HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 08. 13:39

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 14:25

Tudtommal összes port nyitva van.

Event Log-ba került valami? http://technet.microsoft.com/en-us/windows...a/bb335289.aspx
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#62 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 19:52

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 13:33

Gondolom a KMS szerver csak bizonyos IP tartományokból érkező kérésekre felel, szükséges portok nyitva vannak?

Jól gondolod, ahogy le van írva, csak sulineten belülről érhető el.
Így teljesen mindegy, hogy más hálózatból nyitva vannak-e a szükséges portok...

#63 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 19:54

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 14:28

Szerintem arrol van szó, hogy a KMS Servernek vagy IP listája akikkel hajlandó szóba állni.
Csak a mai napig nem egyértelmű, hogy ki üzemelteti a KMS Servert.

Sulinet support (kozhalo2).

De hamachizhatunk egyet. A múltkori próbálkozás más miatt nem ment nekem. (Bevittem a gépet, belülről sem ment az aktiválás.)

#64 Felhasználó inaktív   funnyman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 19:58

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 12:28

Szerintem arrol van szó, hogy a KMS Servernek vagy IP listája akikkel hajlandó szóba állni.
Csak a mai napig nem egyértelmű, hogy ki üzemelteti a KMS Servert.

mar irtam fentebb, halozatfelugyelet uzemelteti.
es igen, csak sulinet tartomanybol elerheto a kms server, kivulrol is elerheto lesz hamarosan, csak ez nem olyan egyszeru, mint a felvazoltad.

#65 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 23:57

http://index.hu/gazd...gyar/msvskok11/
"Légy szerény mint én..."

#66 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 09. 01:39

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 19:54

De hamachizhatunk egyet. A múltkori próbálkozás más miatt nem ment nekem. (Bevittem a gépet, belülről sem ment az aktiválás.)

Hamachi úgy lesz jó, hogy mondjuk a SuliNetes proxyra feltolod, aztán azon keresztül az aktiválandó kliensnek a hamachis proxy generált IPjét adod meg, azon keresztül ha kilát netre, akkor mennie is kell az aktiválásnak.
Make love not Wor.

#67 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 06:39

ismertek olyan (ingyenes) programot, amivel gépen lehet számonkerni?

feleletvalasztos teszteket, viszont tudnia kellene olyat, hogy vissza lehessen lépni az elozo lépésre (ha elrontotta a gyerek), valamint az eredményt egy gépre kuldje el.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#68 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 10:05

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 7:39

ismertek olyan (ingyenes) programot, amivel gépen lehet számonkerni?

feleletvalasztos teszteket, viszont tudnia kellene olyat, hogy vissza lehessen lépni az elozo lépésre (ha elrontotta a gyerek), valamint az eredményt egy gépre kuldje el.

a magyar "teszt elek" kb ilyen
van hozzá sok feladatlap meg saját is készíthető,
megy hálózatban, kezel felhasználókat, egyszerű a használata,
ingyenes

http://www.jomagam.h...k/tesztelek.htm

#69 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 12:17

igen, ezt ismerem, probaltam is, viszont nem tud olyat (vagy nem jottem ra), hogy vissza lehessen lépni, valamint ilyen szerveres dolgot se tud (bár, ez nem annyira kell, csak pluszpont ha van)

amugy versenyhez kene, informatika verseny, és mennyivel stillszerubb ha gépen oldjak meg :D

#70 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 14:59

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 12:17

igen, ezt ismerem, probaltam is, viszont nem tud olyat (vagy nem jottem ra), hogy vissza lehessen lépni, valamint ilyen szerveres dolgot se tud (bár, ez nem annyira kell, csak pluszpont ha van)

amugy versenyhez kene, informatika verseny, és mennyivel stillszerubb ha gépen oldjak meg :D

Microsoft Class Server?
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#71 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 19:29

Idézet: bon - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 14:59

Microsoft Class Server?

oszt ez ingyért van e?

#72 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 19:43

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 19:29

oszt ez ingyért van e?

Adták a tisztaszotfver keretében.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#73 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 21:18

Idézet: bon - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 19:43

Adták a tisztaszotfver keretében.

ja, kozépiskoláknak. általános iskolába csak windoz xp, izé vista meg offisz jár.

