HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#701 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 03. 17:15

Idézet: brobee727 - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 16:36

Sziasztok!

Van egy TP link routerem, Digi kábel nettel használom, de idegesítően ingadozik a sebesség. A router a laptoptól kb. 40 centire van (tudom, egyszerűbb lenne a kábel, de ennek is megvannak az előnyei), szóval fal és egyéb zavaró tényező nem nagyon befolyásolhatja a működését. Max. sebességgel nem is csatlakozik, 18MBps vagy (néhanapján) 36 MBps-el képes... Nem torrentezés a probléma, hanem a web... Kébellel a net hasít, biztosan a routerrel lehet a gond...

Van valami ötletetek?

Előre is köszi a válaszokat!

Nem irtad, hogy milyen tipusu a routered, 542g, 642g, 841n, 941n stb.  :)
Mekkora a neted sebessége.,mert a 542g, 642g gyakorlatban 20-25Mbit-t tud átvinni, ha neked ennél gyorsabb neted van, akkor wifin csak ennyit tudsz elérni.  :)
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#702 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 19:41

:offtopic: Ha 18 MBps kevés a webhez, akkor valami atomgyorsan kattinthat a felhasználó... (főleg, hogy B=Byte, b=bit (!)) :D
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#703 Felhasználó inaktív   kaktusztea2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 03. 20:59

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni, mert mindjárt megőrülök :reklamacio:
Egy TP-Link TD-W8910G (v2) routerrel szívok egész nap (ez ADSL modem és wifi router egyben).

Bedugtam a telefonkábelt, mindent beállítottam, ment a net elsőre, mint az álom.
Én barom gondoltam, rátolom az újabb firmware-t. Nem kellett volna, azóta csak "Connecting.." állapotban van és az ADSL LED sem világít, csak bekapcsoláskor villog egy rövid ideig.

Innen töltöttem le a firmware-t.
Először tévedésből a 080731-ast toltam rá. Ekkor már nem ment a kapcsolódás. Visszatoltam rá a régit, de semmi, majd a legújabbat, de semmi hatás.
Persze a reset gombot is kipróbáltam (tűvel), hátha segít (ezt kikapcsolt állapotban kell, vagy bekapcsoltban?).

A logban ezt írja:
Kernel: OAM loopback response not received on VPI/VCI 1/32.

Ezeket állítottam be:
- VPI/VCI: 1/32
- PPPoE
- DHCP engedélyezve

Minden a telepítő füzetben megadottak szerint. De ez mindegy is, hiszen a fw update előtt működött.
Lehetséges, hogy az új fw valahogy letiltotta az ADSL bemenetet..? :think:

Az ADSL kapcsolat amúgy jó (kipróbáltam másik eszközzel).

A fw-ek file-nevében v3 van (hw verzióra utal), ez viszont v2-es cucc, de a TP-Link oldalán nincs szétbontva verzió szerint, így nem hiszem, hogy ez lényeges.

Van ötletetek, hogy mit csináljak, mi lehet a gond?
Előre is köszönöm :respect:

#704 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 09:10

Az fw update sikeresen lefut? Biztos hogy mindent jól csinálsz? (kitömöríted az image-t? ugyanis láttam már olyat, hogy valaki egy zip-et letöltött, majdnem azt rakta fel, még jó, hogy az eszköz szólt hogy nem kéne. a weblapon is hivatkoznak ilyesmire)

ps.: amúgy a 080731-essel sem lett volna semmi baj (ott a leírás a weblapon, hogy mit módosítottak a legutóbbiban), fw update-kor nem szabad kapkodni.

ps/2.: fw-t meg csak úgy nem szabad frissíteni, pontosan tudni kell, hogy miért kell neked. Ha nem tiszta, akkor felesleges, hisz úgysem tudod, miben jobb. garancia ugrik, s a készülék is ugorhat sajnos.

Minden lefutott rendesen tehát? S ki lett tömörítve az image? (bár gyanítom hogy utóbbi jól lett csinálva)

Szerkesztette: Warrior 2010. 01. 04. 09:16 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#705 Felhasználó inaktív   kaktusztea2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 10:22

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 9:10

Az fw update sikeresen lefut? Biztos hogy mindent jól csinálsz? (kitömöríted az image-t? ugyanis láttam már olyat, hogy valaki egy zip-et letöltött, majdnem azt rakta fel, még jó, hogy az eszköz szólt hogy nem kéne. a weblapon is hivatkoznak ilyesmire)

ps.: amúgy a 080731-essel sem lett volna semmi baj (ott a leírás a weblapon, hogy mit módosítottak a legutóbbiban), fw update-kor nem szabad kapkodni.

ps/2.: fw-t meg csak úgy nem szabad frissíteni, pontosan tudni kell, hogy miért kell neked. Ha nem tiszta, akkor felesleges, hisz úgysem tudod, miben jobb. garancia ugrik, s a készülék is ugorhat sajnos.

