HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 09. 12:53

Idézet: bon - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 10:29

Bejelentkezésnél engedélyezett a csatlakozási várakozás, erre gondolsz? Mennyi legyen az időkorlát 30 másodperc? Swichek esetleges túlterheltsége okozhattja a gondot?

Igen, erre. Szerintem az a baja, hogy hirtelen nekiugranak a szervernek, az meg későn válaszol. Próbáld ki azt, hogy megkéred a tanárokat, hogy pár perces eltolással (becsengetéskor egyik teremben, két percel később máshol, stb) léptessék be a gyerekeket. Ha így nem lesz gond, akkor a szervered van alul méretezve. Esetleg még a teljesítmény naplózást is bekapcsolhatod a szerveren ha ez a baj, így kibukik, hogy mi nem bírja (ad, fájlszerver, stb)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#782 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 12:57

az októberi statisztikában a szoftver résznél, csak azokat kell beírni, amiket mi vettünk meg, vagy pl. a tisztaszoftveres officet is? (én nullát írtam oda, mivel nem vettünk egy darab officet se, openofficet venni se kell, meg az ms officet se)

#783 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 13:24

Idézet: charlie - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 13:57

az októberi statisztikában a szoftver résznél, csak azokat kell beírni, amiket mi vettünk meg, vagy pl. a tisztaszoftveres officet is? (én nullát írtam oda, mivel nem vettünk egy darab officet se, openofficet venni se kell, meg az ms officet se)

Én beleszoktam számolni a Tisztaszoftveres Office-t is. Meg egyébként is van legalább 1 teremnyi office-unk vásárolva.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#784 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 13:27

Idézet: charlie - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 13:53

Igen, erre. Szerintem az a baja, hogy hirtelen nekiugranak a szervernek, az meg későn válaszol. Próbáld ki azt, hogy megkéred a tanárokat, hogy pár perces eltolással (becsengetéskor egyik teremben, két percel később máshol, stb) léptessék be a gyerekeket. Ha így nem lesz gond, akkor a szervered van alul méretezve. Esetleg még a teljesítmény naplózást is bekapcsolhatod a szerveren ha ez a baj, így kibukik, hogy mi nem bírja (ad, fájlszerver, stb)

Szerintem nem a szerver teljesítménye a gond, mert az 2db 3ghz-es xeon procis 5gb ram-al 4x74gb SCSI u320-as winyó raid5-be kötve, meg 192mb írási cache. Én inkább a termi swichek-re tippelnék.
Minden esetre bekapcsoltam a házirendben még tegnap, és ma nem panaszkodtak a bejelentkezésre.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#785 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 13:36

Idézet: bon - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 14:27

Szerintem nem a szerver teljesítménye a gond, mert az 2db 3ghz-es xeon procis 5gb ram-al 4x74gb SCSI u320-as winyó raid5-be kötve, meg 192mb írási cache. Én inkább a termi swichek-re tippelnék.
Minden esetre bekapcsoltam a házirendben még tegnap, és ma nem panaszkodtak a bejelentkezésre.

milyen switch az?

#786 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 13:37

Idézet: bon - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 14:24

Én beleszoktam számolni a Tisztaszoftveres Office-t is. Meg egyébként is van legalább 1 teremnyi office-unk vásárolva.

naigen, de a tisztaszoftveres officere nincs darabszám, másrészt az mindenhol megvna, tehát statisztikai szempontbol nem jelent semmit. bár, tényleg odaírhatnák, hogy bele vegyük, vagy sem (legalábbis én nem láttam ilyet)

#787 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 14:13

Én ugy szoktam bele venni hogy 1 db és kész! Vagy ahány eredeti CD van belőle annyi db!
Takygyerek a világjáró......

#788 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 14:53

Idézet: charlie - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 14:36

milyen switch az?

Típusra nem tudom, de 24portos 10/100-as switch van mindhárom teremben, két teremben elég régi a harmadikban már gigabites porttal csatlakozik a gerincünkre és onnét végig gigabit a szerverekig. Tehát ezért gondolom, hogy időnként szük keresztmetszett jelentenek a termekben lévő switchek. De hátha megoldódott a problémám.

#789 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 20:12

Idézet: bon - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 15:53

Típusra nem tudom, de 24portos 10/100-as switch van mindhárom teremben, két teremben elég régi a harmadikban már gigabites porttal csatlakozik a gerincünkre és onnét végig gigabit a szerverekig. Tehát ezért gondolom, hogy időnként szük keresztmetszett jelentenek a termekben lévő switchek. De hátha megoldódott a problémám.

Ha tele vannak rakva (tehát mind a 24 porton log gép) és a gerinc fele csak 100mbit, akkor lehet, hogy tényleg besokal, és lassu hálozat módba vált (alapból 500kbit/s sebesség alatt teszi ezt), ami néha okozhat furcsaságokat.

nálatok termekbe van switch?

