HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 15. 11:26

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 10:58

1ghz, 256 ram, 8 giga szabad hely, 17"-os monitor. ezek szamitanak a tiop-ba multimedias gepnek.
itt van kb 23 (amihez a tanulok hozzafernek) jo gep, (p4 3 ghz, 512 ram, stb.) viszont 15"-os monitor.
szerintetek legyek pofatlan, és mondjam azt, hogy akkor mi mind a negyven valahány gépet kérjuk amire jogosultak vagyunk, mert egyik gepunk se teljesitik a kriteriumokat?

Igen, legyél pofátlan és jogosan, mivel a felsorolt négy kritériumot nem teljesíti egyik se.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#422 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 11:31

azleszek, ne felj.

ha megkapnank mindegyiket amire jogosultak vagyunk az azt jelenti, hogy a meglevo ket gepterembe mehetnek a gépek az 13+13 gép, még egy gépterem lene az megint 13
a maradék gépek a konyvtárba, és lehetne egy szep-uj nyelvi terem a meglevo gepekbol, plusz egy-kettot a tanariba, stb. az milyen fasza lenne.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#423 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 09:22

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 11:31

azleszek, ne felj.

ha megkapnank mindegyiket amire jogosultak vagyunk az azt jelenti, hogy a meglevo ket gepterembe mehetnek a gépek az 13+13 gép, még egy gépterem lene az megint 13
a maradék gépek a konyvtárba, és lehetne egy szep-uj nyelvi terem a meglevo gepekbol, plusz egy-kettot a tanariba, stb. az milyen fasza lenne.

Én meg cseszhetem mert a pályázat kiirása elött cseréltük az összes gépet és én marha 17es LCDket rendeltem a gépekhez! Amugy Core2 Duok 1GB RAMmal Edit: Intel Extreme Graphic 2 minek számit? Ha akarom 32MBos ha akarom csak 2Mbos! :roll:

Szerkesztette: Takygyerek 2008. 02. 16. 09:23 -kor

Takygyerek a világjáró......

#424 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 11:38

allitsd 2 megasra.
Én is levettem az integrált vga-s gépeknel a minimumra.

bár, ha jol emlekszem ennél dinamikus a memoria foglalas, ha valamelyik alkalmazas kér, akkor kaphat.

#425 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 23:07

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 11:38

allitsd 2 megasra.
Én is levettem az integrált vga-s gépeknel a minimumra.

bár, ha jol emlekszem ennél dinamikus a memoria foglalas, ha valamelyik alkalmazas kér, akkor kaphat.

Abban a gépteremben még nem! Az még klasszikus!

#426 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 11:20

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 9:22

Edit: Intel Extreme Graphic 2 minek számit? Ha akarom 32MBos ha akarom csak 2Mbos! :roll:

Alap irodai feladatokra elég az Intel VGA, sőt még a quake3 il. az Open Arena, és a World Of Padman is szépen röccenésmentesen skerázik rajta.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#427 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 09:41

Idézet: akaido - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 11:20

Alap irodai feladatokra elég az Intel VGA, sőt még a quake3 il. az Open Arena, és a World Of Padman is szépen röccenésmentesen skerázik rajta.

Csak tudnám miért szolsz bele abba amit nem értesz!  :rolleyes:  :rolleyes: Egy pályázatrol van szo és azon morfondirozok hogy hogy ne feleljenek neki meg a gépek! Ergo hogy vegyek ujakat!!

#428 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 10:24

az SNI-s gyerekek utan jaro penzt vajon mire lehet kolteni? az itt 3,8 millió lenne. szép summa

#429 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 11:18

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 10:24

az SNI-s gyerekek utan jaro penzt vajon mire lehet kolteni? az itt 3,8 millió lenne. szép summa

Sztem abbol is gépeket lehet venni! Amit ők használnak! Esetleg Szoftverekre amikkel a felzárkoztatásukat segitik! De ez csak tipp!

#430 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 09:36

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 9:41

Csak tudnám miért szolsz bele abba amit nem értesz!  :rolleyes:  :rolleyes: Egy pályázatrol van szo és azon morfondirozok hogy hogy ne feleljenek neki meg a gépek! Ergo hogy vegyek ujakat!!

Nálunk most az önkormányzat pályázik eszközbeszerzésre.
A két évvel ezelőtti normatív pályázatban is hasonló gépeket sikerált beszereznünk.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#431 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 09:42

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 11:18

Sztem abbol is gépeket lehet venni! Amit ők használnak! Esetleg Szoftverekre amikkel a felzárkoztatásukat segitik! De ez csak tipp!

tiop-ba nincsen szoftver, csak hw.

Olyat hallottam a minap, hogy olyasmi cuccok lesznek, amiknek az SNI-s gyerekek hasznat veszik. pl. ilyen fejmozgas koveto egérbityule, meg hasonlok.