#74 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 12:52

retro kiállítás a Kanizsaiban, nov. 13-tól 23-ig.

plakát szerű valami

#75 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 17:26

szerintetek egy 1 ghz-es cpu, jóóó sok rammal, valami raidos desktop lappal (mittomen, pl. egy kt7a-raid, vagy hasonlo) mennyire lenne jo masodlagos fajlszervernek?

olyan adatoknak kéne amik viszonylag fontosak, de nem kellenek állandoan, ezért kiszerveznem a szerverrol, hogy ne ott foglalja a helyett. Viszont ha kellenek a fajlok, akkor termeszetesen adju uram de rogton.

vagy jobb ha vetetek valami satas vagy patas raid kartyat, vagy van elég megbizhato az ilyen lapokon levo raid vezerlo (ált. high point van az ilyen kaliberu lapokon)

ötletek? (igazabol, ez azert merult fel, mert kaptunk egy-két ilyen deszkát, proci is akadna, ház is van, és akkor csak ramot, jo tápop meg vinyot kene venni, ami meg mindig olcsobb mint egy uj masina)

#76 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 19:21

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 18:26

szerintetek egy 1 ghz-es cpu, jóóó sok rammal, valami raidos desktop lappal (mittomen, pl. egy kt7a-raid, vagy hasonlo) mennyire lenne jo masodlagos fajlszervernek?

olyan adatoknak kéne amik viszonylag fontosak, de nem kellenek állandoan, ezért kiszerveznem a szerverrol, hogy ne ott foglalja a helyett. Viszont ha kellenek a fajlok, akkor termeszetesen adju uram de rogton.

vagy jobb ha vetetek valami satas vagy patas raid kartyat, vagy van elég megbizhato az ilyen lapokon levo raid vezerlo (ált. high point van az ilyen kaliberu lapokon)

ötletek? (igazabol, ez azert merult fel, mert kaptunk egy-két ilyen deszkát, proci is akadna, ház is van, és akkor csak ramot, jo tápop meg vinyot kene venni, ami meg mindig olcsobb mint egy uj masina)

Szerintem bőven elmegy.  De a kt7a nem volt a legjobb lap.

#77 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 19:32

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 18:26

Ezek a távolról raidosnak látszó alaplapok nem a barátaim (főleg nem az Abit), van itt kisebb fileszerver masina Intel 815 desktop boarddal, tualatin celeronnal, win2k3 szerver fut rajta szoftveres tükrön, csak ebbe max 512MB fért. Akad még Via694X alapú (Asus TUV4-X), szintén celeronnal, 1GB rammal, hasonló szoftverkörnyezettel (azon SBS fut). Szvsz csak az szól ellenük hogy sdram kell hozzájuk, amúgy elpusztíthatatlanok... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#78 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 19:43

Bakker, ránéztem RDP-vel, és 257 napja megy... :)

Csatolt fájl:

#79 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 20:37

nos, az alaplap ál raid dolgat nem is igen akartam hasznalni, inkabb a linux (vagy windows, de mivel nem valoszinu, hogy adnanak ált. iskolanak win srv-t, marad a linux) szoftveres raid.
sd-ram nem akadaj, sőt, elény nekem, mert azt bontobol lehet szerezni (az egyik tanar férje bontos, meg az ig. ferjenek testvere is bontos)

pgyafi: mi a baj a kt7a-val? egy ilyen deszkan megy a blogom, és a hardverrel nincs semmi bajon. Még vagy két vagy három éve ki lettek cserélve a kondenzátorok (ez tapasztalatom szerint az akkori korbol szarmazo abit lapok gyengéi), és tokeletesen megy egy athlon ezerrel.

amugy konkretan ha jol emlekszem ennek a lapnak az inteles verzioja van plusza, meg multkor hombolgott egy 1 ghz-es cerka, azt bementettem, már csak ramot meg vinyokat kell szereznem (ram nem lesz akadaly, mintha lenne valamelyik polcon)

ááá, viával Én nem vagyok kibékulve, ami via-s lappal dolgom volt, azzal általába szivtam. Lehet, hogy csak véletlen, de ki tudja.

#80 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 20:38

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 19:43

Bakker, ránéztem RDP-vel, és 257 napja megy... :)

nincs bekapcsolva a winupdate? nekem átlag havonta jon egy frissites ami ujrainditásért konyorog.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.