HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#521 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 15. 14:36

Idézet: lenbazso - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 9:44

Ugyanezt csináltam én is. Talán meg van a hiba. Firmware-ja régi, azóta kiadtak hármat is. Felteszem a legújabbat, és meglátjuk ez a hiba javul, vagy sem.

Angol tudáson elég gyér. Azt ki tudtam venni a termék honlapján, hogy mindegyiket fel kell tenni, és sorban, de azt nem, hogy az exe fájllal mit kell csinálni. Ráadásul a McAfee megfogta, és törölte. Idáig egyszer csináltam ilyet asus routernál, de ott elég volt a bin fájt behívni.

Valaki tudna segíteni?
http://www.tp-link.com/support/download.as...L%2DWR542G&h=V4

Nem javaslom!

Már ott elrontottad, hogy az általad 6.5 (?) nek azonosított routerhez a 4-es firmware-jét linkelted. :confused: (jó-jó "elvileg" ugyanaz)

Aztán ha mégis, nem mindet kell feltenni, csak a "transitional"-t majd a legfrissebbet. De a port forward ment a legelsővel is. :think:

Szerkesztette: Gopher 2009. 05. 15. 14:43 -kor

#522 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 15:19

Hi!

Vettem én is egy tp link TL-WR642G routert a munkahelyemre.

Az internet, amit meg szeretnék osztani PR-telecomos, motorola modem van nekik. Otthon kiválóan meg tudom vele osztani az internetet, csak rádugok egy gépet és már azonnal kiosztja nekik az IP címet és él a kapcsolat.

A munkahelyen viszont ha rádugok egy gépet a routerre, a belső hálózat ikonja feltünik a tálcán, de nem látja a gép kifelé a netet. A router dhcp-je mukodik, mindegyik gépnek, ami rá van kötve kiadja az ip-t.

Ha viszont a modemet áramtalanítom, majd ujra beüzemelem, akkor megjön a net, viszont akkor se mindegyik gépre. A modem és egy adott gép direkt összeköttetése esetén működik az internet.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#523 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 15:56

Idézet: Gopher - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 13:36

Nem javaslom!

Már ott elrontottad, hogy az általad 6.5 (?) nek azonosított routerhez a 4-es firmware-jét linkelted. :confused: (jó-jó "elvileg" ugyanaz)

Aztán ha mégis, nem mindet kell feltenni, csak a "transitional"-t majd a legfrissebbet. De a port forward ment a legelsővel is. :think:

Mit nem javasolsz?
Nincs elrontva semmi, ugyanaz a fájl van felrakva a v4-nél és a v6-nál is, megjelölve, hogy mindkettőhöz jó. Megnéztem a router menüjét:
Firmware Version: 3.7.2 Build 071123 Rel.38927n 
Hardware Version: WR541G/542G v4 08118989
ver6.5 pedig a router alján van a cimkén.
A portforward eddig még nem ment ezzel a routerral.

#524 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 15. 15:57

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 16:19

majd ujra beüzemelem, akkor megjön a net, viszont akkor se mindegyik gépre. A modem és egy adott gép direkt összeköttetése esetén működik az internet.

Lehet ezért nem lettél helpdeskes.

Ha modem-router-gépek közt egy gépen is van net, akkor lehet a router oszt ki kevés IP-t DHCPvel. Pld, routerig a natnak jónak kellene lennie.
Make love not Wor.

#525 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 19:57

Idézet: lenbazso - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 14:56

Mit nem javasolsz?
Nincs elrontva semmi, ugyanaz a fájl van felrakva a v4-nél és a v6-nál is, megjelölve, hogy mindkettőhöz jó. Megnéztem a router menüjét:
Firmware Version: 3.7.2 Build 071123 Rel.38927n 
Hardware Version: WR541G/542G v4 08118989
ver6.5 pedig a router alján van a cimkén.
A portforward eddig még nem ment ezzel a routerral.

Végül is a te routered...

