HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 22. 09:05

Iskolában használható csoportmunka dolgokról (nem konkrét megvalósítás, hanem elvek, remélem érthető) valakinek valami bemutatója, leírása nincsen?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1162 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 09:24

Idézet: charlie - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 10:05

Iskolában használható csoportmunka dolgokról (nem konkrét megvalósítás, hanem elvek, remélem érthető) valakinek valami bemutatója, leírása nincsen?

Nekem csak tapasztalatom van, méghozzá negatív, nálunk azt jelentette a csoprotmunkát, hogy tanárok össze kokányoltak tananyagokat és azt nekem kellett összefésülnöm 1 egységes dokumentumba, baromi nagy szívás volt részemről.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1163 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 09:32

nem ilyesmire gondolok, hanem pl. online dokumentum megosztás, közösen online dolgoznak a doksikon, mindenkinek mail cím, ilyesmik.

#1164 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 11:11

Idézet: charlie - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 9:32

nem ilyesmire gondolok, hanem pl. online dokumentum megosztás, közösen online dolgoznak a doksikon, mindenkinek mail cím, ilyesmik.

A vége úgy is az lesz, mert ha heten írnak valamit, akkor 7 féle dolgot kell összerendezni, én minden évben így járok, most kezdek majd bele egy dokumentum létrehozási szabályzatba, amibe le van írva, mi mekkoa, meggkor asortáv, milyen címsor, stb. Mert kell.

#1165 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 12:17

Idézet: charlie - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 10:32

Sharepoint Server 2007
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1166 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 12:38

Idézet: bon - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 13:17

Sharepoint Server 2007

mondom, hogy nem megoldást keresek (az már van), hanem, oylasmit, ahol le van írva, hogy ez miért jó, ilyesmik. tehát, amit el elhet mondani a tanároknak, akik ma is mindent kézzel írnának ha rajtuk múlna.

#1167 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 13:28

Idézet: charlie - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 12:38

mondom, hogy nem megoldást keresek (az már van), hanem, oylasmit, ahol le van írva, hogy ez miért jó, ilyesmik. tehát, amit el elhet mondani a tanároknak, akik ma is mindent kézzel írnának ha rajtuk múlna.

Olyat mondani nem tudsz, amitől a tollat klavira cserélik :D :D  :D

#1168 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 09:13

Idézet: e-lias - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 13:28

Olyat mondani nem tudsz, amitől a tollat klavira cserélik :D :D  :D

Jól eltünt ez a totyik, de megatláltam :)

#1169 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 09:34

Idézet: e-lias - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 10:13

Jól eltünt ez a totyik, de megatláltam :)

Jól elbújtatták az biztos.

#1170 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 17:43

Rendszer tisztítás után a BITS (háttérben futó intelligend átviteli szolgáltatás) nem megy.  Indításra azt mondja, hogy  "A rendszer nem találja a megadott fájlt".

Ötlet?

szerk:  na ezt nem ide akartam írni, nem is értem, miért ez a topik jött be

megoldás:   a BITS  service-nél a "Futtatható fájl elérési útját" átírta valami szemét program %fystemRoot%...  -ra; ezért nem lehetett elindítani

Szerkesztette: pgyafi 2009. 06. 14. 18:15 -kor

#1171 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 18:06

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 18:43

Rendszer tisztítás után a BITS (háttérben futó intelligend átviteli szolgáltatás) nem megy.  Indításra azt mondja, hogy  "A rendszer nem találja a megadott fájlt".

Ötlet?

Újratelepítés után sem?

#1172 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 18:14

Idézet: bon - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 19:06

Újratelepítés után sem?

nincs letölthető sp3-as bits

#1173 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 20:09

Egy ügyfélnél valami trójai lőtte len hasonlóképpen XP alatt a BITS-t, ha ahhoz kell, az SP3-ban 2.5-ös van, azt le lehet tölteni, és javítani vele: http://support.micro...spx?kbid=923845
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1174 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 14. 20:29

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. jún. 14., vasárnap - 21:09

Egy ügyfélnél valami trójai lőtte len hasonlóképpen XP alatt a BITS-t, ha ahhoz kell, az SP3-ban 2.5-ös van, azt le lehet tölteni, és javítani vele: http://support.micro...spx?kbid=923845

köszi, ezt néztem, de nem ment fel sp3ra.

