TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...
Elküldve: 2008. 01. 05. 19:36
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2008. 01. 08. 00:21
remélem nem lesz túl láma a kérdés, de aztán persze lehet:
Az én vadi új 543G routeremmel miért szakad megy kb. 5 percenként a vezetékes LAN kapcsolatom, hogy aztán azonnal visszakapcsolódjon???
:confused:
Ez van most beállítva:
Address Lease Time: 2000 minutes (1~2880 minutes, the default value is 120)
Hol másutt keressem még a hibát?
A kábel jó, eddig is használtam, csak más eszközzel.
Ezt leszámítva rendesen működik, bár
- alaposan megviccelt, hogy alapértelmezetten AP Client Router az üzemmódja, és nem vágtam miért nem wan-ol
- kissé elszomorít, hogy a Diginet-es fiúk a PPPoE terén még nem hangolódtak rá erre a típusra, ugyanis én is Diginetet tervezek a jövőben.
De ha megmondjátok, hogy hogyan nem fog engem idegesíteni az 5 percenként feltünő "Egy hálózati kábel nincs bedugva" buborék, akkor én már elégedett leszek...
Elküldve: 2008. 01. 08. 05:54
Idézet: mckay - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 0:21
Az én vadi új 543G routeremmel miért szakad megy kb. 5 percenként a vezetékes LAN kapcsolatom, hogy aztán azonnal visszakapcsolódjon???
Ez van most beállítva:
- alaposan megviccelt, hogy alapértelmezetten AP Client Router az üzemmódja, és nem vágtam miért nem wan-ol
- kissé elszomorít, hogy a Diginet-es fiúk a PPPoE terén még nem hangolódtak rá erre a típusra, ugyanis én is Diginetet tervezek a jövőben.
De ha megmondjátok, hogy hogyan nem fog engem idegesíteni az 5 percenként feltünő "Egy hálózati kábel nincs bedugva" buborék, akkor én már elégedett leszek...
Jó reggelt.
SZVSZ azonnal vidd vissza és cseréltesd ki!
Főleg akkor ha a vétel 3 napon belül történt!
Elküldve: 2008. 01. 08. 21:05
Idézet: mckay - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 0:21
Ez van most beállítva:
egy vagy több gép van rajta? a kábel bepattant a helyére? nem lehet, hogy a géppel van gond? Milyen hálókártya?
Elküldve: 2008. 01. 09. 00:37
Idézet: lrajmon - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 20:05
Szia,
- egy gép van rajta,
- szerintem jól bent van, többször is bedugtam,
- Realtek 8139D chip-es Micronet kártya.
Köszönöm, hogy alapos vagy, de engem mégis inkább a router beállítási helytelensége avagy a router hibás volta érdekel:
a gépem évek óta működik ezzel a hálókártyával, ezzel a kábellel, nem rádiós smc routerrel és router nélkül.
Csak most megpróbáltam rádióssá fejlődni, de attól félek nem volt jó választás a TP-Link.
Elküldve: 2008. 01. 09. 18:39
Idézet: mckay - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 23:21
No, úgy néz ki, hogy megvan a hiba forrása: a szűk panellakás.
Az volt, hogy én a modem tetejére tettem, és bizony így túlmelegedett. Ugyanis ma már egyáltalán nem válaszolt LAN-ba. Hát odamentem megint megnézni, hogy mi újság a kábellel, és bizony tűzforró volt. Levettem a modem tetejéről, újraindítottam, és azóta tökéletes.
Persze, a régi smc routerem nem panaszkodott ilyen elhelyezésre. Igaz, az nem is volt antennás, így valószínűleg kevesebb hőt termelt már önmagában is.
Elküldve: 2008. 01. 10. 10:06
Nekem igaz nem wifis de majdnem olyan mint a frigó belül..abszolút nem melegszik. Igaz nem is fűtöm másik cuccal alulról
Miután nekem megy a tp-link digineten a tiédnek is mennie kell majd.
Elküldve: 2008. 01. 11. 07:53
Van egy frankó 543G-s routerem, egyetlen egy gondom van vele. Nem tudom a cFosSpeedet használni.
Hogyan lehetne ezt megoldani?
