HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#581 Felhasználó inaktív   axeelf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 02. 18:03

Üdv! Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha van egy internetszolgáltató(nevet nem mondok), aminek böki a csőrét hogy én egy gép helyett 2-őt kötök rá az internetre,akkor mi a tehendő? TLWR541G- routerem van, és valami olyasmi megoldást kellene találni hogy csak egy gépet lássanak a központban.
Namármost meg van oldva a probléma, csak az az egy gondom van vele, hogy nem tudok IP-címet váltani, ugyanis a két gépnek a központban egy IP-t látnak. Ezt egy szakember csinálta meg nekünk,, viszont most nekem kellene egy IP váltás viszont ha megváltoztatom az egyik gépét, akkor gondolom nem változik vele a másiké is. Viszont így segítség nélkül nem akarom megváltoztatni, mert amilyen jó(nagy)fejek, utána megint letiltanának. A letiltást (ha a szakember szavaiból jól vettem ki) a következőképpen csinálták: a számítógépek jelezték az internetet(az enyémek) csaképp csatlakozni nem tudtak, azthiszem mert nem kaptak vmilyen hálózati maszkot, viszont a központban mind a kettőt látták. Ha valaki tud segíteni, előre is köszönöm!
Üdv:Axeelf

#582 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 02. 21:05

Idézet: kishuszti - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 12:49

Sziasztok.

Nekem egy 543g routerem van. Ezzel szeretnék egy másik wifis routerhez kapcsolódni vezetéknélkül AP módban. Én az 543 ról Lan-on szeretnék netezni. Látom a hálózatot tudok is Ap-ban csatlakozni, a routerba is be tudok lépni. Mégsincs net. Próbáltam már több hálózathoz is kapcsolódni mindeggyiknél hasonló a helyzet.

Van valakinek valami 5 lete? Már azon gondolkodom lecserélem a routeremet.
Előre is köszönöm.

http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...sRMkQee&helper=  :)
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#583 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 02. 23:45

Idézet: axeelf - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 19:03

Üdv! Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha van egy internetszolgáltató(nevet nem mondok), aminek böki a csőrét hogy én egy gép helyett 2-őt kötök rá az internetre,

Első körben ha csak 1 gépet lehet használni, akkor úyg kell tenni.

Második körben szerintem belebonyolódtál a kérdésbe, mert ha rouer mögött 2 gép van, akkor azt figyelni erőforrásigényesebb, mint nem foglalkozni a nem létező problémával. Jó eséllyel a routered rosszul van beállítva, pld. a mögötte lévő mindkét gép még plsuzban pppoe tárcsázni szeretne kifelé, vagy hasonlók.

A gépek IPje a routertől függ, így nem lehet csak úgy változtatgatni, hanem bizonyos szabályok szerint, a külső IPdet, ami a routeré, azt meg a szolgáltatód osztja ki, szintén valami megfejtés alapján.

Szeritem be kell állogatni, babrálni egy csöppet és mennie kell.

10 éve pld. a TVNet volt ilyen, de meg lehetett oldani, és marhára nem érdekelte őket.
Make love not Wor.

#584 Felhasználó inaktív   kishuszti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 05:12

Idézet: rainman35 - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 21:05

ezt már sajnos kívülről tudom, annyiszor próbáltam :-(

#585 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 09:25

Idézet: kishuszti - Dátum: 2009. júl. 3., péntek - 6:12

ezt már sajnos kívülről tudom, annyiszor próbáltam :-(

A router ip-jét megváltoztattad?
A wan beállitásánál dynamic ip van kiválasztva? Get ip unicast... ki van pipálva? (esetleg ne pipáld ki)
Mert igy ezekkel mennie kéne a netnek.  :think:

Szerkesztette: rainman35 2009. 07. 03. 09:26 -kor

Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)

#586 Felhasználó inaktív   Rabbo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 16:56

Idézet: rainman35 - Dátum: 2009. jún. 27., szombat - 19:31

http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...sRMkQee&helper=  :) ha kliensként akarod.

Ha routerként akkor:
http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...uYycLDE&helper=
:)

Ha van már routered, ami ossza a netet. Akkor az 543g wifi részét beállitod. A lan potját összekötöt a másik router lan portjával. Az 543g-ben a dhcp servert kikapcsolod.
543g-t AP router modban kell használnod.  :)

köszi, most rögtön összejött  :respect:
Nem tudom, elsőre miért nem sikerült - biztos elbaltáztam valamit

Műxik!

#587 Felhasználó inaktív   axeelf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 19:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 23:45

Első körben ha csak 1 gépet lehet használni, akkor úyg kell tenni.