- vezetékesen csatlakozó gépről frissítsd
- a "transitional" verzió felrakása után a router ujraindul, de belépés után csak a "firmware update" menüpont él
- a végleges verzió már nem downgredelhető, a régebbi - esetleg meglévő - beállításmentések nem tölthetők fel rá.

Így fog kinézni a routerben:

Firmware Version:    4.0.1 Build 081021 Rel.48660n
Hardware Version:    WR541G/542G v4 08140201

(Az exe egy TFTP program. Mostanában már nem kell a frissítéshez.)

Szerkesztette: Gopher 2009. 05. 15. 20:10 -kor

#526 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 09:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 16:57

Ha modem-router-gépek közt egy gépen is van net, akkor lehet a router oszt ki kevés IP-t DHCPvel.

Csakhogy a gépek látják egymást, mindegyiknek van saját IP-je.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#527 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 16. 15:56

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. máj. 16., szombat - 10:47

Csakhogy a gépek látják egymást, mindegyiknek van saját IP-je.

Routert lehet pingelni? Ha nem, akkor nem egy subnet, ésvagy
Ha lehet, akkor a router van megadva gatewaynek?
Ha kifelé csak ip alapon lehet pingelni, akkor meg DNS baj...
Make love not Wor.

#528 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 13:27

Látom olyanokról beszéltek ami nekem is érdekes most. Úgyhogy kérdezek én is.
Ha a program amelyik egy portot akar használni de nem támogatja az upnp-t akkor már csak port nyitás marad a virtual servers résznél? Másképp nem lehet automatizálni?
Nekem egy új TL-WR941ND v2 (Hardware Version: WR941N v2 00000000)routerem van. Viszont a firmaware régi (Firmware Version: 3.3.6 Build 080527 Rel.41844n ). A TP-link oldalán TP-link oldalán viszont már van újabb is. Nekem csak annyit ír, hogy válasszam ki a webes felületen a fájlt és klikkeljek az upgrade gombra. Mennyire veszélyes ez a folyamat? Elromolhat a router ha valamiért megszakad az update? A garanciára milyen hatással van? Elméletileg 5 év van rá. Úgy látom érdemes lenne frissíteni amúgy. Raktak bele elég sok új funkciót. Meg úgy látom pont az upnp-vel kapcsolatban javítottak valami (ami mellesleg utorrent 1.6.1-el nem is műkdik, 1.7.7-tel pedig működik).

Szerkesztette: mzso 2009. 05. 17. 13:34 -kor

#529 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 18:58

Idézet: mzso - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 12:27

Látom olyanokról beszéltek ami nekem is érdekes most. Úgyhogy kérdezek én is.
Ha a program amelyik egy portot akar használni de nem támogatja az upnp-t akkor már csak port nyitás marad a virtual servers résznél? Másképp nem lehet automatizálni?
Nekem egy új TL-WR941ND v2 (Hardware Version: WR941N v2 00000000)routerem van. Viszont a firmaware régi (Firmware Version: 3.3.6 Build 080527 Rel.41844n ). A TP-link oldalán TP-link oldalán viszont már van újabb is. Nekem csak annyit ír, hogy válasszam ki a webes felületen a fájlt és klikkeljek az upgrade gombra. Mennyire veszélyes ez a folyamat? Elromolhat a router ha valamiért megszakad az update? A garanciára milyen hatással van? Elméletileg 5 év van rá. Úgy látom érdemes lenne frissíteni amúgy. Raktak bele elég sok új funkciót. Meg úgy látom pont az upnp-vel kapcsolatban javítottak valami (ami mellesleg utorrent 1.6.1-el nem is műkdik, 1.7.7-tel pedig működik).

Ha statikus IP-t adsz neki és azt beállítod mint DMZ-host, olyan helyzetben lesz, mintha router nélkül lenne a neten.

Technikailag nem veszélyes a folyamat. Inkább az user-ek hibáznak. (én 1* kínaira flasheltem egy König routert, annyira megörültem az új firmware-nek, nem is néztem hogy nyelvi verziók is vannak...  :omg:  )
Elromolhat, ha a flash írása közben áramszünet lesz. Persze ez nem garis hiba. Persze nem is íródik ki a kijelzőre.

