HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 18. 18:28

idén az informatikai normativara pályázni kellett, három dolgot lehetett választani. szeptemberben volt a határidő, ha nem adta le a fenntartó a pályázatot (igazából csak egy adatlap, amit ki kellett tölteni, tehát nem igazi pályázat) nem kap pénzt.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#802 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 18:32

Idézet: charlie - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 19:28

idén az informatikai normativara pályázni kellett, három dolgot lehetett választani. szeptemberben volt a határidő, ha nem adta le a fenntartó a pályázatot (igazából csak egy adatlap, amit ki kellett tölteni, tehát nem igazi pályázat) nem kap pénzt.

Ez attól független dolog (tudomásom szerint).  Ígyis- úgyis fizetni kell. Ha maradnak a gépek akkor a borsos bérleti díjat kell fizetni.

#803 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 19:59

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 18:19

Ez ennél sokkal bonyolultabb.

Az iskolák kapnak informatikai fejpénzt. Az elműlt 3 évben ezt a bérelt eszközök bérlésére fordították a fentartók. Előtte az iskolák szabadon rendelkezhettek vele (legtöbb helyen). 3 évre szól(t) a bérleti szerződés, lejár hamarosan. Most az önkormányzatoknak dönteniük kell, hogy
1, tobább bérlik az eszközöket
2, az iskola megveszi, vagy
3, visszaadják az egészet.

Elviekben a 2. 3. esetben az iskola megkapja a neki járó informatikai normatívát és abból tudja megvenni, vagy új eszközöket beszerezni.

Sajnos ebben a kulcs szó az elviekben...
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#804 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 08:12

Idézet: akaido - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 20:59

Sajnos ebben a kulcs szó az elviekben...

A pénzt az önkori megkapja az államtól. Rá van bízva, hogyan gazdálkodik vele. Másra nem költheti.

#805 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 08:37

na, megnéztem ezt az informatikai normatívát:

A 23 /2008. (VIII. 6.) OKM rendelet szabályozza a kérdést

2. fejezet:

Idézet

3. § (1) A fenntartó legfeljebb 2400 Ft/fő támogatást igényelhet az általa fenntartott
intézménynek az egy-tizenhárom évfolyamán az általános műveltséget megalapozó nappali
rendszerű iskolai oktatásban tanuló, valamint a kollégiumi ellátásban részesülő tanulói után. A
kollégiumban tanulót a költségvetési törvény 3. számú melléklet 15. f) pontjában meghatározott
számítási mód szerint kell figyelembe venni

erre lehet költeni (ezt be kellett jelölni egy űrlapon, hogy mit szeretne a fenntartó)

Idézet

(4) A támogatást a fenntartó
a) informatikai eszközökre,
b) a nevelési, pedagógiai program végrehajtásához szükséges nevelő-oktató munkát segítő
eszközök és felszerelések jegyzékében szereplő eszközökre, taneszközökre,
c) a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. (IV. 8.) MKM rendelet (a
továbbiakban: 11/1994. MKM rendelet) 7. számú mellékletben meghatározott eszközökre,
berendezésekre és felszerelésekre,
d) a közoktatásról szóló törvény 8. §-a (3) bekezdésének d) pontja alapján a 2008/2009. tanévben a
nevelési oktatási intézményekben az 5. évfolyamon először megszervezésre kerülő nem
szakrendszerű oktatás érdekében, a kooperatív pedagógiai módszerek és a projektmódszer tanórai
megvalósításához és a pedagógiai munkát támogató portfóliók elkészítéséhez szükséges
szemléltetőeszközök elkészítésének költségeihez
(a továbbiakban b)-d): szakmai eszköz) igényelheti.

(5) A fenntartó a támogatást az intézménnyel egyeztetve a (4) bekezdésben meghatározott
szakmai, informatikai és taneszközök pótlására, korszerűsítésére, fejlesztésére, valamint azok
üzemeltetésére, működtetésére használhatja fel.