Második körben szerintem belebonyolódtál a kérdésbe, mert ha rouer mögött 2 gép van, akkor azt figyelni erőforrásigényesebb, mint nem foglalkozni a nem létező problémával. Jó eséllyel a routered rosszul van beállítva, pld. a mögötte lévő mindkét gép még plsuzban pppoe tárcsázni szeretne kifelé, vagy hasonlók.

A gépek IPje a routertől függ, így nem lehet csak úgy változtatgatni, hanem bizonyos szabályok szerint, a külső IPdet, ami a routeré, azt meg a szolgáltatód osztja ki, szintén valami megfejtés alapján.

Szeritem be kell állogatni, babrálni egy csöppet és mennie kell.

10 éve pld. a TVNet volt ilyen, de meg lehetett oldani, és marhára nem érdekelte őket.

Nahát. Ha lehet nevet mondani, m eg ismered is akkor a zalaegerszegi tv szolgáltatóra gondoltam ami z-vel kezdődik és elkával végződik. Egyépként az ip váltás a rapidos letöltéshez kellene. Ja, ha jól emlékszem a net vételénél nem kértünk fix ip-t, egyszóval szerintem valahogy lehet változtatni, csak nem tudom hogy, erre szeretnék segítséget kérni. Viszont ha írtok is, akkor légyszives biztosat írjatok mert ugy nem akarok belenyulni a a modembe meg a beálításaiba hogy megint letiltsák a netet. De azért köszönöm  a segítséget. Ja, meg ha irtok pls magyarázzátok el rendesen mert elég süti vagyok ilyen témában :D .
Üdv :Axeelf

#588 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 07. 07:10

Skacok.

Kérlek benneteket, segítsen valaki.

Van egy Tp-Link Wr 642G routerem. MInden frankón működik, de kb 2 naponta megszakad a kapcsolat. Már minden konfigurációt kipróbáltam, amikor észre vettem egy kis ikont, ami senkinek sincs, hasonló felállásnál (upc>Tp-Link)

Hogy tudom eltüntetni?

Csatolt fájl:

üdv
tus

#589 Felhasználó inaktív   abrak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 22:26

Sziasztok,

Vettem egy TL-WR841N-es routert, beállítottam annak rendje és módja szerint, kábelen több géppel megy a net rendesen. Két laptoppal tesztelve, egyiken szintén megy wifin tökéletesen, a másiknál viszont (wifin) gondjaim adódtak.

A gép megkapja a routertől a megfelelő belső IP-t, _általában_ kb. fél percig talán megy is a net (pingelni tudok kifelé, oldalt már nem nagyon akarja behozni), aztán se kép se hang. A csatlakozás nem bontódik, IP-t nem tudok frissíteni, router belső oldalát sem érem el, ahogy pinggelni sem tudom az alapértelmezett átjárót.
Ha direkt bontom a kapcsolatot, újrakonnektálok a routerre, akkor ugyanez történik.
Kábelen megy ez a gép is rendesen. A gépet több másik routerrel (netgear, linksys) teszteltem wifin, ott semmi gond nem volt, tökéletesen működött.
Nincs beállítva perpill semmilyen titkosítás a routeren [nincs más rácsatlakozva sem], MAC address filteringet belőttem, de anélkül is a fenti helyzet áll fenn.
Fix IP kiosztással is próbáltam úgy, hogy beállítottam a gépen az adott IP-t, valamint ott dinamikusra téve is. Helyzet ekkor is változatlan: IP-t felveszi, net pár másodpercig "működik", majd lehal.
Jelerősség is teljesen jó.
Legfrissebb firmware van rajta.

Sajnos elképzelésem sincs, hogy hol/mi lehet a probléma okozója.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok :)
Köszi előre is!

#590 Felhasználó inaktív   StephenNO1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 15:37

Sziasztok,

Ma meglátogattam a TP-LINK honlapját és letöltöttem a TL-WR 642G wifi router v4-es firmware-t. Próbáltam upgradelni, de a router nem frissített és maradt a régi firmware. Akinek ilyen routere van találkozott a problémával? Van valami megoldás?

#591 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 16:57

Idézet: StephenNO1 - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 16:37

Sziasztok,

Ma meglátogattam a TP-LINK honlapját és letöltöttem a TL-WR 642G wifi router v4-es firmware-t. Próbáltam upgradelni, de a router nem frissített és maradt a régi firmware. Akinek ilyen routere van találkozott a problémával? Van valami megoldás?