#530 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 19:53

grr buzi boltos rábeszélt, hogy inkább a TL-WR841ND routert vegyem, mert csak 300al több, és kétantennás és szerinte jobb.
persze akihez kellett, annál kiderült, hogy a notija nemhogy n-es lenne (tudtam hogy nem az), de még ősi b-t tud csak.
rohadt lassú a router és noti között a kommunikáció.

holnap visszaviszem, 3 napon belül remélem kicserélik, és bízok benne, hogy régebbi b/g routerrel jobb lesz.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#531 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 20:03

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 19:53

grr buzi boltos rábeszélt, hogy inkább a TL-WR841ND routert vegyem, mert csak 300al több, és kétantennás és szerinte jobb.
persze akihez kellett, annál kiderült, hogy a notija nemhogy n-es lenne (tudtam hogy nem az), de még ősi b-t tud csak.
rohadt lassú a router és noti között a kommunikáció.

holnap visszaviszem, 3 napon belül remélem kicserélik, és bízok benne, hogy régebbi b/g routerrel jobb lesz.

Hmm...
megnézve, hogy mit is vettél..
nem hiszem, hogy a router a "típus" miatt lenne "ludas"....

Én inkább tippelek a notebookra...

#532 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 20:19

ibm T41, sajnos nem néztem meg, hogy milyen wifi kártya van benne.

akkor routert cserélni tuti hülyeség? azt is megpróbálhatom, hogy a barátnőmnél lévő dlink csodát viszem neki, itt meg marad a tplink.
(csak statisztika vizsga kedden, rohadtul nincs időm ezért rohangálni, viszont a 3 napból nem akarok kifutni)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#533 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 20:28

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 20:19

ibm T41, sajnos nem néztem meg, hogy milyen wifi kártya van benne.

akkor routert cserélni tuti hülyeség? azt is megpróbálhatom, hogy a barátnőmnél lévő dlink csodát viszem neki, itt meg marad a tplink.
(csak statisztika vizsga kedden, rohadtul nincs időm ezért rohangálni, viszont a 3 napból nem akarok kifutni)

próba ...
cseresznye...
;)

#534 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 08:07

Idézet: Gopher - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 18:57

Végül is a te routered...

- vezetékesen csatlakozó gépről frissítsd
- a "transitional" verzió felrakása után a router ujraindul, de belépés után csak a "firmware update" menüpont él
- a végleges verzió már nem downgredelhető, a régebbi - esetleg meglévő - beállításmentések nem tölthetők fel rá.

Így fog kinézni a routerben:

Firmware Version:    4.0.1 Build 081021 Rel.48660n
Hardware Version:    WR541G/542G v4 08140201

(Az exe egy TFTP program. Mostanában már nem kell a frissítéshez.)

Ha megnézed a hivatalos oldalt, látni fogod, hogy mindkét helyen ugyanaz a fájl van feltöltve. Annak nem látom értelmét, hogy az infóban azt írják, hogy minkét verzióhoz jó, ugyanolyan névvel van feltöltve, de mást tartalmaz.

Firmware csere megtörtént, sajna a portforwardot nem volt időm, meg kedvem kipróbálni, mert olyan probléma jelentkezett, hogy a mac címekhez hozzárendeltem ip címeket, és nem hajlandó szót fogadni. Érdekes módon az én gépemnek 192.168.1.100-as ip-t adja, mikor a routerban a 192.168.1.103-as van megadva. Ip cím ütközést ír ki a gép, és nem segít, csak a hardreset a routernál. :(
5let?

Szerkesztette: lenbazso 2009. 05. 18. 08:23 -kor

#535 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 09:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 16., szombat - 16:56

Routert lehet pingelni? Ha nem, akkor nem egy subnet, ésvagy
Ha lehet, akkor a router van megadva gatewaynek?
Ha kifelé csak ip alapon lehet pingelni, akkor meg DNS baj...