#1175 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 07. 13:38

Egy kis segítségre lenne szükségem

Adott egy szerver ami a következőket tartalmazza: Win2003 R2, AD, ISA 2004 (külső és belsőhálózat), Exchange, DHCP, DNS tehát szinte mindent ő csinál. Ma szóltak, hogy a gazdasági irodába jó lenne egy külön net elérést vásárolni. Ezt én úgy szeretném megcsinálni, hogy a két alhálózat (192.168.0.1 a jelenlegi és mondjuk 192.168.1.1 az új gazdasági irodai) lássák egymást. Érjék el az AD és ISA serveren keresztül kapják a netet az esetleges korlátozások miatt.
Milyen módszerrel valósítsam meg?
- A fentebb leírt szerver kapjon két hálókártyát az egyik az új net a másik az új belső hálózat, így a gépben lenne 4db kártya és ezt beállítani az ISA-ba meg az útválasztóban. Feltételezem az ISA 2004-ben nem lehet megmondani, hogy melyik gépek esetleg alhálózat milyen nethez férjen hozzá. Tehát olyan netet kellene vásárolni ami kitudna szolgálni 130gépet csúcsidőben.
- A másik ötletem, hogy a fentebb leírt szerver kapna még egy hálókártyát az új netnek és így lenne két net felőli kártyája és egy belső hálózat így a két alhálózat közötti átjárhatóság megoldva, viszont továbbra se tudom a net használatot testre szabni isa 2004-ben
-A harmadik ötletem, hogy egy külön szerver kapná meg az új netett és az új alhálózatot. A server kapna még egy ISA-t. Így gondolom a két szerver között kell megoldani az alhálózat átjárhatóságát.
A külön szerverrel még egy gondom van, hogy az a szerver amit rászánnék erre a célra Win2008-as így az ISA nem működne rajta. Viszont az ISA helyett készülő Forefront TMG még csak beta így éles rendszernek ez nem ajánlott. Mondjuk végső esetben egy kisebb teljesítményű szervert is betudnék vetni erre a célra.

Ötleteket javaslatokat várnék a problémámra.

A külön net amúgy az OrganP rendszer miatt kellene (így fix ip-t is kapna) meg felkellene rakni 3-4 gépre a skype-ot is, mert az az iskola akihez gazdaságilag tartozunk Júli végétől a kommunikációra ezt szeretné használni.

Előre is köszi a segítséget.

#1176 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 08:57

Idézet: bon - Dátum: 2009. júl. 7., kedd - 13:38

Egy kis segítségre lenne szükségem

Adott egy szerver ami a következőket tartalmazza: Win2003 R2, AD, ISA 2004 (külső és belsőhálózat), Exchange, DHCP, DNS tehát szinte mindent ő csinál. Ma szóltak, hogy a gazdasági irodába jó lenne egy külön net elérést vásárolni. Ezt én úgy szeretném megcsinálni, hogy a két alhálózat (192.168.0.1 a jelenlegi és mondjuk 192.168.1.1 az új gazdasági irodai) lássák egymást. Érjék el az AD és ISA serveren keresztül kapják a netet az esetleges korlátozások miatt.
Milyen módszerrel valósítsam meg?
- A fentebb leírt szerver kapjon két hálókártyát az egyik az új net a másik az új belső hálózat, így a gépben lenne 4db kártya és ezt beállítani az ISA-ba meg az útválasztóban. Feltételezem az ISA 2004-ben nem lehet megmondani, hogy melyik gépek esetleg alhálózat milyen nethez férjen hozzá. Tehát olyan netet kellene vásárolni ami kitudna szolgálni 130gépet csúcsidőben.
- A másik ötletem, hogy a fentebb leírt szerver kapna még egy hálókártyát az új netnek és így lenne két net felőli kártyája és egy belső hálózat így a két alhálózat közötti átjárhatóság megoldva, viszont továbbra se tudom a net használatot testre szabni isa 2004-ben
-A harmadik ötletem, hogy egy külön szerver kapná meg az új netett és az új alhálózatot. A server kapna még egy ISA-t. Így gondolom a két szerver között kell megoldani az alhálózat átjárhatóságát.
A külön szerverrel még egy gondom van, hogy az a szerver amit rászánnék erre a célra Win2008-as így az ISA nem működne rajta. Viszont az ISA helyett készülő Forefront TMG még csak beta így éles rendszernek ez nem ajánlott. Mondjuk végső esetben egy kisebb teljesítményű szervert is betudnék vetni erre a célra.