Amit letöltöttél fájlt kicsomagoltad? A kcsomagolt fájlok közül a bin végzödésüt kell betallozni fw frissitéshez.  :)

#592 Felhasználó inaktív   StephenNO1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 14. 06:31

Idézet: rainman35 - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 16:57

Amit letöltöttél fájlt kicsomagoltad? A kcsomagolt fájlok közül a bin végzödésüt kell betallozni fw frissitéshez.  :)

Persze kicsomagoltam, már korábban frissítettem firmwarer-t. Csodálkoztam is hogy miért nem megy az újjal :(  Annyit csinál ,hogy a firmware-t kiválasztom upgrade gomb, és a firefoxban várakozás a következőre 192.168....... Eddig amikor firmware-t frissítettem a folyamat csík ment akkor frissítette a firmware-t. Itt semmi csak várakozás a következőre.... Miután úgy  fél perc elteltével "kész" van, semmi nem változik ráfrissítek és semmi, maradt a korábbi firmware. Tanácstalan vagyok másik fórumon érdeklődve gond nélkül tudtak frissíteni. Igaz nem zavar mert a v3-assal is hibátlanul működik, de én szeretném az újat használni. Linkelek egy képet miután "feltöltötte a frissítést" ez a kép fogad, fehér képernyő firofox késznek jelzi ráfrissítek semmi.

TP_LINK NO Upgrade

Szerkesztette: StephenNO1 2009. 07. 14. 06:32 -kor

#593 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 14. 07:38

Idézet: StephenNO1 - Dátum: 2009. júl. 14., kedd - 7:31

Persze kicsomagoltam, már korábban frissítettem firmwarer-t. Csodálkoztam is hogy miért nem megy az újjal :(  Annyit csinál ,hogy a firmware-t kiválasztom upgrade gomb, és a firefoxban várakozás a következőre 192.168....... Eddig amikor firmware-t frissítettem a folyamat csík ment akkor frissítette a firmware-t. Itt semmi csak várakozás a következőre.... Miután úgy  fél perc elteltével "kész" van, semmi nem változik ráfrissítek és semmi, maradt a korábbi firmware. Tanácstalan vagyok másik fórumon érdeklődve gond nélkül tudtak frissíteni. Igaz nem zavar mert a v3-assal is hibátlanul működik, de én szeretném az újat használni. Linkelek egy képet miután "feltöltötte a frissítést" ez a kép fogad, fehér képernyő firofox késznek jelzi ráfrissítek semmi.

TP_LINK NO Upgrade

A mozzilla helyett próbáld meg IE-n keresztül frissiteni.

#594 Felhasználó inaktív   StephenNO1 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 14. 09:11

Idézet: rainman35 - Dátum: 2009. júl. 14., kedd - 7:38

A mozzilla helyett próbáld meg IE-n keresztül frissiteni.

Próbáltam én már mindenhogy. :confused: Megpróbáltam régebbi fw-t felrakni mint ami jelenleg van és arról frissíteni de gondolhattam volna hogy korábbi ft-t nem enged :eek: így ez sem jött be. Gondolom egyedi a problémám, írtam a TP-LINK-nek szervizt ajánlottak :rolleyes: nah ja 6500Ft-os routerrrel fogok mászkálni. :omg: Nem tudom egyéb ötlet? Megvan valakinek a *.bin fájl amivel sikerült a saját routerét upgradelni? Gondoltam arra is hogy azzal megpróbálnám, de gondolom az is a TP-LINK-röl való. Ha valaki ráérne feltöltené nekem?
Köszönöm a segítséget, ötleteket várom. Üdv

#595 Felhasználó inaktív   StephenNO1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 14. 10:22

Idézet: StephenNO1 - Dátum: 2009. júl. 14., kedd - 9:11

Próbáltam én már mindenhogy. :confused: Megpróbáltam régebbi fw-t felrakni mint ami jelenleg van és arról frissíteni de gondolhattam volna hogy korábbi ft-t nem enged :eek: így ez sem jött be. Gondolom egyedi a problémám, írtam a TP-LINK-nek szervizt ajánlottak :rolleyes: nah ja 6500Ft-os routerrrel fogok mászkálni. :omg: Nem tudom egyéb ötlet? Megvan valakinek a *.bin fájl amivel sikerült a saját routerét upgradelni? Gondoltam arra is hogy azzal megpróbálnám, de gondolom az is a TP-LINK-röl való. Ha valaki ráérne feltöltené nekem?
Köszönöm a segítséget, ötleteket várom. Üdv

Megjött a hivatalos válasz a problémára:

"........Some Products have more than one hardware version, for example, a name ending with V1, V2, etc, and mostly, every version of product has a specific designed firmware.
If you want to upgrade your device for the latest firmware, you need to choose the correct version of firmware for your device............ "

