TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...
Elküldve: 2009. 07. 02. 18:03
Namármost meg van oldva a probléma, csak az az egy gondom van vele, hogy nem tudok IP-címet váltani, ugyanis a két gépnek a központban egy IP-t látnak. Ezt egy szakember csinálta meg nekünk,, viszont most nekem kellene egy IP váltás viszont ha megváltoztatom az egyik gépét, akkor gondolom nem változik vele a másiké is. Viszont így segítség nélkül nem akarom megváltoztatni, mert amilyen jó(nagy)fejek, utána megint letiltanának. A letiltást (ha a szakember szavaiból jól vettem ki) a következőképpen csinálták: a számítógépek jelezték az internetet(az enyémek) csaképp csatlakozni nem tudtak, azthiszem mert nem kaptak vmilyen hálózati maszkot, viszont a központban mind a kettőt látták. Ha valaki tud segíteni, előre is köszönöm!
Üdv:Axeelf
Elküldve: 2009. 07. 02. 21:05
Idézet: kishuszti - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 12:49
Nekem egy 543g routerem van. Ezzel szeretnék egy másik wifis routerhez kapcsolódni vezetéknélkül AP módban. Én az 543 ról Lan-on szeretnék netezni. Látom a hálózatot tudok is Ap-ban csatlakozni, a routerba is be tudok lépni. Mégsincs net. Próbáltam már több hálózathoz is kapcsolódni mindeggyiknél hasonló a helyzet.
Van valakinek valami 5 lete? Már azon gondolkodom lecserélem a routeremet.
Előre is köszönöm.
http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...sRMkQee&helper=

Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x
Elküldve: 2009. 07. 02. 23:45
Idézet: axeelf - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 19:03
Első körben ha csak 1 gépet lehet használni, akkor úyg kell tenni.
Második körben szerintem belebonyolódtál a kérdésbe, mert ha rouer mögött 2 gép van, akkor azt figyelni erőforrásigényesebb, mint nem foglalkozni a nem létező problémával. Jó eséllyel a routered rosszul van beállítva, pld. a mögötte lévő mindkét gép még plsuzban pppoe tárcsázni szeretne kifelé, vagy hasonlók.
A gépek IPje a routertől függ, így nem lehet csak úgy változtatgatni, hanem bizonyos szabályok szerint, a külső IPdet, ami a routeré, azt meg a szolgáltatód osztja ki, szintén valami megfejtés alapján.
Szeritem be kell állogatni, babrálni egy csöppet és mennie kell.
10 éve pld. a TVNet volt ilyen, de meg lehetett oldani, és marhára nem érdekelte őket.
Elküldve: 2009. 07. 03. 05:12
Idézet: rainman35 - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 21:05
ezt már sajnos kívülről tudom, annyiszor próbáltam

Elküldve: 2009. 07. 03. 09:25
Idézet: kishuszti - Dátum: 2009. júl. 3., péntek - 6:12

A router ip-jét megváltoztattad?
A wan beállitásánál dynamic ip van kiválasztva? Get ip unicast... ki van pipálva? (esetleg ne pipáld ki)
Mert igy ezekkel mennie kéne a netnek.

Szerkesztette: rainman35 2009. 07. 03. 09:26 -kor
Elküldve: 2009. 07. 03. 16:56
Idézet: rainman35 - Dátum: 2009. jún. 27., szombat - 19:31

Ha routerként akkor:
http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...uYycLDE&helper=

Ha van már routered, ami ossza a netet. Akkor az 543g wifi részét beállitod. A lan potját összekötöt a másik router lan portjával. Az 543g-ben a dhcp servert kikapcsolod.
543g-t AP router modban kell használnod.

köszi, most rögtön összejött

Nem tudom, elsőre miért nem sikerült - biztos elbaltáztam valamit
Műxik!
Elküldve: 2009. 07. 03. 19:12
Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 23:45
Második körben szerintem belebonyolódtál a kérdésbe, mert ha rouer mögött 2 gép van, akkor azt figyelni erőforrásigényesebb, mint nem foglalkozni a nem létező problémával. Jó eséllyel a routered rosszul van beállítva, pld. a mögötte lévő mindkét gép még plsuzban pppoe tárcsázni szeretne kifelé, vagy hasonlók.
A gépek IPje a routertől függ, így nem lehet csak úgy változtatgatni, hanem bizonyos szabályok szerint, a külső IPdet, ami a routeré, azt meg a szolgáltatód osztja ki, szintén valami megfejtés alapján.
Szeritem be kell állogatni, babrálni egy csöppet és mennie kell.
10 éve pld. a TVNet volt ilyen, de meg lehetett oldani, és marhára nem érdekelte őket.
Nahát. Ha lehet nevet mondani, m eg ismered is akkor a zalaegerszegi tv szolgáltatóra gondoltam ami z-vel kezdődik és elkával végződik. Egyépként az ip váltás a rapidos letöltéshez kellene. Ja, ha jól emlékszem a net vételénél nem kértünk fix ip-t, egyszóval szerintem valahogy lehet változtatni, csak nem tudom hogy, erre szeretnék segítséget kérni. Viszont ha írtok is, akkor légyszives biztosat írjatok mert ugy nem akarok belenyulni a a modembe meg a beálításaiba hogy megint letiltsák a netet. De azért köszönöm a segítséget. Ja, meg ha irtok pls magyarázzátok el rendesen mert elég süti vagyok ilyen témában

