e westend mellett visegradi u.-ban van

#296 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 18:46

Idézet: funnyman - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 16:21

edigital
erdemes rakerdezni holnap, hogy jott-e westend mellett visegradi u.-ban van

Nem ajánlott cég, garancia kezelésben elérte a volt misrtal szinvonalát.

#297 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 19:01

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 18:46

Nem ajánlott cég, garancia kezelésben elérte a volt misrtal szinvonalát.

Ha a termék gyártója vállalja rá a garanciát és nem ők akkor mindegy. Legutóbbi vásárlásomnál is Ott volt lepecsételve a gyártó két éves teljes körű garancia.  Bármi gond lesz a gyártóhoz kell fordulni és nem az edigital-hoz. Én megvagyok elégedve velük. Vásároltam már Nokia, Asus és Panasonic terméket is, gyors pontos szállítás és mindháromhoz volt gyártói garancia.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#298 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 19:23

a gyarto elheseget, elso korben a kiskerhez kell fordulnod

#299 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 22. 19:29

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 19:23

a gyarto elheseget, elso korben a kiskerhez kell fordulnod

Nem. Egy csomó cuccnak központi szervize van, Acernél meg futár jön érte. Persze kiskerbe beviheted, oszt intézhetik ott is a futárt,legfeljebb sok értelme nem volt :-)
Make love not Wor.

#300 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 19:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 19:29

Nem. Egy csomó cuccnak központi szervize van, Acernél meg futár jön érte. Persze kiskerbe beviheted, oszt intézhetik ott is a futárt,legfeljebb sok értelme nem volt :-)

no, az a kozponti szerviz. de ha te beallitasz mondjuk a dell magyarország nemtomvaneilyenhez, hogy neked biza van egy rosz laptopod, elhajitanak, mert nem foglalkoznak vele. tehát nem a gyártohoz fordulsz kozvetlenul

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.