#790 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 08:42

na, nézem ezt a mayort. azonban, felraktam, most jönne a csoportok felvitele, nade nincs ilyen menüpontom (a wiki azt írja, hogy a Felhasználói adatok/Új csoport menüpontban kéne, na, nekem ilyen nincs)

#791 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 13:32

Idézet: charlie - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 9:42

na, nézem ezt a mayort. azonban, felraktam, most jönne a csoportok felvitele, nade nincs ilyen menüpontom (a wiki azt írja, hogy a Felhasználói adatok/Új csoport menüpontban kéne, na, nekem ilyen nincs)

hajrá! majd érdekel(ne) mire jutsz vele

#792 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 13:37

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 14:32

hajrá! majd érdekel(ne) mire jutsz vele

eme gondot már leküzdöttem, de most meg ír egy halom sql hibát (a doksi szerint nem kéne)

megcsinaltam másodszorre is, tök üres gépen, akkor is így jártam. valami nem kerek.

#793 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 17:21

br 20e ft-ba kerül egy TS CAL A "Központosított közbeszerzés (KSZF) keretein belül" és valami "közbesz díjjal" is rajta van. hmm, tehát akkor piaci körülmények között ez olcsobb is lehet?

#794 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 17:36

Idézet: charlie - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 18:21

br 20e ft-ba kerül egy TS CAL A "Központosított közbeszerzés (KSZF) keretein belül" és valami "közbesz díjjal" is rajta van. hmm, tehát akkor piaci körülmények között ez olcsobb is lehet?

Win terminal services CAL 2008 single OLP NL oktatási user/device cal  6520-Ft +áfa /db  a pillanatnyi ára (euro meg usd függő).
Ha semmi hasonló OLP licence nincsen, akkor min. 5dbot kell venni elsőre.

A nem oktatási ugyanez meg 25630-Ft +áfa /db.

Szerkesztette: pgyafi 2008. 10. 15. 17:37 -kor

#795 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 19:59

ennyit a közbeszerzésről. valami céget tudnál linkelni akitől ezt meg lehet venni? a min 5 db nem gond.

Szerkesztette: charlie 2008. 10. 15. 20:02 -kor

#796 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 13:58

Üdv mki!

Miért van az hogy végre megszoknám, hogy a közháló használható, erre csinálnak valamit vele és a DNS meghülyül!??
Takygyerek a világjáró......

#797 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 14:10

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 14:58

Üdv mki!

Miért van az hogy végre megszoknám, hogy a közháló használható, erre csinálnak valamit vele és a DNS meghülyül!??

erre csak azt lehet mondani: dobd ki a fenébe.

#798 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 18:06

Emlékeztek még az ú.n. nagy értékű hardver normatív beszerzésre?
Sajna úgy tűnik, hogy 3 év után a PH igényt tart az ezúton beszerzett eszközökre, vagy fizessünk fél millát, az egyébként is megnyírbált költségvetésünkből... Jó év lesz ez... :spirit:
Igaz eddig a PH fizette amit kellett, és tudtuk, hogy az eszközök nem az iskola tulajdonai, de akkor is rosszul esik 8 P4 3 Ghz-es gép két nyomtató 1 db Samu LCD moncsi várható kiesése, hiszen mit rakok be helyettük?
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#799 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 18:09

Idézet: akaido - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 19:06

Sajna úgy tűnik, hogy 3 év után a PH igényt tart az ezúton beszerzett eszközökre, vagy fizessünk fél millát, az egyébként is megnyírbált költségvetésünkből... Jó év lesz ez... :spirit:
Igaz eddig a PH fizette amit kellett, és tudtuk, hogy az eszközök nem az iskola tulajdonai, de akkor is rosszul esik 8 P4 3 Ghz-es gép két nyomtató 1 db Samu LCD moncsi várható kiesése, hiszen mit rakok be helyettük?

Ez nagyon csúcsa dolog lenne, mert nálunk ennél sokkal több cucc van.

#800 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 18:19

Idézet: akaido - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 19:06

Emlékeztek még az ú.n. nagy értékű hardver normatív beszerzésre?

Ez ennél sokkal bonyolultabb.

Az iskolák kapnak informatikai fejpénzt. Az elműlt 3 évben ezt a bérelt eszközök bérlésére fordították a fentartók. Előtte az iskolák szabadon rendelkezhettek vele (legtöbb helyen). 3 évre szól(t) a bérleti szerződés, lejár hamarosan. Most az önkormányzatoknak dönteniük kell, hogy
1, tobább bérlik az eszközöket
2, az iskola megveszi, vagy
3, visszaadják az egészet.

Elviekben a 2. 3. esetben az iskola megkapja a neki járó informatikai normatívát és abból tudja megvenni, vagy új eszközöket beszerezni.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.