Naszóval, ha jól értelmezem, akkor nincs külön pénz a gépek bérlésére. Ha kell az iskolának, akkor vagy saját (vagy az önkormányzati) zsebből ki kell fizetni. És a normativa ezen kívül jön, amennyiben a fenntartó beadta, hogy akar ilyet.

#806 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 08:52

Idézet: charlie - Dátum: 2008. okt. 19., vasárnap - 9:37

na, megnéztem ezt az informatikai normatívát:
...

Igen, ez az ami jár az iskoláknak (gondolom fentartók pályáztak rá; régebben is pályázni kellett és megkapták).
Ezt az összeget most vagy a bérlésre fordítják vagy valami trükkel megveszi az iskola a vackokat vagy iskola vackokat vissza és zsetont megkapja.
Egyik általános iskolában a bérlés 600e. Van 14db p4/cerka gép, 1 noti, 2 hp dj nyomi, pár 17 crt.  Na most a 600e-ből hasonló (használt) eszközöket meg lehet venni, talán még jobbakat is. Ha a kintlévő eszközöket vennék meg, az már 720e lenne.
Ami necces, hogy ezeket fixen vissza kell adni dec X-ig.  Kérdés, utána mikor lesz meg az elkölthető keret.
Viszont bérlés esetén 1 év múlva ugyanez lesz a helyzet. (+ nincsen gari már az eszközökre.) Az jár jól, aki minél előbb kiszáll a bérlésből.

#807 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 09:03

na, viszont abban nem vagyok biztos, hogy ezt a pénzt lehet bérlésre költeni.

na, igen megnéztem, bérlésre nem fordítható ez a pénz:

Idézet

(7) A támogatás nem használható fel olyan szoftverre, amely használatára az intézmény a „Tiszta szoftver” program alapján jogosult, illetve hardverek esetében további bérleti konstrukció létesítésére.

#808 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 11:43

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. okt. 19., vasárnap - 8:12

A pénzt az önkori megkapja az államtól. Rá van bízva, hogyan gazdálkodik vele. Másra nem költheti.

Másra nem költheti? Majd elkölti, leszámlázza, adminisztrálja, de mi nem látunk belőle...
Nincs is ebből gond mert végül is az övék, hisze ők csengették a zsét eddig is, mi meg örültünk, hogy van olyan gépünk amin Vistát is lehet okítani. Most meg Ubuntut fogunk P3-ason azok sem rosszak, sem a Linux sem a PIII.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#809 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 12:43

de miért nem lehet közvetlenül az iskolának adni a pénzt? Egyrészt igy nem lenne meg a közbeszerzéses határ (több mindenre elég a pénz), másrészt kevesebb zseben menne keresztül.

bár, lehet ez a baj, és ezért nem így tesznek.

#810 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 17:23

Én még nem tudom mi lesz a bérletes eszközeinkkel! De elég gázban van az iskolánk! Nem tudom ha ittmaradnak miböl fizetjük a folytatást a javítást. Illetve ha elviszik őket miből veszünk a helyükre másik eszközöket!
Takygyerek a világjáró......

#811 Felhasználó inaktív   Minolta 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 21. 08:43

Idézet: charlie - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 13:37

eme gondot már leküzdöttem, de most meg ír egy halom sql hibát (a doksi szerint nem kéne)

megcsinaltam másodszorre is, tök üres gépen, akkor is így jártam. valami nem kerek.

Ide lehet a problémákról írni: support@mayor.hu

#812 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 09:02

Döglődik a titkárságon a fénymásolo, meg a nyomtató is.
Jovore (januárban, kov. gazd. év) szeretnénk venni valami igáslovat, ami a kovetkezoket legalább tudja:

olcso legyen a fenntartás
elmenjen 10 évig (a mostani is 13 éves)
hálozati nyomtatást tudjon
duplex mindenképp
igazi igásló legyen, titkárságon fénymásol mindenki, meg sok nyomtatás is van ott

kb. ennyi. Hol mit használnak ilyen célra?