Minden lefutott rendesen tehát? S ki lett tömörítve az image? (bár gyanítom hogy utóbbi jól lett csinálva)

@Warrior: igen, kitömörítettem.
van egy Linksys WRT54GL routerem is, arra Tomato fw-t tettem és néha frissítem is, szóval nem először próbálkozom ilyennel, de igazad van, hülye voltam, hogy ha már ment, minek toltam rá... :omg:

Mikor rátöltöm, látom a hálózati forgalomnál, hogy 1-2 sec alatt átküldi a cuccot, aztán kb 15 percet szoktam várni, biztos, ami biztos. Után áramtalanítom fél percre és visszadugom.

1 hülyeség, amit valszeg elkövettem, hogy bekapcsolt állapotban nyomtam be egyszer a hátlapon levő RESET gombot (tűvel)...
De ettől még működik, az Overview-ban is az új fw verzió jelenik meg, minden más funkció elérhető, csak az a nyomorult ADSL nem csatlakozik, a LED-je sem ég...

#706 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 10:57

Idézet: kaktusztea2 - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 11:22

@Warrior: igen, kitömörítettem.
van egy Linksys WRT54GL routerem is, arra Tomato fw-t tettem és néha frissítem is, szóval nem először próbálkozom ilyennel, de igazad van, hülye voltam, hogy ha már ment, minek toltam rá... :omg:

Mikor rátöltöm, látom a hálózati forgalomnál, hogy 1-2 sec alatt átküldi a cuccot, aztán kb 15 percet szoktam várni, biztos, ami biztos. Után áramtalanítom fél percre és visszadugom.

1 hülyeség, amit valszeg elkövettem, hogy bekapcsolt állapotban nyomtam be egyszer a hátlapon levő RESET gombot (tűvel)...
De ettől még működik, az Overview-ban is az új fw verzió jelenik meg, minden más funkció elérhető, csak az a nyomorult ADSL nem csatlakozik, a LED-je sem ég...

T-COM vagy Invitel területen vagy?

Idézet

TP-Link modem:

T-Com terulet:
Advanced Setup WAN reszenel ki is torolheted az alap profile-okat vagy az edit gombbal az 5. oldalon kiveszed a pipat a "Enable WAN Service" elol, majd mentes.

1. oldal:
VPI=1
VCI=32
Service Category=UBR without PCR
Enable Quality Of Sevice= barmi lehet
2. oldal
PPOE
Enable 802.1q= nincs pipa
3. oldal
Username=xxx@xxx.hu
password=xxxx
Service name=ures
Authentication Method= Auto
MTU=1492
Dial on demand (with idle timeout timer)= pipa
Inactivity Timeout (minutes)=4320 (amugy szabadon barmi)
Tobbinel nincs pipa
4. oldal
Enable IGMP Multicast=nincs pipa
Enable WAN Service=pipa
Service Name=barmi

Invitelnél a vpi/vci: 8/32 vagy 8/35 (eltérő forrás alapján, egyiket sem teszteltem).
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#707 Felhasználó inaktív   kaktusztea2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 13:27

Idézet: StSanya - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 10:57

T-COM vagy Invitel területen vagy?

Invitelnél a vpi/vci: 8/32 vagy 8/35 (eltérő forrás alapján, egyiket sem teszteltem).

T-Com terület (Bp).
(VPI/VCI: 1/32)

De elsőre végigkattingattam a magyar manuálban megadott értékeket és ment is szépen.
Csak a fw update után nem :(

Köszönöm, a mellékletet, stimmel is. Én is ezekkel a beállításokkal próbálkoztam.

Szerkesztette: kaktusztea2 2010. 01. 04. 13:32 -kor

#708 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 17:43

Hi

Kettő routert néztem ki WR741ND illetve kissé drágább WR841-es.
Ebből viszont kettő van. Mi a különbség WR841N és WR841ND között?

Többi összetevőnek, egyik géphez WN721N usb-s adaptert gondoltam.
Másik gép elég koros masina lassú usb miatt inkább pci kártyát választanák: WN651G.

Chello-s internetet fog osztani.
Szerintetek jó ez így?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#709 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 01. 20. 20:02

Idézet: szabi - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 17:43

Hi

Másik gép elég koros masina lassú usb miatt inkább pci kártyát választanák: WN651G.

