HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#501 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 09. 23:06

Idézet: ricsi008 - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 22:10

Sziasztok!
TP-LINK TL-WR542G routerem van. Most vettem.
Lehet csatlakoztatni, ha egyátalán nincs otthon utp kábelem? Bejön a lakásba a lan net digi tv-től.
Teljesen analfabéta vagyok az installhoz de két laptopot szeretnék csatlakoztatni.
Valaki segítene? Részletesen.
Köszi!

Vegyél 1-2 patch kábelt; anélkül nehéz lesz a dolog.

#502 Felhasználó inaktív   sunez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 17. 18:18

Én is ahéten csatlakoztam a klubhoz,vásároltam egy TP-link WR 642 G routert,valamiért belassult a 10megás net,régid-linkessel sokkal jobban pörgött,van valami ötletetk mi okozhatja? :blink:

#503 Felhasználó inaktív   zsero 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 04. 20:35

Meg tudná valaki mondani, hogy a TL-SG1016 és a TL-SG1024 giga switchekben van-e ventillátor, vagy passzívak? Irodába kellene, ahol már megőrültek egy 3Com Baseline 16-ostól, ami baromi jól megy 5 éve, de 2 db 8000-et pörgő venti van benne, és emiatt mindenkinek kihullik a haja nap végére.

Ja, két TP-Link tapasztalat:
1. WR541G mióta megvan sosem fagyott, indult újra, csak amikor én akartam (ez 2+ év alatt 2 alkalom!)
2. WN951N PCI-os N-es kártya: hihetetlen hogy ilyen áron, igazi hús vér Atheros chipes kártyát adnak, viszont tilos feltenni a TP-Linkes drivert, helyette el kell menni http://www.atheros.cz/ -re, és mindenki boldog :-)

#504 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 06. 10:09

Üdv

Olyan problémám van, hogy beszart az integrált hálókártyám az alaplapon(Gigabyte GA-M57SLI-S4)
Beletettem valami Realtek hálókártyát, letiltottam az alaplapit. De azóta a Internetes játék közben megfagy a net 2 másodpercekre. Elég idegesítő tud lenni főleg war közben ha pont előttem az ellen és akkor fagy meg.
Ja és egy TP-Link routeren keresztül használom a netet.
Vegyek új hálókártyát valami márkásat vagy esetleg valami más probléma lehet?

#505 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 06. 15:54

Üdv!

Van két routerom: Linksys WRT54GC ver2 és TP-Link TL-WR542G ver6.5. Ezekkel és másik leendő routerral szeretném megoldani, hogy a bejövő net wirelessen is szét legyen osztva, és a jel átérjen kb 80m lévő másik házba is, ahol szintén kell a wirelesses elérés a ház területén.
Több hozzászólás szerint Linksys WRT54GL és Tp-Link TL-WR543G közzül valamelyikkel és a meglévőekkel ez megoldható több lehetőséggel is (pl.:WDS, Cliens mód, antenna csere). Linksys 16e, TP-Link 9e-ért elérhető.
Persze szeretném kevesebb költséggel ezt megvalósítani, de nem akarok befürődni, hogy vásárlás után kiderül, hogy rosszul döntöttem.

Az olcsóbb TP ugyanazt tudja, mint a Linksys?

#506 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 20:01

Idézet: zsero - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 20:35

Meg tudná valaki mondani, hogy a TL-SG1016 és a TL-SG1024 giga switchekben van-e ventillátor, vagy passzívak? Irodába kellene, ahol már megőrültek egy 3Com Baseline 16-ostól, ami baromi jól megy 5 éve, de 2 db 8000-et pörgő venti van benne, és emiatt mindenkinek kihullik a haja nap végére.

1. WR541G mióta megvan sosem fagyott, indult újra, csak amikor én akartam (ez 2+ év alatt 2 alkalom!)
2. WN951N PCI-os N-es kártya: hihetetlen hogy ilyen áron, igazi hús vér Atheros chipes kártyát adnak, viszont tilos feltenni a TP-Linkes drivert, helyette el kell menni http://www.atheros.cz/ -re, és mindenki boldog :-)

ha van is, nem repülőgépmotor....

