HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#121 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 15. 09:12

Idézet: lrajmon - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 9:36

kapcsold be a NAT servert, def gw-nek add meg a routerben a linksys-t, tracert. Lehet az is, hogy a kettős natolás a gáz.... Akkor még a statikus route segíthet esetleg

Helloka!

Irajmon szerintem a TP-Link routerek nem ismerik a tracert parancsot. Legalábbis az enyém nem ismeri. 543G vagy nincs igazam?  :confused:

#122 Felhasználó inaktív   Robbo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 15. 12:39

Hogy a macska rúgja meg... rájöttem....

Míg a linksys routernél ha ő kliensként csatlakozott elég volt a saját gépemen megadni annak az AP-nek az ipcímét átjárónak amire a linksys csatlakozott, addig
ennél a routernél a számítógépemen magát a az AP klienst, vagyis a TP-link ip címét kell megadni átjáróként...

Remélem mások is okulnak ebből, basszus, hogy router és router között mennyi különbség van...

De működik csodásan!!! :up:  :up:  :up:  :up:  :cool:  :)  :cool:

Szerkesztette: Robbo 2008. 01. 15. 12:49 -kor

#123 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 16:25

Idézet: Robbo - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 13:39

Hogy a macska rúgja meg... rájöttem....

Míg a linksys routernél ha ő kliensként csatlakozott elég volt a saját gépemen megadni annak az AP-nek az ipcímét átjárónak amire a linksys csatlakozott, addig
ennél a routernél a számítógépemen magát a az AP klienst, vagyis a TP-link ip címét kell megadni átjáróként...

Remélem mások is okulnak ebből, basszus, hogy router és router között mennyi különbség van...

De működik csodásan!!! :up:  :up:  :up:  :up:  :cool:  :)  :cool:

Az a különbség, hogy más módban csatlakozol, mivel a tp-link az natol még egyet, így ő lesz az átjára, amig a linksysek azok bridgeként csatlakoznak.

#124 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 17:33

Idézet: dnyl - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 16:25

Az a különbség, hogy más módban csatlakozol, mivel a tp-link az natol még egyet, így ő lesz az átjára, amig a linksysek azok bridgeként csatlakoznak.

Meg kell nézni újabb firmware-el.
Ez pl. már tudja a bridge funkciót is.
TL-WR64xG v3_071123 Published 11/23/2007
1. Modifications and Bug Fixes  Added the Bridge function
2 Modified the bug of uselessness of button "previous" in Wireless interface
http://www.tplink.com/support/download.asp...=TL-WR642G&h=V3

#125 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 19:33

Idézet: whg - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 9:12

Helloka!

Irajmon szerintem a TP-Link routerek nem ismerik a tracert parancsot. Legalábbis az enyém nem ismeri. 543G vagy nincs igazam?  :confused:

a szgépen kellet volna :)

#126 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 16:23

Helloka!

Egy kis segítség kellene. Hogy tudom előcsalogatni a WDS-t az 543G-s routerben?  :confused:
AP routerként kell használni vagy AP client módban?

#127 Felhasználó inaktív   OccsE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 11:52

van mar megoldas hogy lehet hasznalni a tp link-eket a cfos speed-del?
A torrentezesnel sikerult megoldanom hogy aktivnak latszodjam es a sebessegre sincs panaszom. Nem tapasztalok visszaesest.
Jo kis masina ez az 543-as!

#128 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 13:07

Idézet: OccsE - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 11:52

van mar megoldas hogy lehet hasznalni a tp link-eket a cfos speed-del?

Ez a szomorú helyzet :

TP-Link Router:

According to the vendor, the router TP-Link TL-WR543G does not allow answers to pings. This setting can't be change so Traffic Shaping does not work with this device.
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#129 Felhasználó inaktív   Abu_85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 17:54

Hali!
Van egy TP-link TL-R460 cable/DSL routerem.

Első sorban az volt a problémám hogy warcraft 3-ban a battle.net-en én tudtam másokhoz csatlakozni
de ha én kreáltam pályát akkor énhozzám nem tudtak :-( Ezt megoldottam azzal hogy a "port triggering" -nél megadtam a battle net által használt portokat és így már csatlakozni tudtak hozzám is.

Mi a DMZ és az upnp és mi változik ha enable vagy disable-re van állítva?

A problémám az hogy ha csatlakoznak hozzám más játékosok elindítom a játékot és néha magától kivágja a játékosokat a server (vagy is feltételezem nállam lehet a hiba mert én vok a host).
Főleg olyankor dobálja ki a népet mikor elindul a játék, vagy játék közben vannak párbaly részek és mikor az elindul akkor szokott kivágni egy két embert.

Elképzelhető hogy nállam kell valamit állítani hogy ez megszűnjön? Miért van az hogy az első 2 párbajnál nem dobb ki senkit a 3.-nál vagy akárhanyadiknál (mindíg máskor) meg kidobja?

A virtual servers mire jó?