#432 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 06:57

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 9:42

tiop-ba nincsen szoftver, csak hw.

Olyat hallottam a minap, hogy olyasmi cuccok lesznek, amiknek az SNI-s gyerekek hasznat veszik. pl. ilyen fejmozgas koveto egérbityule, meg hasonlok.

Nembaj hozzuk amit adnak kész! Ilyenböl én problémát nem csinálok! Ha adnak fogadd el ha ütnek szaladj el elvet követem!

#433 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 10:22

Mostanába rászoktak hogy ellenőrizgetik a szakképzési hozzájárulás felhasználását! Nálunk tegnap voltak! Én hálistennek nem voltam! Mert suliba kellett lenni! De azt mondja főnököm lehetetlen fejetlenség volt! Idejött az ellenőr és azt se tudta mit is akar!

#434 Felhasználó inaktív   Mártír 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 11:23

Szerintetek az oprendszer az sw-nek minősül a tiop esetében?
Mert a tiopban tényleg csak hw van. De oprendszer nélkül forgalmazott gépekhez az iskolának (önkormányzatnak) kell megvenni a frissítési alapot a tisztaszoftverhez. Ezt jó lenne tisztázni, mert 20 gép esetén már igen komoly önerőt kíván.
Intel E2180 2,0GHz@3,05GHz | Thermaltake RubyOrb  | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2x1024MB GEIL Black Dragon 800 MHz DDR2 | SAMSUNG HD080HJ, SAMSUNG HD501LJ HDD | Thermaltake Xaser III. VA1000A | Thermaltake Toughpower W0103RE 600W |PIONEER DVR 212D| Logitech G15, Logitech MX518 | Samsung SyncMaster 223BW |

#435 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:12

Uraim valami felvetődött bennem! Sokan írtátok hogy "márkás gépen" Nem lehet aktiválni a Win Vista Enterprise-t amit kaptunk Scool licencbe merthogy az csak update! Namost ez a licenc papir tanulsága szerint nem ugy van! Ugyanis a Vistához nincs odairva nekem hogy frissités se csillag nincs se semmi! Ergo nem lehetne ezt a Rufusznál megreklamálni?

#436 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:27

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 9:12

Uraim valami felvetődött bennem! Sokan írtátok hogy "márkás gépen" Nem lehet aktiválni a Win Vista Enterprise-t amit kaptunk Scool licencbe merthogy az csak update! Namost ez a licenc papir tanulsága szerint nem ugy van! Ugyanis a Vistához nincs odairva nekem hogy frissités se csillag nincs se semmi! Ergo nem lehetne ezt a Rufusznál megreklamálni?

Nem.  :cool:

Márkás gép itt ott jön be, hogy annak a biosában benne van, hogy vista/xp-vel lett eladva vagy nem. Ha a vista azt látja, hogy nem, akkor bizony anyázik  (erre vannak különféle bios patchek).
Persze nagy kérdés, hogy ha neked dobozos xp-d van/volt, akkor is szivat az upgrade vista..

A papíron szerintem elírták;  pontosabban nem tértek ki erre - mivel mennyiségi licence csak upgrade-ben van.

#437 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:28

Idézet: Mártír - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 12:23

Szerintetek az oprendszer az sw-nek minősül a tiop esetében?
Mert a tiopban tényleg csak hw van. De oprendszer nélkül forgalmazott gépekhez az iskolának (önkormányzatnak) kell megvenni a frissítési alapot a tisztaszoftverhez. Ezt jó lenne tisztázni, mert 20 gép esetén már igen komoly önerőt kíván.

Szerintem nem.  Az a gép "elválaszthatatlan" része.

#438 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:32

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 8:27

Nem.  :cool:

Márkás gép itt ott jön be, hogy annak a biosában benne van, hogy vista/xp-vel lett eladva vagy nem. Ha a vista azt látja, hogy nem, akkor bizony anyázik  (erre vannak különféle bios patchek).
Persze nagy kérdés, hogy ha neked dobozos xp-d van/volt, akkor is szivat az upgrade vista..

A papíron szerintem elírták;  pontosabban nem tértek ki erre - mivel mennyiségi licence csak upgrade-ben van.

Egy telefont nekem megér hogy kideritsem! Majd beszámolok!

#439 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 12:49

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 8:12

Írják vagy nem, az nem számít. Mennyiségi licenc tehát csak upgrade lehet. Ez ilyen egyszerű.

Szerkesztette: FlowM@N 2008. 02. 26. 12:55 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#440 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 13:14

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 12:49

Írják vagy nem, az nem számít. Mennyiségi licenc tehát csak upgrade lehet. Ez ilyen egyszerű.

Tehet akkor csak már meglévő oprendszerre telepíthetem? Tiszta telepítésre nincs mód?
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.