HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 26. 13:26

Idézet: bon - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 13:14

Tehet akkor csak már meglévő oprendszerre telepíthetem? Tiszta telepítésre nincs mód?

Ez csak licencelési kategória, technikailag nem követeli meg hogy a gépen kell lenni az alapnak, lehet a polcon is. :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#442 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 13:28

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 13:26

Ez csak licencelési kategória, technikailag nem követeli meg hogy a gépen kell lenni az alapnak, lehet a polcon is. :)

Winportal oldalon írtak alapján (igaz nem Enterprise-ra írták) éppen, hogy kell a gépen lennie már oprendszernek.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#443 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 13:33

Idézet: bon - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 13:28

Winportal oldalon írtak alapján (igaz nem Enterprise-ra írták) éppen, hogy kell a gépen lennie már oprendszernek.

Mondjuk napokon belül kiderül, mert tegnap rendeltem egy Dell gépet és szerintem holnap hozza a futár. Az előtelepített Vista Bussiness-t törlöm és rakom fel a sulis Enterpirse-t.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#444 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 13:41

Hol írtuk ezt? :) Ha jól emlékszem upgrade verziókhoz, ami normál licencelési kategória, azokhoz kell az eredeti lemez, VL-hez nem kell. Pár napja raktam fel VL Enterprise-ot.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#445 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 13:43

igaz nem Enterprise-ra írták

Akkor miről beszélünk? :)
Amúgy eddig egyetlen mennyiségi licenc konstrukciót vásárlótól sem hallottam, hogy nem megy nekik a clean install Business UPG, Business UPG/SA wEnterprise termékekkel.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#446 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 13:47

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 14:43

Akkor miről beszélünk? :)
Amúgy eddig egyetlen mennyiségi licenc konstrukciót vásárlótól sem hallottam, hogy nem megy nekik a clean install Business UPG, Business UPG/SA wEnterprise termékekkel.

Én akkor szólok. Dell optiplex 755mt legújabb erőgép, gyárilag op.rendszer nélkül.
Tiszta Vista szól, hogy ezen a gépen bizony nem lehet aktiválni.

Szerkesztette: pgyafi 2008. 02. 26. 13:47 -kor

#447 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 14:00

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 13:47

Tiszta Vista

Milyen Vista? :) És ez hogyan érinti azt az eredeti kérdést, hogy UPG mennyiségi licencet nem lehet üres gépre telepíteni?

szerk: mennyiségi

Szerkesztette: Szabcsi 2008. 02. 26. 14:01 -kor

#448 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 14:11

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 13:47

Én akkor szólok. Dell optiplex 755mt legújabb erőgép, gyárilag op.rendszer nélkül.
Tiszta Vista szól, hogy ezen a gépen bizony nem lehet aktiválni.

Ja, hát ő az OEM Bios problémás, ugye? :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#449 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 14:25

vhol olvastam, hogy a vista minden honapba szeretne vhova elnezni, hogy legalis, stb, namost ha nem tudja allitolag letiltodik.

ez igaz, vagy csak humbug?

masik, a vistas jobb felugyeleti dolgokat (na, az uj gp szabalyokat, pl. tuzfal) 2003 szerverrel si ki lehet hasznalni (gyak. vannak e hozza vistas templatek) vagy mindenkepp 2008 kell.

mert ha 2003-al is lehet, akkor ha a TIOP-on kapunk gépeket, elgondolkodok, hogy jovore minden gepre azt rakjak (marmint vistat)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#450 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 14:31

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 15:00

Milyen Vista? :) És ez hogyan érinti azt az eredeti kérdést, hogy UPG mennyiségi licencet nem lehet üres gépre telepíteni?

szerk: mennyiségi

tisztaszoftveres
üres gép és nem lehet telepíteni 
merthogy a vista nézi a biost.. 