Üdv :Axeelf
Elküldve: 2009. 07. 07. 07:10
Kérlek benneteket, segítsen valaki.
Van egy Tp-Link Wr 642G routerem. MInden frankón működik, de kb 2 naponta megszakad a kapcsolat. Már minden konfigurációt kipróbáltam, amikor észre vettem egy kis ikont, ami senkinek sincs, hasonló felállásnál (upc>Tp-Link)
Hogy tudom eltüntetni?
Csatolt fájl:
-
post_25_1246852584.jpg (0byte)
Letöltések:: 14
tus
Elküldve: 2009. 07. 09. 22:26
Vettem egy TL-WR841N-es routert, beállítottam annak rendje és módja szerint, kábelen több géppel megy a net rendesen. Két laptoppal tesztelve, egyiken szintén megy wifin tökéletesen, a másiknál viszont (wifin) gondjaim adódtak.
A gép megkapja a routertől a megfelelő belső IP-t, _általában_ kb. fél percig talán megy is a net (pingelni tudok kifelé, oldalt már nem nagyon akarja behozni), aztán se kép se hang. A csatlakozás nem bontódik, IP-t nem tudok frissíteni, router belső oldalát sem érem el, ahogy pinggelni sem tudom az alapértelmezett átjárót.
Ha direkt bontom a kapcsolatot, újrakonnektálok a routerre, akkor ugyanez történik.
Kábelen megy ez a gép is rendesen. A gépet több másik routerrel (netgear, linksys) teszteltem wifin, ott semmi gond nem volt, tökéletesen működött.
Nincs beállítva perpill semmilyen titkosítás a routeren [nincs más rácsatlakozva sem], MAC address filteringet belőttem, de anélkül is a fenti helyzet áll fenn.
Fix IP kiosztással is próbáltam úgy, hogy beállítottam a gépen az adott IP-t, valamint ott dinamikusra téve is. Helyzet ekkor is változatlan: IP-t felveszi, net pár másodpercig "működik", majd lehal.
Jelerősség is teljesen jó.
Legfrissebb firmware van rajta.
Sajnos elképzelésem sincs, hogy hol/mi lehet a probléma okozója.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok :)
Köszi előre is!
Elküldve: 2009. 07. 13. 15:37
Ma meglátogattam a TP-LINK honlapját és letöltöttem a TL-WR 642G wifi router v4-es firmware-t. Próbáltam upgradelni, de a router nem frissített és maradt a régi firmware. Akinek ilyen routere van találkozott a problémával? Van valami megoldás?
Elküldve: 2009. 07. 13. 16:57
Idézet: StephenNO1 - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 16:37
Ma meglátogattam a TP-LINK honlapját és letöltöttem a TL-WR 642G wifi router v4-es firmware-t. Próbáltam upgradelni, de a router nem frissített és maradt a régi firmware. Akinek ilyen routere van találkozott a problémával? Van valami megoldás?
Amit letöltöttél fájlt kicsomagoltad? A kcsomagolt fájlok közül a bin végzödésüt kell betallozni fw frissitéshez.

Elküldve: 2009. 07. 14. 06:31
Idézet: rainman35 - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 16:57

Persze kicsomagoltam, már korábban frissítettem firmwarer-t. Csodálkoztam is hogy miért nem megy az újjal

TP_LINK NO Upgrade
Szerkesztette: StephenNO1 2009. 07. 14. 06:32 -kor
Elküldve: 2009. 07. 14. 07:38
Idézet: StephenNO1 - Dátum: 2009. júl. 14., kedd - 7:31

TP_LINK NO Upgrade
A mozzilla helyett próbáld meg IE-n keresztül frissiteni.
Elküldve: 2009. 07. 14. 09:11
Idézet: rainman35 - Dátum: 2009. júl. 14., kedd - 7:38
Próbáltam én már mindenhogy. :confused: Megpróbáltam régebbi fw-t felrakni mint ami jelenleg van és arról frissíteni de gondolhattam volna hogy korábbi ft-t nem enged