Ötleteket javaslatokat várnék a problémámra.

A külön net amúgy az OrganP rendszer miatt kellene (így fix ip-t is kapna) meg felkellene rakni 3-4 gépre a skype-ot is, mert az az iskola akihez gazdaságilag tartozunk Júli végétől a kommunikációra ezt szeretné használni.

Előre is köszi a segítséget.

Eleve az ISA nem tud két internetkapcsolatot kezelni, tehát ez elvethető. Egy szerverrel az egészet nem tartom megvalósíthatónak. Kivéve ha FTMG, mert ott csak beraksz egy másik hálókártyát és köszönjük. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1177 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 15:07

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2009. júl. 8., szerda - 9:57

Eleve az ISA nem tud két internetkapcsolatot kezelni, tehát ez elvethető. Egy szerverrel az egészet nem tartom megvalósíthatónak. Kivéve ha FTMG, mert ott csak beraksz egy másik hálókártyát és köszönjük. :)

Köszi a választ. FTMG a végleges megjelenéséig felejtős. Tehát akkor marad a külön szerver külön isa, de még én se tudom biztosan.
Egyébként ahhoz mit szólna az isa, ha a külső lába kicserélődne? Konkrétan olyan netet tudnék beszerezni amivel az egész háló kiszolgálható lenne. Tehát a kártyába átdugnám az UTP-t és új IP címet meg átjárót kapna?

#1178 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 15:47

Idézet: bon - Dátum: 2009. júl. 8., szerda - 15:07

Köszi a választ. FTMG a végleges megjelenéséig felejtős. Tehát akkor marad a külön szerver külön isa, de még én se tudom biztosan.
Egyébként ahhoz mit szólna az isa, ha a külső lába kicserélődne? Konkrétan olyan netet tudnék beszerezni amivel az egész háló kiszolgálható lenne. Tehát a kártyába átdugnám az UTP-t és új IP címet meg átjárót kapna?

A szolgáltató cseréje teljesen rendben van, biztosan ez lenne a legegyszerűbb megoldás. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1179 Felhasználó inaktív   tonyk.mail 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 10. 17:22

Idézet: bon - Dátum: 2009. júl. 7., kedd - 13:38

Ma szóltak, hogy a gazdasági irodába jó lenne egy külön net elérést vásárolni. Ezt én úgy szeretném megcsinálni, hogy a két alhálózat (192.168.0.1 a jelenlegi és mondjuk 192.168.1.1 az új gazdasági irodai) lássák egymást. Érjék el az AD és ISA serveren keresztül kapják a netet az esetleges korlátozások miatt.

Én ezt úgy oldottam meg (igaz nincs isa) és külön alháló sem, hogy a win server + átjáró rajta a sulinettel  a 3 számtech termet + termek + tanárit + könyvtárat szolgálja ki, a külön ADSL pedig egy routerbe megy, ami ugyanezen az alhálón van, de az irodai gépeknek az átjárója és DNS-e ez a külön router.

Korlátozni kifelé csak proxy-val korlátozok (kölköket).

#1180 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 10. 17:24

Idézet: tonyk.mail - Dátum: 2009. júl. 10., péntek - 18:22

Én ezt úgy oldottam meg (igaz nincs isa) és külön alháló sem, hogy a win server + átjáró rajta a sulinettel  a 3 számtech termet + termek + tanárit + könyvtárat szolgálja ki, a külön ADSL pedig egy routerbe megy, ami ugyanezen az alhálón van, de az irodai gépeknek az átjárója és DNS-e ez a külön router.

Korlátozni kifelé csak proxy-val korlátozok (kölköket).

Szimpatikus megoldás.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.