#451 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 14:34

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 15:25

vhol olvastam, hogy a vista minden honapba szeretne vhova elnezni, hogy legalis, stb, namost ha nem tudja allitolag letiltodik.

mennyiséginál van, hogy 180 (?) naponta el kell érje az aktiváló szervert
ha nem tudja, akkor nem megy tovább

#452 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 14:47

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 14:25

ez igaz, vagy csak humbug?

masik, a vistas jobb felugyeleti dolgokat (na, az uj gp szabalyokat, pl. tuzfal) 2003 szerverrel si ki lehet hasznalni (gyak. vannak e hozza vistas templatek) vagy mindenkepp 2008 kell.

mert ha 2003-al is lehet, akkor ha a TIOP-on kapunk gépeket, elgondolkodok, hogy jovore minden gepre azt rakjak (marmint vistat)

1. Igaz, ha KMS. 180 naponta megnézi, aztán ha nem jó, akkor jön a grace period.
2. Persze, hogy lehet, ahogyan 2000 alatt használtuk a XP sablonjait. Vista kliensről kell menedzselned a GP-t, és kész is. SP1-ről még nehézkes, mert abban nincs GPMC. Viszont természetesen vannak olyan házirendek amihez 2008 kell, de nagyrésze megy nélküle is.

#453 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 15:00

az ikszpéhez meddig van tamogatas? nem talalom, valahol volt egy szép táblázatos forma, ahol le volt ez irva (valahol az ms oldalan, de k.szar az ottani kereso)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#454 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 15:06

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 15:00

az ikszpéhez meddig van tamogatas? nem talalom, valahol volt egy szép táblázatos forma, ahol le volt ez irva (valahol az ms oldalan, de k.szar az ottani kereso)

Ha jól emlékszem 2014.

#455 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 15:13

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 14:31

tisztaszoftveres
üres gép és nem lehet telepíteni 
merthogy a vista nézi a biost..

Ismert dolog hogy bizonyos gyártók megfelelő BIOS verzióinál felléphet ez a probléma az aktiválásnál (akár legyen szó egy mezei desktop alaplapról is, nem csak brand gépekről), jellemzően KMS környezetben, sőt volt olyan ahol MAK-ot használva ugyanazon a vason ment az aktiválás, de ez még mindig nem jeleni azt, hogy a mennyiségi upg oprendszer termékek nem telepíthetők tisztán... :)

#456 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 16:04

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 13:41

Hol írtuk ezt? :) Ha jól emlékszem upgrade verziókhoz, ami normál licencelési kategória, azokhoz kell az eredeti lemez, VL-hez nem kell. Pár napja raktam fel VL Enterprise-ot.

Akkor nem figyeltem eléggé a cikkre.

#457 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 17:27

Segítség kellene, van néhány webes messenger oldal aminek a tiltásával nem boldogulok isa2004 alatt. Egyik az iloveim.com szerverei, rengeteg van belőle és mindig sikrül kommunikálni vele hiába van felvéve szerintem az összes, ma pl ez van benne az isa naplójában: x4.iloveim.com. A másik fajta címzés ami még elő szokot fordulni a www és rögtön utána valami szám pl: www33.imhaha.com

#458 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 17:33

Idézet: bon - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 17:27

Segítség kellene, van néhány webes messenger oldal aminek a tiltásával nem boldogulok isa2004 alatt. Egyik az iloveim.com szerverei, rengeteg van belőle és mindig sikrül kommunikálni vele hiába van felvéve szerintem az összes, ma pl ez van benne az isa naplójában: x4.iloveim.com. A másik fajta címzés ami még elő szokot fordulni a www és rögtön utána valami szám pl: www33.imhaha.com

ha http://*iloveim* vagy http://*imhaha* -ot raksz az url filterbe?
MCSE+M/S, MCITP

#459 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 18:37

Idézet: kraftxld - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 17:33

ha http://*iloveim* vagy http://*imhaha* -ot raksz az url filterbe?

Ilyet még nem probáltam, nem tudtam, hogy lehet. Az Isa ilyet ír: http://www.microsoft.com/*

#460 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 18:42

Idézet: bon - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 18:37

Ilyet még nem probáltam, nem tudtam, hogy lehet. Az Isa ilyet ír: http://www.microsoft.com/*

Bocsi a retyó minőségért.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
MCSE+M/S, MCITP

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24