Egyik ismerősöméknél (művházban) lizingelnek ilyen nyomtatot (az uj ára 1,5 m korul van), szines, a3-as lézer, mindennel, havi 40-50e-t fizetnek érte, abba benne van a patron is. Iskolában vhol csinal vki ilyet?

#813 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 08:52

Idézet: charlie - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 9:02

Döglődik a titkárságon a fénymásolo, meg a nyomtató is.
Jovore (januárban, kov. gazd. év) szeretnénk venni valami igáslovat, ami a kovetkezoket legalább tudja:

olcso legyen a fenntartás
elmenjen 10 évig (a mostani is 13 éves)
hálozati nyomtatást tudjon
duplex mindenképp
igazi igásló legyen, titkárságon fénymásol mindenki, meg sok nyomtatás is van ott

kb. ennyi. Hol mit használnak ilyen célra?

Egyik ismerősöméknél (művházban) lizingelnek ilyen nyomtatot (az uj ára 1,5 m korul van), szines, a3-as lézer, mindennel, havi 40-50e-t fizetnek érte, abba benne van a patron is. Iskolában vhol csinal vki ilyet?

Győri Euro profil cég ajánlata Itt pl. a UTAX egyik készüléke (számomra ismeretlen) elég szimpátikus, tud mindent amit szeretnél.

Budapest Beta Irodatechnika

Szerkesztette: akaido 2008. 10. 22. 08:52 -kor

#814 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 09:11

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 18:23

Én még nem tudom mi lesz a bérletes eszközeinkkel! De elég gázban van az iskolánk! Nem tudom ha ittmaradnak miböl fizetjük a folytatást a javítást. Illetve ha elviszik őket miből veszünk a helyükre másik eszközöket!

Ne izgulj, kb. mindenkinél így van!

#815 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 22. 09:35

Taninform-ról kinek mi a véleménye?
Én írtam nekik egy kétoldalas bug-feature listát, amit a szintén bug időkorlát nullázása "miatt" így nem tudtam elküldeni (nulláztam, de küldéskor csak kiléptetett), aztán az import tökölése során végül egy kétsorost írtam nekik, kevésbé segítőkész stílusban ("hasznavehetetlen, lassú szoftver, ami eredeti célkitűzsését tekintve, munkánk megkönnyítésére alkalmatlan, nem hiszem el, hogy ezt a fejlesztő komolyan gondolja", valami ilyesmi volt). Másnap felhívták az igazgatót, hogy meg vannak sértve. :-D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#816 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 10:15

és mit szólt hozzá a főnök?

#817 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 10:27

Nekem ha ilyen van akkor a főnököm röhög egyet a dolgon! Egyébbként ez a taninform ez micsoda?
Takygyerek a világjáró......

#818 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 11:36

Idézet: charlie - Dátum: 2008. okt. 22., szerda - 11:15

és mit szólt hozzá a főnök?

Legközelebb konzíliumot követően írok véleményt :-) . Huszadrangú kérdés, és felhasználóként véleményeztem, nem iskola képviselőjeként =>nincs köze egymáshoz a két dolognak. De ez az adatáttöltés egy vicc. Miért nekem kell KIR-es adatbázist feltolni, meg miért nem fogad el olyan településneveket, amiket a rendszer nem ismer és miért tart egy 100 elemes lista renderelése fél percig a böngészőn belül... Szóval ilyen dolgok.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#819 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 11:37

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. okt. 22., szerda - 11:27

Nekem ha ilyen van akkor a főnököm röhög egyet a dolgon! Egyébbként ez a taninform ez micsoda?

www.taninform.hu

#820 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 14:11

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. okt. 22., szerda - 11:27

Engem ilyenért majdnem kirugtak, igaz az egy cégnél volt.
taninfor m - addig jó, amíg nem ismered :)

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.