Köszönöm a segítséget, ötleteket várom. Üdv
Elküldve: 2009. 07. 14. 10:22
Idézet: StephenNO1 - Dátum: 2009. júl. 14., kedd - 9:11

Köszönöm a segítséget, ötleteket várom. Üdv
Megjött a hivatalos válasz a problémára:
"........Some Products have more than one hardware version, for example, a name ending with V1, V2, etc, and mostly, every version of product has a specific designed firmware.
If you want to upgrade your device for the latest firmware, you need to choose the correct version of firmware for your device............ "
Tehát az én TLWR642g-s v3.5 hardver verziós routeremre, ha megfeszülök

Elküldve: 2009. 07. 21. 18:52
Majd az egészet végignéztem, olvastam. Találtam kérdéseket melyek az én problémámat is megfogalmazzák, de a válaszokat nem találtam. Lehet privát üzenetben válaszoltak.
Szóval:
TP-Link TD-W8900GB megvan, de a beállítás nem igazán megy. Elvileg ez a cucc tudja az adsl/adsl2/adsl2+ viszont beállítani nem tudom. Ha esetleg vkinek van vmi rendes leírása mit miért hol lehet benne állítan és elküldené vagy ide kirakná azt nagyonszépen megköszönném.
(jó a Fhaszn. név és a jelszó is)
Köszönöm a segítséget(eket)
Elküldve: 2009. 07. 21. 20:47
Melyik hwsw-moderátor 'elfogult' ?? hogy a TP-LINK -et a kiemelt témák közé rakta és ezáltal a konkurens gyártók termékeit (D-Link, Linksys stb) versenyhátrányba hozta ? Talán nem pénzért tette.. de tudtommal ez törvénybe ütköző ! Vagy ez burkolt reklám és egy gyártó pénzért megveheti a figyelmet e fórumon?
(a moderátorhoz írt üzenetemre semmi válasz, ezért írok ide)
Elküldve: 2009. 07. 21. 23:53
Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 21:47
Vannak jó orvosok. Lassan ezt kellene törvénybe írni, hogy agyilag beteges üldizési mániások ne reggelhessenek.
Oszt ha megveszi kilóra a HWSW-t, akkor?
Elküldve: 2009. 07. 22. 02:45
Idézet: mzso - Dátum: 2009. May. 11., Monday - 18:41
Én vettem egy tp-link routert és wlan adaptert (TL-WR941ND és TL-WN951N). Először van routerem és wlan kártyám úgyhogy új nekem még ez. Úgyhogy a kártyához kapott cd-ről raktam fel a drivert. Ment is egy ideig de után folyton "behalt" a kapcsolat. Egy idő után nem jött be semmi a böngészőben és a messenger kapcsolat is megszakadt. Nem tudom mit kellett volna megnézni, hogy kiderüljön mi a hiba mivel ez az egész új nekem. De a messenger hibaelhárítója azt írta ki, hogy nem működik az alapértelmezett átjáró (vagy hasonló). A másik gépen, ami ethernet kábellel csatlakozik a routerhez nem volt semmi probléma, úgyhogy gyanítom, hogy ezen a gépen van a probléma legyen az bármi is. A cdről feltelepített driverrel vagy 10-15 percig bírta maximum. Kipróbáltam a tp-link oldaláról leszedett legújabb verziójú driverrel is. Azzal bírta vagy másfél óráig. Az atheros.cz-n lévő drivert nem próbáltam, mert azt nem tudom, hogy kell használni. De ahogy néztem a tp-link-es verzió is ugyanolyan fájlokat teszi fel (netathw.inf, netathw.cat, athw.sys) csak újabb verzióban. Az atherosos verziót, hogy kell használni?
Volt valakinek hasonló gondja? És megoldása?
Nekem többek közt ilyennek van dolgom: TL-WR941ND
a probléma az h néha felugrik egy winfosjelzés h csatlakoztatva(unsecured) akkor mikor amugiys csatlakoztatva van. a másik ami idegesítőbb h néha mikor kedve szottyan megszakad a kapcsolat... az mitől van?
legujabb firmware van fent.
thx
Elküldve: 2009. 07. 22. 08:00
Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 20:47
Melyik hwsw-moderátor 'elfogult' ?? hogy a TP-LINK -et a kiemelt témák közé rakta és ezáltal a konkurens gyártók termékeit (D-Link, Linksys stb) versenyhátrányba hozta ? Talán nem pénzért tette.. de tudtommal ez törvénybe ütköző ! Vagy ez burkolt reklám és egy gyártó pénzért megveheti a figyelmet e fórumon?
(a moderátorhoz írt üzenetemre semmi válasz, ezért írok ide)
Valószínűleg azért lett kiemelt téma , mert sokan kérdeztek felölle és nagyobb volt a "forgalma" ennek a témának mint mongyjuk a d-linknek......