#507 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 08:38

a következők közül melyiket érdemes venni? van bármelyiknek bármi előnye átlag usernek? stabilitás/megbízhatóság szempontjából főleg (nincs N-es cucca, nem kell AP neki, csak egy sima wifi routerre vágyik. ugyanakkor árban mind1, hogy mit/mennyiért veszek neki)
TL-WR542G
TL-WR543G
TL-WR642G
TL-WR841N
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#508 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 09:52

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 9:38

a következők közül melyiket érdemes venni? van bármelyiknek bármi előnye átlag usernek? stabilitás/megbízhatóság szempontjából főleg (nincs N-es cucca, nem kell AP neki, csak egy sima wifi routerre vágyik. ugyanakkor árban mind1, hogy mit/mennyiért veszek neki)
TL-WR542G
TL-WR543G
TL-WR642G
TL-WR841N

Ha nem kell neki, hogy n-s legyen, akkor a wr543g-t vegye, a 642g 108Mbit/s-ra képes a wifin, de akkor ahoz is olyan wifi kártya kell, ami tudja a 108Mbit/s-t kezelni.
:)
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#509 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 09. 17:27

Sziasztok!

Sikerült beállítani a routert úgy, hogy a fő gépen tudok netezni, viszont a másik laptop-on wifin látja a hálózatot, de nem tud rá csatlakozni jelszó nélkül sem.. tűzfal a routeren bekapcsolva.. mi lehet a baj ilyenkor?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#510 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 10. 07:56

Idézet: Hippo - Dátum: 2009. máj. 9., szombat - 18:27

Sziasztok!

Sikerült beállítani a routert úgy, hogy a fő gépen tudok netezni, viszont a másik laptop-on wifin látja a hálózatot, de nem tud rá csatlakozni jelszó nélkül sem.. tűzfal a routeren bekapcsolva.. mi lehet a baj ilyenkor?

A routerben be van kapcsolva a DHCP?
Próbáld ki ugy, hogy a laptopon fix ip-t állitsál be.
A laptopon a titkositásnál jól adtad meg a titkositás tipusát, jelszavát?  :think:
:)
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#511 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 10. 17:56

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 7:38

TL-WR542G
TL-WR543G
TL-WR642G
TL-WR841N

Ha most nem is kell neki N-es, mindenképpen azt javaslom. Ugyanakkora távon stabilabb, gyorsabb vagy nagyobb távon tudja a G-s sebességet. Ha meg mégis rájön hogy lassú az 56mb/s, elég venni egy n-es adaptert, nem kell routert is cserélnie.
Egy hasonlóan "mindegy" usernek a TP-Link WR941N routert és egy WN821N USB adapter párost ajánlottam.

#512 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 18:41

Idézet: zsero - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 21:35

Helló!
Én vettem egy tp-link routert és wlan adaptert (TL-WR941ND és TL-WN951N). Először van routerem és wlan kártyám úgyhogy új nekem még ez. Úgyhogy a kártyához kapott cd-ről raktam fel a drivert. Ment is egy ideig de után folyton "behalt" a kapcsolat. Egy idő után nem jött be semmi a böngészőben és a messenger kapcsolat is megszakadt. Nem tudom mit kellett volna megnézni, hogy kiderüljön mi a hiba mivel ez az egész új nekem. De a messenger hibaelhárítója azt írta ki, hogy nem működik az alapértelmezett átjáró (vagy hasonló). A másik gépen, ami ethernet kábellel csatlakozik a routerhez nem volt semmi probléma, úgyhogy gyanítom, hogy ezen a gépen van a probléma legyen az bármi is. A cdről feltelepített driverrel vagy 10-15 percig bírta maximum. Kipróbáltam a tp-link oldaláról leszedett legújabb verziójú driverrel is. Azzal bírta vagy másfél óráig. Az atheros.cz-n lévő drivert nem próbáltam, mert azt nem tudom, hogy kell használni. De ahogy néztem a tp-link-es verzió is ugyanolyan fájlokat teszi fel (netathw.inf, netathw.cat, athw.sys) csak újabb verzióban. Az atherosos verziót, hogy kell használni?

Volt valakinek hasonló gondja? És megoldása?

#513 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 12:52

Üdv!