(bocsi a másik topicnál előbb írtam aztán olvastam:-S)

#130 Felhasználó inaktív   kplussz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 10:40

Helló!

Nemrég beszereztem egy TL-WR543G routert, melynek segítségével azt szeretném elérni, hogy a fogható nyilvános WIFI jelet felerősítve továbbadja a házban található WIFI-s gépek felé. Azt olvastam, hogy erre a WISP funkcióval van lehetőség. Namármost, első kérédsem, hogy ez az eszköz ténylegesen alkalmas-e erre?

Másik kérdésem, hogy konfigurálás közben, a wireless settings oldalon alapban nem tudom beállítani a region-t, channel-t és mode-ot. Ha klikkelek a save-re, akkor aktív lesz, de amint megpróbálom a legördülő menüből kiválasztani az országot, azonnal kilép és reboot. Mi lehet a gond?

Néztem firmware-t, kérdés, ha a hardware v1, akkor csak a v1 frissítéseket lehet rárakni?

Előre is kösz a segítséget.

#131 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 09:39

Idézet: kplussz - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 10:40

Helló!

Nemrég beszereztem egy TL-WR543G routert, melynek segítségével azt szeretném elérni, hogy a fogható nyilvános WIFI jelet felerősítve továbbadja a házban található WIFI-s gépek felé. Azt olvastam, hogy erre a WISP funkcióval van lehetőség. Namármost, első kérédsem, hogy ez az eszköz ténylegesen alkalmas-e erre?

Másik kérdésem, hogy konfigurálás közben, a wireless settings oldalon alapban nem tudom beállítani a region-t, channel-t és mode-ot. Ha klikkelek a save-re, akkor aktív lesz, de amint megpróbálom a legördülő menüből kiválasztani az országot, azonnal kilép és reboot. Mi lehet a gond?

Néztem firmware-t, kérdés, ha a hardware v1, akkor csak a v1 frissítéseket lehet rárakni?

Csak EZT tudod ráhúzni .
Ha ezután is reboot van szerintem csere!
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#132 Felhasználó inaktív   FABRICIUSZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 19:17

Helló!

My Webpage
Itt egy picit frissebb (csatolt fájlok/ wr543g en-v1-ub .rar )
V-1 re csak v-1. est lehet .
A WIPS  el nem , ami neked kellene az a jelismétlő WDS  ,de ezt nem tudja sajnos.
Csak csatlakozni tud egy jelimétlős  készülékhez, de talán később lesz változás( WDS-es  firmware de erre irajmon tudna választ adni) én  magát a készüléket
fantasztikusnak tartom .

#133 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 22:03

Helló!

Utána kellett volna olvasni... a WDS kétoldalú protokoll, ráadásul erősen termékspecifikus. Tehát egy AP-hoz nem tudsz WDS módban csatlakozni, csak akkor, ha az is WDS-ben van (ami nem túl valószínű....).

#134 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 07:27

Hali segitség kellene!

TL-Wa501G acces point-ot kellene ujrainditani, de a haruljan hiaba nyomkodom a resetet, webes feluletrol pedig nem enged be ... :(

ötlet?
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#135 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 11:24

Idézet: Bendeguuuz - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 7:27

Hali segitség kellene!

TL-Wa501G acces point-ot kellene ujrainditani, de a haruljan hiaba nyomkodom a resetet, webes feluletrol pedig nem enged be ... :(

ötlet?

reset:
reset gomb benyom -- táp kihúz 10 sec kivár, gomb benyomva tart  -- táp vissza  10 sec kivár

#136 Felhasználó inaktív   apu101 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 19:10

segítségre van szükségem egyTL-WR543Gbeépítése után nem megy a levelezésnél a csatolás ill a lvelezés sem

#137 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 19:27

Idézet: lrajmon - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 21:03

Utána kellett volna olvasni... a WDS kétoldalú protokoll, ráadásul erősen termékspecifikus. Tehát egy AP-hoz nem tudsz WDS módban csatlakozni, csak akkor, ha az is WDS-ben van (ami nem túl valószínű....).

Erre ne vegyél mérget :) OFF linksys wrt54g (tomato fw)-vel mar tobb AP-re csatlakoztam WDS-el, amik biztosan nem voltak WDS-ben,de tokeletesen mukodott :)
kuf

#138 Felhasználó inaktív   FABRICIUSZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 17:21

Idézet: lrajmon - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 22:03

Szolgáltatóra csatlakozva AIR LIVE  WDS -ben  ,erre csatlakozva tp-link 543 g gond nélkül.
Lehet hogy csak szerencsém volt.

#139 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 19:02

Ez a firmware mit tud wr543g en-v1-ub.rar, ami nincs kint a hivatalos oldalon?
Ti már próbáltátok?
--== envagyok ==--

#140 Felhasználó inaktív   Abu_85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 20:54

Hali!
Tp-Link router TL-R460!
Miért van az hogy battle.net-en ha csatlakoznak hozzám playerek egy időután vmi miatt kidobálja őket, a játékból.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.