Szerintetek jó ez így?

Üdv
szabi

N mint n-es wifi, D mint detachable, levehető antenna? valaki ezt írta róla...
milyen upc-s net?

Szerkesztette: avman 2010. 01. 20. 20:03 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#710 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 20:44

Idézet: szabi - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 16:43

Hi

Szerintetek jó ez így?

Üdv
szabi

A 741ND nem igazi N-es router, csak N-lite. Egyszerre egy csatornán forgalmaz, igaz azon használja az N specifikációt. Ezért az elméleti max sebessége csak 150 mb/s. A 841 valódi N-es, kétcsatornás MIMO-t tud, 300mb/s-el. (a WR941 meg 3 csatornásat)

Az ellenoldalhoz; WN721N is csak N-lite, hasonlóan 150 mb/s.

A WN651G egy superG adapter, elméleti max 108 mb/s-átvitellel, de a fenti routerekkel csak sima g üzemmódban menne (szvsz) 54 mb/s-sebességgel.

Szóval szerintem nem jó az úgy, valamelyik általad választott részegység nem egy generáció és/vagy teljesítménykategória a hozá csatlakoztatni tervezettel.

Ha olcsón akarsz elfogadható teljesítményt akkor; WR741 ND router, WN721N USB, WN781N PCI kártya. Ez elvileg - szobán belül! - átviszi a cellót teljes sávszéllel (úgy 70-80 mb/s). Házon/lakáson belül már nem biztos.

Ha valódi modern N-es (minden elemében 300 mb/s) wifi-t akarsz, akkor WR941ND vagy WR841ND, WN821N USB adapter, WN951N vagy VN851N PCI kártya.
(a 8* szériás cuccok mint már fent is írtam 2 csatornát használhatnak szemben a 9* szériások 3 csatijával szemben. Ez  nagyobb zavartűrést - így hatótávolságot - jelent, vagy azonos távon nagyobb elérhető átviteli sebességet)

#711 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 21:57

15e szándékoztam kihozni a dolgot.
USB csatiból WN821N 1500ft-al drágább mint WN721N.
PCI kártyáknál WN951N majd 2500ft-al drágább mint WN651G, WN851N kártyát nem találtam.

Egyébként azt hittem annyi a sebesség amennyit a legkisebb meghatároz.
Ennélfogva meglepődtem, hogy hiába 108 illetve 150mb/s mégiscsak 54mb/s működik.
Ez biztos?

Azt tudod mi a különbség N és ND között?

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#712 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 23:08

Aztán arra nagyon tessen figyelni, hogy lehet egy router 108Mb-et tud LAN-on, de a készülék modem felé menő LAN portja sok routernél nem bír 20-30Mb-nél többet.

Tehát google mielőtt megvesztek egy készüléket, nem ám csak a LAN és a WLAN sebességre figyelni :)

Már olyan routerrel is találkoztam (nem TP), ami Gigabit LAN-os, WLAN-on 108Mb N-es, viszont WAN porton 35Mb-nél leakadt :D

Az olcsóbb (5-10.000 Ft) közötti TP-kből egyik sem vitt 30-40 mega felett, egyedül a 13-15K körüli árkategória vitte a 120megás chello-t 90-el. Azért árakat írok, mert ugyan hetente ügyfeleimnél kb. 3-4 TP routert beüzemelek, de a fene sem tudja megjegyezni a TP sorozat logikátlan neveit.

Ennek ellenére jó routerek, normál otthoni felhasználóknak kiváló és megbízható. Kb. 1000 darabot adtunk el eddig belőlük, abból öt garis eset volt két év alatt.  De informatikusként valami beidegződés okán a WRT54GL-em nem cserélném le rájuk. Ezt írom annak tudatában, hogy a Linksysem is megáll 24Mb-nél, holott 60-as chellora fizettem elő hülye fejjel :)
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#713 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 07:00

Chello 60/6-os netet osztana, hosszútávon meg úgyis növeléssel kell számolni.
Akkor ezeket a routereket kiknek csinálják?
E szerint chello és digi tulajoknak felesleges ilyet venni?
Most jól elbizonytalanítottál.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#714 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 07:45

Idézet: szabi - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 7:00

Chello 60/6-os netet osztana, hosszútávon meg úgyis növeléssel kell számolni.
Akkor ezeket a routereket kiknek csinálják?
E szerint chello és digi tulajoknak felesleges ilyet venni?
Most jól elbizonytalanítottál.