TL-WR542G ver6.5-os router portforward beállításban tud valaki segíteni, hiába ügyeskedek, nincs aktív mód. :(

#514 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 17:48

Idézet: lenbazso - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 11:52

Üdv!

TL-WR542G ver6.5-os router portforward beállításban tud valaki segíteni, hiába ügyeskedek, nincs aktív mód. :(

a legegyszerűbben:

Forwarding>UPnP>"enable"

Szerkesztette: Gopher 2009. 05. 13. 17:49 -kor

#515 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 08:24

Idézet: Gopher - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 16:48

a legegyszerűbben:

Forwarding>UPnP>"enable"

Az nem baj ha be lehet bonyolultabban is. Van hátránya a legegyszerűbbségnek?

#516 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 08:59

Ha gépre bízod a portok nyitogatását, ez biztonsági kockázat, valamint nem biztos hogy működik.
TP-LINK 542/uTorrent párossal XP alatt megy.

Bonyolultabban:

A torrentező gépnek fix IP címet állítasz be
- vagy a routeren a DHCP kikapcsolásával és a hálózat minden gépén kézi beállításokkal
- vagy DHCP "adress reservation" menüpontnál a torrentező gép MAC címéhez IP cím hozzárendelésével

A torrent kliensnek megadsz egy tetszőleges portot, magas számút pl. 44997

A routeren a "virtual server" menüpontnál a megadott portot a beállított IP címre engedélyezed.

#517 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 11:23

Idézet: Gopher - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 7:59

Ha gépre bízod a portok nyitogatását, ez biztonsági kockázat, valamint nem biztos hogy működik.
TP-LINK 542/uTorrent párossal XP alatt megy.

Bonyolultabban:

A torrentező gépnek fix IP címet állítasz be
- vagy a routeren a DHCP kikapcsolásával és a hálózat minden gépén kézi beállításokkal
- vagy DHCP "adress reservation" menüpontnál a torrentező gép MAC címéhez IP cím hozzárendelésével

A torrent kliensnek megadsz egy tetszőleges portot, magas számút pl. 44997

A routeren a "virtual server" menüpontnál a megadott portot a beállított IP címre engedélyezed.

Nem akarom a gépre bízni, biztonság az első.

Linksysnél egyszerű volt, két oszlopba kellett írni, hogy mettől-meddig legyen a port nyitva. Ha jól tudom annyi portot kell, ahány sloton megy a forgalom. Okosoktól hallottam, hogy magas portszám a jobb, legalább 56000 vagy felette, most ennyi.

Az ip-k a routerban hozzá vannak rendelve a mac címekhez.
Virtual servert már probáltam, semmi.

#518 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 18:12

Idézet: lenbazso - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 10:23

Nem akarom a gépre bízni, biztonság az első.

Linksysnél egyszerű volt, két oszlopba kellett írni, hogy mettől-meddig legyen a port nyitva. Ha jól tudom annyi portot kell, ahány sloton megy a forgalom. Okosoktól hallottam, hogy magas portszám a jobb, legalább 56000 vagy felette, most ennyi.

Az ip-k a routerban hozzá vannak rendelve a mac címekhez.
Virtual servert már probáltam, semmi.

Nem kell több port egy is elég.

Csatolt fájl:

#519 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 18:15

Kb. ennyi lenne, és mennie kell.

Csatolt fájl:

#520 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 10:44

Idézet: Gopher - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 17:15

Kb. ennyi lenne, és mennie kell.

Ugyanezt csináltam én is. Talán meg van a hiba. Firmware-ja régi, azóta kiadtak hármat is. Felteszem a legújabbat, és meglátjuk ez a hiba javul, vagy sem.

Angol tudáson elég gyér. Azt ki tudtam venni a termék honlapján, hogy mindegyiket fel kell tenni, és sorban, de azt nem, hogy az exe fájllal mit kell csinálni. Ráadásul a McAfee megfogta, és törölte. Idáig egyszer csináltam ilyet asus routernál, de ott elég volt a bin fájt behívni.

Valaki tudna segíteni?
http://www.tp-link.com/support/download.as...L%2DWR542G&h=V4

Szerkesztette: lenbazso 2009. 05. 15. 10:45 -kor

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28