Elküldve: 2008. 01. 11. 10:11
Idézet: whg - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 6:53
Van egy frankó 543G-s routerem, egyetlen egy gondom van vele. Nem tudom a cFosSpeedet használni.
Hogyan lehetne ezt megoldani?
Tudtommal sehogy, mert a router nem támogatja a tracert-t parancsot.
Elküldve: 2008. 01. 11. 23:16
ma lettem el'eddig boldog tulaja egy TL-WR543G -nek
Eddig minden tip-top. Laptopival simán nyomultam mindenhonnan a házban (90m2), tudtam még OTT is
2 kérdést ha megengedtek egy kezdő WiFi-snek:
- Hova érdemes tenni a herkenytyűt, hogy ne sugározza szét a fejünk. Szekrény tetejére? Kell-e foglalkozni ezzel? Az meber annyi félét hall...
- Csak menüből tudom kikapcsolni a rádiós részt? (ha nem kell minek sugározzak mindenfelé?)
Köszi s Üdv Néktek
Elküldve: 2008. 01. 12. 08:54
Idézet: HTP - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 23:16
ma lettem el'eddig boldog tulaja egy TL-WR543G -nek
Eddig minden tip-top. Laptopival simán nyomultam mindenhonnan a házban (90m2), tudtam még OTT is
2 kérdést ha megengedtek egy kezdő WiFi-snek:
- Hova érdemes tenni a herkenytyűt, hogy ne sugározza szét a fejünk. Szekrény tetejére? Kell-e foglalkozni ezzel? Az meber annyi félét hall...
- Csak menüből tudom kikapcsolni a rádiós részt? (ha nem kell minek sugározzak mindenfelé?)
Köszi s Üdv Néktek
Elhelyezés: gyakorlatilag mindegy, az adóteljesítmény nem nagy. A WLAN csak menüből kapcsolható ki.
Elküldve: 2008. 01. 12. 22:26
Idézet: lrajmon - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 8:54
Köszi a választ!
Valakinek van tapasztalata, hogy mennyire érdemes befektetni körsugárzó antennába?
Pl egy ilyenbe :TL-ANT2405C
A telek elég hosszú 70m, és amit el szeretnék érni majd nyáron, hogy a medence (nem irigykedik!! gumifalú 4m-es
Gondolom dob azért a dolgokon egy ilyen antenna?
Elküldve: 2008. 01. 12. 22:46
Idézet: HTP - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 22:26
Valakinek van tapasztalata, hogy mennyire érdemes befektetni körsugárzó antennába?
Pl egy ilyenbe :TL-ANT2405C
A telek elég hosszú 70m, és amit el szeretnék érni majd nyáron, hogy a medence (nem irigykedik!! gumifalú 4m-es
Gondolom dob azért a dolgokon egy ilyen antenna?
lrajmon
bocs, most olvastam vissza, hogy ti importáljátok.. akkor gondolom ismered jól
eddig csak jót tudok mondan
Antenna hosszab kanóccal nem létezik? akkor ki tudnám nyomni a padlásra.
Köszi
Elküldve: 2008. 01. 13. 11:42
Beizzítottam a TL-WR543G-t (v1.1), első benyomások főként a TL-WA501G-hez viszonyítva,
wireless kliens használat esetén.
- hiányolom a bridge üzemmódot (a v2 új firmware-rel már tudja, sajnos ez nem)
- a status oldalon nem mutatja a jelszintet, csak a site survey-ben
- kicsit fura de a jel erősségét nagyban befolyásolja az eszköz helyzete: ha 90 fokkal elforgatom (az antenna mindkét esetben függőleges) teljesen más jelszimteket produkál :confused:
Irajmon:
Gondolom a v2 firmware-t nem tolhatom rá erre. Van esély az első 2 dolgot belevenni egy frissítésbe (persze ha te is logikusnak érzed)?
Ezek alapján nekem az 501-es kicsit jobb kliens oldali eszköznek tűnik (igaz csak 1 kliens esetén).
Elküldve: 2008. 01. 13. 15:04
Idézet: envagyok - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 12:42
Beizzítottam a TL-WR543G-t (v1.1), első benyomások főként a TL-WA501G-hez viszonyítva,
wireless kliens használat esetén.