Üdv
szabi

Nekem ez van és tökéletesen működik a UPC 120/10-el.
TL-WR1043ND
Ultimate Wireless N Gigabit Router
Kép
http://www.tplink.com/products/productDeta...del=TL-WR1043ND
és pl. ITT kapható akciósan

#715 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 08:52

Ez a router 2x annyiba kerül mint 841-s.

Nevetséges, hogy WAN 20-30mbps tud, mikor WLAN meg 300mbps.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#716 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 09:55

Idézet: szabi - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 20:57

15e szándékoztam kihozni a dolgot.
USB csatiból WN821N 1500ft-al drágább mint WN721N.
PCI kártyáknál WN951N majd 2500ft-al drágább mint WN651G, WN851N kártyát nem találtam.

Egyébként azt hittem annyi a sebesség amennyit a legkisebb meghatároz.
Ennélfogva meglepődtem, hogy hiába 108 illetve 150mb/s mégiscsak 54mb/s működik.
Ez biztos?

Azt tudod mi a különbség N és ND között?

Üdv
szabi

Így van, a legkissebb szaványos közös sebességen mennek majd együtt. Az a WN651G 54 mb/s üzemmódja. ("G") A 108 mb/s nem szabványos sebesség, valamint nem N-üzemmód.

Ezek a routerek már mind elbírják a WAN oldalon is a Celló sebességét, mindben (741-841-941-1043) ugyanaz a központi egység (Atheros Xspan) van. Csak a körítés más. (741-egy rádióadó-vevő, 841-2 rádióadó-vevő, 941-3 rádióadó-vevő, 1043- szintén 3-adó-vevő, csak  mellé gigabites portok és USB csatlakozó)

Ha 15 ezer a keret akkor WR741 ND router, WN721N USB, WN781N PCI kártya, ahogy mondtam fentebb. De "régi" "G"-s cucc ne legyen köztük.

Az "N" a aktuális Wifi szabványra utal, amit az eszköz kezel (802.11n) a "D" a leszerelhető, nagyobbra, irányítottra stb. cserélhető antennára.

#717 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 11:22

Bocs, a WN781N PCIe kártya, az neked nem jó. :omg:

De a TL-WN851N el -ami "feleslegesen jó" a WR741 router mellé - is kijön 15.700.- bruttó-ból HJM topictárs linkjén lévő árakkal számolva.

(a legolcsóbb valódi N-es háló meg 19.250.-lenne...)

Szerkesztette: Gopher 2010. 01. 21. 11:26 -kor

#718 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 13:01

Mi a helyzet akkor, ha N router N usb de pci kártya G+.
Ekkor router és usb közötti sebesség N marad és csak router és G+ kártya között lesz G sebesség?
Vagy router és usb közötti sebesség is lecsökken G szintre?

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#719 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 15:38

Idézet: szabi - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 12:01

Mi a helyzet akkor, ha N router N usb de pci kártya G+.
Ekkor router és usb közötti sebesség N marad és csak router és G+ kártya között lesz G sebesség?
Vagy router és usb közötti sebesség is lecsökken G szintre?

Üdv
szabi

Az "n"-es eszközök között nem csökken le teljesen a "g" szintjére, de ha "g" módú átvitel is zajlik a hálózatban, azok egy un. kompatibilis módban kényszerülnek működni. A teljesítményük a kettő között lesz. N-es eszközökről még nem láttam szakirodalmat, de a  b/g cuccok a maximális 24.4 mb/s TCP átvitel helyett 14.4 mb/s et tudtak mixed módban. Nem, nem írtam el, ez a 56 mb/s linksebesség lefordítva a ténylegesen átjövő adatra... :( 
Valami hasonlóra lehet számítani ebben az esetben is.
De itt már tényleg nem értem mit akarsz megspórolni, némi sz.pás árán. 3300+áfa vs 4200+áfa  :confused:

#720 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 16:42

Mint írtam a gép amelyikbe pci kártya kell elég öreg masina.
Még egy flash-el telepakolt oldal is 100%-ra járatja a procit.
Be akarom ugyan tenni a hálózatba de minimális anyagi ráfordítással.
Ha nem fog menni G+ csak G sebességgel akkor felesleges WN651G megvétele sima G pci kártya is jó lesz.
Feltételezem az is ugyanolyan limitációt fog kifejteni N eszközökre.

Másik ahonnan rendelni kellene nincs most WN781N vagy WN851N.

Egyébként most jut eszembe mindenképp lesz limitálás mert van egy laptop is G kapcsolattal.
Amúgy másik topic olvasgatása alapján még LINKSYS WRT120N is gondolkodóba ejtett.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36