Végül az internet explorer/internetbeállításainál/LAN beállításoknál be volt jelölve a use proxy server opció.
Feltünt, hogy pingeli a routert, megy az ftp is, web nincs.

paranormal.hu

#536 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 21:10

Idézet: Gopher - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 19:58

Ha statikus IP-t adsz neki és azt beállítod mint DMZ-host, olyan helyzetben lesz, mintha router nélkül lenne a neten.

Technikailag nem veszélyes a folyamat. Inkább az user-ek hibáznak. (én 1* kínaira flasheltem egy König routert, annyira megörültem az új firmware-nek, nem is néztem hogy nyelvi verziók is vannak...  :omg:  )
Elromolhat, ha a flash írása közben áramszünet lesz. Persze ez nem garis hiba. Persze nem is íródik ki a kijelzőre.

Akkor még meggondolom, hogy frissítsem-e. 5 év garanciát nem lenne jó elveszteni. Meg ugye tönkretenni a routert.

Szerkesztette: mzso 2009. 05. 18. 21:21 -kor

#537 Felhasználó inaktív   .BP. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 20. 18:46

helo

Ma vettem egy wr543g-t és a QoS beállítás érdekelne. Mit hogyan lehet benne szabályozni.
http://kep.ivpicture.hu/105016.N.jpg ez a QoS menüje.

az egész hóbelevanc kötése:

net >> router >> én
               V
            switch >> többi gép

Amúgy az AP kliens az mit takar?Mert a beállítás elején AP router vagy AP kliens válsztás után le tudom tiltani a Wlan-t,illetve lehetőségem sincs rá. Wireless része nem érdekel,nem is használom,fel sem tettem rá az antennát.

köszi  :respect:

Szerkesztette: .BP. 2009. 05. 20. 18:47 -kor

#538 Felhasználó inaktív   .BP. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 21. 00:30

Idézet: .BP. - Dátum: 2009. máj. 20., szerda - 19:46

helo

Ma vettem egy wr543g-t és a QoS beállítás érdekelne. Mit hogyan lehet benne szabályozni.

net >> router >> én
               V
            switch >> többi gép

Amúgy az AP kliens az mit takar?Mert a beállítás elején AP router vagy AP kliens válsztás után le tudom tiltani a Wlan-t,illetve lehetőségem sincs rá. Wireless része nem érdekel,nem is használom,fel sem tettem rá az antennát.

Az létezik hogy kifogtam egymás után 2 darab hibás routert is? Kedden vettem egy 641n-t,amit cseréltem a 543g-re,de ez is szakad,sőt már nem is fogadja a netet. Vagy egyszerűen nem szereti egymást a szolgáltató és a TP-Link?  :confused:  :confused:  :confused:

#539 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 08:12

Idézet: .BP. - Dátum: 2009. máj. 20., szerda - 17:46

helo

net >> router >> én
               V
            switch >> többi gép

AP kliens módban wifi hálózatra csatlakozhatsz vele és a LAN oldalra osztja a hozzáférést.
AP router módban a WAN csatkalozón bejövő kapcsolatot osztja LAN oldalon és wifi-n.

Szakadás passz. :(

#540 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 08:30

Idézet: .BP. - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 1:30

Az létezik hogy kifogtam egymás után 2 darab hibás routert is? Kedden vettem egy 641n-t,amit cseréltem a 543g-re,de ez is szakad,sőt már nem is fogadja a netet. Vagy egyszerűen nem szereti egymást a szolgáltató és a TP-Link?  :confused:  :confused:  :confused:

Milyen neted van? ADSL? Akkor a routerben az internet csat tipusánál a connect automaticaly-t pipáld ki.
A DHCP server-nél pedig a cliens lease time-t állitsad 2880-ra.  :)
Esetleg frissitsed a router FW-t.

Neked a AP router mod kell.
Az AP Cliens router mód, akkor kell, ha wifin másik AP-hoz, routerhez vagy a valamelyik wifis internet szolgáltatóhoz kapcsolodsz vele.

A wifit letilthatod az ap router modban, ha a enable wireles router radio-nál kiveszed a pipát.
:)

Szerkesztette: rainman35 2009. 05. 21. 08:32 -kor

Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.