- hiányolom a bridge üzemmódot (a v2 új firmware-rel már tudja, sajnos ez nem)
- a status oldalon nem mutatja a jelszintet, csak a site survey-ben
- kicsit fura de a jel erősségét nagyban befolyásolja az eszköz helyzete: ha 90 fokkal elforgatom (az antenna mindkét esetben függőleges) teljesen más jelszimteket produkál :confused:
Irajmon:
Gondolom a v2 firmware-t nem tolhatom rá erre. Van esély az első 2 dolgot belevenni egy frissítésbe (persze ha te is logikusnak érzed)?
Ezek alapján nekem az 501-es kicsit jobb kliens oldali eszköznek tűnik (igaz csak 1 kliens esetén).
Hello
Tényleg hülye egy kicsit erre. Ha elforgatom, akkor teljesen más a jelerősség.
Elküldve: 2008. 01. 13. 20:34
vettem egy TP-WR642G márkáju wifi-s routert! miután beizzitottam és müxött vezetékkel nekiállatam hogy a laptopra is csiholjak neten wifin persze!
na ebben kéne segítésg mert egyszerűen nem tom úgy beállítani hogy lásson a win vezeték nélküli hálózatot!a szóbanforgó laptop egy asus X51R. 802.11g -s szabvány vala rája irva! de nem megy! valaki tudna segíteni? előre is thx!
Elküldve: 2008. 01. 14. 12:16
Nem vagyok kezdő a témában de egy dolgot nem sikerül megoldani a WR543G-s routeren...
Ma vettem,
AP-Client-ként használnám, fel is csatlakozik a kiválasztott (Router)AP-re, ipcímet is kap (WAN-nál jelöli), de még se osztja le a LAN portokra a netet... Az AP amihez csatlakozok, LINKSYS wrt54gl, a másik szobában van, laptoppal tökéletesen megy wirelessen róla a net... Ezzel meg még pingetni se tudom..
Felraktam a legújabb 11. havi firmware-t, de azzal sem működik...
Mi tévő legyek...? netán hardware hiba lenne, hogy nem bridge-i le a netet?
UI: Ami még érdekes, hogy a leírásban talált ADVANCED WIRELESS menüpontot nem találom sehol...
Köszi.. Rob
Szerkesztette: Robbo 2008. 01. 14. 12:24 -kor
Elküldve: 2008. 01. 14. 14:50
Vennék 2 ilyen kütyüt TP-LINK TL-WR543 WISP. Egyikbe bejönne a 8mb/s adsl , ez lenne a router , a másik kb 100 méterrel arrébb lenne mint kliens. Rálátás van. A kérdésem az lenne hogy a saját antennájával áthidalható ez a távolság , vagy kell hozzá venni külön antennát is ?
Elküldve: 2008. 01. 15. 08:32
Idézet: inter15 - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 14:50
Vennék 2 ilyen kütyüt TP-LINK TL-WR543 WISP. Egyikbe bejönne a 8mb/s adsl , ez lenne a router , a másik kb 100 méterrel arrébb lenne mint kliens. Rálátás van. A kérdésem az lenne hogy a saját antennájával áthidalható ez a távolság , vagy kell hozzá venni külön antennát is ?
ha nincs zavarás, minden gond nélkül.
Elküldve: 2008. 01. 15. 08:36
Idézet: Robbo - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 12:16
Nem vagyok kezdő a témában de egy dolgot nem sikerül megoldani a WR543G-s routeren...
Ma vettem,
AP-Client-ként használnám, fel is csatlakozik a kiválasztott (Router)AP-re, ipcímet is kap (WAN-nál jelöli), de még se osztja le a LAN portokra a netet... Az AP amihez csatlakozok, LINKSYS wrt54gl, a másik szobában van, laptoppal tökéletesen megy wirelessen róla a net... Ezzel meg még pingetni se tudom..
Felraktam a legújabb 11. havi firmware-t, de azzal sem működik...
Mi tévő legyek...? netán hardware hiba lenne, hogy nem bridge-i le a netet?
UI: Ami még érdekes, hogy a leírásban talált ADVANCED WIRELESS menüpontot nem találom sehol...
Köszi.. Rob
kapcsold be a NAT servert, def gw-nek add meg a routerben a linksys-t, tracert. Lehet az is, hogy a kettős natolás a gáz.... Akkor még a statikus route segíthet esetleg

Súgó
A téma zárva.