Tehát az én TLWR642g-s v3.5 hardver verziós routeremre, ha megfeszülök  :reklamacio:  sem fog felmenni a v4-es firmware, csak a v4.*-es hardverrel rendelkező routerre. Hogy én miért nem gondoltam erre.  :omg:  Én ennyit hámoztam ki a majdnem 1 oldalas email-böl. Köszönöm a válaszokat.  :respect:

#596 Felhasználó inaktív   b1afy7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 18:52

Sziasztok

Majd az egészet végignéztem, olvastam. Találtam kérdéseket melyek az én problémámat is megfogalmazzák, de a válaszokat nem találtam. Lehet privát üzenetben válaszoltak.
Szóval:
TP-Link TD-W8900GB megvan, de a beállítás nem igazán megy. Elvileg ez a cucc tudja az adsl/adsl2/adsl2+ viszont beállítani nem tudom. Ha esetleg vkinek van vmi rendes leírása mit miért hol lehet benne állítan és elküldené vagy ide kirakná azt nagyonszépen megköszönném.
(jó a Fhaszn. név és a jelszó is)

Köszönöm a segítséget(eket)

#597 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 20:47

off
Melyik hwsw-moderátor 'elfogult' ?? hogy a TP-LINK -et a kiemelt témák közé rakta és ezáltal a konkurens gyártók termékeit (D-Link, Linksys stb) versenyhátrányba hozta ? Talán nem pénzért tette.. de tudtommal ez törvénybe ütköző ! Vagy ez burkolt reklám és egy gyártó pénzért megveheti a figyelmet e fórumon?
(a moderátorhoz írt üzenetemre semmi válasz, ezért írok ide)

#598 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 21. 23:53

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 21:47

de tudtommal ez törvénybe ütköző ! Vagy ez burkolt reklám és egy gyártó pénzért megveheti a figyelmet e fórumon?

Vannak jó orvosok. Lassan ezt kellene törvénybe írni, hogy agyilag beteges üldizési mániások ne reggelhessenek.

Oszt ha megveszi kilóra a HWSW-t, akkor?
Make love not Wor.

#599 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 22. 02:45

Idézet: mzso - Dátum: 2009. May. 11., Monday - 18:41

Helló!
Én vettem egy tp-link routert és wlan adaptert (TL-WR941ND és TL-WN951N). Először van routerem és wlan kártyám úgyhogy új nekem még ez. Úgyhogy a kártyához kapott cd-ről raktam fel a drivert. Ment is egy ideig de után folyton "behalt" a kapcsolat. Egy idő után nem jött be semmi a böngészőben és a messenger kapcsolat is megszakadt. Nem tudom mit kellett volna megnézni, hogy kiderüljön mi a hiba mivel ez az egész új nekem. De a messenger hibaelhárítója azt írta ki, hogy nem működik az alapértelmezett átjáró (vagy hasonló). A másik gépen, ami ethernet kábellel csatlakozik a routerhez nem volt semmi probléma, úgyhogy gyanítom, hogy ezen a gépen van a probléma legyen az bármi is. A cdről feltelepített driverrel vagy 10-15 percig bírta maximum. Kipróbáltam a tp-link oldaláról leszedett legújabb verziójú driverrel is. Azzal bírta vagy másfél óráig. Az atheros.cz-n lévő drivert nem próbáltam, mert azt nem tudom, hogy kell használni. De ahogy néztem a tp-link-es verzió is ugyanolyan fájlokat teszi fel (netathw.inf, netathw.cat, athw.sys) csak újabb verzióban. Az atherosos verziót, hogy kell használni?

Volt valakinek hasonló gondja? És megoldása?

Nekem többek közt ilyennek van dolgom: TL-WR941ND

a probléma az h néha felugrik egy  winfosjelzés h csatlakoztatva(unsecured) akkor mikor amugiys csatlakoztatva van. a másik ami idegesítőbb h néha mikor kedve szottyan megszakad a kapcsolat... az mitől van?

legujabb firmware van fent.
thx
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#600 Felhasználó inaktív   b1afy7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 22. 08:00

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 20:47

off
Melyik hwsw-moderátor 'elfogult' ?? hogy a TP-LINK -et a kiemelt témák közé rakta és ezáltal a konkurens gyártók termékeit (D-Link, Linksys stb) versenyhátrányba hozta ? Talán nem pénzért tette.. de tudtommal ez törvénybe ütköző ! Vagy ez burkolt reklám és egy gyártó pénzért megveheti a figyelmet e fórumon?
(a moderátorhoz írt üzenetemre semmi válasz, ezért írok ide)

Valószínűleg azért lett kiemelt téma , mert sokan kérdeztek felölle és nagyobb volt a "forgalma" ennek a témának mint mongyjuk a d-linknek......

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.